Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

Хахаха, тогаш ќе си пуштам на пинк, да се потсетам како Фернандо откри дека слугинката му е мајка :D
    Ај да не бидам офф. СДК Мислам-значи постојам, или барем така мислам... :D

2. Siksi

Siksi Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    305
    Сакам да кажам...

Сакам да има Фемина весник кој е за ???? :) :) :) ;)

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Сакам да кажам...

Среќни престојни празници а Георгина отиде на оган:)

Не за џабе вежбам коледарски мрсни песни цел ден :rock: Колку да се види како жена дава посебен драж на оганот :P

4. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Сите на оган па после под туш, а јас обратно :)
    Еве се избањав и ќе одам на оган :rock: :D

5. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    650
    Сакам да кажам...

СДК јас си се дотерав,си се избањав и излегувам ама не одам на оган,одам со дечко ми на кафе па после кај него дома ќе падне Љубов!!!!!! :inlove:

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.030
    Сакам да кажам...

одам на оган кај дечко ми дома,ќе гледаме филмче.па под ќебенце,тој има температура-секако ќе има оган :lol: :lol: одам да го лечам :^)

7. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    24.301
    Сакам да кажам...

Ги направивме коледашките со мајка ми, едвај чекам да ги пробам ммммм :D Среќни празници, Феминки :*

8. Night.Star

Night.Star Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    117
    Сакам да кажам...

СДК дека си ги обожавам другарите!

9. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

СДК сакам сабајле на коледе кај мама и тато да одам :(

10. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    650
    Сакам да кажам...

СДК дека многу ми се допаѓа на Трендафилка аватарот!!!! :!:

11. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Сите со дечковците... Ццц денес не смее мрсење :rofl: :rofl: :rofl:

И ја че ом ама че го погледам само како се прави фраер крај огинот :D
    Горд како петел кум ке биде човекот вечерва :rofl:

Се шалам.Ќе поседам малкуцка оти ке смрзнам и ке си дојдам домче. Добар е тој нема да ми се налути :wasntme:

12. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

онаа Yo soy tu duena, главната глумица ја прикажуват демек младичка, немажена, а она 41 год. :| и онаа другата што ја глуми братучетка и’ стара, а само како ја облечуват :puke: .. филмов го имам гледано само кога почна, еднаш или двапати.. поради младите-стари глумици ќе ти се поврати.. :D :D

СДК-Кај се видело на Коледе (вечерва) на огинот да се јаде пица!? :x

13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Сакам да кажам...

^ пишав во шпански серии за нив :D

Eдит- почнаа свадбите---- ко што би рекла мајка ми :D

Oганов се запали кај нас, со тапаните и селската музика :)

14. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

леле бе луге, на крајот на минатата година еден погреб, па денес уште еден, а само што започна годината ;(
    на крајот на минатата година ми умре дедо ми, а денес на моите први братучеди баба им, многу фина зена беше ;( , а им помагаше финансиски, оти тие кутрички зивеат под кирија ;(

што баксус ке беше ова? до кога вака? ова мене ми изгледа ко некој да ми го проколнал семејството, потесното и поширокото, каде што е ладно, и владее секаде низ дрзавава невидена сиромаштија, уште и најмилите личности почнав да ги губам, па што друго ми останува???

од двете страни немам ни баба ни дедо, а од страната на татко ми, тетка му умре лани,на дедо ми сестра близначка а од страна на тетка ми и умре свекорот исто лани, леле па јас од камен ли сум???? не м о з а м в е к е , па панезнам шо да е , само сакам да престанат да ми умираат драги луге од семејството ;( ;( ;( леле во една младост а толку погреби...

15. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.989
    Сакам да кажам...

