Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Добро утро Македонијо.
    Вчерашната вечер ми беше прекрасна, излеговме на прошетка покрај море и фативме муабети, се заборавивме.
    А мислам дека таков муабет немам направено ниту еднаш во мојот живот.
    Ќе се промени се, за нечие добро ама таа промена носи големи бремиња.
    Да си го сркнам кафето и право на работа.

На Herrera, "Zoki", A_star и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Обично се трудам да замижам очи на сите глупости во околинава ама оваа појава едноставно ми е трагикомична.
    Живее во странство, доаѓа тука по 2недели у рок од 2години, нели Македоунија не и е на ниво веќе ама на интернет е прва да плука за се шо е у Македоунијата и веднаш споредби „тука не е така“, „јас каде што сум“, „тука платата мене толкава ми е“, „знаете ли тука кај што се доселив што сум ја“...
    Во ред е, сите знаат каде живееш, што работиш, колку плата земаш и дека тука ние сме сиротињи и за ништо не не бива, не мора 100 пати секаде да го напишеш истото.

На MeckaCia, 1209, темјанушка и 13 други им се допаѓа ова.
  3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.811
    Допаѓања:
    15.657
    Сè што знаеме е џабе. Всушност треба само ладно да се мине животот, без никакви реакции за било што.

На senza.parole, Disconnected и hermosa им се допаѓа ова.
  4. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Абе многу лажете или стварно сте у некој розев свет како шо пишувате на форумот. Камо на сите така да ни беше, да ни "цутат китки" секоја ден.

На Gosh, No name 123, Billy Idol и 2 други им се допаѓа ова.
  5. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.938
    Јас незнам што им е на сите во последно време.Еден пишува многу правописни грешки,друг бескорисно било да се пишува тука,трет дека сите глумеле дека им е сјајно.Аман бе луѓе па ова е форум,тука ќе пишувам што сакам.Сакам да глумам некоја друга личност ќе глумам.А може и тие луѓе навистина се среќни.Единствено што неможам е да навредам некого иако понекогаш ми се случува морам да признаам.Правописни грешки правам и ќе правам додека пишувам овде и си раскажувам.Не сакам да бидам како под присила да не згрешам нешто кога ќе дојдам тука.Овде ми е за рекреација.позз и убава ноќ:makeup:

На mal.ecka, Love 83, Sejfullai и 4 други им се допаѓа ова.
  6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.753
    Допаѓања:
    38.551
    Форумов е полн со манијачишта кои мислат дека овде може да си најдат женска за секс. Уште тие ни фалат да ни го разубават форумов. Изгоревме по такви. (facepalm)

На mal.ecka, Disconnected, Ena05 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    57.527
    Кога ќе помислам дека сите ние сме суштества со прекраток животен век на некоја толку мала сина планета во огромна галаксија во уште поогромен универзум сфаќам колку си ја замарам душава со премногу небитни и пролазни работи. По некоја година од сега ова најверојатно воопшто нема да ми е битно.
    Многу малку време сме тука за да дозволиме други луѓе толку да не' исцрпуваат. И нив еден ден ќе ги нема.
    Се' ќе помине. Живејте онака како што ви е најубаво. :)

На Gosh, 1209, Lella и 17 други им се допаѓа ова.
  8. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    Изминатава недела ми беше премногу бурна,нестабилни емоции и неискажани зборови...

Едно е видливо и не можам да го оспорам,не сум ментално добро,точно,не сум воопшто среќна,исто точно,главата ми е хаос,животов уште поголем хаос..Ама сето тоа е океј,исто прифатив дека е сосема во ред да не си добро,да кажеш на глас,на некој,да заплачеш пред некој,да се срушиш пред некој,океј е,човечки е.

Мислев дека ќе ми помине за брзо,дека ќе заборавам на одредени мигови,дека ќе се средам и полесно ќе закрпнам...Мислев дека ќе успеам да направам промена барем кај таа една личност,која најмногу ме убива.
    Сепак и благодарам за едниот одговор и покрај останатите милион мои пораки,сепак и благодарам за финансиската помош...Сепак тука фали нешто,ама во ред,поминало толку време,навикната сум,ќе си траам уште толку.Само се грижам за денот во кој сигурно ќе пукне нешто во мене и се надевам дека нема да биде страшно како што замислувам.
    Ако мислиш дека се уште плачам зад затворени врати сама,ако мислиш дека повторно ќе ме повредиш со истите зборови,ако мислиш дека ќе ме придобиеш на таков начин,многу си погрешил,веќе НЕ!

Доволно време поминало,за јас да се зацврстам и да ги дигнам високо ѕидовите околу мене,за никој да не ме повреди,најмалку ти!Едноставно не се трудам веќе за тебе,не ми е гајле што ќе правиш или нема да правиш!Ќе живеам од сега за мене и само мене!

