Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.578
    Сакам да кажам...

Велија црни Велија
    дом ти е црна келија
    престолнини не те собраја
    џандари тебе подбраја.

.........Не беше роден Велија
    да гниеш вцрна келија!
    Таму те сонце не грее
    таму те ветре не вее.

Вмро грев не простува
    Вмро криминалци пеплосува
    шутка твоја друга дома стана
    ке бидеш на диета,без луксузна храна!!!

Смајлишопаѓаунесвест....оооооф лелееееееееееееееееееееее....тугооо мојаааа....

На joelle, Hipica и nice-girl им се допаѓа ова.
  2. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    992
    Сакам да кажам...

СДк дека за 10 мин си легнувам да спијам петлите ќе ми се лутат им ја зимам работата :D

3. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Ех да не пукнеш, ме изнасмеа во 3 сабајле :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

4. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    422
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам
    ДОБРО УТРО НА СИТЕ
    имајте преубав ден и искористете го на најубав начин

5. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.819
    Сакам да кажам...

СДК морам ова Багуфчето наше да го ангажирам за толкување на сонови. Па мајко моја, се ми се набутало во потсвест, не ми е јасно како главава собира толку информации?!

И патем ја сонував Виножитка. На некој начин, не знам како и кога, сум имала нејзин телефонски број. И јас така на фемина чет, а она ме потпрашала за една феминка каде се изгубила, и ми рекла - јави ми се, не ми кажувај тука на чет. Сум и се јавила и на некој најодвратен шмизл начин сум ја викала Рејнбоуууу и така сум го тегнела тоа. О боже! Дури сега се ежам од помислата како сум можела така да се лигавам.
    Потоа, откако дозборев со Рејнбоууу отидов на топло чоколадо во едно гратче на југот на Франција и таман да почнам да сркам од чоколадово кое лично ми го донела Juliette Binoche - почнало да врне 8)

Што е убаво да сонуваш. Се ти се случува и се што нормално не може да се случи, таму ќе ти се искомбинира на некој луд начин. И после си ја чешкаш главата следното утро.

И за крај, сосема на друга страна од претходниот муабет, реченица на денот? - Angry people need hugs (or sharp objects). Поздрав до колешката која од кога стигнав вреска по телефон и до сите перманентно (или барем често) лути луѓе.
    Да ве гушнам бре мили или да ви дадам остар предмет а? Или да ве иритирам со мојата насмевка? :)

Ајт уживајте сите во четвртоков како и да сте расположени.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Сакам да кажам...

СДК денов го започнав со топло чајче, од денеска почнувам со здрава исхрана :)

На Chupe му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.616
    Сакам да кажам...

... бррррррр, муабетот од ноќеска во врска со машината за перење ме наежи. :worried:

Јас ептен и се страшувам.
    Исто како Реинбоу не можам да се одлучам кое со кое ќе се дружи во барабанот, ги разгледувам ко прв пат да ги гледам алиштенцава.
    После зјапам во тие две страшни копчиња и дури едно кругче, 30, 60 или 90 степени - колку, колку???
    Прашање е сега.

Ама најголемата траума е што кога се вклучува центрифуга, нашата машина потскокнува, се поместува и еднаш стигнала дури до вратата и ми ја блокираше, одвај ја отворив да влезам во wc.
    И според логиката на мајка - треба да седам до неа и да ја вардам. :^)
    Ако не па и за раче да ја држам и тивко да и шепкам да не се грижи, дека се' ќе биде во ред?
    :^)

Не се пријавувам за улогата - пазач на машината за перење.
    Не ја сакам бре таа работа.
    Патем, дали некој си има од новите машини, кои што се полнат од горе или машина за сушење алишта (спас!)?

Четврток... утро зачинето со домаќински муабет.
    :D

8. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    Сакам да кажам...

Trendafilka јас имам со горно полнење, закон е машината, мала е, не фаќа толку место ко обичните, и многу е практична, не се наведнуваш и не се тискаш лево десно во купатилото, него лагано одозгора само ги ставаш и вадиш алиштата, така да на сите би ја препорачала :)
    а за сушењето и тоа е спас, само треба убаво да ја научиш машината, зашто на почеток се пресушуваат алиштата па ги вадиш изгужвани да не ти објаснувам...па пеглај убавооо....
    али во секој случај е олеснување, само што треба прво мокри да ги извадиш, да ги подздиплиш мокри и ги враќаш назад на сушење ;)

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.819
    Сакам да кажам...

Домаќинки! Што се уплашивте од една машина за перење?! :^) :D

Нема да почне да шета белким како во спотот на Chemical Brothers - I need you to believe :)

Ајде брз курс, на 30 и 40 степени можете и различни бои, ништо нема да се случи (освен ако не сте сто посто сигурни дека немате по некое неквалитетно парче кое нема да ви ги обои останатите работи), пешкири и крпи се перат на висока температура - 60 - 90 степени (ви текнува бабите наши кога ги вареа крпите во вода прво?!), џемпери и волнени работи на најниска - на 30.
    Јас имам за сите работи некое основно програмче, во мојот случај 9че на 40 степени. Мирна глава.

Иако и јас имам свои славни денови. Огромен, волнен џемпер со капуљача ставив во машина! :tmi: Е сега имам слатко, мало џемперче за мојата 4-годишна внукичка. 100% волна се ставало ли во машина?!

