Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sparks

Sparks Популарен член

Сакам да кажам...

Многу се изненадувам од самата себеси, колку со секој поминат ден мене ми се сменува мислењето за околината. Мисли си дека во нова околина има нови луѓе, нови карактери. Луѓето се секаде исти. Секаде. Во секој нов човек, го најдувам некој што сум го познавала. Нема уникат денеска, сето е фотокопирано со ист фонт, ист размер, иста боја... Едноставно да можам сега да се видам каква сум била пред 3 месеци, слатко ќе се изнасмеам на мене. Сарвајвр не се одигрува само на пуст остров, се одигрува и во метрополи, урбани џунгли кога си сам. Таму барем не гледаш други луѓе, знаеш зошто си сам. Овде гледаш милион нови луѓе од кои секој си ја гледа работата, а ти си се поосамен и поосамен. Се што сакам е само сила за да го издржам овој притисок. Се се вложи во мене, не можам да изневерам, да потклекнам. Не смеам... Морам да најдам сила, морам!

http://www.youtube.com/watch?v=qkjrPhAl ... re=related

2. trendy

trendy Истакнат член

Сакам да кажам...

СДК ме нервира името Македонка........(случајно го сретнав во име кое го мразите)...........ами и јас си сум македонка па што .. [​IMG]

3. pink4ever

pink4ever Популарен член

Сакам да кажам...

По болдираното ;)

4. Fearless

Fearless Истакнат член

Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека сум страшно уморна денес, замрзната, и поднастината :(
    Двајца заљубени средношколци денес, ме потсетија на средношколските денови, и сите радости и маки од тој период. Колку беше заљубена девојката :inlove: се стукала во неговата прегратка и заљубено го гледа, а овој нешто мачо мен глуми. И си се договараа за вечерва да си излезат, и таа му вика "немој како минатиот викенд да не се најдеме, знаеш дека во 12 си одам дома". Охх колку ме врати назад, пеперутки ми поминаа во стомакот, се сетив на тоа време дечкото излезен со другарите, јас со другарките и цела вечер ке се бараме :D :lol: возбуда беше тоа, и да пазиш колку е часот да не закаснеш за дома. Ех тогаш 3 метри снег не ме спречуваа да излезам,и уште жешко ми беше. Не дека сега сум многу престарена ама волја скоро ич немам на ладново, и се надевам ке оздравам побрзо ;(

5. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Сакам да кажам...

Па што има врска? :?:

Можам и јас да кажам Како што доаѓаат генерациите, децата се повеќе се влошуваат(пример)

А и јас сум, да не кажам дете, дел од денешава (гупава) генерација.

п.с. Со тоа што можеби сакаше да се докажеш, се направи уште по... тупаџика. Извини вака, ама навистина, немам многу лошо мислење за тебе и ова е се од срце кажано.

6. macysh

macysh Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека размислувам дали да коментирам на темата за форумџиките на годината :?: Се мислам и неможам да се одлучам за неколку иако секојдневно ве читам сите,се повеќе се зголемува бројот на пријатните и впечатливите форумџики :rock: Ајде,ајде ќе размислам..
    СДК и дека денеска си ја накитив елката и се чувствувам вауу :party: :music: Како да сум во исчекување на новогодишен подарок од дедо мраз :$
    СДК дека утре одам на натпревар и почнувам да ги чувстувам неизвесноста и стравот. :|

TheKiketoo likes this.
  7. MeLL

MeLL Истакнат член

Сакам да кажам...

Бррр.. ладно, се заледив САКАМ ЛЕТОО :D

8. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Сакам да кажам...

СДК искочив и зажалив што искочив..Смрзла сам се!!! :^) Демек љубовта ќе ме греела...матрак ќе ме грее |( На времево ни печкине на Хитлер не ме греат...

9. teddybear

teddybear Популарен член

Сакам да кажам...

Сдк дека сакам кажам не знам речам ....

Не !!!!

Сдк дека искрено не сакам повеќе да слушам како сите си играат мајтап со некој циган пријавен на идол или м2. Сеедно каде.
    Зошто едвај се чека на некој да му се смеат? Да си играат мајтап? Разбирам дека едно нешто може да е смешно да се позафркаваш во граници на нормала... ама па деноноќно ли ... Аман !!!
    Што јас или некој друг подорбо да не пее?. Да имаше пари тој циган богами на сите идол ке ни беше. И ке го слушавме дури. Ке имаше хитчиња.
    Мене солзи ми течат кога го слушам тој што копал бунари а женаму го тепала а на факултет се мо*аат од смеење.
    Знаат ли впрочем што значи да се ископа еден бунар или не знаат? Не ми се навлегуваше во расправија.Ке излезев страшно нервозна од тоа дебатирање.Единствена со ваков став сум.
    Ама Битно сеири пукаат.Па што ви е гајле за друго.
    Точно е дека не требале да се пријават ако не знаеле да пеат,ама па кои сме па ние да им судиме?
    Јас сакам да сум актерка не ме бива бе знам ама секако ако можам би си ја пробала среќата.
    И оној михајловски. Нека зема помали дози марихуана зашто апла веќе ја претерува !!!!! :fubar: :x

Е тоа сакав да кажам денес.
    И да сдк денес нема романтики а баш сакав ... имав попладне со другарките романтиките остануваат за друг ден.

macysh and Go-Girl like this.
  10. k.i.m

k.i.m Популарен член

Сакам да кажам...

СДК да бев пикната в фрижидер немаше до олку да ми студи |(
    А денес пак - шлап, шлап, шлап по калтa, чизмичките се наполнаа, ама нема врска. Снеeeег нека има. Убаво е. Yeah, right.

11. pink4ever

pink4ever Популарен член

Сакам да кажам...

имав мислење дека само повозрасните (од мене) коментираат за децата т.е за мојата и генерацијата околу мене. Не бев чула дете на моја возраст да коментира за помалите колку се напредни. :worried:
    Уживај :up:

x.Daisy.x likes this.
  12. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Сакам да кажам...

^^ kim во фрижидер температурата е + 4 степени :lol: ......а надвор е -15 :x
    па сега ти види што повеќе ти се исплати :rofl: :rofl: :rofl:

anab, pink4ever and k.i.m like this.
  13. kate21

kate21 Популарен член

Сакам да кажам...

СДК сакам пакетче за НГ. :nod: Да, да, пакетче од некој, со турски стари чоколади, смоки од пет денари, балон (веројатно веќе дупнат) и скршено мало киндер јајце, во кое играчето нема еден дел :)
    Ама да ми го подари некој со многу љубов, кога ќе го видам кесичето со лошо испечатен Дедо мраз, да ми бликне среќа и радост.

Па со денови да го чувам под елка и да бројам уште колку работи ми останале во него. :inlove: И да се карам со брат ми, ако сакам нешто од кај него. И се тоа, да бидам пак дете! :inlove:

Да се вратам кога честитките беа искрени и детски, иако беа 1 денар, кога мама и тато не се расправаа со друштвото дали треба нова кошула или не, кога од цела улица, дали еден ќе пукаше петарди. Тогаш беше убаво. Не дека сега не ми е убаво (мајку му, не оти ми е убаво туку ај :geek: ) ама магијата денес се состои од бирање кичести фустани и штикли, давање пари за турбо фолк ороспевачици и „лиле ма за НГ ќе биде лудило“ |(

Се навратив на старите денови кога со дечко ми на НГ игравме валцер пред порта кај мене смеејќи се и пазејќи да не не види некој :) На деновите кога купував мандарини од пазар, за Нова година да се прослави достојно.
    Денес, не е исто. И ако, ама да не беше бетер!

Јас ојдов до елка да си седнам! :)

julie77, Speechless, baguf4e and 12 others like this.
  14. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека „не ми студи“. Со балетанки на -11 степени. :rock: :muscle:

Едит: Анти фриз на нозе си ставив. :rofl: :rofl: :rofl:

15. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Сакам да кажам...

СДК гуд лак мацуш :) :*

СДК дека денес крајно ме нанервира една проста и да не речам благо ретардирана личност, а уште повеќе тој што ја пуштил да извршува нешто за што не е, претпоставувам дека тоа беше нашето теле од директор |(
    ми дошла онде со некоја искривена фаца и не знае што зборува: дајте пари за децата од домот да им купиме поклончиња оти...чекајте малку како беше говорот( |( )..а да оти немаат ништо ни родители и барем малку да се насмеат, сето тоа зачинето со искривени фацички кои велат кој ги е*е нив, мене ме пуштија од горе да поминам по училниците, а не дека ги сакам и дека ми е гајле дали ќе се насмеат некогаш или не, и брзање за се да се кажи во пола минута, за да си има повеќе слободно време |( , е значи ми дојде за коса да ја фатам и да ја извлечкам, дотолку нехумани луѓе |( :puke:

Кога веќе правиш нешто, прави го од срце!

pink4ever and macysh like this.
  16. skyAngel

skyAngel Популарен член

Сакам да кажам...

„ Одеднаш...Некој не заспива до тебе,а ти слушаш како дише и го покриваш неговото отсуство со топло ќебе од копнежи. “

Ми треба љубов,топлина, мазење , ми требаат неговите очи за да се огледам во нив.Во нив сум најубава,во нив сум детенце кое не знае за лошото,детенце на кое му е потребна љубовта за да се чувствува исполнето и најсреќно.Ми треба тој бидејќи само тој знае што ми е потребно.
    Ма у пм што морале толку многу да ги раздалечат Штип и Охрид. ]:) ]:)

mims-89 and marama like this.
  17. anab

anab Истакнат член

Сакам да кажам...

СДК колку било лесно кога ќе се решиш да направиш нешто за што се мислиш долго време :D :D :D

18. teddybear

teddybear Популарен член

Сакам да кажам...

Сдк дека ..

...Сите прават грешки ... Дури и луѓето кои ги сакаме.... Никој не е безгрешен ... Мора да го знаеме тоа ... :tmi: :angel:

julie77 and TheKiketoo like this.
  19. sesilija

sesilija Популарен член

Сакам да кажам...

Не знаев дека убедливо ќе победам во категоријата најдрска :)

Само чудно ми е како ме ставате и во категорија најдрска и во најфина? :^)
    Ептен се контрадикторни :D

20. marama

marama Форумски идол

Сакам да кажам...

СДК убаво распореден ден-кафе, другарка, љубениот и така се по ред до дома. Е дома не ми се доаѓаше, па да можев ќе си останев кај него викендов, не дека лошо ќе ни паднеше. Утре ми е слава, не дека сум побожна ама моиве си сакаат да си слават, па ајде решиле и на сестра ми ќе се предаде. Е ако де, а не треба јас да плачам?
    Инаку градов е лудило, кај се лизга низ цел град, мраз, неисчистен снег, па ми се погоди и петок. И ај вози се во автобус, мислев пешки да одев побрзо ќе стигне, а за гужвата да не пишувам. Уште се качува пензионет и вели- Леле колку гужва, ааа да нас ни е слободен ден, е ќе го убиев.
    Ај доста кукам, да си ја наместам елката, накитена е од лани :rofl:

Thread Status:
Not open for further replies.