Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.819
    Сакам да кажам...

:D СДиК на Ариел дека и јас се смеам сега кога ќе ми текне пак, а тек да ми ги видиш партизаните! Стварно на ништо не личат. Кога бев мала плачев зошто мајка ми ми се смееше дека сум нацртала усташи а не партизани, издрогирани, пијани, никакви :D Мала бев не ја разбирав, сега знам за што ми зборела жената. А нели некако возвишено ни ги претставуваа титовите партизани! Ма здраво! :D Жими све морам да ги скенирам и да ги постирам да ве насмеам.

Да, и ни даваа секакви состави, ај ти Едвард Кардељ а јас го добив Бошко Буха и Ибе Паликуќа...многу малку знаев за нив, не пак да пишувам трактати! :D
    Како само сме издржувале без Гугл не ми е јасно!

И тетратките си ги чувам од основно! Си се смеам чат пат. Имавме состави „Како си го поминав зимскиот распуст“ и јас сум пишала многу кратко и јасно (знам тогаш ме мрзеше да пишувам на вакви неинспиративни теми)
    Гледам зимскорекреативна програма. Нема снег, сакам да се санкам но попусто кога нема снег. Не можам да правам ни Снешко Белчо. Дојдоа баба ми и тетка ми на гости. Мајка ми зготви убава вечера. Моите пиеја вино а јас пиев сок од сливи. И ете така си го поминав зимскиот распуст.“

Многу инвентивно |(
    Само не знам дали повеќе сум била лута заради глупавата тема или заради фактот што ем немало снег, ем сум морала сок од сливи да пијам! :D

На karak и Ariel им се допаѓа ова.
  2. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Сакам да кажам...

СДК дека од сабајле сум во вредно расположение. Ете решив да направам нешто во врска со моите готвачки способности, па и помагав на мајка ми во правење на пита. Резултатот ќе го видиме за малку :D
    .....а и за малку ќе видиме кој ќе го фати крстот :)

3. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    Сакам да кажам...

Веќе видено... се` еден ист го фаќа крстот :worried: не е интересно. Се видов со бившиот ми симпатија, хехе беше со девојата дојден, штета! Така јас полека си тргнав за дома и таму ме чекаше кодирана сателитска и многу нерви додека ја декодирав. Сега си се дружам со мојата љубов:
    [​IMG] :inlove: :inlove: :inlove:

4. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Сдк

.... If you ever loved somebody put your hands up ...

5. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.929
    Сакам да кажам...

СДК дека си ги тегнам екстремитетите во моите коузи пижамки, пијам ТУРСКО средно без млеко и по малце оладено пошто го тегнам веќе саат време, стисната на ќошот од креветот до радијаторот со нозете во ЧКЉ позиција НАД истиот ( пошто ми се дугачки па не знам више кај да ги ставам) ,така си седам на фемина додека лаптопот ми го грее мешето...и си мислам.... Што ден сме денес? Среда ли е или панаѓур?

6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.615
    Сакам да кажам...

Готово, бидна и таа работа.
    Нарачав нов кревет, плакар и биро.
    Се' ќе исфрлам од мојата соба.
    Одам да се пофалам кај баба ми и само слушаш - Оооооо, време беше, ич не ти беше убаа собана! :^)

Епа фала, само 12 години живеам во неа каква што е.
    :D

На teddybear, 2468, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  7. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Сакам да кажам...

СДК дека одам да шетам, не ми се седи дома на вакво убаво време :sun:

8. k.i.t.t.y

k.i.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    74
    Сакам да кажам...

СДК честито на дечкото што го фати Крстот, му посакувам се најдобро.... Исто така сакам да кажам на сите, имајте прекрасен ден исполнет со убавиниииииии :* :* :*

9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.324
    Допаѓања:
    28.128
    Сакам да кажам...

Зар веруваш во мене?
    Јас сум привид што ги нуди
    сите можни облици.
    И веќе одамна тоа не сум јас
    Тоа е некој што ме глуми
    и ужива во досада.

