Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    881
    Сакам да кажам...

СДК разлистував низ албумите преѓе можеби цел час.Толку се навратив во минатото што ми беше жал да се соочам со сегашноста. :| Гледав слики и плачев.Се гледав себеси на 3тиот,5тиот,10тиот роденден и истовремено плачев и се смеев.Toлку убаво детство имав :$ Секој ден се повеќе си ги сакам родителите и сум им благодарна за бескрајната љубов која ја пружаат на нивната единствена миленица :angel: :nod:

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.277
    Допаѓања:
    67.892
    Сакам да кажам...

СДК ми скисна од овие од А1. Pain in the ass се. Да ја благослови Господ кабелската :bow:

На 2468 и martincencee им се допаѓа ова.
  3. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сакам да кажам...

Благодарение на вас женички јас и мама ги направивме лазањата .Мњам , мњам , мњам ептен беа вкусни.
    Јас повеќе гледав и зборев отколку што ги правев ама пак без моја помош немаше да ги биде. :)
    Бујрум кој е гладен трк кај мене има уштееее. :P

Хајди еве од мене едно :clap: за понудата за работа. :)
    И да те потпитам нешто , ќе остане ли нешто од парчињата облека до сабота ? :D

[​IMG][​IMG]
    Ајде кој е на диета одма нека се предомислува :D

4. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.304
    Сакам да кажам...

Сдк мириса на топла вечера мириса на манџичка :wasntme: а мене мешето празничко :| а со мислите јадам Штипска пастрамајлија :smirk: ...стрвле сум денеска :$

5. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    533
    Сакам да кажам...

Ми се јајт торта. :( :(

6. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    621
    Сакам да кажам...

" Никој не може да се врати назад и да почне од почеток, но секој може да почне од сега и да направи сосем нов крај. " Тоа и ке го направам од овој момент...

На beticka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека веќе да ви кажам, што и да ви кажам, ќе кажам дека кажаното е кажано и пак недокажано, а јас останав недоискажана пред оние кои ми изнакажаа тоа што не требаше да ми кажат!

Си кажав што си мислев, самата си се разбрав, а ова требаше да оди во Испукајте се!

Туку ај...

|(

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Сакам да кажам...

Не планирам да коментирам за тоа колку е навлезен турбофолкот во Македонија, си го кажав моето мислење претходно, кој прочитал знае какво мислење имам, не планирам повеќе да се расправам |(

9. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.344
    Допаѓања:
    5.893
    Сакам да кажам...

СДК дека тешко е од некои навики да се откажеш како и да прекинеш некои контакти и да свртиш нов бел лист. Се трудам да ги одбегнам скриените намери кои ги имаат некои лица. Можеби ќе испадне дека сум кукавица и бегам, но после толку многу разговори и грешни проценки мислам дека нема веќе место за лажење. Сакам овие 5 месеци да ги поминам најубаво, а и понатаму. Знам дека кога тогаш ќе се сретнеме, но не сакам тоа да биде сега. Ако треба и бројот ќе си го сменам само за да не бидам повторно излажана и да не бидам во контакт со гнасни луѓе без чувства. Во мене собирам многу работи и од дома приметуваат дека сум сменета, но така ми е полесно. Ќе ми се собере се и тогаш си ја олеснувам душата. Од утре па се натаму ќе ги посветувам деновите на моите цели. Ќе и посветам повеќе внимание на литературата. Ќе читам повеќе книги и ќе си го проширувам знаењето. Ќе учам нови дурови и молови на гитарата, како и ќе вежбам нови песни. Најголем дел од денот му посветував на компјутерот, на фејсбукот и скајпот, но тоа верувам дека ќе се смени. Ќе ја дочекам пролета со повеќе излегувања во природа, прошетки и други активности. Ќе ми бидат поубави деновите и ќе ја снема досадата. Слободното време целосно, но корисно ќе го користам. :)

На katakomba24 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Сакам да кажам...

...Овие неколку дена сум се претворила во вистински couch potato :?: А златно дете си бев...изгледа ми влијае маглава мх? :^)

Ама па некако ми се отворија светциве,сум наумила една брилијантна идеја која просто не е возможно да не остане споделена со вас.
    Си викам во проектов Скопје 2014 се изоставени така значајни личности за нашата историја што просто е необјасниво како може да се допушти таков пропуст. :^) Личности кои гордо објавувам дека се слика и прилика и одговор на прашањето што постигна Македонија од нејзиното осамостојување :!: Еве ја листата:

1.Стефани Чајна Борсова-доказ дека интернетот веќе одамна е гола вода за нас бре и не може некој си таму Кинез,Французин или било шо да ни ги објаснува цените за една вечер или еден месец негово користење...мхм,ами како.Шубаво му кажа девојчето,а пЉус и му се изнасмеа,не во лице наравно оти ако го стореше тоа кој знае како ќе се разбереа.Човекот збори англиски,монголски не разбирал ;)

2. Драги Вентилатор Шпага- освен што го пласираше на нашата ефтина македонска сцена светскиот најнов моден крик,стил кој е СФ дури и за Круела Девил им ги зачепи муцките на душобрижниците дека бил џаболебар,ахам како па да не бил.Ко божем на тоа шоуто се пријавуваат луѓе што освен безделничење друго немаат на репертоар од дневни активности,си ги искористи своите 5 мин слава со пот и труд заработени и застана како неоспорна конкуренција на Карло Бос.Нема лабаво бре,во светските кругови се набаци како вистинска ѕвезда.Шо да кажам освен :clap: зарем секој го може тој подвиг?

3.Кики и Вики на Ралеви среќните ѕвезди- за Македонија немало да се пишува у штампа,пфффф :!: е сеа шо ако штампата е жута,еми не за џабе е македонско девојче најубаво на свет,шо ако некоја друга и го лапнеше пред нос,поентата на таа песна пренесувана од колено на колено ќе паднеше во вода.Браво бре Вики ни обели образ :rock: а на другата пак пилето и пееше рано насабајле и тоа под чаршав :geek: Уф шо ми се полни срцето кога се поштува македонскиот фолклор.

Има уште неколку ама среќни ќе сме ако се обронзат и овие....еве тадури од сега почнувам да треперам и замислувам,по неколку години си се шетам на Плоштад со ќерка ми и поминувам гордо со исправена глава покрај овие споменици рамо до рамо со Гоце,Даме ,Мето и остала екипа.

На baguf4e, Phyramide, mims-89 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.743
    Допаѓања:
    6.739
    Сакам да кажам...

Фиуу, напорен тренинг..
    А и ми треба позитивна енергија и ведрина да си внесам во животов некако, ама како и со што?
    И не сакам да ме притискаат и замараат за работи што не сакам да ги правам.
    Де бре луѓе, chill out.

12. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.627
    Сакам да кажам...

Ах да имам повеќе време ...

13. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    533
    Сакам да кажам...

Си го сакам новово аватарче. :inlove: Јас и Аннии знаеме зошто. Аааххх... :inlove: :inlove:

14. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    2.476
    Сакам да кажам...

сдк јас сум дефинитивно најнеуспешниот готвач, па до толку да не ме бива ццц..
    арно беше кога не се плеткав во кујна, вака повеке трошок правам дома (секое 2ро јадење го фрлам)
    се тешам дека до хороскопскиот знак е, односно дека сите стрелци не ги бива во готвење... или сепак ги бива?

15. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Сакам да кажам...

Ама да не е штама сега форумчево?
    Почнаа лисјата да паѓаат, слична состојба кога Шехерезада се "раскажуваше"
    И бомбончево што го јадам моментално, луто, а од внатре чоколадо излегува кога ќе го грицниш е ај сега, јас сакам да се олутам не да се облажам.

16. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Сакам да кажам...

