Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.673
    Сакам да кажам...

Баге сега нервозата си го прави своето и затоа вака пишуваш. Утре ќе видиш дека е само една ситница, која можеби те повредила, но те направила посилна. И не им замерувај на твоите најблиски за некои работи за кои и ти самата знаеш дека никогаш не ги помислиле, ниту посакале, но ете ги кажале во нервоза. Да, ваквите случки се дел од животот, но не дозволувај ова расположение да те држи долго. Затоа насмевка на лицето :)
    :* :hug:

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.359
    Сакам да кажам...

Дека со моиве подочњаци сум како Едвар вампирон од твајлајт. Озбилно. :o :D

И дека ја гушкам Баге... :hug:
    И Ема. :hug:
    Силни девојки сте вие, ај ноу.

3. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Баге каде е ведрината, каде се паметните мисли, каде е она тајното во себе кое знае да каже мнoгу, кое ветува многу....? Каде е Багето секогаш со некоја паметна мисла која знае да скроти многу мозочиња, многу чувства....? И знам дека додека го читаш ова слатко се насмевнуваш :wasntme: низ солзите, ама сепак се искриви таа линија на лицето :*
    Биди ведра, весела, убава.... како и секогаш :*
    Не заборавај дека вредиш! :hug:

4. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.093
    Сакам да кажам...

Неудобно се чувствувам во друштво на непознати.Најчесто така е.Комуникативна сум, друштвена спремна за разговор на интелектуални теми и најобични, секојдневни.Но ме убива непријатното чувство, она кога седиш во просторија со познаници кои не иницираат било каков разговор на заедничка тема.Задушливо непријатно, како да седиш на игли.И погледот ти лута наоколу, очајно се трудиш да се вклопиш, од време на време на лицето ќе растегнеш кратка срамежлива насмевка со потајна надеж дека некој тоа ќе го забележи.По подолго време ќе се почувствуваш како дебил, непосакан, недобредојден, незабележан.Не се измачувам себеси со помислата дека моја е вината, јас сум ептен ведар лик.И не сум молчелива, повлечена ,,јас сум храбар мразокршач.И тоа и ќе останам.Јас сакам да им се допаднам на луѓето.И сум едниствената која им дели комплименти на вредните домаќинки, кои најчесто поминуваат незабележано од големата некултурна топла луѓе.
    Само цврсто го стискав за раката под масата,убаво декорирана.Се гледавме и немо си говоревме колку се сакаме.Така безсрамно ме бакна пред сите во образ, неколку љубопитни погледи го уловија тој момент.Ми рече дека не би знаел што ќе беше со вечерта, со него без мене.Си требаме еден на друг.И водевме пријатен разговор.Целата врева околу нас стана неподнослива.Веќе бевме на друго место, во друштво на тотални странци стекнав нови пријатели.Бев пријатно изненадена од фактот што сепак има луѓе кои општат по-еманципирано, по градски што би рекле некои.Дека освен разменување рецепти ние дамите имаме многу интелектуални теми за разговор.Дека дури и момците се пријатно друштво и вистински џентлмени.
    Да сумирам ова беше една прекрасна вечер.И јас сум пријатно расположена во последно време , како што сите гледате.Сето ова се случува за време на посетата на црвената тетка , предвесник на песимистичко расположение, кое никако да ме совлада.Затоа што решив се лошо да фрлам на колена, болно да го поразам сето зло ! :)

На FBI, TheCandy880 и 2468 им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.275
    Допаѓања:
    57.157
    Сакам да кажам...

И јас на Багуфче сакам да и’ кажам - секој поминува низ тешки периоди во животот. Прашање е само колку брзо ќе ги надминеш, а тоа најмногу зависи од тебе. Депресија не доаѓа предвид! Главата горе, нема нешто со кое не можеш да се справиш.
    И јас ќе ти речам легни си и потруди се да заспиеш. Утрото е поумно од вечерта. ;)
    Сигурна сум дека и на твоите им е тешко и дека се каат што те повредиле. Родителите сакаат безрезервно, иако понекогаш не не’ сфаќаат.

6. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Сакам да кажам...

Багуфче не се нервирај, па не е крај на светот. Сигурно е некоја мала работа, но ние луѓето во моментот на разочарување знаеме да ги преувеличуваме работите. Смири се, наспиј се, ќе видиш дека утре поинаку ќе размислуваш. И не ги осудувај толку остро родителите, утре ќе се каеш за ова што си го напишала. Знам по себе. Многупати после караница со мајка ми се чувствувам исто како тебе. И размислувам триста работи, за кои подоцна се каам. Сигурно и таа се покајала истиот момент кога нервозата и поминала, но мајка е, статусот не и дозволува да ти признае. Главата горе! Не дозволувај ситници да ти го јадат срценцето. Потсети се само дека таков е животот и дека ова не е ниту прво ни последно разочарување, натаму во животот те чекаат уште повеќе, поголеми и потешки...Твое е да вложиш сила да ги издржеш и пребродиш и, денот да го завршиш со насмевка :)

7. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    Сакам да кажам...

сдк добро утро, конечно е петок јухи јухи јеее :D

баге сакам да ти кажам дека апсолутно те сваќам низ што минуваш го проаѓав истото со години се надевам твоето нема да трае толку долго, нема поголема болка од навредите и не подржувањето од страна на родителите, но и покрај се јас решив да не им вртам грб, сепак и покрај се тие ни се родители, немораме да бидиме премногу блиски доколку не повредиле но една минимална љубов и почит секогаш може да се одвои.

тие работи никогаш не се забораваат но можат да се простат...

поздрав до тебе и не откажувај од нас колку толку подршката од непознати може да помогне или барем доволни се да се сподели болката... :*

8. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

Багуфче,
    навистина ми е жал што вака ти се случува
    одамна не се случило мајка ми или татко ми да ми удрат шлаканица, или да ме натепаат
    ( татко ми само 2-3 шлаканици ми има удрено и цел живот ке ги паметам)

крени ја главата горе, мисли позитивно и се ке биде ок

9. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Сакам да кажам...

Како пудлица некоја :D

10. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.195
    Сакам да кажам...

Good morning драги феминки.

Мислам дека ќе ми требаат неколку кафиња и ред були за да можам нормално да гледам. Така ми е кога останувам до ниедно време, па после морам рано да станам.

Но, денот е премногу краток и премногу брзо врви за да го поминам мрчејќи како сум ненаспана. Затоа тоа нема да биде причина да бидам нерасположена.

Имајте убав ден :) :*

11. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    797
    Сакам да кажам...

Багушке, ќе се караме :|

Еднаш ти имам кажано, а сега ќе го цитирам :
    '' Ти си јака личност во моите очи Баги :) .
    Во мене секогаш ќе имаш пријател и ќе бидам тука кога ќе ти е најтешко :)
    Знај,те сакам..И вреди да се живее ( со она смајлито што даваше срценце - ако се сеќаваш ) :)
    Иако не сум крај тебе да те гушнам силно,сакам да знаеш дека сум тука некаде .. ''

Ете, ова го извадив од моето '' поштенско сандаче '' - и по толку време, сеуште го мислам истото :)
    Се ќе помине, тоа е само лош дел од нашиот живот :)
    Сакам насмевка на твоето лице, онаа прекрасна насмевка, нанижана со бисери ;)

12. anabela90

anabela90 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Сакам да кажам...

сакам да кажам и да ми олесни малку.....секој ден ми ист...досаден...денес полагам, па ме чекаат еден куп обврски....уфффффффффффффф

13. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Сакам да кажам...

Багуфче - избркај ги лошите мисли, договори средба со некоја позитивна личност која ја знаеш, слушај ја музиката која ти се допаѓа (па тука имаме и тема за тоа) ;) ...Мене ова ми помага! Ако ти биде полесно исплачи се, не потиснувај во себе :)
    Сепак почни го денов со позитивна мисла :*

14. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.819
    Сакам да кажам...

СДК до сите кои се со расположение слично како на Багуфче - Баге и за тебе
    A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort.

;)

Ајде осмех на лицама да вам видим. Кој е за позитивна зараза бујрум кај даде Пирамид да ве потапша по грбчето и да ви хукне по некоја духовита мисла која ќе ве насмее.

Петок е! Ајде живо! Нема простор за кукање и плачење. Е добро де и тоа е во ред од време на време, ама не сега! ;)

Отидов јас да се губам во преводов додека не ми збогтиса и не ја клоцнам работнава недела и така симболично му направам kick off на викендот!

