1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

СДК сакам воздух, сакам свежина, сакам да одам на друго место, во друг град, да се тргнам од се. Сакам слобода, да не ме мачи ништо. Сакам пролет, сакам радост, сакам пријател. Сакам ладна вода да ми помине низ грлото. Сакам алкохол да ми го зашемети мозокот. Сакам вечера на далечно и високо место. Сакам да се искачам на некоја планина и да викам на сиот глас. Сакам да погалам некое животно. Сакам ново познатство. Сакам мистерија, адреналин. Сакам да е лесно...

На katakomba24, teddybear, HoneyBun и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Сакам да кажам...

СДК дека пронајдов песна од Пол што ја немам слушнато добри 10 години! Леле колку ме враќа во времето :inlove: :inlove: :inlove:
    http://www.youtube.com/watch?v=AqtxqczP ... re=related

Се сеќавам дека многу ја сакав, и ја чекав редовно на VH1 Classic да ја пуштат! :inlove:

На LivingGlam и marama им се допаѓа ова.
  3. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека ТВ то е пуштен на сител и моментално има „Менувам жена“, толку многу ме иритираат кога рикаат како магарици по децата и по мажот... Кај ги оставила, кај рика. :^) Пусти пари.

4. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека ова „чудо природе„ толку ми го поправи расположението, а до пред еден саат бев лута и бесна како рис.Ова мора да се види!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=rkhnGT4hM6s
    Го ставив и кај најсмешни турбо фолк стихови :D :D :D

5. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.819
    Сакам да кажам...

СДК овај да прашам де, Геа ова е сериозен спот? Мислам, сериозно постои? :rofl:

Ол мајти Зевс и Хера и сите грчки па и римски богови!!!

Заборавиле на столчињата да стават Амди Бајрам, затоа што Амди Бајрам е тоа!

На Go-Girl, Hipica, FBI и 4 други им се допаѓа ова.
  6. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

Среќна сум што ве имам вас, како виртуелно семејство! Со вас се’ можам да споделам, и радост и тага! Не можам, а да не ве ѕирнам на кратко барем еднаш во денот.. Можеби подоцна ќе израсне едно големо пријателство, кој знае?! :?: сепак, и ако си останеме само на тоа-на виртуелноста, ќе се почитуваме и имаме..! Тука можат да се најдат најдобрите пријателки! Ретко да сретнам некоја другарка која ги има вашите особини! Ретко да најдам некоја другарка која ја има вашата голема искреност, вашата самодоверба, вашите совети..! Девојки, не можам да го опишам начинот на кој ве доживувам! Мислам дека стекнав нови пријатели, иако се дружиме само виртуелно! Го сакам вашиот карактер во кој нема маски! Вашата дрскост ми е поразлична од она на другите! Вашата дрскост ме исполнува, а тоа значи дека јас тоа не го доживувам како буквална дрскост!..Го подразбирам како некој ваш совет кога некој ќе згреши, но кажан на построг начин.. Не ве знам ептеен долго, зашто со некој немам ни контактирано толку многу, но доволно ве запознав виртуелно за да дознаам какви ви се особините! Девојки, нема доволно зборови со кои ќе можам да ви го напишам тоа чувство, а можам да напишам 1521541515465 реченици, но нема да го постигнам саканиот ефект, а вие пак нема да можете да го откриете тоа мое чувство! :)
    Ве Сака, БиЈорселф (БиЈу) :) :* :* :*

Прикачени фајлови:

На senza.parole, Go-Girl, Hipica и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Сакам да кажам...

Сериозен,посериозен здравје :rofl: :rofl: :rofl:
    Имам уште на лагер :*

8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Сакам да кажам...