Јас многу си ја сакам машината. Перам секоја недела по два - три пати. Го сакам мирисот на омекнувачот за алишта низ целиот стан. А уште повеќе сакам да ја гледам центрифугата како се врти. Некогаш седнувам и буљам. Многу ме смирува :D Ме хипнотизира. Терапија за ич. Најубаво! :)

На sesilija и julie77 им се допаѓа ова.
  10. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Сакам да кажам...

^ Све домаќинки сме се собрале ;)
    Пирамитке 100% волна се става на програма за волна, секоја машина ја има и на џемперите ништо нема да им биде :$

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Сакам да кажам...

СДК дека ПМС-ов ме докрајчи :@ .Не можам да се мрднам од столчево,стомакот ме боли,кичмата ме боли,се ми е безвезе некако :envy: :fubar:

12. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.819
    Сакам да кажам...

^^Знам Неса, ја пронајдов отпосле откако ја направив бељата :wasntme: Само знаеш како, сега и на јогурт дувам.
    Јас го ставив заедно со сите останати алишта, ај што добив минијатурно џемперче, туку и од сите останати работи уште месец дена требев влакна од џемперот.

Викам јас имам славни дани. Ќе си направам wall of fame за сите глупости кои сум ги направила.

Абе човек учи додека е жив! Нека живее модерната технологија! И рацеве, затоа што некогаш - што е на рака, најубаво е! :)

ТенисБејб, ајде за тебе и останатите во ПМС состојба :)

На TennisBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Сакам да кажам...

Човекот е млад онолку колку што мисли дека е млад.
    Човекот е силен онолку колку што мисли дека е силен.
    Човекот е корисен онолку колку што мисли дека е корисен.
    Човекот е млад онолку колку што му се млади мислите.
    Човекот ќе остари кога ќе престане да сонува и кога ќе го загуби интересот за живеење.
    Човекот е дете на Вечниот Живот што нема крај. Човекот е син на Вечноста. Човекот е чудно суштество!
    Тајната на младоста е љубовта, радоста, внатрешниот мир и насмевката.

Затоа мили човеци :) никогаш не помислувајте дека сте бескорисни на овој свет.
    Секој е дојден тука со некоја цел ,исполнете ја таа цел
    понекогаш верувајте и во невозможножното,сонувајте
    бидете оптимисти ,верувајте во себе
    Вербата во успехот е половина успех.
    Што и да ви се случи не паѓајте во депресија-барајте решение за проблемот.
    На некои други им е многу полошо -Погледнете околу вас.
    Не затворајте се во себе-вашите проблеми ги има и некој друг, или ги имал па ги решил
    Искажувајте ја вашата горчина ,не ја чувајте во себе -секако бидете и слушател
    Голема е моќта е потсвеста -контролирајте се самите себе
    Повторувајте си ги во себе убавите нешта и нештата кон кои целите-отфрлете ги работите кои ви штетат песимистичките мисли и огорченоста.
    Исфрлете ја негативната енергија од себе.
    Потсвеста може да ве доведе до смрт но може да ве направи и најсреќниот човек на светот.
    Бидете упорни и целете кон остварување на вашите желби и цели ,верувајте
    ништо нема да успеете ако само мрчите и чекате се на готово да ви дојде .

Јас сега го занемарувам тоа што бев одбиена на уште едно работно место,но нема да паничам да паѓам во депресии и слично.
    Ќе си испукам едни оптимистичко настроени пуканки -кои ДА- имаат многу енергија
    да не е поклопчето на тенџерето ќе летнат до таванот.
    Ќе си пуштам музика и ќе бидам среќна до следното закажување на состанок за работа и евер афтер.

Јас сакам ,верувам ,можам и ќе успеам.
    Останете ми со позитивни мисли.
    Ве гушкам.

Со љубов
    Кејт Д Грејт
    :hug: :*

На Marilyn-Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.337
    Допаѓања:
    28.179
    Сакам да кажам...

Преку таквото од државни гзо лижачи :@

15. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

СДК мора да се отвори тема Очајни домаќинки бараат помош !

На ANITA5 и Springy им се допаѓа ова.
  16. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Сакам да кажам...

СДК дека сум пресреќнааааааа :rofl: :rofl: :rofl:

На Chupe му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ANITA5

ANITA5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    13
    Сакам да кажам...

сдк...добра идеја ;)

18. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    Сакам да кажам...

Сдк како прво требаше да станам наутро да поднаучам историја, ама ем не ми се стануваше од топлото јорганче ем мозокот не ми е во глупавите податоци. Потоа отидов да си направам кафе, грешка плоча сум оклучила. Потоа почнав ја читам книгата, грешка страна сум фатила. Што се случува со мене денес? :x
    Ама ајде ми пишува во хороскопот да земам пауза и тоа ќе го направам денеска, сигурно. 8) И онака немам време за мене.. Инаку да се пофалам 4 ден од диетата ми е и сега за сега добро стојам, али од утре знам дека ќе ме фати кризата.. :|
    Поздрав до сите женуфки овде - оние со мали бебиња и оние со големи, оние кои сега спијат, оние кои го пијат топлото кафе и оние кои дремат или спијат на работа. :wasntme:
    Имајте убав ден и покрај ретардираното време надвор.. :*

Отидов јас да се спремам за во училиште, за уште еден ден во затворот. :geek: :yawn:

19. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.929
    Сакам да кажам...

Гес уат? утре полагам...Гес уат аген? врска немам.

На Strumfeta93, sweetyears, la-chicka и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Сакам да кажам...

Гес уат?..И јас исто :$

На irenna и Dafnee им се допаѓа ова.
Статус на темата: