Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Зошто умираме?
    - За животот да го направиме вреден! ;)

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    513
    Сакам да кажам...

• Девојките се како јаболката на стеблата. Најдобрите се наоѓаат највисоко. Мажите не сакаат да дојдат до нив, бидејќи се плашат онака качувајќи се, ќе паднат и ќе се повредат. Наместо тоа, ги собираат оние трулите кои паднале сами по земја или оние на подолните гранки кои се лесно дофатливи. Затоа и јаболката кои се на највисокото стебло, не ретко се прашуваат што не е во ред со нив, а вусшност се прекрасни и величенствени. Само треба да го причекаат вистинскиот човек, оној кој е доволно храбар да се искачи на највисокото стебло од дрвото.

Девојки не паѓајте за да можат да ве стигнат, зашто оној на кого сте му потребни и ве сака, ќе направи се за да се искачи до вас, без трошка страв дека постои шанса да падне од некоја гранка... бидејќи ЖЕНАТА Е СТВОРЕНА ОД РЕБРОТО НА МАЖОТ, А НЕ ОД НОЗЕТЕ ЗА ДА БИДЕ ГАЗЕНА, НИТУ ОД ГЛАВАТА ЗА ДА БИДЕ НАДМОЌНА, ТУКУ ОД СТРАНАТА ЗА ДА БИДЕ ЕДНАКВА, ПОД РАКАТА ЗА ДА БИДЕ ЗАШТИТЕНА И ТАМУ НАЈБЛИСКУ ДО СРЦЕТО, ЗА ДА БИДЕ САКАНА!

На Malechk0, HoneyBun, Hipica и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Malechk0

Malechk0 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    87
    Сакам да кажам...

Сдк
    Одлучувам да заборавам, но потајно сеуште се надевам.
    Се откажувам, но сеуште бескрајно копнеам.
    Одлучувам да продолжам напред, но повторно се враќам назад..

На Ema.Sk, 2468 и senza.parole им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.003
    Допаѓања:
    164.595
    Сакам да кажам...

Сдк стварно...имам што да правам...имам брдо нови списанија,имам брдо нови книги,имам брдо филмови,имам брдо слободно време...а мене ме задоволува само гледање во една точка.Дефинитивно замор е во прашање и морам да научам да се одмарам како човек.

5. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Викторија :bow: :x :clap:

Може да ти ја земам последната реченица за во потпис??? :wasntme:

А бре кога сакаме многу паметни мисли кажуваме :D
    Срцки сме :* :D

6. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    513
    Сакам да кажам...

Се разбира дека може. ;)

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.410
    Сакам да кажам...

СДК дека гледав How I Met Your Mother до трета сезона сум. И Барни - срам да ти е....

8. ANITA5

ANITA5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    13
    Сакам да кажам...

сдк...не спиев цела нок :?:

9. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

Плачам... ;( плачам зошто некој друг плаче ради мене, по моја вина, ради моја грешка. Тој некој што ми веруваше и сметаше на мене, е јас и забив нож во грб - несакајќи, ненамерно, несвесно. ;(
    Колку другарства се растураат ради едно машко? Колку доверби се губат ради едно машко? Колку солзи паѓаат ради едно машко? Колку срца остануваат скршени ради едно машко? Колку разочарувања се раѓаат ради едно машко? - прашања кои немаат одговор. :worried:

Срцето ме боли, ме стега... ноќеска не можев да заспијам - загубив другар. ;( Дали сум лоша? :worried:

10. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

СДК комисијата ме виде која сум, ама само на здравствената книшка :lol:

11. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека хороскопчево на феминкава повторно си ја покажа својата точност. :clap:

ВАГА
    Вие сте знакот кој постојано цели да постигне рамнотежа, стабилност и хармонија. А кога работите излегуваат надвор од контрола, секогаш барате поддршка и помош од вашите најблиски.
    Но, денешниов ден ќе биде исклучок. Наместо да дотрчате до некого со своите проблеми, ќе пронајдете внатрешна сила и мотивација сами да се справите со сè што ќе ви го попречи патот.

Едит:
    Сакам да ве замолам, мислењата за роденденот на Тоше да ги пишувате тука, во посебната тема. ;)

На firequeenn и Srekicka им се допаѓа ова.
  12. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.673
    Сакам да кажам...

СДК дека сум помалку активна на форумот :( . Конечно седнав посериозно да учам. После незнам колку поминати понеделници и среди во кои требаше да почнам да се дружам со книгите, еве го конечно дојде мојот понеделник :lol: Ај да не се урочам :!: А вие феминки ако ме видите подолго време тука, да ме бркате ;)

13. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.896
    Сакам да кажам...

Ајде мрш на учење!!! :wasntme:

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.305
    Сакам да кажам...

Сдк ма баш ме е галје дали некој ме чита,јас да си пишам што си мислам па сега.... ;)
    Сдк2 станата од 6-20 аххх таа пракса скиснавме дремејки правејки НИШТО |( ама ај барем се изнасмејавме :lol: .Дојдов дома со мислите во глава дека нема да ручам ништо но мирисот на јадењето ми влезе низ носот и дирекно во мозочето и бумм одеднаш станав демек гладна... :^) ааа Кенди стрвло една :) .....Ама малку апнав :!: и веднаш тргнав на трошење калории,со правосмукалката во раце и вум вум по собава ја изгланцав потоа со крпичката за прашина и охооо сега си уживкам во чиста собичка а што е најбитно САМА ДОМА во друштво на вас и топлото огинче што за малку ќе ми изгаснеше :o читајки ве вас :lol:

п.с. Ве сакам!!! и сдк Аххх Тоше ни фалиш ;( :inlove:

На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Сакам да кажам...

Читав и не ми се веруваше, HURTS во Скопје

Почитувајќи ја желбата на публиката, во Скопје во 2011, да види нешто ново, свежо, актуелно и квалитетно, нешто чие време не e само сега одма, туку и нешто чие време допрва следи уште повеќе, Авалон продукција го обезбеди доаѓањето на последната голема британска атракција, реално извонредните и навистина многу популарни HURTS - (Боли).

Датум 26-ти мај, локација Скопско Кале - open air. Еден ден пред Скопје, Авалон продукција ги носи Hurts во Белград на 25-ти мај во Белградска Арена! Повеќе детали за Hurts во Скопје и воопшто за евентот, наскоро.

Hurts - Theo Hutchcraft (24)-вокал и Adam Anderson (26)-клавијатури, се дефинитивно најновото, најбараното и најпродаваното музичко чудо на 2010 година. Ова манчестерско дуо од првото свое појавување на музичката сцена, претставува, спрема зборовите на многу музички критичари, а што е уште по важно спрема рекордниот број на фанови во многу кусо време, најдоброто нешто што се појавило на музичката сцена во 2010-та година. Се започува со поставувањето на нивниот нискобуџетен спот (20 фунти) за песната Wonderful Life на Youtube, 17 милиони прегледи на спотот е дефинитивен доказ дека приказната започнува.
    Добро знаеме дека многу музички приказни започнале од Манчестер, но ниту една со толку голема брзина не се движела во музичкиот свет. На 6-ти септември 2010-та година Hurts го издаваат својот деби албум Happiness и моментално влегуваат во топ 10 во повеќе од 15 земји, а во 5 држави стигнуваат и до прво место со продадени преку 400 000 примероци во првите 12 недели. Во кратко време од албумот излегуваат дури 3 синглови, а веќе има најава за излегувањето на четврт сингл на 28-ми февруари. Секако за напомена е и фактот што на својот прв албум Hurts успеваат да направат и соработка со Kylie Minoque, која без двоумење ја прифаќа понудената соработка од тотално непознатиот бенд. 2011-та е секако година на Hurts, секојдневно потврдуваат учество на најголемите светски фестивали како Coachella, Isle of Wight, а секако е мало чудо што за прв пат на 26-ти мај Hurts ни пристигнуваат и во Македонија.

На Forgotten, FBI, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  16. butterfly992

butterfly992 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    22
    Сакам да кажам...

Не знам дали ќе ти помогнам со зборовиве, но и мене ми се случи истото пред 2 и пол години. За едно машко и се налутив на другарка ми, и и изнареков секакви нешта. И јас се чувствував тажно, и многу ми беше криво но не можев ништо да сменам. Многупати се обидов да ја вратам, но таа не ме почитуваше како некогаш. Ако некој ти бил вистински другар, што и да се случило повторно и засекогаш ќе остане со тебе. :) :*

На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  17. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Сакам да кажам...

СДК дека Тренди не ја познавам, додуше можеби се знаеме :), ама многу би сакала да ја запознаам! Многу ми се допаѓаат нејзините постови и навистина е одлична девојка. Само терај напред со глава горе, успехот кога човек се труди е неизбежен, порано или подоцна ќе си дојдат работите на свое место.

18. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Сакам да кажам...

Шчо убав ден, денес!
    Само се мислам кој да истрауматизирам со мојот повик, за долга шетња и Coffee to go. ]:) Не сум мрднала од дома, сега му е мајката.
    И љубоморам на Лилит, немам нови книги, ниту списанија, ниту филмови, па скапувам од досада. Ама се решив дека одам денес парите да ги потрошам за да ја наполнам последната полица дома, што единствено остана полупразна. Требаше таа да служи за стручната литература од факултет (као демек) :D
    А кога ќе видиш поубаво, еден коктел, ми е една книга... Дај коктелите, овааај...книгите ваму!!!

И сакав да ви посакам убав ден.
    Ај мрш сега сите, кој на учење, кој на плачење.

19. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013
    Сакам да кажам...

Значи статуси од типот : си седе со тој, таа и тоа и само што си дојдов од школо се банални и нервираат :swear:
    А најлошото. Во Фотографии на десната страна ги дава твоите најстари статуси. И што да видам :o . Сум ги пишувала истите. :|

Заклучок : Тоа што го мразиш кај другите, некогаш си имал и кај самиот себе. :| :geek:

20. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.455
    Сакам да кажам...

СДК....страшно...ми исчезна несесрот со шминки...мистериозно исчезна, го снема....
    Вчера ми беше во кола, и маж ми ми вика, земи го ќе ти го украде некој.......многу дебилно од него, кој ќе ми украде несесер со шминки....ама се возакавме цел ден вчера, и сабајле да тргнам на работа, ваму несесерот, таму несесерот, никаде го нема, пуста надеж викам ај во кола е по пат ќе се шминкам, или на работа....јок...несесерот никаде го нема...и еве како штука седам цел ден нервозна на работа, без трошка шминка, се нервирам и се молам никој да не додје...до сега молбите ми беа услишени...уште два саати само да издржам...се нервирам ужаснооооооо.....ич да не е, ако не го најдам ќе отидат 3-4 илјадарки, све ми е во него.......катастрофа сум бе........
    п.с. може некој да ми објасни што би значело СРЕКЕН РОДЕНДЕН ТОШЕ....????????зошто кога на некој јас му велам среќен роденден, мислам да биде здрав, жив, весел......не ми е јасно воопшто?????????

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.