СДК.........секој човек има точка на вриење,кога ке ја достигне едноставно ПУКА
    Не пукнав кога фино лепо ме вратија од аеродром,без Македонски пасош не сум можела да ја напуштам државата.
    Не пукнав кога ми кажаа за да извадам Македонски пасош треба да извадам лична карта(што им требало тој луксуз на моите родители да ни вадаат Македонско државјанство)
    Не пукнав кога ми кажаа колку време треба да чекам за да дојдам да лична карта.
    Не пукнав кога ми објаснија каква процедура(тортура)е да дојдеш до лична карта ако си над 27години а никогаш не си извадил лична карта.
    Не пукнав кога заради гореспоменати работи му го пропуштив 4 роденден на внук ми,си славевме на скајп.
    Не пукнав кога неможев да си славам НГ со вереникот,најблиските.
    Не пукнав кога на скајп присуствував на бадниковата вечера,се правев храбра да не ме видаат колку сум тажна,да не ги расплачам домашните.
    Не пукнав кога едвај со грдни маки издејствував да земам уште три месеци неплатен одмор да не останам и без работа кога ке се вратам дома.
    Не пукнав кога роднините буквално си се преселија кај мене дома.
    Не пукнав кога братучетките пола ствари ми разнесоа натака навака.
    Не пукнав кога синоќа повторно на скајп присуствував на 60роденден на татко ми.
    Е вечерва ПУКНАВ......доаѓам дома братучетките собрале 30 тина луѓе во мој стан и праваат ТУРБО ФОЛК журка.....и станав psycho bitch......музиката дирекно од струја гасење,бркање на све живо и диво,факање за коса кој несака да оди,на клоци,туркање низ врата и КЛУЧ.
    Сега се чуствувам малку подобро се издував,исклучив телефон и се надевам додека да си одам нема повеќе да ми додеваат.

На Go-Girl и Dafnee им се допаѓа ова.
  9. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Сакам да кажам...

СДК дека сега ми светна нешто во глава :!: ...после 6 години, повторно му се враќам на цртањето. :nod: 2 години не сум фатил четка во рака, а и тогаш беше кратко, а сега добив голема желба пак да ги мешам боите на дрвената даска со потстрижаната четкичка, да ги подвлекувам контурите и со часови да мешам бои обидувајќи се да ја добијам совршената виолетова. Имам талент, наследен од татко ми треба да се искористи...утре одам да купам бои.

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  10. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.093
    Сакам да кажам...

Во животот доаѓа период во кој е неопходно да се направат важни одлуки.Неизбежно подобро кажано.И тогаш доаѓа избор или - или.И секогаш го одбираме она што во моментот изгледа најпогодно, најправилно.Подоцна прашањето -што ако ?! - се појавува и е мала потајна тортура која скокотка одвнатре.
    Изборот е сега, а јас се двоумам пред големата одлука,што тука е излишно ?!
    Ни самата незнам, а судбоноснотиот одговор од мене се чека.
    Се прашувам ќе испадне ли се како што сакам, за непредвидливи ситуации сум крајно неподготвена, ризикот е тука, зошто одбегнувам да го гледам в очи ?!

Ќе може ли мама Стронгер да биде и студент и домаќинка, среќно омажена и вработена ?! Ќе може ли ? :(

Или едноставно премногу посакува.Така е во животот мора да се направи избор, едноставно се трудам да посегнам кон невозможното да имам се !

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

СДК Еурека 8) Конечно видов дека може да отидеш на која сакаш страница и да е поголема темата :geek:
    Како не сум видела до сега бе срамој живи :D Човекот учи додека е жив :!:

12. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Сакам да кажам...

СДК морам да бидам силна, морам да бидам силна, морам да бидам силна. Само јас сум пред сите други! Доста е од измачувања, кој сака да мачи, сам нека се мачи!

На FBI, Dafnee, teddybear и 2 други им се допаѓа ова.
  13. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Е значи баш ме иритира моментот кога имам толку многу мисли, а ниту еден збор не се комбинира со другиот што следи.... Реченицата не е тоа што треба да биде... Ауууф, тешка ситуација ми е тоа :^)

И да, ова ми е период кога сакам да сум сама бре, ептен сама, оставена на моите мисли и измислувања... На моите чудни, едноставни, ненамерни насмевки. Си го сакам тој дел кога сама ќе си се насмевнам, а не знам ни јас зошто.... или пак знам, ама едноставно за мене е тоа. Еве таква сум додека го пишувам ова, нешто ми се врти во глава, а не знам што, ама си се насмевнам, и тоа е, убаво ми е. Мхм, и не ми е гајле, ама ич бреее :)

И си го слушам Бруно, срцка тој, какво гласче и песниче има, е алал да му е, ми буди валкани мисли и чувства во мене :lol: Не дека тој е некоја китка заводничка, туку таков глас има, убав за шепкање на увце :$
    Убаво, убаво... ама слаааабо....... слабо :D :D

Имам енергија моментално за пиење, лудување, дотерување.... Ама знаете какво лудување? Сама бре, баш онака сама да си испаднам и да се изнаскокам некаде како луда млада :rock:
    И баш онака, со никој да не разменам нит 2 реда муабет :!:

И да, ја сакам песнава бре женишча мои, до даска ми е расцепена на слушалчињата.... мхм, утре ќе ме болат ушите знам јас, па од тоа ќе се жалам, ќе видите :D

http://www.youtube.com/watch?v=SR6iYWJxHqs&ob=av2el

14. thatsmysecret

thatsmysecret Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    215
    Сакам да кажам...