Секој обид да ме љубиш
    ќе ти се врати како казна,
    како горка измама.
    Јас сум човек кој живее во страв,
    кој се плаши да те допре.
    Не знам дали остана
    бар малку љубов во мене,
    или се исчезна во времето.

Осамен и уморен трагам очајно
    по моите милион долари,
    единствен разлог
    да продолжам да живеам.
    И нема начин да ме промениш,
    се што можеш е да ме убиеш

На Mygirl и Noemi им се допаѓа ова.
  10. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    Сакам да кажам...

сдк ФЕДЕРЕР МИ ГИ ИСКИНА ЖИВЦИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :@ :@ :@ :@ :@

11. MileyCyrus1Fan

MileyCyrus1Fan Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2010
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    130
    Сакам да кажам...

СДК честито на дечкото кој што го фати крстот :) ;)

12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Сакам да кажам...

Мајли ти беше од Велес како што прочитав (мислам)... Кој го фати крстот? Јас не бев :wasntme:

13. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.989
    Сакам да кажам...

Не бре феминки, ова не е фер :doh:
    само јас можам да бидам ваков таленАт :wasntme: :swear:
    Затоа што во мојата агенда за неделава стои само по еден збор за секој ден, една и единствена активност УЧЕЊЕ! Јас така фино лепо си ја оставив косичкава 2-3 дена немиена и незачешлана, ноктите со полуизлупен лак и уште ред други работи, онака лежерно си се префрлам од соба во соба, по некоја случајност на тераса ќе излезам и си велам ајде сега кој ќе се средува за по дома, удобно ми е и вака.... :$
    Ама ете ти сега беља работа, во целата оваа опуштена атмосфера и лежерно однесување....туп ете ти го симпатијата :$ сега што да прави Гоу :rofl: Тука е во моја близина, сигурно ќе бара да се видиме....а јас едно репрезентативна што да ви кажам :x (далеку од тоа дека сум престанала да водам сметка за лична хигиена, туку не сум тип-топ средена за пред јавност бре :| )
    Ај налет и учење и све, дај да се скоцкам јас, ако треба и со црвен кармин на устето по дома ќе си седам :makeup: ....и не ми се смејте, ова се слатките проблемчиња од моето секојдневие :rofl:

На HeidiDiWalt, FBI и teddybear им се допаѓа ова.
  14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Сакам да кажам...

СДК кај и да си, на Водици во Охрид да си :!:
    Утрото во 7 ме разбудија камбаните од црквата и духовната музика, која уште ја слушам од прозорецов. Полно пристаниште со насмени лица загреани од топла ракија, насмеани дечиња, групно крштевање и смрзнати но среќни луѓе... Штета што задоцнив за фрлањето на крстот ( :$ ), но и подобро е можеби, ќе се нервирав дека пак е наместено. :D
    Зборот ми беше - градов на Водици дише, вибрира, има душа. Го сакам празников, и Охриду мој те сакам (понекогаш :angel: ).
    И ќе ја чекам сега тихата вечер притаена, мирна, ќе си одам на визита, ќе си се заблажам, ќе врзам некој безначаен но ведар муабет... убавини!
    Знаел Гане наш што зборува. :!:

Во мугрите кога ги растури исток
    по небото темно златестите зракој;
    штом сонцето тргна проблеснато, чисто,
    по пресните следи на нокта и мракот;
    езерните далги во утринен блесок
    го гушкаат мило крајбрежниот песок,
    - тогаш дојди в О
    хрид!

На bittersweet, Srekicka, baguf4e и 6 други им се допаѓа ова.
  15. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    Сакам да кажам...

Мразам кога на фб ќе видам коментар од типот: “Топ си“, “супер си“, или пак двајца заљубени “леле срциња најубај сте, ве сакам, мња(mwa)“.. глупости!

А инаку Мандата бара мачор, тој што и дојде не го бендиса, е сега нема друг, а сака.. Е нема! :|

16. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.093
    Сакам да кажам...