Сакам да им кажам на сите луѓе....на сите ХРИСТИЈАНИ - ПРАВОСЛАВНИ!!!
    Доста, престанете да правите фешти, не правете пагански обичаи.....вие не сте верници со такво однесување, вие сте слепци! Ете ДА баш тоа сте неписмени и слепи......како може од еден ваков убав празник вие да направите циркуз, зарем немате ни грам мозок да размислите....ова е празник за душата, ова е нешто чисто и прекрасно и треба да се ужива со најблиските и да се радуваш на животот! Вие што правите....палите огнови, се пијанчите, се прејадувате, пеете некои турбо рефрени, пукате петарди, а како да е тоа малку и со пиштоли пукате!!!!
    Сега се враќав од центар, насекаде иста слика, на секое ќоше се спрема алкохол, се собираат луѓе, на наместени пластични маси јадење едно чудо, сите еуфорични и весели како којзнае што да прават....а незнаат дека тоа е толку бедно и мизерно!!! Како да е тоа малце, комшијата под тераса рокнал музика и пука со пиштолот службен :fubar: Ми се идеше да ги затнам ушите, да замижам и со трчање да влезам дома со надеж дека никогаш повеќе нема да видам такво нешто :tmi: Јас не сум некој голем верник можеби за да го кажам ова, но само јас во душата знам колку верувам и во што.....а тие :x ах подобро да престанам овде со пишување, несакам да си ја валкам устата на вакви денови....
    Ако некој има факти и докази нека повели да ме разубеди и да каже дека овој циркуз што се случува е исправен.....до тогаш само ќе кажам МИ СЕ ГАДИ ОД ВАКВИТЕ ВЕРНИЦИ!!!

16. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Сакам да кажам...

Гоу, до некаде си во право, за пиењето, лапачката, турбо фокот, ама инаку има овој празник убава причина. На вечерашниот ден, во Витлеем, кога пророкот навестил дека ќе се роди Синот Божји, царот наредил да ги заколат сите машки деца :x за да не остане жив Спасителот :) Огнот се пали со векови, во чест на тие новореденчиња кои не го избегнале мечот од Римските војници :( ова не е пагански обичај, колку што мене баба ми ми прераскажува :) Колку е добро да ја слушам баба која ми ги пренесува овие приказни што и во тоа време неа бабa и ги кажувала. Тогаш се чувствувам ептен детински, среќно и со задоволство ги чекам овие празници :)

На Go-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.272
    Допаѓања:
    67.877
    Сакам да кажам...

СДК сега штама на форумов почна финалето на срвајвер :rofl:
    Утре со мажето ќе си спремаме дома ручече, ќе си кршиме лепче :inlove: Ова ни се првите божиќни празници заедно...
    И приметив дека почнав многу да го тупам со него, порано некој на форумов не ни знаеше дека имам дечко од што воопшто не го спомнував, а сега ќе ме ставите на листата најдосадни :D
    Ама што да правам... Се повеќе и повеќе го сакам, а и сега дека сме заедно, се со него ми е поврзано па е и неизбежно да го спомнувам.
    Се надевам нема да ми замерите ;)

На blond и ludoto19 им се допаѓа ова.
  18. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.989
    Сакам да кажам...

^^незнам Кате можно е да има некаква симболика огнот...реков дека не го знам точното значење и од каде потекнува обичајот (фала што ми кажа), но премногу сум револтирана од турбо-рефрените и пукањето со пиштол под мојот прозор така што не ги оправдувам......дури и да е обичај и традиција да се пали оган, се си има свој ред и начин НЕ ВАКА!!! :x :tmi:

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  19. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Сакам да кажам...

^ Само нека има љубов, тоа не е досадно, баш ми е мило да читам за убави работи. :)

20. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Сакам да кажам...

СДК Реинбоу, ептен се радувам за празнициве кога секој има со некој да ги сподели :inlove: :D

СДК, денес многу ме има на темава, мене не ми замерувајте :tmi: :$

Гоу, значењето е тоа, е сега оти народов од традицијата и убавите работи направи булшит, тоа е друго :tmi: Сега од се се бара рачка да се начука, треска глупости, да се пука и беснее |(

На Go-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.