Сакам да кажам... (без цитирања)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by RainBow, Feb 5, 2019.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Ако успеам вечерва да заспијам добро ќе биде. :sweat:
    Како едни прелиминарни резултати толкава паника и стрес успеаа да ми направат...:|

2. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Значи про сум станала во порачување секакви ситници од алиекспрес. Среќа се евтини ситници, и такви што ми требаат и такви што воопшто не ми се потребни.
    Секогаш кога имам пари на картичка, а ставам поретко и нешто ситно, ги трошам истиот ден, како да ме "чешаат" парите на картичка.:D
    Затоа отсега ќе ставам само кога ќе имам потреба. Јас самоконтрола немам, само си ставам граници. Ова не ви е најдобар совет, ама е функционално.:D
    И да, возбудливо е кога чекаш месец за нешто што си го порачал. После го забораваш и те буди поштарот со пратка од Кина. Priceless.:wasntme:

poppie, Dream-Girl, Rama and 2 others like this.
  3. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

"Јас немам мани само што си пивкам" Човечево има 30 год ;а повише има алкохол испиено од вода .
    "Јас не сум алкохоличар" ми вика вчера.
    Се извадив од кожа .Му викам доста локаш бе не е убаво.Џабе им објаснуваш дека е штетно.Длабоко се навлечени и не се свесни за тоа.Цироза ,канцер,горење органи и да не набројувам кој се последиците.Свесте те се луѓе. И да АЛКОХОЛИЧАРИ сте и точка.

zuto, poppie, piglet1 and 5 others like this.
  4. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се разочарувам од слепото гледање на работите, се разочарувам од еднолични мислења за одредени области, се разочарувам од неможноста да се погледне подалеку од секојдневието, од носот што се вика.. Сега ако не експериментираме, кога?
    Сега ако не се трудиме, кога?
    Сега ако не пробуваме нови работи, кога?

На 60години ли ќе направиме нешто што сме сакале сега? На 60години ли ќе пишеме прв пат на симпатијата од спротивната зграда? Тогаш ли први ќе кажеме "те сакам"? Времето е сега, времето само оди и си заминува, не ни прозборува, не ни дава знак дека сега е утре, денес е утре, а утре е нова шанса.

Млади и не млади луѓе, навикнати на едни па исти работи, еден па ист ден, секој ден. Разочарани, намуртени, истоштени.. Секој ден имаме шанса за промена. Секој ден имаме шанса за успех, за среќа.
    Сите го заслужуваме ова. Заслужуваме да сме среќни, заслужуваме да сме успешни, не само на професионално поле. Заслужуваме да бидеме исполнети. Заслужуваме да потрошиме пари на нешто што ќе не направи среќни, без разлика дали потоа ќе рече некој "ТОЛКУ ПАРИ ДАДЕ ЗА ТАА СИТНИЦА?".
    Таа ситница, мене ми го смени цел дел, цела недела. Лицето ми светеше колку бев радосна.

5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Уште некој ако ми пише денеска порака дали ме примиле и колку поени имам (да ми пресметале ако ме мрзело), ќе почнам да блокнувам веќе.
    Што радознал народ ќе беше ова. :^)

6. Rama

Rama Форумски идол

Мразам кога некој не ме побарал подолго време, и ќе му текне да ми се јави додека оди пешки некаде, читај да го дружам да не му биде досадно по пат, барем нека не си кажува дека тогаш само ѕвони, не дека јас пак не знам, преочигледно е, ама кога ќе ти го кажат тоа уште повеќе иритира:wasntme:

7. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Која е поентата правење фешти и циркузи за прв роденден на бебе? Што тренд е тоа?
    Почнала една и сите мајкички по неа.

Во кафана или игротека со жива музика, мандолини, на кое кутрото бебенце му е повеќе гњаважа од забава и се подразбира нема да се сеќава на тој хепенинг. Па година унапред се осмислува темата за роденден, бидејќи до пред 5 месеци беба гледаше Маша и медо, сега гледа телетабиси и драгони.

На фотки на фб, дали 7-8 родендени изгледале топ. Масата богато средена. Интересни и разни видови на колачи. Отмено. Све останато ноо. Торта, мафини, и капи роденденски..секаде исто. Секој со свои можности, ама ако немате, не правете циркуз од роденден. И едноставна забава дома со најблиски е топ.

8. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Не ме убедувајте дека прво го читате мислењето, па лајкате оти не ви верувам. ;)

9. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Вип стана А1 и оп-стоп најавува 5Г мрежа
    awwwww
    5г заморчиња ќе си бидеме :inlove:

10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Стрес и ПМС се супер комбинација за да те натераат да изедеш тон благо.
    :bug:

11. carangigia

carangigia Популарен член

Оставете ги работите на времето. Времето ќе покаже сѐ. Дајте време на времето....

Што ако поради помислата дека има време испуштиме некоја добра шанса? Што ако немаме друга прилика да ги средиме работите? Што ако не обрнуваме доволно внимание на блиските со помисла има време следен пат ќе им посветиме повеќе внимание, а следен пат нема? Совеста ќе нѐ гризе.
    Секој момент треба правилно да се искористи и треба да се поминува повеќе време со блиските луѓе бидејќи никогаш не се знае колку време имаме.

Summer16, Peperutce1115, Rama and 6 others like this.
  12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

СДК 1: Во основно им ги намалиле часовите. Ние како прва генерација деветолетка и генерација на експерименти го пројдовме образованието на најтежок начин со по 7ч четири пати во неделата. Изгледа видоа дека тоа не придонесе ништо ефективно, па еве им текнало за новите генерации да направат по еднаш неделно да имаат само 7ч. Браво, фала богу сфатија дека квалитетот е побитен од квантитетот. Во средно едвај се доседуваат 7-8ч поради пад на концентрација и умор, не па во основно.
    Првпат да ми се допадне некоја реформа. (y)

СДК 2: Човечки е да подадеш рака на човек кога му е тешко и да помогнеш, но нечовечки е да заборавиш кој бил со тебе кога ти било најтешко и кој ти помогнал. На сите понекогаш ни треба подадена рака во одреден момент од животот. Не треба да ја искористиме добрината на некого и после откако не ни треба да заборавиме на се и на него.
    Многу сме неблагодарни ние луѓето...

13. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Aко некој ве праша за совет или мислење, тоа не значи веднаш дека сакаат да ве копираат.

Тоа значи дека ви веруваат дека може да им дадете добар совет и притоа за истото да не се расфрлате со комплименти за себеси и презир за другиот по форуми.

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Кога се осеќам убаво си отворам шише пиво. :party:

15. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Јас мислам дека има тука одредени членови кои се пооооолни со нервоза постојано. Како ви се мрчи бе цело време, како ви се нервира за глупи работи?
    Нели ви е убаво да си каснете лубеничка, да се олабавите и да не се нервирате толку?
    Нели ви е убаво кога се позитивни па и таа енергија ќе ја пренесете на некој друг, па и тој да биде позитивен и да му биде убав денот?
    Или сте вие тие кои сакате да патат луѓето?

Не сте ми сфатливи. :|

Lella, mula, mileystar and 16 others like this.
  16. Brinetka

Brinetka Популарен член

Си имам една колешка од работа, и двете сме ваги во хороскоп абе исти скрос, за многу мал период едноставно ја прифатив како најдобра другарка, губиме по цели часови на телефон во разговори за све и свашта.
    Едноставно ми требаше таква личност и многу сум благодарна што е дел од мојот живот.

17. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Другар:
    Абе женско џандар,мислиш манекенка во полициска униформа,види ја.
    Јас:
    Ќути бе неможеш до средно водно со точак да искачиш,ти си нашол да збориш:rofl:

Да бе ми паѓаат во кома на првата угорница:rofl:
    А се тркавме со едно женско од Државна до средно,душата ми ја извади и ме победи:!:
    Доказ дека не е важна големината на човекот,полот,туку спремноста на телото.;)
    На пример:
    Џабе набилдани батки кога на Водно изгледаат како желки:rofl:

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Не очекувај дека по дифолт ќе те бранам, оти си ми пријател/роднина/колега...
    Ич не ми е гајле кој си...
    Ако не си во право, нема шанси да се сложам со тебе 'од култура'.

Gosh, mula, mileystar and 17 others like this.
  19. poenta

poenta Форумски идол

СДК... Фалбаџија = дегутантен збор.

Молчењето не значи неправење ништо.
    Препуштете им на другите да ја раскажат приказната за вашиот хуман гест ослободен од потребата за билдање на егото во виртуелниот простор низ патетична фотографска серија.
    Човечноста постои пред мизерното споделување. Не е терапија за лечење огорченост, а најмалку за самопомош.

20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Најдобрата ми другарка на приемен изгубила само 3 поени и е примена помеѓу првите на државна квота :inlove:. Колку сум се прерадувала сабајле, цело лето вежбаше и се спремаше, се израдував ко за мене да се работи. :inlove::inlove:
    И викам "ајде, брзо спремај се и да идеме да прославиме негде за ваква убава вест", ми врати " нема никакво славење дур не видиме утре со тебе што биднало, како тоа мислиш да славам што ме примиле, а ти уште да си под стрес зашто не знаеш дали си примена, ако славиме ќе славиме зошто и кај двете има нешто убаво, ако нема кај едната убава вест исто ко да нема ни кај другата :!:". Ако ова не е права другарка...:inlove::inlove:
    Се надевам утре вечер ќе имаме навистина повод и двете за да прославиме максимално за новиот почеток и успех во животот. :sun: