Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Hipica

Hipica Форумски идол

Сакам да кажам...

СДК постов од вчера го мислам.
    Ја гледав вчера Силви ...
    ...во една емисија на АБ канал, и си останав фино лепо со подзината уста.
    Се воодушевив до жената, не можам искрено да заборавам како зборуваше, толку убаво, јасно, какви се‘ зборови не кажа.... на кој најдов ја испофалив :D :D :D Толку убаво зборуваше за бракот, за брачните односи... абе човек да посака да се мажи :D
    Не за џабе ни е охридска снаа :wasntme: :P

macence85 likes this.
  2. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Сакам да кажам...

СДК уффф во понеделнииииикк за прв пат ќе го почувствувам тоа да бидеам вистинска медицинска сестра за прв пат :!: а пред се да им помагам на луѓето охххх ај кент вејт :inlove:

HoneyBun likes this.
  3. LadyStyle

LadyStyle Истакнат член

Сакам да кажам...

СДК дека конечно го добив моето прво цветче :)

4. baguf4e

baguf4e Популарен член

Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека кога ги затворам очиве како краток блиц да ми минува низ глава за се` што се случило,моменти и случки кои се незаборавни,за сосем обични случувања кои ми го исполниле срцето.Додека ги гледам сликите се сеќавам,додека ги гледам спомените се навраќам во минатото каде бев оптимист,каде не бев ни малку од она што сум сега.
    Пребргу пораснав,пребргу почнав да гледам на работите од возрасен аспект,а се прашувам што ли ме поттикна да го направам тоа? Дали можеби ти?
    Несвесно за она што ми се случува,се` уште замислувам дека се е долг кошмар од кој време е да се разбудам,кошмар каде ме прогонува лагата и болката,кошмар каде целото тело ми се треси деноноќно,кошмар каде што е ладно и болно за мојата душа.
    Како да гледам во некоја затапена точка од таванот,размислувам за се` што се случува без желба да станам и да се огледам во огледало,да се запрашам што е она што вреди кај мене?Што е она што ме држи во живот?Кој ме надвладеа?Заслужува ли?
    Стојам исправена пред еден долг пат наречен живот прашувајќи се што е најдобро да направам?Дали вреди?Или сепак не?
    На моменти ми доаѓаат солзи на очите,посакувам да избегам некаде далеку и да не се вратам,или да заспијам и никогаш повеќе да не се разбудам.Понекогаш само се смеам или гледам немо во некој предмет...
    Не се пронаоѓам себе си,не се гледам никаде,едноставно сакам голема тегла еурокрем и дебело ќебе.Сакам само да лежам,да јадам,сама...Единствено сама...
    Никој не ми треба.

5. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Сакам да кажам...

Ее Багуфче, па немој така.
    Едноставно не сакам да те гледам секогаш тажна и депресивна и полна со негативна енергија. А зашто? Зашто да не се радуваш, па и на најмалите нешта во животот, а и ти си една млада и преубава личност, животот е пред тебе. Уживај во него, зграпчи го со двете раце и не го пуштај! Знам дека на моменти на секој му треба утеха, но најчесто ја бараме во погрешни личности па и не ја наоѓаме.. Не е проблемот во нас. Се случува.. Нели се прашуваш зашто сме слепи пред некои нешта, што треба да ги видиме? А и нели велат, среќата ни отвора и нова врата но ние не ја забележуваме зашто предолго гледаме во затворената. ;) Размисли малку за тоа. А тебе не ти треба тегла еурокрем и топло ќебенце, ти треба да се радуваш. Да станеш и да им се изнасмееш во фаца на тие што те повредиле и не те заслужуваат! Треба да си среќна и да уживаш во она што го имаш, а да се потрудиш за она што го немаш а посакуваш да го имаш. А, ако тоа не успее, значи тоа не било за тебе, и за тебе се чува нешто многу, многу подобро. А сега да не те видам тажна, бриши солзите, насмеј се на непријателите и биди позитивна. :*

А инаку јас, па јас останав без кислород. Немам доволно во белите дробови, немам во клеткиве.. Па ме заболе и глава. Тоа е.

6. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Сакам да кажам...

