Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.359
    Сакам да кажам...

Ајафдхасјфккахсдгхдхгхклсдлгхсдлгхсдлкгуѕсафа...Се‘ кажав. :D

2. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    533
    Сакам да кажам...

Што ми е мене денес? Само се навракам на минатото кое сакам да го заборавам. Да заборавам на сите нервози и болки. Убаво би било сега да се опијанам. Би ја повикала Ким ако сака да ми се придружи. А и останатите. :rofl: :d: :d:

На k.i.m, viki44e, Angelche и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Сакам да кажам...

^^ Aхх желче радо би ви се придружила на пијанка..Со тебе и Ким..мх мх мх!
    Уште подобро ако е на pool party :rofl: (или пена како сакате) :wasntme:

+СДК ме замисливте кој е Мистери!? :geek:

На k.i.m и katakomba24 им се допаѓа ова.
  4. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Сакам да кажам...

СДК среќна сум многу, ама она full!
    И наоѓам убавина во се, па дури и маглата ми е прекрасна и мистична.
    И уличните светилки измешани со маглата ми се убави. Даваат некое пригушено светло.
    Убав јануари, убава година! Убаво е ! :dance:

На Ema.Sk и SexyLady им се допаѓа ова.
  5. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Сакам да кажам...

СКД дека се изнаслушав за веридби на блиски луѓе. Цел свет околу мене се зедоја. :party: Ај со среќа на сите, и на мое главче :)

6. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Сакам да кажам...

Ако во Вашиот фрижидерот имате храна, на вас имате облека, над главата имате кров, и кревет во кој ќе си легните, тогаш побогати сте од 75% жители на овој свет.
    Ако имате сметка во банка, пари во паричникот и нешто ситно во некое кутивче, спаѓате меѓу 8% најдоро стоечки луѓе на светот.
    Ако се Вашите родители сеуште живи, а покрај тоа се сеуште во брак, спаѓате меѓу Навистина ретките поединци.
    Ако ја читате оваа порака, Вие сте двојно благословени: Бидејки некој мислел на Вас и бидејки не спаѓате меѓу 2 милијарди луѓе кои не знаат да читата, а притоа имате и компјутер.
    Некој еднаш рекол: Работете како парите да не Ви се потребни.

Сакајте како никој никогаш да не Ви нанел болка. Играјте како никој да не Ве гледа. Пејте како никој де не Ве слуша, живејте како да е Рај на Земјата.

На Lux, macysh, Gordana10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Сакам да кажам...

И јас исто!!И тоа на моја возраст :!: Пола се трудни,пола се верија чисто из љубави... :emo:

На Angelche, Zlatusko и karak им се допаѓа ова.
  8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    Сакам да кажам...

сдк епа ај и на ваша глава па и за вас да слушнеме :D :lol:

На Angelche му/ѝ се допаѓа ова.
  9. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сакам да кажам...

СДК ми се јаде ми се плаче ама не јадам и . :(
    Па веќе во ниедни фармерки не ме збира :worried:
    Не сум на диета ама нема да јадам по толку колку што јадев (се надевам). :D

10. doll

doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    116
    На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    881
    Сакам да кажам...

СДК знаев дека нешто ќе ме изнервира до крајот на денот :| И тоа не ни претпоставив дека тоа ќе биде глупавата фризерка која наместо рамна ме истрижа криво лево :devil: ќе стапнам таму јас уште еднаш... Инаку сега почна и раката да ме боли од што ми земаа крв сабајлето,вената ми пукнала па дури сега почна да ме боли...ахх бее :|

12. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Сакам да кажам...

СДк цело време од прееска размислувам,дали е до интернетот или :?: прикачувам на маил документ и од прееска,од 3 саат уште не е завршена процедурата :roll: бог да чува,па преку гулаб да пратев до сега сто пати ќе стасаше :D сега ќе морам да откажам,па од друго место да пробам,може ќе има ефект некаков :worried: или интернетот ме зеза или незнам :?:

13. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

СДК ах лелеее сега најдовте да ме барате за пиење :fubar: :fubar: :fubar:
    Зашто треба да станам рано утре? За инает? :devil:
    Јас сум бизи цел ден денес, и вечерва изгледа, и важна се правам :emo:
    Ќе ве барам за пиење друг ден, само ако зафркнете :!:

14. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Сакам да кажам...

^ И јас симнувам игра, 4 саати, уште до пола не е! :devil:

edit: Ким ме претрка.

15. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Сакам да кажам...

Ама и мене интернетов ме зеза, зезнат еден !
    Сакав да кажам дека и јас не знам што да кажам, многу работи ми лежат на срце, ама немам потреба да ги искажувам, радо би ги зачувала во мене.
    И кога се е на свое место, нема да помислувам на неубави работи така да знаете :!: оваа реченица ја пишувам поради убавиот инспиративен пост на Кате-д-грејт во интересни текстови.
    Доволно е секој еден да ги подразмисли овие работи и без да ги прочита да сфати дека е среќен и без многу материјални работи.
    Не мора да се прочитаат лекциите за животот за да се сфати неговата суштина, всушност ние ги учиме лекциите тек тогаш кога ќе ни се случи нешто, и онака се што ни се случува во животот ни е лекција, само никој не ни ја диктира, ја учиме самите преку нашите постапки, преку однесувањата на другите, преку успесите и падовите.
    Дури и кога читаме нешто тажно или кога ќе видиме некоја работа која е невозможна треба да извлечеме некоја поука и од тоа, првенствено да си направиме споредба колку сме среќни за разлика од тие кои го доживеале тоа што не растажило, да не чекаме да ни се случи нешто непосакувано за тогаш да ни се отворат очите.
    Преку се можеме да ја видиме и да ја почувствуваме среќата, да не ја чекаме да дојде, да си ја побараме самите, изговор е “мене среќата не ме сака“, “јас немам среќа“ , и колку и да се чувствувате "несреќни" верувајте дека среќата е тука, некаде до вас, дека ве прати треба само да го следите нејзиниот ритам.
    Никогаш немојте да си помислувате дека се ви пропаднало во вода, помислете дека вас после напорниот ден креветот е тука и ве чека , да легнете и под перница да си ги истурите емоциите, е ај да ве видам речете пак, креветот не ви е пропаднат, не за друго, за креветот е греота, помислете на оние кај кои секојдневно во одреден период се случуваат поплави, е тогаш и тие самите пливаат во вода, куќите им се под вода, па пак преживуваат.
    Секогаш грдите, неубавите мисли ни доаѓаат кога сме тажни, е зошто тогаш никој не вика се ми пропадна во вода? Изгледа бидејќи сме пресреќни и преокупирани со тоа што во моментот не прави среќни и правилно е да не помислуваме на неубави работи кога сме среќни, ама да не потонуваме одма кога работите се во погрешен правец.
    Секој од нас има доживеано различни работи, сме имале и падови и достигнувања, што би било сега со секој од нас ако сме подклекнеле на падовите?
    Падовите можат само да го уништат човекот доколку не им се спротистави со крената глава.
    Горе главата и не пишувам повеќе, да оставам за нареден пат, туку како и да го завршам постов, нема да ја изгуби својата поучна страна (ако е само мое размислување) и сигурно веќе ова многупати сите го имаме размислувано , ама дали вреди само да се размислува, а да не се спроведе во пракса вие одлучете.

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    Сакам да кажам...

СДК тешко дека ќе го снема вишокот меше ако продолжам со овој режим на исхрана! Цел ден зеленчук и овошје, на крај од денот ,,јаготка врз шлагот,, една гоооолема милка со лешници! Па не сакав ни да ја делам...абе лакома работа, сама си ја изедов :tmi: ! И сега ме гризе совеста, не требаше ама ајт бидна веќе! Ќе ја иска*ам! :$ :$ :$
    СДК дека ми годеше кратката прошетка и многу раздвижено ми се виде низ град, сите пешачеле бе :^)
    СДк планирам да легнам поранко, оти на сабајле едвај очи отварам! :yawn:

17. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Сакам да кажам...

СДК ама ич не ми се уче леле ке збудалам :worried:

18. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Сакам да кажам...

Смрзнула сам се :|

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.293
    Допаѓања:
    81.867
    Сакам да кажам...

Сакам кажам, не знам речам! Е, така е кај мене деновиве, нешто ме мачи немам појма што ќе да е :^)

20. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

Сдк имам телевизор, компјутер пун со игрици, интернет, телефон, мала библиотека и дивидитека дома И ПАК МИ Е ДОСАДНО!
    Викам јас до мене е... не знам како да си го искористам драгоценово време! |( А кога ќе почнеме во школо ќе пекам!
    Смотана! :fubar:

п.с. Одамна се воздржувам да не пишам во „До кој степен е навлезен турбо фолкот во Македонија?“ и ви викам ЌЕ ИЗДЖАМ - нема да коментирам или дебатирам! :D :D :D Срце јуначко - инат магарешки! Ете така! :!:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.