Секој ден секаде среќавам постови за diversity и equality,дури и го учиме тоа,баш неделава имав и таква презентација,преубави одбрани зборови и поговорки за тоа како сите сме уникатни сами по себе,и дека никој не треба да биде дискриминиран по било кој основ.Користиме и методи како да се справиме со дискриминацијата и стереотипите,но никако да ги примениме.Жална слика и болни сеќавања од некој кој се обидел да не повреди само затоа што сме различни од другите.Сите некогаш сме го направиле тоа,повеќе пати сакајќи и осудувајќи ,и без притоа да ја знаеме другата страна и што таа чувствува.

Еве за почеток,обидете се да бидете повеќе емпатични и прифатете ги тие разлики,не избрзувајте веднаш со осудите.

Промената е во вас:l:

На Ingvild, Billy Idol, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  9. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.203
    Ах да знаев порано... сѐ ќе беше поинаку да имаше кој да ми каже...

На Disconnected му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Денеска летам од среќа, прекрасни работи ми се случија, и на работа и на факс.
    Колку само е убаво кога живееш со позитивни мисли и се трудиш сам да се направиш среќен без да зависиш од другите.

На Herrera, hermosa, Disconnected и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Tokyo.

Tokyo. Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    1.962
    Најлошо нешто е кога сакаш нешто да смениш а рацете ти се врзани, едноставно не можеш ништо да направиш во врска со тоа, можеш само да гледаш како ти се руши светот..

На sjdgo, slobodka, Blue.Sky и 2 други им се допаѓа ова.
  12. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Ти зборуваат зад грб, не знаат дека сосема случајно си им го слушнал муабетот, продолжуваат да ти прават лице пред тебе, се прават арни, за да продолжат да те искористуваат. Но, штом си слушнал што ти зборуваат зад грб веќе не може ништо да биде исто, се правиш како да не знаеш ништо, како да е сè најнормално, ама веќе знаеш дека не заслужуваат да им помогнеш кога ќе им треба помош. Туку таквите да гледаш ако можеш да ги искористиш само, да им наплатиш за нивната злоба.

На poenta, Slatkata00, mileystar и 15 други им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Во моите 30 години не сум имала прекрасно утро ко денешниов.

На Oxymoron, molikaMk, prominent и 12 други им се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.036
    Допаѓања:
    130.909
    Кога не познавате некого лично не треба да кажувате дека таа личност не користела козметички средства или дека не се разбира од ефекти во фотографии.
    Не знаете колкаво знаење има и затоа е подобро да се воздржите од кажување навредливи мислења.
    Ако вака правите некому,не очекувајте дека ќе ви премолчат.

На stetoskop, piksooki, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    За првпат решив да бидам не се замарам тип на човек. Баш да видиме дали е подобро вака.

На Oxymoron, senjorita-v, MrenaRiba и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    57.527
    Повеќе од третина од животот ми помина со таа серија. Заврши, толку. Штотуку бев станала тинејџерка кога ја загледав, а сега сум возрасна личност. Лекциите кои ги научив од неа многу ми влијаеја. На позитивен начин секако.

Од една страна боли, пецка на еден посебен начин, од друга страна многу сум среќна што пред 7 години случајно налетав на една епизода и одлучив да се внесам.

Едно знам најсигурно, и по 10 години од сега нема да ја заборавам и ќе ми буди носталгични чувства. Ако имам деца во иднина и тие ќе ја гледаат. Ќе научат, како јас што научив. Колку пријателството е магично.
    Животот продолжува. :)

На Oxymoron, GoodGirl45, sanja.burgundy и 3 други им се допаѓа ова.
  17. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.203
    Не сакам ни да поминувам повеќе покрај обична раја. Ќе мине некој небањат и сега ми се расипа вечерата, не можам да јадам, а пола саат помина.

На senjorita-v, FVP, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Дали сум ја будала што враќам на секој што ќе сака да ме праша нешто или му треба помош за некоја работа или другиве се премногу нељубезни и сурови, којзнае.. :?:

На Oxymoron, LittleChili, senjorita-v и 14 други им се допаѓа ова.
  19. FVP

FVP Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    1.201
    Драга јас,

Не дозволувај да ги земаш неповолните вести здраво за готово и да се трудиш да го направиш најдоброто спрема ситуацијата- биди агресивна и одлучна, налути се и искажува го твоето мислење. Нека се плашат другите од твоите критики! Агресијата ти е пријател.

На mileystar, piksooki и Billy Idol им се допаѓа ова.
  20. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.938
    Утре сум слободна:*

На cresa-jagoda и Brinetka им се допаѓа ова.