Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Shila89

Shila89 Истакнат член

Сакам да кажам...

Сд и к на Марама дека и мене ме зарази со песнава :lol: Сега и ја на рипит само :rock: :rock:

marama likes this.
  2. pink4ever

pink4ever Популарен член

Сакам да кажам...

Оваа година не вртам страница :shake:
    него мењам цела книга :)

Годината ми почна пола добро..
    оптимист сум сепак :D

*марама фала за преубавото песниче :*

marama likes this.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Сакам да кажам...

Не постои човек што води по нездрав живот од мeне. Си легнав во 13 часот, јадев утрото во 9 и дури сега станав за да јадам пак. Половина кутија цигари од синоќа е дувната, незнам само кога успеав. И така.

4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Сакам да кажам...

... јас се подготвувам да дадам отказ, они ми спремале унапредување?
    :D
    Ако сум така битна фигура, значи можам да се занесувам, да се правам шмизла и да барам покачување на плата, нАли? :emo:
    Или пак можам да не мудрувам многу и да си седам мадро за да не ми клоцнат некоја в газ и да ми најдат замена за нецели 5 минутки. :D

Носам книга со мене и ме мрзеше да ја читам, да ја држам во така, ме мрзеше страници да вртам.
    Каков створ. :^)
    Срамота.

Блудни мисли ми се врткаат во главичкава.
    Сакам да стигнам дома во овој ладен ден и да се напијам топло кафе.
    Разгледувам слики од Новата ни година и од моите фацки сфаќам дека сум била психоделично расположена. :D
    Среќа имам неколку штракнато пред да појдеме од дома, со нерасипан стајлинг, :makeup: :D на кои личам на човек.

mims-89 likes this.
  5. Phyramide

Phyramide Популарен член

Сакам да кажам...

Боље да не сме здрави, отколку да не сме со сите...овај едит, го зезнав графитот ама ептен :D Вака ли беше? Ај да си одам под туш, почнувам да тресам не зелени, тиркизни!

Offspring likes this.
  6. sonce777

sonce777 Популарен член

Сакам да кажам...

Излегувам денес од ком и кревет не се помрднав.Мрзла една торбицата не сум ја распакувала.Фулџано од кафето ми се засуши и пепељарата ми е полна пикавци срам да ми е,и после мајками е лоша црка по мене сега кога ке виде дека излегувам косата ке и се крене.
    ЧАО одам во кафич.

7. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека има Нова
    Притица
    на видик! :!: ( :D )

HeidiDiWalt likes this.
  8. skyAngel

skyAngel Популарен член

Сакам да кажам...

АЈј што била модерна мојата мамичка како мома кога била. :) И сега е де ...ама тогаш ииии :x

Прекрасно штосно комплетче си најдов ќе го сликнам за да давате коментари дали смеам да излезам надвор со него. :D

9. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Сакам да кажам...

... дознав за едно танго одиграно во една топла јунска вечер. Сега веќе, единственото нешто што песнава ми го носи е болка. Го мразам тој подиум. Не беше ни време, ни место, но не ме ни изненади. Некои мали и ситни пазли одлучуваат за изгледот на сложувалката наречена живот.
    Толку многу нешта околу него ми биле непознати. Толку тајни длабоко сокриени...

broken099 likes this.
  10. viki44e

viki44e Популарен член

Сакам да кажам...

^^ Валјд песната баш ме бендиса :clap: :*

Wild.Child likes this.
  11. k.i.m

k.i.m Популарен член

Сакам да кажам...

СДК нема поглупава апликација за мобилен од xray |(

12. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Сакам да кажам...

Сакам да кажам прееска зборевме за бебе и за тоа што мислиме нели. И он ми вика, абе не сме спремни станбено, финансиски... И јас додавам емоционално... И ми вика, а не јас спремен сум, можам да го чувам... Оф, срцето ми се стопи од љубов :inlove:

kate21, Annath, x.Daisy.x and 12 others like this.
  13. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Сакам да кажам...

Леле Rainbow, кога ке го слушнам зборчето бебе, се наезувам :$

И јас понекогаш посакувам да си имам едно малечко зенско бебенце, ама само мое да биде, ама од што ке расте и од што ке зивее, кутричко, како што немозам да најдам ниту работно место, ниту со студиите не сум завршена, а ниту имам па сериозна врска, за сега е само зелба, ке видиме за понатаму.

А без да си овозмозам услови за нормален зивот, нема да ризикувам, не не , секако дека не, оти еднаш ако го донесеш на свет то прекрасно нешто, ке мораш целото внимание, љубов и финансии на него да ги потрошиш да му овозмозис подобар зивот секако.

14. Shelea

Shelea Форумски идол

Сакам да кажам...