На baguf4e, LivingGlam, XstrongerX и 2 други им се допаѓа ова.
  15. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.304
    Сакам да кажам...

Сдк знаев :!: дека толку добро расположение не ми носи добри вести :(
    Знам дека пак крие нешто од мене,знам!!!!!
    Мамичко па немој така,сакам да ги знам ВИСТИНСКИТЕ резлутати од тестот па колку и да се лоши.
    Не сакам да ме лажеш знам дека нешто пробуваш да ми сокриеш,што и да е покрај тебе сум да си знаеш.
    Знам не е лесно со лекарства а камо ли со операции ;(
    Биди силна и да е она најлошото ќе го пребродиме заедно :muscle: биди јака како што и секогаш си била...
    Само здравје тоа е најбитно,се ке се среди само по себе само да ми немаш проблеми со здравјето.!
    Те сакам мамичке :* ;(

На FBI и broken099 им се допаѓа ова.
  16. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Сакам да кажам...

Вчера бев Битола после подолго време, каде што ги поминав моите најубави студенски денови.
    Уште од сабајле си планирав да си испијам едно кафенце во Porta Jazz каде лани некое време киснев таму секој ден а и најубаво кафе правеа, кога поминувам од таму и гледам нема столици надвор, а секаде имаше. Се приближив и кога гледам од кафич се беше извадено ;( само ѕидовите беа останати. Онака малку тажна продолжив да си побарам некое друго место за кафенце. Го испив кафето ама не беше исто како што беше во порта. :(

17. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    Сакам да кажам...

Сдк имам премногу чувства во моето срце.. испомешани. И секој нареден збор што го пишувам е како да ми се откинува дел од моето срце во кое ти остана заробен.. и како да се твоите зборови, како да беа твоите зборови и како да сакаше нешто да ми кажеш.. а сепак молчиш. :(

18. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.929
    Сакам да кажам...

СДК.. Бејк ролс со спанаќ и сирење.... Ваја кон диос и Би Би Кинг... Грлс донт крај фор луи, Из ју из о из ју еинт мај бејбеа, нИНА сиМОУН, Френк Синатра - Грл фром Ипанима...ЖУао Хобим...
    Уф! Преубаво врнежливо утро!!!!

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Сакам да кажам...

Koнечно се појави уште една личност која ги сака Бејк ролс со спанаќ и сирење јупи јеј :D
    Остани така цел ден Дафне, јас се дружам со Сити радио, чај и колачи и топ ми е :inlove: чин-чин

На Phyramide и Dafnee им се допаѓа ова.
  20. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Сакам да кажам...

ФБИ, баш и јас сакав да го кажам истото- кога и да јадам Бејк Ролс со спањак и сирење а сум во друштво, сите ме гледаат со чуден поглед и ме прашуваат како ми се убави? :^)

Епа убави се бре- најубави ]:)

Јас инаку се разболев, и сега се нервирам- мразам кога сум болна, со црвени очи и беспомошен поглед. :(
    Морам да оздравам, ме чека полагање за некој ден :muscle:

И сакам да и кажам на Благица дека депресија е многу тежок збор и не доликува да го употребува млада тинејџерка. Верувај дека мајка ти се кае за секој удар кој ти го задала, нејзината душа гори многу повеќе од твојата, ама сигурна сум дека нејзините удари биле афект на немоќта да ти помогне во твоите страдања за кои верува дека се неоправдани.
    А и јас се прашувам- зошто повремено си таква, зошто запаѓаш во меланхолија, зошто се самосожалуваш?

Ти си прекрасна, паметна девојка која можа да има се што ќе посака, вклучувајќи и добро и паметно момче кое ќе те цени :!: .

Прости ми вака, ама се си мислам дека сите нервози ти произлегуваат од него :angel:
    Запрашај се дали вреди? Ама искрено.

Премногу си млада за вака да страдаш, уживај во другарствата, во твојата младост- немој да се затвараш и да плачеш.
    Така ништо не правиш, само губиш на убавина ;)

И чекам нови слики од комбинациите за излегување вечер :)
    Сигурно нема да седиш дома и да плачеш, нели? ;)

Те гушкам

На baguf4e, teddybear, FBI и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.