Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сакам да кажам...

"...Шепотат тивко уснитено некаде ,глаСот исчезнува колку долга ноќ…Со мисли ме допираш..со поглед ме милуваш,тивко заспиваш ,нежно сонуваш.Во ноќта ,траги оставаш длабоко во сонот
    на мене забораваш..."
    Сакам кога сакам во тишина ...кога го гледам во очи и кога двајцата молчиме . Сакам да останам со него без никој да ни суди...сакам да го сакам без страв.
    Ја нејќам оваа грутка во моите гради. :(

2. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Сакам да кажам...

Е зашто ? :o

Сдк, а, се прејадов, 12 кришки од оние сечените. Не е на добро ! :tmi: :fubar:

3. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    Сакам да кажам...

сдк дека го испратив либенцето беше кај мене и сега повторно ке виснам на интернет нема што да се прави

4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    Сакам да кажам...

Mnogi numerolozi složili su se da je današnji dan izuzetno poseban.
    11. januar 2011. godine je povoljan datum za poželeti želje koje žarko želite da se ostvare.
    Naime, 11. januar 2011. ili 11.1.’11. je povoljan dan za želje jer broj jedan simbolizuje uspeh.
    Većina numerologa ističe kako je 2011. godina, godina povoljnih datuma.
    Počela je sa 1.1., a osim 11.1. dolaze i 1.11. te 11.11.
    Numerolog Sam Jones tvrdi kako su za sve zaslužni anđeli i to objašnjava binarnim brojevima i njihovim pretvaranjem u slova.
    Tako na primer 11.1.’11. pretvoren u binarni niz čini veliko slovo “E”, a kad sve datume sa jedinicama u danu i mesecu iz ove godine pretvorimo u slova dobijemo reč “Engel” ili “Anđeo”.
    Dakle, dragi Operativci, verovali ili ne u ovakve stvari, iskoristite ovaj magičan datum i dan i poželite nešto, možda se mnoge želje i ispune.

Ова е превземено...сакав да споделам со вас.Сега случајно налетав на овој напис. ;)

На Phyramide, skyAngel, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    Сакам да кажам...

Сдк гледав слики од дечињата на Федерер и преееееееееееееемногу се слатки, се изненадив колку многу личат на него! срциња мали! :inlove:

6. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сакам да кажам...

Ова го прочитав сега и многу ми се допадна па кој сака да го прочита нема да зажали.
    Лесно е кога губиш,а уште полесно кога се предаваш,да обвиниш друг за сопствениот неуспех…за тоа што ти недостасувала храброст да се бориш за она што го сакаш…лесно е да мислиш дека заслужуваш повеќе, да се гледаш само себеси да веруваш дека само ти знаеш да сакаш…но, се прашувам, зошто забораваш дека во овој чуден свет од секогаш биле потребни двајца и за љубов и за војна…а само тагата самува сама…и ако си сакала, сакај зашто си сакала и ако си сакала, сеќавај се како си сакала…не е важно од кога, ни до кога била само ваша таа приказна…не е важно зошто, ни колку…сепак, тогаш, некогаш приказната била ваша…па и ако завршила незавршено сеќавај се дека се случувала па и да се случила случајно траела намерно…и не е вистина дека едниот секогаш сака повеќе зашто кога сакаш – сакаш,љубовта не доаѓа со упатство за употреба ниту со мерна единица…а сеќавањата можеме и сами да ги пишуваме…па и тогаш кога болат тие се она што сме зашто тоа што сме е она што сме го доживеале…и затоа немој,не обвинувај го другиот за тоа некогаш, тогаш,кога едноставно си била сакана…сеќавај се…можеби сум нереална но, за мене и во сеќавањата љубовта знае да живее…

На katakomba24, julie77, teddybear и 3 други им се допаѓа ова.
  7. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.743
    Допаѓања:
    6.739
    Сакам да кажам...

Преубаво е Скајче. :(

8. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    6.835
    На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Сакам да кажам...

;)

На joelle и Phyramide им се допаѓа ова.
  10. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.743
    Допаѓања:
    6.739
    Сакам да кажам...

Зашто бре Кенди? Па ќе ни недостасуваш.. Уат хепнд?

11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Сакам да кажам...

Никаде не оди, само сака да привлече внимание ;)

На Angelche и Offspring им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Сакам да кажам...

Кенди,секаде сакаш да бидеш центар на внимание,преценетост и егоизам...јасно ми е.
    Секогаш сум во право значи.
    Кој па на кого особено внимание му посветува тука,па ти да се чувствуваш ко на игнор?!
    Потруди се ти малку повеќе да им понудиш на луѓето,а не само да бараш.

На 2468, Offspring и sesilija им се допаѓа ова.
  13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Сакам да кажам...

СДК со право сме во листата на најдрски, провокаторки и директни :rofl:

На Bozica1980 и Mistery им се допаѓа ова.
  14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Сакам да кажам...

Ама така е, ако грешам нека изгорам- на игнор ја ставале, абе сфати го ова како море :) си пливаш со рипките и готово ;) , не ја тинтреле, па некогаш и мене групата не ме дружи па си пливам и си уживам :) :lol:

На Phyramide, FBI, Offspring и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Danny.T

Danny.T Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    15
    Сакам да кажам...

СКД среќен пат на сестра ми која за 2 часа трга на пат во Словачка.. :*

16. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Сакам да кажам...

Сдк се обидувам да не бидам тмурна и досадна како и времево.Ми требаат промени, колку добро би ми дошло сега едно патување :?: Мразам празнична атмосфера, никогаш не сум ги сакала празничните прослави.Кај и да одам ме нудат со баклава, ама пробај нашава е најубава :tmi: Па не сакам благо, а не ми е пријатно да им објаснувам зошто и како не јадам ..
    Деновиве нема да ме има на форумов, можеби ќе се искрадам за минутка да ве посетам.Ќе бидам во Штип кај другарка ми, за промена малку :) Се надевам дека нема да ни дојде уште една блгарска пеачка да ни го загрозува рејтингот :lol:

Сепак некако осамено се чувствувам..празно и изгубено негде низ маглава :|

И уште да кажам..

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Сакам да кажам...

Сд и к на Оффи...од некои луѓе искрено да ти кажам повеќе сакам критика,отколку пофалба,особено кога знам какви се.Секој комплимент би ми бил увреда,зошто веќе јасно ти станало како размислуваат и функционираат.А критиката...сфати ја како комплимент.

18. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Сакам да кажам...

СДК Одам на полагање и сите да сте ми пуштиле среќа, инаку тешко вам :bandit: :muscle: хаха
    .......исто така СДК дека не сум спиена квалитетно и едвај чекам да помине 12.30 и да се вратам дома за да полегачам малку (да се потсетам какво беше чувството).
    :* Имајте убав ден

19. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.819
    Сакам да кажам...

СДК Фемина воскресе!

Ми се чини или навистина беше падната од вчера?

Нејсе. Добар јутар. Читам цела статија за Марк Цукерберг. Ајде кога веќе толку луѓе овде на форумов не испуштаат да го употребат зборот фејсбук барем 5 пат на ден, ајде и јас.
    Лелееее не ми пиша вчера на фејсбук оној мојот....лелееее ќе се обесам бил искочен со друга а мене не ме викнал?! Се шалам. Воопшто ништо такво нема да чуете од мене. Туку си ја читам статијава и си викам, чисто онака скромно, добро е, сепак имам некое внатрешно 8мо сетило за некои работи. Ете зошто не бев воодушевена од Social Network. Дејвид Финчер сепак направи одличен комерцијален потег. Си измисли човекот прикаска за Марк за да го направи својот филм попривлечен. А и кога ќе размислам веројатно не му ни била целта да го прикаже него, иако така се чини.

Како и да е, извадок од статијата а останатото прочитајте си го сами. Ако сакате. А зошто го создал Фејсбук?

The Time

Наводно неговиот социјален живот воопшто не наликува на она што беше претставено во филмот. А и не верувам дека целта му била манијачки следење нечии профили за да дознаеме нешто што и онака веројатно нема да ни се допадне. Ако сакаме нешто да знаеме, доволно е да го прашаме човекот кој го познаваме. И онака она што е на интернет е само некоја испревртена слика од она што всушност би сакале да бидеме. Тажно е да мислиме дека е тоа обратно. Уште потажно е ако ни е тоа репер за проценување на нечии животи.
    Секоја чест на исклучоците! :)

Среќна феминска среда девојки и полека со тоа фејсбукот еј. Да не ве мислам после ;)

На jasmin и Annath им се допаѓа ова.
  20. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    Сакам да кажам...

сдк дека вчера го сретнав најдрското суштество на планетата. погодете каде? во МИНИСТЕРСТВО

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.