Леле и ја сум стрелец и ич не ме бива во кујна...ама досега не си текнало дека до знакот е :wasntme: Ете ми сега причина да се вадам :D Абе и кафе да направам не ме бива а не нешто друго..бруки :tmi: Дечко ми како што знае цели ручеци да прави буквално,срам ме фаќа ама озбилно :$ Ми вика земи ме мене за маж или ем гладна ем немажена ќе останеш :lol:

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Сдк чај од брусница чоколадо и преубав филм(љубов и танцување). Преубаво. Е што. Убавината брат ми ми ја раздрма од неговата соба пуштил некои си песни тропалки... врска си немаат а се кладам дека не ги ни разбира ама ај нека тера ... :D

Гледајќи го филмот се потсетив на една моја така желба ... колку сакав да играм латино танци ... со партнер секако ... толку убаво ... женствено ... нежно ... страствено се движат ... Секако желбава ја уривам ... За ова треба да си слаб... Сукалце .. и треба да имаш можност ... а и парнер со кој ке имаш хемија. Т.е што знам можеби го имам. Не сум го испробала во тоа поле . :wasntme: :rofl:

Манитоа идемо даље ... Дали јас сум деновиве флегмосано створење или другиве ептен се живи некако ?
    просто немам одговор ама денес не се одвоив од креветчево .. Сакав ама пустото не ме пушта. ]:)

Ем искам ем стискам. Ем сакам да го видам ем неможам од кревет да станам и да се туширам и облакам и мачкам и шлакам... А ме фркаат хормони во глава и ми се сакаат некои первезилаци ама ме мрзиии... Нзс не ми се наоѓа. :tmi: Ама полека собирам енерџи па се надевам ке станам и ке излезам. Вчера го зафркнав не бива денес пак. Иако ке ми прости. :P

Главава ми тежи како најтешко ѓуле да носам закачено на врат и како ке станам ме влече те на една те на друга страна.Неурамнотежена сум. Не функционирам денес. :wasntme:

Мајка ми па само ми труби нешто. Не дај Боже да отидам до дневна ...Верувајте ми не знам како не ја мрзи толку да ја отвара устата... а јас сакам да ја слушам... ама стварно не можам. А таа не разбира. Ми се тупнаа со брат ми двајцата над глава ми седнаа на кревет и ми го креваа притисокот. Едвај ги избркав. Да се немало попаметна работа времето да го исполнат. :D

Е така.
    Да не го тупам веќе. Заклучок е. вечерва сакам да се е*ам а неќам да ми влезе зашто ме мрзи га*0т да го поместам од креветов. И сакам денов да заврши. Многуууу е туп и тмурен и досадеееееен !!!
    Баш како мене моментално :wasntme:

18. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Сакам да кажам...

Ми се лоши од глупавото балканско размислување. Уххххх ама за све, за све!
    А моментално се изнервирав за тоа ако имаш над 20 години, и си сингл.... стара мома било тоа. :wasntme:
    Уште повеќе ми се лоши што слушам вакви муабети од млади девојки, страшно. :o
    Или можеби љубоморат што не се слободни како птиииица во леееет и да прават што си сакаат, да уживаат додека не почнал сериозниот живот? :wasntme:
    Дали има лек за балканските глупави размислувања? Аман нека се најде, не го можам повеќе!
    Која разлика од странство, па ние сме 200 години уназад.

19. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.929
    Сакам да кажам...

ЗАКЛУЧОК - од тоа што сите САКАА ДА КАЖАТ ДЕНЕС...слободно можеме да конципираме дека сите сме тмурни и досадни.... вклучувајќи ме и мене. До маглата е гарант! И главава ми прска, на притисоциве им е празник, те се спуштаат те се креваат... а мене ме чека фројд, огист конт, општествени девијации и патолошки дезинтегрирани општества.
    Пеки. :smoke:

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.304
    Сакам да кажам...

Сдк па уште неколку месеци :o: и пак ќе мириса на зелена трева
    сонце :sun: и пролет :f:

На katakomba24 и femina90 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.