Сабајле кај 11 тргнав да си го земам кучето. Дааа си купив куче, самојед.
    Најпрекрасно е. Бело, сонценце.

Друго, цел ден сум како замајана.
    Ми зборат јас си летам со паметот некаде, не е битно каде :$ ...

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  15. beticka

beticka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    23
    Сакам да кажам...

е богами после се добро си издржала,само немој толку многу да се нервираш се ке се заврши добро ама трагата од стресот ке ти остане,сите таму дома те чекаат и ти тоа добро го знаеш,издржи ,а вадењето на документи во мк. е тоа е посебна приказна,а за пасошот имаш брза постапка,во меѓувреме само смири се и помисли како ни е нам тоа секојдневие и не е тоа само во м.в.р. ама баш секаде,те канам на кафе муабет за подобро расположение и ти посакувам повеке трпение,зошто не е толу страшнпо како што ти се чини во моментов.поздрав

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Сакам да кажам...

^благодарам на убавите зборови.
    Знам за брза постапка за пасош,кај мене е проблемот што јас никогаш несум вадела Македонски документи,моите ни извадиле на мене и на брат ми државјанство кога бевме деца,законот е поинаков ако си над 27год а немаш извадено лична карта......тоа е цела процедура односно тортура.
    А да трпението ми е при крај тука сум заглавена веќе трет месец.

17. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Сдк ... едноставно ми треба одмор ... ништо не ми фали ништо не работам а сум толку изморена и исцрпена. Психички и физички.Сакам одмор без интернет и мобилни и телевизори и гужва и галама ... По можност на чист воздух ... и по можност да сум сама. Или евентуално со него ама се да ме слуша.
    Аххх .... :wasntme:

Еве нешто вака би ми причинило огромно задоволство. Уште и внатре да има камин ... :inlove:

Назад во реалноста ... Време е да си легнам ептен забегав со желбиве. :wasntme:

Прикачени фајлови:

• vila8.jpg
      vila8.jpg
      Големина на фајлот:
      49,3 KB
      Прегледи:
      136
    На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Сакам да кажам...

СДК Старфиш ис бек!
    Какво ли патешествие ќе беше овој навидум прост шопинг?!
    Пат, пат и пат...храна, пат, забава, храна , пат, трчање, шопинг, пат, пат, спасување живот, пат, пат и конечното задоволство кога доаѓаш дома и полека ги отвараш ќесите и се насмевнуваш.
    Општата среќа во светот би се зголемила, кога секоја жена , секој ден, би си дозволувала барем по едно ново парче гардероба.- ова (или нешто слично) го има напишано и не толку мојата омилена Софи Кинсела. Ама барем за ова е во право 100%.
    Па уште кога ќе ја помножиш таа среќа со задоволството од хуманост, тешко дека било што ќе го надмине тој прилив од емоции.

Задоволна(дури и повеќе од доволно) од шопингот, и од целата количина на храна која ја внесов(почнуваќи од гиро, па се до крофни и уште едно гиро :tmi: ), со сосема истрошени ресурси енергија, се одјавувам за денес.
    Планирам да спијам до утре вечер, така да ви посакувам убав остаток од оваа вечер и убаво утро. :*

На marama, FBI и la-chicka им се допаѓа ова.
  19. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    6.838
    Сакам да кажам...

драги феминки ...само што се прибрирам дома а излезена сум од 2 саатот на кафе ...си зедов една поголема чанта и внатре набутав се : сјај кармин џемпер парите клучот...И ЈА ЗДУВНАВ ДО СЕГА ! :worried:
    кога се вратив дома мајка ми ќе ме исселеше : кај си досега знаеш колку е саат имаш ли ти куќа :worried:
    што ја претерав , ја претерав .. !

20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

СДК дека некаде пред месец дена пишав дека 2011 ќе биде мирна година... и сега за сега, сум била во право
    Не знам баш дали ми одговара така, ама добро... ќе видиме, нека пројде ужасниов месец....
    СДК2 се мислам пивце да си земам...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.