Гајле ми е за се’!
    Дури и за тоа во што верував. :x

skyAngel and Ema.Sk like this.
  15. skyAngel

skyAngel Популарен член

Сакам да кажам...

Ајде повеќе среќа другиот пат кога ќе уплаќам.

:devil: ]:)

Trendafilka likes this.
  16. marama

marama Форумски идол

Сакам да кажам...

Сакам добар шопинг, озбилно имам намера месецов да потрошам многу пари.
    Овој Грујко решил пензијата да ни ја покачи 5%, ако ја покачи ќе гласам бе за него :lol:

17. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Сакам да кажам...

СДК дека многу работи ми се случуваат периодов...

На добро нека е ќерко, само тоа си викам :lol:

Една работа ми е многу чудна, а тоа е како ние луѓето реагираме на промени во животот. Стравот е сеприсутен, а желбата за нешто ново, непознато е предизвикувачка... Што и да одбереш, дали страв или желба секако ќе биде правилно, затоа што во тој момент кога си одбрал така си мислел, така си чувствувал и неблагодарано е да кажеш дека си погрешил...

Јас сум во некоја страшливо-желбовачка ситуација. Ми иска а не ми стиска работава :D Ама, ќе одлучам... Паметна сум била јас, бар така викет лјуѓено шчо ме познавет (ако воопшто ова гласи вака на струшко охридски дијалект) ;)

Како и да е имајте убава Феминска вечер Феминки мои најмили, јас одам да потрочитам што се сте изнапишале, периодов некако ме немаше (шејм он ми), ама ќе се поправам во новава година (се надевам ;) )

18. starfish

starfish Популарен член

Сакам да кажам...

Моите другарки се единствени, жими се.
    Па и години да поминат, ние пак ќе бидеме оние кои го зафаќаат пола кафич, кршат вратови и секогаш се смеат најгласно. Пеколни сме!
    Може обврскиве не делат, и не стигнуваме на време да ги доставиме најтазе трачевите, ама пак ќе дојде денот кога мора да се собереме во полн состав и да го здрмаме градов.
    Никогаш нема да ми биде доста од долг развлечен, понекогаш нормално и патетичен муабет со нив, ма со било која од нив. И нема послатко кафенце од тоа што го пиеме заедно, која со цигарче, која со бисквитче.
    Нашиот свет е прекрасен, но не е изграден на излузии, туку на реалноста. Ние живееме и се дружиме во ова време, кога сме свесни дека можеме многу да изгубиме ако се разделиме, а многу да добиеме ако се држиме заедно.
    И напатени сме! Што знаеме дека за нас постојат граници, и тоа од многу страни и од различни аспекти. А сепак си мечтаеме, дека еден ден ќе ги преминеме тие граници и конечно секоја од нас ќе го живее својот сон. Па и поубаво ние така, зошто гордо стоиме и не дозволуваме надежта да ни прокапе низ некој дупнат спомен.
    И после некој ќе ми каже дека пријателство непостои, или дека не е богатство да имаш зад себе гласни, жестоки, искрени гласови да те пратат каде и да си.

Моите другарки се прекрасни, жими се!

Go-Girl, Annath and teddybear like this.
  19. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Сакам да кажам...

СДК не знам што ќе биде , сепак јас сум горда на себе . Се поставив како што треба и како што ми личи а не како преска . Не знам како можев тој испад да си го дозволам :^)

teddybear likes this.
  20. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Сакам да кажам...

Толку многу зборови кажав. За некој можеби значат, за некој не. Тоа не ме интересира. Ќе ми биде задоволство ако некој ги разбере и малку се замисли. А вреди ли? Како е подобро: Да умреш за некој на кого не му значиш ништо или да живееш за некој на кого му значиш се? Дали е убаво што постои минатото? Велам: Убаво е кога ќе се сетам на убавите спомени, но тажно е кога ќе се сетам на тажните. Не сакав да заврши оваа година. Носи многу спомени со себе. Спомени кои го променија мојот живот и кои во извесна мера ме научија каков е животот. Мојата емотивност никој не ја свати сериозно. Сега знам. Сега ми е јасно. Нека откријат. Не ми е гајле. Нека ме пуштат да си го живеам животов. Ако грешам јас ќе грешам. Доволен е еден збор да им се каже на луѓето за тие да направат роман. Нема да им дадам таков повод. Никој не знае подобро од мене што доживеав и никој нема да знае. Мојата слаба страна ќе остане моја. Ако ја покажам можат лесно да ме повредат. Има многу прашања на кои нема одговор. За сега нема. Покасно се ќе се открие. Секое „Зошто“ има свое „Затоа“ !

Thread Status:
Not open for further replies.