Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nedzma

nedzma Истакнат член

Сакам да кажам...

СДК [​IMG]

2. Phyramide

Phyramide Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека многу си го сакам „муте“ копчето на даљинското.

Не знам дали сум компетентна да зборувам за ова, ама музикава е стварно гомце на квадрат. Па кога ќе ја чујам новата Пинк или оние Марун 5 ми иде ушите да си ги изгребам и да ги фрлам.
    А па за она новото лигаво пиле, Бруно Марс што и пее на цурата каква е убава и и црта со касета |(

Знам вкусови се во прашање, ама дефинитивно мислам дека музикава е за зевање. Барем за мене. За година дена се кладам дека никој нема да се сети на песните, а битно сега ги пуштаат секоја 4та минута.

Муте, бе муте!

Еве ви „суши џез“ од мојата листа на омилени песни. Можеби ќе ви се допаднат. А тек во живо да ги видите и чуете Јапонциве, не се нормални, мајке ми! Секако во позитивна смисла.
    Ова е за мене релативно нова а убава музика, а не оние трт мрт жалопојки и патетични изливи на емоции спремни да им донесат многу пари на дотичните :|

http://www.youtube.com/watch?v=9TdlZyXSaD8

п.с. Ќе се утепам, еве го пак оној Бруно Марсовецот....среќа на муте што ми е телевизорот! Јас за волкот а волкот на VH1, изгледа помина 4та минута. Да ми живее
    „муте-то“ и да гледа да не се заглави кога ќе ми биде потребно :)

Wild.Child likes this.
  3. 2468

2468 Популарен член

Сакам да кажам...

Спонтаните работи го прават животот поубав и повозбудлив! :)

skyAngel and Gordana10 like this.
  4. velesanka

velesanka Популарен член

Сакам да кажам...

лошо е кога човек не знае што сака !!!!!!

5. savana

savana Популарен член

Сакам да кажам...

СДК многу убаво ми дојде винцето :lol:

6. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Сакам да кажам...

Ќе полудам,ако утрешната вечер ми е ко денешнава....боље дома ќе седам :(

7. Noemi

Noemi Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека сум неописливо задоволна што утре ќе си седам дома со руска салата,кифлички,торта,лап-топот и еден куп филмчиња, под јорган. И убав помин на сите форумџики. Е тоа забораив да го кажам :lol:

8. Whatsername

Whatsername Популарен член

Сакам да кажам...

Драги форумџики,

СД ви К, добра ноќ за последен пат во 2010 година. Утре ова време веќе ќе биде 2011.

Оваа година скапав од учење - учев многу повеќе одколку во претходните одделенија, но ми се исплатеше. Не се наспав асално во периодот септември - декември. Оваа година беше годишнина од смртта на една многу за мене драга личност и веќе не разговарам со личност која многу ми значеше, но ме разочара.

Вложив многу труд за да го постигнам тоа за што се спремав цела година. Точно, се намачив, но вредеше. Тоа што го постигнав е признание дека не бил залуден сиот мој труд, а истото ме направи позадоволна со себе. Склопив многу нови пријателства оваа година што се надевам дека ќе опстојат и во наредната година што доаѓа, а веќе постоечките пријателства се зацврстија и за тоа ми е особено мило. Некои личности веќе не се во мојот живот и има помалку драма наоколу. :)

Да не набројувам и понатака, годинава не можам да ја категоризирам во “добра“ или “лоша“ бидејќи беше навистина испомешана. Бев среќна и бев тажна. Се сменив како личност и се надоградив себе си, но во исто време и бев лута на себе поради некои работи за кои сега сфаќам дека не биле моја вина.

Си посакувам наредната година да биде подобра од оваа и да го остварам она што сум го замислила; уписот во средно/гимназија да помине во најдобар ред и вклопувањето во нова средина од втората половина на годината да не ми биде премногу тешко.

Секако, да не заборавам да го спомнам овој форум кој многу ми помага и обожавам да го читам. Започна како занимација за “тепање“ време, па продолжи со моето станување дел од огромното фемина семејство. Голем поздрав до вас форумџики и

нека ви биде со среќа и радост исполнета 2011 година, да ви се случуваат многу убави работи и да си останете најпаметни и најубави. Среќна нова година. :*

Постов ми беше мерак да го напишам за да можам по некое време да го прочитам и да си се смеам на самата себе и да се потсетам на се убаво и неубаво во 2010 година :lol: , а и да ви ја честитам новата година бидејќи не сум сигурна колку ќе бидам во можност да го посетувам форумот наредниве денови.

Секогаш ваша,
    Whatsername.

9. macaaaaa

macaaaaa Истакнат член

10. Lina24

Lina24 Истакнат член

Сакам да кажам...

