Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.480
    Сакам да кажам...

хахахаха :rofl:
    Децата се опиваат, а ние дома седиме. Ајде станувајте од компјутер и право во град :)
    Убав помин вечерва Феминки :*

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.263
    Допаѓања:
    67.828
    Сакам да кажам...

Па како може да се водиме по новиот календар и да си останеме христијани? Дали тоа значи дека цело христијанство треба да се менува за да бидеме како "нормалниот" свет?

3. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам убаво поминати неколку часа со SpoiledBaby,кафенце :coffee: малку повеке :talk: муабетче ...многу насмевки :) ...и малку :!: подобрувања на моето мизерно расположение ...и сакам да им посакам прекрасна вечер на сите цури :makeup: што ке излегуваат вечерва и убаво да си поминат,да се изнаиграат :dance: и за мене,да пиинат така повеке и за мене :d: :beer:,а за оние кои ке се дружиме на форумот и дома ке си дремуцкаме...да собереме сили за трета смена :)

4. unique.lady

unique.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    69
    Сакам да кажам...

СДК Американската актерка Линдзи Лохан, која е позната повеќе по своите скандали, никако да се смири. Таа минатата седмица ја повредила болничарката на клиниката на која се наоѓа на одвикнување од алкохолот. Медицинската сестра, Дон Холанд, добила потешка пореда на раката. Според Дон, Линдзи со уште два пациенти на клиниката ја прескокнале оградата и отишле да купат алкохол. Кога се вратиле болничарот побарал да направат тест на алкохол, но актерката тоа остро го одбила. Холанд, која се наоѓала во близина се вмешала во кавгата, но уште тогаш лутата Лохан ја вреѓала и и се заканувала.
    Болничарката веднаш повикала полиција, но разлутената Линдзи се обидела да и го одземе телефонот, па тогаш и ја повредила раката. Дон Хоанд по објавувањето на оваа информација добила отказ од позната клиника за одвикнување, бидејќи го прекршила строгото правило и јавно открила доверливи податоци за пациентите. :!:

5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.816
    Сакам да кажам...

Виножитке па и католиците се христијани па се водат по новиот календар а дури и некои од православните цркви.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  6. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.263
    Допаѓања:
    67.828
    Сакам да кажам...

Мислев на православното христијанство :) По тоа се различни православните и католиците. Вака фактички ќе треба да се претопат православните.

7. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Сакам да кажам...

^ Абе има и православни христијани (пример во Романија) што си слават Божиќ на 25ти декември.
    Мада шо мене ми е убаво вака, во јануари. Зошто да го менуваме? :^)

8. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.263
    Допаѓања:
    67.828
    Сакам да кажам...

Забегавме оф топик. Кој сака да продолжува дискусија, нека се обрати во Религија, каде што и е местото на темава. Инаку и така ќе бидат избришани постовите :)

9. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

СДК дека една домашна потресна случка која ептен ме дирна во срце, ми ги отвори очите тооолку широко.
    Сфатив дека најблиските ми се потребни во животот, ги сакам, ме сакаат... Некој живее за мене, некој се грижи за мене... Некој дише за мене....

Не можам да и' го заборавам погледот тажен кој ме молеше да останам со неа. Ја гушнав само, и солзи ми потекоа така тивко низ лицето, без да ме види таа, без да ја растажам уште повеќе.
    Искрено ја сакам... Жал ми е што се случи тоа.
    Не знам што ќе беше со мене ако се случеше и полошо :(

Аххх, ми се собра се'... Во 24 часа 23265424 видови на болки почувствував!
    Но барем сфатив дека Вреди да живееш за убавите моменти кои те исполнуваат, вреди да се жртвуваш за некој кој живее за тебе, кој право се за тебе. вреди да живееш затоа што знаеш дека на некој си му се'!
    Таквата жртва е непроценлива... Таквата жртва не бара фид бек...

На broken099, TheCandy880, skyAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  10. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сакам да кажам...

Гледав Идол и сфатив дека Тони го сакам :lol: Ептен ме смее , срцка ми е . :D
    -Дојдов да покажам што можам и што не можам.
    Тони : Ај почни со што не можеш. :rofl: :rofl:
    Царче е , ептен ми е симпатичен. :) :inlove:

11. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Во склоп со постот на Скајчето :!:
    Морам да кажам дека Тони оваа вечер ме шармираше максимално :$
    Аууууф ... :$

На skyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.872
    Допаѓања:
    163.522
    Сакам да кажам...

Бугарија,Грција,Романија се православни,но слават празници со католиците,не знам за останатите празници,но поголемите како Божиќ и Велигден,да.
    Не сум по религијата премногу,не сум празничен тип на човек,ради гужва и еуфорија,но онака,ги почитувам и ги сакам заради како што повеќе пати кажав,топлината и блискоста што ја носат.Даваат повод за некои работи,тоа е ок,од други агли нема да коментирам,едноставно е погрешно времето,а и кој во што сака нека си верува,немам против,секој има споствени убедувања.Нема врска,муаебтот е дека...нашава,православна религија,демек православна,единствено е православна заради тоа што се води по јулијанскиот календар кој е воведен 14 или 15 век(а можда и 16ти,не е ни важно)што не е оправдана причина за она демек православни,а цел свет се води по грегоријански календар.Кај нашата религија проблемот е што изобилува со пагански обичаи кои немаат за цел да се посветат на благодордни нешта,туку секогаш се насочени кон материјализирани нешта(почнувајќи од адети за плодна година,бериќет,богатство,а потоа е се останато,со самото тоа што се оставаат пари во црква,се носи масло,некои носат и маици и чорапи побогу),а башка е тоа што ... правиме идоли од Исус и Господ,со самото тоа што црквите ни се преполни со икони,а во Библијата јасно е кажано дека такво нешто е сосема непотребно и забрането пред се.А друг е моментот што во нашата религија поповите можат да основаат семејство,семејството како такво мора да биде материјално поддржано за да живее нормално,кај католиците не смеат,а со тоа и немаат потреба од стекнувања на богатства,одење на одмор,такви некои си работи кои поттикнуваат на создавање на материјална корист,да не речам грабеж (на страна педофилијата,тоа е друг муабет),тие се молат цел живот,остваруваат нешта кои се од интерес за сите и умираат таму,протестантите можат да се женат,но колку што сум запознаена,црквата им обезбедува скромни средства и се она што им треба и немаат право да остваруваат други приходи и дејства кои имаат за цел обогатување,но не сум сигурна не ме држете за збор.
    Ете,тоа нечини во нашата,џиџана православна религија...католиците и протестантите многу поубаво и вистински ја имаат религијата,отколку ние,особено православната во Македонија и Србија...Василица бе...маскирани за бркање на духови,жити се!Коледарски оган?!Абе...или скокање на оган на не знам кој празник беше тоа...тоа е паганска традиција,не е релгија,а секогаш се меша.

Постовите се оффтопик,но нема потреба да бидат избришани,нека бидат преместени во соодветна тема.
    http://www.youtube.com/watch?v=jKVuL6xi8Rk

На Bozica1980, Angelche и sesilija им се допаѓа ова.
  13. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    171
    Сакам да кажам...

Никогаш нема втора шанса за прв впечаток!!!

Тоа сакам да кажам инспирирана од денешниов ден и нема да го сменам моето мислење. :!:

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сакам да кажам...

Лудница е во темата „ Што би и кажале на форумџиката над вас ?“ :rofl:
    Кој сака да се журка , бујрум таму. :D Не се знае кој на кого зборува. :D

На Go-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Сакам да кажам...

Во овие доцни часови јас динстам свинско месо и печурки во бел сос. :)

Се разбуди куварот во мене :D

16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.222
    Сакам да кажам...

Да дојдеме на вечера? Носам црвено вино :D

17. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сакам да кажам...

сдк...абе не сум ниту малку....."ладна",зебична,горда,самобендисана,незаинтересирана за животот,не сум најголемиот песимист што постои на планетава.
    Едноставно форумот чат-пат знам да си го искористам како исповет,како најдобра другарка да се искажам се што ми лежи на душава(а тоа најчесто го правам кога не сум расположена)а кога сум расположена не го искажувам тоа толку многу(си постирам само почесто музика на форумот,не го тоа пишувам)...си имам и јас убаво моменти само што не ги искажувам толку многу,туку гледам тие моменти максимално да ги искористам и да не губам време во кажување колку многу сум среќна :?:
    жал :!: ме е што така ме проценивте...

18. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.263
    Допаѓања:
    67.828
    Сакам да кажам...

Со свинското, со печурчиња, мхм, мхм.. Ајде Сеси спремај вечерата, идеме 8)

19. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Јас само винце ќе се нашлокам :fubar: :rofl: :rofl:
    За јадење не ме бива :wasntme:
    Ама за пиење.... :rofl: :rofl:

20. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Сакам да кажам...

Ќе биде, за еден саат ;) Реинбоу знам дека од тебе ќе биде винцето :D , ама нема да ми смета и тоа од Марама

А Кенди, ние зборуваме добронамерно, не знаеш колку ќе бидам среќна ако ме убедиш дека грешам.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.