Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.685
    Допаѓања:
    39.764
    Кога гледам моментално во екот на пандемијава како кој стигне по социјални мрежи пишува секакви дезинформации и повикува на непочитување на мерки, како на пример религиозни страници и луѓе што не се способни една реченица да напишат ко што треба, ама знаат да измислат милион теории на заговор, сериозно се прашувам дали секој заслужува право слободно да се изразува.

На Purplelilac, DraganFem, pdb123 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. DevilGirl212

DevilGirl212 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2019
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    1.319
    Палење на 40 годишни членки со деца :puke::puke:

На Dayanna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    56.004
    На Фејсбук недостасува реакција на емоџи што рола очи.
    Свашта се изначитав периодов. Ми изумреа многу мозочни клетки. |(

На jasbi, piglet1, Ambitious и 8 други им се допаѓа ова.
  4. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    9.933
    Пратив скриншот на симпатијата од едно мислење од тука на форумов и не ја кропнав сликата ... (facepalm) значи точак сум...

На Purplelilac, Konfetka, Madam-A и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.117
    Допаѓања:
    163.728
    Децата што нема да ги родиме во дистопискиов свет би ни биле најблагодарни.

На Purplelilac, Konfetka, Gosh и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.372
    Иако беше врска на далечина, беше убаво.

На Hellobeautiful, cresa-jagoda, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  7. bambina carina

bambina carina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    87
    Толку мочли се собрале на едно небитно место да се тапкаат по раме. Туле ќе ти порасне ако пробаш да омаловажиш некој што не го познаваш , некој на кого не му влијае твојот обид за мислење.

8. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    2.050
    Сдк дека:
    Страшен е светот во кој нашите деца раснат. Како да и објаснам дека не може да се шетаме додека надвор сонцето грее или пак сега кога снегот не повикува на детските игри? Во каков свет ќе ја израснам ако уште од 4 години знае дека има лош вирус,кој не дозволува да се игра со другарчињата? Природата можеби ќе се одмори од штетите што несовесни граѓани и ги прават,но ние никогаш нема да бидеме исти. И сега со овој страв насеан во коски,каде? Кога ќе заврши ова лудило тркање со времето? Само го молам Господ за сила да ни даде да ги издржиме овие страшни денови. Се тешам со мислата дека Господ не дава поголеми искушенија од оние со кои може да се справиме:hug:

На DraganFem и 1209 им се допаѓа ова.
  9. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    Зошто побогу пишуваат консултации секој ден на mail, а им праќаш mail и 10 дена немаш никаков одговор.
    Значи зошто?! (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

На Feminka22, MrenaRiba, BlackMistery и 4 други им се допаѓа ова.
  10. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Од вирусов позитивно е намалување на бензинот,ама каде ке возиме полициски час има:D

11. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    FB_IMG_1584990703764.jpg

На hermosa, buba4e89 и @ster@ им се допаѓа ова.
  12. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Некој што те сопнал, неможе од истиот да очекуваш дека ќе ти помогне.

На Dayanna, Keiner, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  13. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    36.077
    2020...
    Го изгубив ексклузивитетот "семеен среќник" во годината кога
    домот прерасна во најбезбездно место за живеење, а здравјето доби третман на најскапоцено човеково право.
    Сите ја добивме паричката
    #СедиСиДома
    Време е за здравје и будење на колективната свест.

На smooch, H.VAGA, dayla и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Денес не можам никој да поднесам и со никого да зборувам, фала Богу што сме во карантин. И по телефон правам разлаз по брза постапка, едноставно не можам да се правам на Тошо и да си хихикаме и хахакаме кога не ми е до тоа.

Успат расхотка со мачето на ветеринар, нешто не е арно :( Значииииии каква лисица е станата, сега го знае ветеринарот и збеснува, одвај ја додржавме, порано како бајче беше. Па надвор снег паѓа, држиш транспортер, дишеш во маска, кондензира на очила, нараквици на тебе, па се потиш оти си пренаоблечен, па бришеш раце со средство, па фаќаш пари, па пак бришеш раце и на крај несакајќи ќе се допреш на носот :devil:

На враќање почна многу да дува и да прска снег и цела препотена и никаква со полуболна мачка се пикнав во едно такси... абе од глава не можам да го извадам човеков. Вчера извозил за 350 денари, и дал 50 денари за маска.... оти нели, нормално, никој не сака да се вози сега со такси и сега ќе си ја носи маската за два саати цела недела.

Абе....... пукнав.

Онака на две, штрац.

Човек во години, ризична група, ама мора да вози за да си купи мочана маска, леб и јогурт.

И после тоа ќе дојде една распиздена и разгалена од иностранство шо ради Х причини морам да ја трпам и ќе почне да ми се жали како ради локдаун-от не можела да оди да си купува кафе надвор кога ќе посака... ама воглавно супер бил карантинов, сега сите ќе виделе како било да бидеш затворен во четири ѕида, сега сите ќе виделе како било да си осамен како неа, немало веќе дружби, дејтања... дури и тие во врски шо биле немало да можат да се гледаат ако едниот е болен. ВТФ?!

Пошто не можам да експлодирам во формална комуникација, само и' реков дека ако некој ја слушне јавно шо тропа може ќе и' кивне во пицата шо ја нарачува секој ден, а она нема да знае за тоа... па се замисли и си ја затна муцката.

Два дена подоцна, ми вика - а оти ми рече дека некој ќе ми кивне во пицата? Уште го мислам тоа.

Мисли го, пизда ти материна.

Карантинов ќе заврши, ние ќе се вратиме пак на нормалниот живот, ама тие ненормалните и после ова ќе останат ненормални

На Rirri, Purplelilac, Alishan30 и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    Не е тешко да слушаш онлајн настава.
    Тешко е кога татко ти е професор и за првпат треба да држи онлајн настава, па прави подготовки и чуда и секои 5 секунди те вика да му средиш нешто, бидејќи "стиснал погрешно копче".
    :rofl::rofl::rofl:

На cresa-jagoda, Regina.Phalange, Konfetka и 19 други им се допаѓа ова.
  16. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Правете го тоа што ве прави СРЕЌНИ,бидете со оние кои ве засмејуваат,смејте се колку што можете почесто
    Сакајте додека сте живи!

На cresa-jagoda, @ster@, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    - Човек што се свиѓа на лични документи?
    - Јас.

Толку се свиѓам како сум испадната на сликите за возачка и лична што криво ми е што не ги праќаат електронски, па да може да си ги споделиш по социјални мрежи како тие за матура. :rofl::rofl::rofl::rofl:

На cresa-jagoda, Madam-A, BlackMistery и 9 други им се допаѓа ова.
  18. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    Ајде да си кажам нешто што одамна го мислам... Значи ја видов темата ШТО СЕГА СО СВАДБИТЕ? и за моја несреќа ја отворив таа тема. Океј луѓе, зарем може се уште да сме толку прости и заостанати? Во целата оваа ситуација некоја некаде по државава си ја лупа главата во ѕид за еден ден чиешто значење е одамна изгубено. Ајде ако се прашате зошто е ИЗГУБЕНО?
    ВАКА:
    Свадбата се смета за чин којшто обележува почеток на некој нов период од животот, создавање на семејство. ОКЕЈ? Е сега... Во 21ви век свадбата е само чин за фалење пред луѓето кој колку пари има/нема без разлика дали после таа свадба ќе има пари за јадење или ќе јади ајвар и леб цел месец.
    Во 21ви век каде што од почетокот на самата врска се има односи, дечковците/девојките се запознаваат со родителите па и живеењето заедно во врска свадбата е едно НИШТО! Да не заборавиме дека 80% се со дете за рака или дете во стомак и тие пари коишто ги фрлаат на таа свадба ќе им бидат потребни за одгледување на детето.
    И сега кажете ми, што се променува со СВАДБАТА? Веќе сте заедно 5+ години, си ги знаете родителите, живеете заедно, бремени сте.. КОЈА Е ПОЕНТАТА? Се што ќе се промени е намалена сума на пари!

Радувајте се на моментите заедно со партнерот којшто сте го избрале, уживајте во секоја секунда, пречекајте го со љубов вашето бебче и побогу не трудете се да се покажете пред луѓето!

АМАН ВЕЌЕ ПОРАСНЕТЕ!

На cresa-jagoda, @ster@, Amellie13 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    Вонинтелегентниве (ако постои ваков збор, ако не нека стои така , измислен) суштества, зборат дека изненадувањето било успешно. Ох,дечки, ако е изненадување, секако дека не е по дифолт позитивно или негативно,знаеме. Битно е да си ИЗНЕНАДЕН.
    Ама успешно да ти било?!Абе дане лансиравте ракета случајно, па со ракетата отидовте до Марс и нова култура измисливте? Абе ступидна, оди со кумашинката оговарај и следи го маж ти на апликација дане мрдне подалеку од улицата. И сето тоа дури го стискаш детето под маса, да не праве глупости, и го користиш како пион за се што не ти паше у животот.
    Не ми глуми родена во Ватикан.

На Gosh и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  20. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Во борбава со Корона вирусот имаме уште еден непријател.
    Загаден воздух.

Канцер на Бели дробови.

Нели до колите беше?

Последна измена: 26 март 2020
    На *Amethyst*, LejlaD, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.