најубаво да си поминете вечерва,јас сега заминувам за Крушево, имајте убав викенд, ќе пишеме импресии во понеделник. ве сакаам цунки :* :* :*

femina90 likes this.
  11. Dafnee

Dafnee Популарен член

Сакам да кажам...

Речиси 2011, денов ни се влечка ама некако уживам во секоја нано-секунда... Ми има вкус на ново... Како мирисот на нова книга на која и ги тркалам страниците додека не пресуши кутрата...
    Како и да е.
    ЖЕНИ. Моите желбички и резлуции за новиве 365 дена ви ги распрснувам низ воздухов и ви посакувам да сте посакувани, сакам да сте сакани, смејте се за да останете насмеани, гушкајте се за да бидете гушнати и водете љубов за да бидете љубени...Бакнувајте се ..многу...Живејте со сите сетила, надвор од од познатото, проширете ги визиите и грабнете ја новава година за тестиси. Имајте секс кога и каде што сакате, облечете храбра долна облека, скршете ги своите и општествените табуа, размазете се самите себе!
    Бидете лути, саркастични, итри, ироничи, некомпромисни, бесни, одлучни и СВОИ.
    Бидете несигурни, плашливи, плачливи, завидливи и виновни!
    Бидете кучки. Бидете пример. Бидете светици и бидете курви.
    Бидете ЖЕНИ. Бидејќи нема нешто поимпресивно на светов!
    За една недела успеав да се фасцинирам од фантастични примероци на XX хромозомот! Георгина...ти благодарам за убавите зборови, би ти ги одбацила од огледалце за да ти се рефлектира нивниот благодет! Жено... секоја чест! Пирамитка... немам зборови за начинот на кој размислуваш...ТИ СИ СВЕЖ ВОЗДУХ во котлинава! Не престанувај! Лилит.. Скопскиот гнев е крајно шармантен.. Права инспирација си! Офспринг.. УАУ... јазикот ти е гилотина девојче, итрица!...ТРЕНДАФИЛКА- мелемче за моите мисли и сетила...Кога те читам главчево ми кимнува потврдно само по себе и ми киднува по некоја насмевка! Крајно нестереотипна! Браво! Теди бер - неодоливо си слатка и позитивна, Сара кеј си девојче!  На овие прекрасни и фрапантно шармантни дами, а ни на оние кои сум заборавила да ги споменам, на фантастичните жени во моето секојдневие, на сите оние помалку фасцинантни и кутри ниски форми на егзистанс, на сите кои ме сакаат и на оние кои не ме сакаат зошто не ме разбираат - а и не се способни, за сите оние кои ми кажаа добро утро денес, за сите оние на кои ќе им кажам Среќна нова година..За сите кои ги сакам со секоја молекула од моето тело...За мојот љубен...
    Но пред се....за сите ВАС КОИ НЕ СТЕ ПЛАШИТЕ ДА ГО ПОКАЖЕТЕ СРЕДНИОТ ПРСТ И ДА ГО ПОДАДЕТЕ ГАЗЕТО ЗА ПОЉУБЧЕ НА ОНИЕ КОИ СЕ ЗАКОРАВЕНИ ВО ШАБЛОНСКИ ПРЕРАСКАЖАНИ СТАВОВИ! МЕ НАПРАВИВТЕ ДА СУМ ГОРДА НА ТОА ШТО СУМ ДЕЛ ОД СКОПСКИТЕ ЖЕНИ!
    Ве почитувам, па и ве сакам!
    Среќна нова мои незаменливи девојки!

12. Phyramide

Phyramide Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека ја сакам Дафни за братучетка! :D

Девојче ти благодарам за убавите зборови, не само на моја адреса туку општо искажани во твојот новогодишен пост. После толку многу плитки примероци на нашиот род со кои човек се среќава секојдневно (за жал), на форумов конечно да се најде солиден број на примероци заради кои вреди да се биде горда жена. Ти секако спаѓаш во таа втората група со почесно членство!

Го освежи форумов на преубав начин и да ни пишуваш и понатаму и во 2011 па да удриме една здраво форумско дружење!

:* цмокити цмок, гушкили гушк ;)

Dafnee likes this.
  13. slobodka

slobodka Популарен член

Сакам да кажам...

Драги мои феминки ви посакувам убава журка вечерва!!!!!!!!!!!

14. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Сакам да кажам...

СД ви К вечерва да пиете, да лумпувате и ќејфови да терате! :)
    http://www.youtube.com/watch?v=wQzp_PjPjq0

Некако не ја чувствувам новогодишната еуфорија, ама се надевам дека тоа ќе се смени во текот на денов. :?:
    Резимето ќе го направам на темата наменета за тоа. :)

Go-Girl likes this.
  15. Speechless

Speechless Популарен член

Сакам да кажам...

Датава... 31.12.2010. Преминуваме во ново. Нова година. 2011 :)
    Тоа што сакав да кажам, и јас како Вајлд не ја чувствувам новава година, но сепак си имам планови за овој цел ден, и мило ми е што е така. :rock:
    Ви посакувам на вас феминки да се забавувате добро вечерва, да испровоцирате некој дечко,маж, и нормално цела вечер да не седнете :dance:, да не претерате со пиење, но сепак некоја чашка може, колку да ви го крене расположението. :d: :d:
    Ве сакам феминки, ова беше прекрасна година со вас, со вашето дружење. ( добро пола година, откако сум зачленета). :* :* :* :hug: :hug:

macysh likes this.
  16. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Сакам да кажам...

Леле превземачко на идеи,сабајлево отворив очи и ми текна на песнава.Со ниет бев да ја ставам тука,да развртиме по едно сабајлечко оро,кога ОП ти веќе си ја обавила таа работа :D

Dafnee likes this.
  17. Dafnee

Dafnee Популарен член

Сакам да кажам...

СДК - до сите што не се баш новогодишно расположени - колку поише го зборите тоа -толку помалце ќе бидете.. И онакви постови - вештачки насмевки, начуквање и не знам што, се благо патетични. Озбилно.
    Нова година е. Мааалку по-позитивно. Вчера човекон што му изгоре куќата у Кисела Вода, што изгуби СЕ им посака Среќна нова година на луѓево, така што мене би ми било срам вака да се глупирам со постови ко вас пошто ми ја нема левата чорапа или пошто ..ете..не ме облеала магична светлина да ме дигне од кревет сабајлево...
    „голем к*р што е н година... зошто немам еуфорија“... - Зошто емотивните рефлекси ти се под анестезија очигледно!
    Малце активирајте ги позитивните мисли а лошите мисли зачувајте ги за од утре натака..Или барем не ги постирајте!
    Ајде феминки у поход кон журка! :D Среќна Нова година и РАСПОЛОЖЕТЕ СЕ!..Макар дошло и до Гоце Арнаудов интервенција!
    Чин чин девојчици драги и .. па и ..чин чин девојчици -нат соу мач драги! :lol: :d:

Phyramide, GeorGinnA and Forgotten like this.
  18. nenuska

nenuska Популарен член

Сакам да кажам...

сдк убав провод вечер,нека оваа новогодишна нок биде најдобрата досега :* :*

19. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Сакам да кажам...

Ееј, навистина како брзо дојде Нова Година. Не ми се ни верува дека денес Е Нова Година. Некако претходната година се чувствуваше повеќе празнична еуфорија, и градот беше посреден и сите одвај чекаа а и јас и го чувствував она предпразнично чувство :lol: а сега не. Сега дури сум и разочарана и изнервирана што се се договори во последен момент, на тапа место. А јас таман се договорив со другарка ми од одд. ако не славиме со клас, да славиме заедно. И се средивме, се договоривме за кои филмови дури ќе ги гледаме, што ќе купиме за јадење и пиење. И ништо! Овие ни упропастија план, а баш не сакав со нив да славам (дотолку.) Ии сега сум кратка со финансии, а и моите исто. Денес е катастрофална гужва во град а јас немам пари. А со тоа немам што да облечам за Нова Година! Ќе им се појавам таму ко фрик некој, избркан од дома. Немам претстава што да си направам на косава моја. Планирав две плетенки и мојата препознатлива шишка на страна |( али се премислив зашто никогаш не се носам така а и кога ми текна дека ќе изгледам ко бебе некое и кога сите ми рекоа немој така.. Скоро сите ќе носат фустани и сукњи а јас мразам да носам а и ќе смрзнам ако облечам, така да не.. Ќе си останам јас со моите стари фарки. И потполно немам идеа, ни што да облечам ни како да се средам ни ништо!

П.С Знам дека сум ПРЕмногу негативно настроена кон Нова Година, ама не е дотолку Новата Година што не ја сакам и ме нервира, туку сите подготовки што идат со неа и договарањата во последната минута! И извинете ако ви префрлив негативно расположение.. Јас сепак и да немам убав провод, ви посакувам на сите вас Феминки лудо да се проведете, со кого и да сте, каде и да сте. Ии пак, Среќна Нова Година, се најдобро, да се надеваме дека оваа Новава ќе биде мноогу подобра од оваа, со многу нови радости и успеси што ќе следат. ;) Ве бакнувам. :*

20. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Сакам да кажам...

Дали сте одморени и спремни за дочек на Новата година? Имајте убав помин на последниот ден од оваа година за уште поубав почеток на годината што следува :)

Среќна Нова Година!

Thread Status:
Not open for further replies.