Ози тоа се работи што и јас признавам ги мрзам од дното на душата и не се колебам дали да ги снема од листата па моите пријатели.
    Ме иритира кога на секој чекор сретнувам - сестро, дадичке, пуфче, бебе, те 6акам.

И ПРЕД СЕ -ГЛУПАВИ СТАТУСИ ! Божем јас запеков да знам колкаво излегло лајн*то кога била в нужник!

На OzzyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Сакам да кажам...

Мене ме нервира кога ќе ме тагнат на слика на која пишува :
    Што мислиш за мене? или Дали ќе бидеш среќен/на ако умрам?

И кога ќе ми пратат порака прати го ова на 20 други ако не че ти цркне кучето и слично |(

И да не заборавам коментари на слики.
    Некоја ко од гроб излезена ставила кило шминка вештачки трепки и ја загорила косата со пегла за алишта и сите оставаат коментари:
    -најубава си тс мва
    абе Мрш :headbang:

Сликите со напрчени муциња и широко деколте пополнето со чорапи ,
    градите до врат кренати и мислат убави се?
    Мене ми личат на ефтини к*рвичина.

Само едно ќе кажам :
    -Господе прости им незнаат што прават. :fubar:

На OzzyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.819
    Сакам да кажам...

Е ме насмеавте со статусиве на Фацабукот. Јас одамна велам дека статусите на некои корисници на социјалната мрежа е чист stream of consciousness - Virginia Woolf, James Joyce, Samuel Beckett и ред други, ви текнува?
    На испит по англиска литература - писмен (кој кретенизам писмено да полагаш литература?!) добив прашање „О!“ е извадок од кое дело?“ за да дознаам подоцна дека фамозното „О!“ бил извикот кога дотичниот Леополд од Ulysses мастурбира и доживува оргазам.
    Е уште ова фали да се најде на Фацабукот! О! Да се знае што сум правела во моментот. Се нешто ми кажува дека Џемс Џојс во денешно време би напишал „О! Топ! Кис4е! П*днав! О! Два пати!

Нешто пријатно прочитав тука - Ливинг морам да ти кажам дека ме разнежни со убавите зборови и ти завидувам што си сега во Охрид. Другарките од таму ми велат дека за Водици е најубаво во Охрид и би сакала еден ден да се најдам таму. Уживај во денот и во празникот! И секако, по едно греено ракииче да се напиеш за сите нас, мојт? ;)

На Extraordinary.girl, FBI, Miss-Independent и 4 други им се допаѓа ова.
  19. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.304
    Сакам да кажам...

^ kate-the-great се согласувам за ова во врска со фб,па не е се во фотографиите џабе е што ставаат фотографии кога ќе ги видиш надвор во живо ко на гробарот од лопатата да му избегале,ужас да ти се :puke: ....

Туку да не бидам офф-топик

Сдк1..Зарем може поубаво да ми почне денот :?: НЕ!!!!!
    Едно станување немам појма од каде ми влегла во глава почнав да ја пејам ЗОКО МОЈА ЗОКО!! :puke:
    а од надвор слушам мачки и тоа оној звук како при парење :puke:
    (се прашувам Кенди арна си :^) )....Па и не станав рано да идам на базен да видам кој ќе го фати крстот ахх :clap: |( за мене,туку убаво ми беше дома на тв си гледав,удобно сместена на петоседот со кафето во раце ;)
    Ке го искористам денот да сум вака добро расположена,да читкам,да се дружам со овие моиве дома-домашниве животинчиња.... :lol:
    Сдк2 дека моментално книгата што ја читам ме натера да размилсувам дали љубовта може да се глуми толку многу години :^)

20. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Сакам да кажам...

СДК си пијам нес-кафе,си го слушам Енрике :inlove: и се релаксирам по дома. :sun: Остана уште една не цела недела од распустот. :(
    Ајде кој е за кафенце. :coffee:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.