1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

СДК - најубаво поминат ден :lol: посебно кога бевме сите на снегот и скокавме како мали деца.. ама сепак си се израдувавме малку :) како и да е, битно си задоволивме потребата за скокање, викање, смеење.. :rofl:
    СДК - денеска нешто ми е многу убав денот, па сакам да кажам дека тоа е само заради тоа што ВЕ СОНУВАВ :tmi: :D да, да.. ве сонував ВАС драги ФЕМИНКИ .. а во сонот најмногу ја имаше скај .. повеќе детали во темата за сонови :lol:

2. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.207
    Сакам да кажам...

СДК имав преубав ден со љубениот. Никогаш не сум се чувствувала посакано.
    СДК и дека го мразам снегов и зимава. Ама па и не ли може да има асални члизми да не се лизгаат? Се утепав 3 пати :( срамота :$

3. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    171
    Сакам да кажам...

Сдк дека многу сте креативни бре феминки.2005 страници на темава испишавте. :clap:

И денов еве помина,а јас така го прокоцкав.Снег до колена ама убаво е.Снежна белина.
    Туку јас што сум цела недела изгубено-заљубено...
    Eее сега моментално како сум радосна,па дечко ми мислел на мене. :inlove:
    Туку кога ќе седнам да учам,на се мислам освен на учење. :(
    Психички се измачувам поради тоа,преку ден не учам велам дека ќе станам рано сабајле и никогаш не станувам. :(

4. trendy

trendy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2010
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    173
    Сакам да кажам...

СДК денес направив снешко и ми се расипа ама пак го направив :lol:

5. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Сакам да кажам...

Топла облека, топло чајче, снегче, сијалички, љубовта до тебе :mm: Like it :inlove:

6. AngelGirl

AngelGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    78
    Сакам да кажам...

СДК некако нервозно ги поминувам последниве неколку дена ........... во исчекување сум :worried:
    СДК многу ми недостасуваше феминка неколку месеци но покрај толку обврски никако не можев ништо да читнам ....... книги , книги и па книги ...... па сеа решив НЕ учам овие денови ке одамарам малку .....конечно ^_^
    СДК ....... прекрасно е снегчето :inlove:

7. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    Сакам да кажам...

СДК дека не е лесно да си жена на овој свет...

Да, бараме права и добиваме, ама со тоа носиме и големи обврски кои бараат од нас доаѓање во вечерни часови дома и немање време ни за себе, а камоли за некој друг!

Сакаме да сме нечии девојки, жени со кариера и утре мајки кои ќе го држат смејството на куп. Тешко богами, верувајте на Балканов, тешко...

Башка маживе се прича за собом! Ем сака модерна, ем старомодна! Види богатиии...

И ај сега, најди му го крајот!

Затоа жени денеска, ако немате вистински мажи кои ќе ве разберат во целост маф ви е работата...

На Phyramide, julie77 и marama им се допаѓа ова.
  8. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

Навистина ми е мило што темата со фотографиите е убава и атрактивна...
    ... се покажавте дека сите имате талент за фотографирање! Браво! :clap: :clap: :clap: :bow:

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    Сакам да кажам...

СДК уживав во пешачењето! Ми крцкаше снегчето под нози а јас полека самичка си се враќав дома не брзајќи и не плашејќи се од студот! И не жалам што се вратив дома со мокри нозе, и не жалам што фацата ми се заледи... зошто сум среќна и поспокојна! Ми годеше ваква прошетка по убавото ми градче! :nod:
    СДК еден краток течефонски разговор :mp: не ја решува ситуацијата, но тој што прв крена слушалка според мојата логика тој ја признава грешката! Засега останувам воздржана, ситуацијата допрва ќе има расплет! :!:
    СДК пијам чајче од шумско овошје ^_^ и си се размрзнувам во топлата ми собичка!

На BeYourself му/ѝ се допаѓа ова.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.820
    Сакам да кажам...

СДК четот навистина ја изгуби својата намена. Стана собиралиште на случајни минувачи во надеж да се спарат :)

На Go-Girl и LivingGlam им се допаѓа ова.
  11. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Бррррр... Измрзнав :|
    И сега пак на измрзнувањеее :rock: , ама со дечко ми :wasntme: Е тоа веќе ќе биде стоплување :lol: :$

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека го обожавам овој снег. Да, иако општо мразам снег, овој пат го сакам. Едноставно не можам да му оддолеам. Конечно овој декември, заличи на она што треба да личи. Што беше убаво чувството кога снегот крцкаше под моите нозе, но сепак го мразам замрзнатиот дел. Додуша и сама си ја барав бељата лизгајќи се (намерно) паднав, гајле ми е, битно меракот ми се направи.

Убав снежен ден е денес. :)

13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.820
    Сакам да кажам...

Бројче миниу и минус даваат плус :lol: :*

На 2468 и teddybear им се допаѓа ова.
  14. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Сакам да кажам...

СДК Кога ќе пораснам сакам да бидам Дете !!! :)

15. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Сакам да кажам...

СДК ако вака паѓам секој ден, отиде газот :$ :rofl: Ама лизгаво, замрзнато, што убаво ми е. Прв пат олку сакам зима и снег. Ми предизвикува една огроооомна насмевка :)
    А елката пак, кутрата, истрпи многу денес, ама сега блеска. Прозорците не се веќе прозорци, туку ламби :D Друго што сакате да ви кажам? Дека се однесувам ко дете од една година? Е па убаво ми е така ^_^ ^_^

16. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

Почнав да го гледам светот и животот со други очи...
    Деновиве се повеќе и повеќе го сакам снегот, сакам кога ладните снегулки паѓаат нежно на моето лице и се топат...

До лани снегот беше само снег - природна појава која се јавува секоја зима, на која се радував не толку многу; голите дрва беа најобични дрва на кои им попаднале листовите. Сега се ми изгледа поинаку: во секоја снегулка гледам посебна приказна - еден вид невин живот кој се раѓа во облаците во височината и кој умираат на нечие лице, усни, на земјата.... мистериозниот звук на снегот што крцка под моите чизми го доживувам поинаку, претставува еден вид мевлем за мојата душа. Снегот кој иако ладен, ми се чини дека ме обвива со некоја топлина и свежина.

Одејќи кон школо се исполнувам со носталгично чувство, желба и потреба од некој на кој навистина му значам и кој многу ми значи. Зошто нема никој покрај нас во моментот кога сме најосамени? Денес на друг начин ја доживувам оваа зима, се ми изгледа совршено иако сум осамена. Со текот на времето на некој начин сфаќам дека јас треба да си го направам животот убав и вреден за живеење, никој друг нема да се потруди... сепак на сите овие ставови се конфронтираат моите надежни мисли дека има некој, некој кој ми е двојник, машко или женско, кој ќе ме сфати во целост, кој ќе ме подржува и кој ќе ме теши и охрабрува, кој ќе биде покрај мене постојано, особено кога најмногу ќе ми треба.

Денес светот го гледав не како еден обичен простор во кој живееме, туку како свет, простор, место исполнето со секакви убавини, за кои човекот е премногу зафатен со „поважни“ работи за да ги забележи вистинските убавини во животот... Зошто никој не го забележува осаменото голо дрвце натрупано со снег, кое самото претставува таква убавина која вреди да се гледа и за која вреди да се размислува и мечтае? Зошто никој не ги забележува минијатурните снегулки кои летаат наоколу и заедно сите формираат воодушевувачка беспрекорна убавина? Зошто никој не ја забележува улицата прекриена со бел килим од снег? Зошто никој не ги забележува волшебните мразулци надвиснати над олуците, мразулци кои ги создала самата природа? И на крај, зошто на сите материјалниот свет им е поважен од оној вистинскиот - светот на природните убавини?

На mims-89 и teddybear им се допаѓа ова.
  17. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Сакам да кажам...

СДК ЛивингГлам толку многу убаво изгледаат ванилициве и толку многу ми го отворија апетитот што отидов по ова ладно во маркетот за да си купам оти немам време за да правам. Ете така сега се најадов со ванилици иако не се толку убави како кога ќе си ги направиш дома, ама морав да каснам малку :$ :)

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  18. thatsmysecret

thatsmysecret Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    215
    Сакам да кажам...

al nisu bledi njeni obrazi
    i nisi rek'o njoj sad odlazi
    i ako mi je neka uteha
    zaboravjena bice kao ja

i haljinu ko moju nosice
    i suze kao moje prolice
    i bice bore od ljobomore
    al' takvi su joj bore najgore

Цел ден не ја вадам песнава од уста, ама има и причина! :!:

Цел ден бев надвор на снег ко мало дете, правев Снешко и триста чуда.
    Па ајде да се порадувам малце, утре веќе ќе биде досаден. :)

19. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Сакам да кажам...

Колку ми беше убав денов . Снегче врне , јас си уживам со новогодишна музика , мачето до мене си лежи :) уживанцијаа :P

20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Сакам да кажам...

Снег! Снег! Конечно! :clap: :dance: :dance: Имаше многу снежни топки, снешко(веќе срушен :@ ), лизгање, паѓање, мокри чорапки... :inlove: Зима! Почнав да ја чуствувам.

Почнав со интензивно( добро не баш интензивно) правење стомачни по 3 серии од по 15 стомачни , и добро ми оди. Плус на физичко во школо, денес успеав 16 круга истрчам. Е така! Ќе си створам навика за вежбање уште од сега и точка. Да се осигурам дека после нема да морам да држам диетишта и слични чуда! ХМ! ]:) :lol:

Доаѓа полугодие (кога ли помина :( ) и се замислувам, како ќе биде идната година? Како ќе биде во средно? Сигурно ќе ми недостигаат другарките, школото, никое друго нема да може да го замени. Па таму си ги стекнав првите основи, 8 години. Пих, зарем малце се? Почнав да се натажувам. Мислите дека е само период во животот? Сакам да си останам дете! Што и впрочем сум. Forever young I wanna be forever young, Do you really want to live forever? Не да живеам, ама да бидам дете, ДА. Огромно да. Уште незавршено, јас веќе чуствувам носталгија. Ми навираат спомени... ;(

Не ми е јасно како некој може да ти каже те сакам, а да не го чуствува тоа. Зборам за лажење и зафркавање. А она, кога некој ти е убав, веднаш го сакаш. Многу ми е криво што децата ( на моја возраст, па дури и поголеми) него сваќаат зборот те сакам. Тоа е преголем збор, и не се реализира за две секунди. Те сакам, и ми се допаѓаш, или убав/а си ми се тотало РАЗЛИЧНИ! Некој не го сваќа ова. (Не дека вие не знаете, ама морам да го кажам ова овде. Ако не овде каде?)

И сакам да ве прашам нешто, мислам дека би знаеле... сепак во соодветна тема.

Ве сака, (она „сака‘‘ вистинското)
    Дејзи.
    :*

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.