Ја видов пред малце братучедка ми што живее во Скопје и овде си зборува нормално на дијалект (а живее во Ск едно 10 години и кусур), па оние што велат дека се навикнале да зборуваат скопски после извесен период само се лигават и ми продаваат чалм. Колку сум само расположена што по толку време ја видов, а син и пораснал ептен, колку добро е воспитан, се вклопува во средината како да поминал цела година овде, а само неколку часа има поминато. За првпат го запознава вујко му а со него се игра како да се знаат од роџења. И каков менталитет владее по Скопјево (мислам не буквално ама поголем дел), фини, пристојни луѓе. Ете и виц за дијалекти ми кажаа што ептен се насмеав:

Оди Беровчанец у Скопје и минува улица на црвено.
    Полицаец го гледа и му вели: А бе гледаш ли ти дека црвено свети?
    Беровчанецот на тоа му одговара: А бе балосал се бех не забакарих.
    И полицаецот збунет му враќа: Passport please!!

ахахх разбра некој шо му рекол беровчанецот?

mims-89 likes this.
  7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Сакам да кажам...

We are the world
    We are the children
    We are the ones who make a brighter day
    So let's start giving

There's a choice we're making
    We're saving our own lives
    It's true we'll make a better day
    Just you and me

Send them your heart
    So they'll know that someone cares
    And their lives will be stronger and free
    As God has shown us by turning stone to bread
    So we all must lend a helping hand ..

http://www.youtube.com/watch?v=ne7fPpxAnuM

Hipica likes this.
  8. martincencee

martincencee Истакнат член

Сакам да кажам...

Гадно се осеќам ми се плаче...а нема некоја посебна причина,безврска :worried: уствари потсвесно знам,ме изнервира мојон идиот!

9. angie

angie Истакнат член

Сакам да кажам...

Убав месец е февруари.... убав. Мачките по маало збеснаа... а јас мачор немам..нека да дојде побрзо мачоров... досадно некако ми станува да чекам...

10. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Сакам да кажам...

Денес беше една прекрасна сабота!
    Се изнакупив лакови,се испопаѓав едно 5-6 пати на лизгалиште :lol: Ама се научив да лизгам малце :!:
    Следеше оброк од МеДоналдс,ноктите си ги направив многу убави и сега имам гости. :)

11. Theodora

Theodora Популарен член

Сакам да кажам...

Денес видов еден човек како на импровизирана двоколка што ја влечеше магаренце имаше натоварено многу вреќи со пластични шишиња.Си мислев колку многу време ги собирал,по какви места и за какви мали пари ќе биде целиот тој труд,а човеков е на возраст некоја год.до пензија отприлика.И наместо достоинствена старост и одмор со одработена пензија-шетање по ѓубриња!
    Во вакви моменти ги презирам стерилниве политичари кои 20год.веќе само одела менуваат,а народов излитен се бори за гола егзистенција препуштен на милост и немилост!

Gea and blueeparadise like this.
  12. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Сакам да кажам...

Видов на форумот бело цветче ( под 100 мислења) или ми се причинува ?!? :geek: :wasntme:

13. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека Денис Ќоровиќ од Идол ненормално многу ми личи на Ed Helms од „The Hangover“. :rofl:

[​IMG] :rofl:

Attached Files:

Bozica1980 and viki44e like this.
  14. sweetheart10

sweetheart10 Истакнат член

Сакам да кажам...

дека јас и моите другарки официјлно сме неонрмално луди :!: :D :rofl:

15. enca.69

enca.69 Популарен член

Сакам да кажам...

СДК...убав ден...на работа, на шопинг :party: :dance: , се видов со драга личност, една генералка дома :sweat: :puke: убава вечера, малку на гости, една топла купка и во кревет со чајче и ,, девојката што го урна осилото,,...... :D само ми фали милото да го гушнам, и да заспијам... ама поминуваат деновите....ден по ден....уште малку....не баш малку.. :sweat: :( .....

16. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Сакам да кажам...

колку што можам да забележам тука: http://forum.femina.mk/memberlist.php членовите со од 50 до 100 мислења имаат бели цветчиња

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Сакам да кажам...

А јас те видов тебе во рамстор во делот наречен домаќински шопинг! :)

enca.69 likes this.
  18. enca.69

enca.69 Популарен член

Сакам да кажам...

АААААА....зошто бе Лилитко не ми се јавииииии :( .... :rofl: да завршив со мал домаќински шопинг :rofl:

19. teddybear

teddybear Популарен член

Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека е убаво кога се чувствуваш убаво и немаш грижа. Добро не дека немаш ама поубаво ти е да се правиш дека не се замараш и не те интересира. Убаво е и да знаеш дека некој те сака. А убаво е и мала доза на љубомора да осетиш. убаво е и кога е дома се хармонично. Убаво е и кога се смееш цел ден како улава со забеганите другарки. убаво е и кога јадете 6 пати надвор од дома и не броите калории. убаво е и кога се натпреварувате кој попрво ке го испие топлото чоколадо. Убаво беше и гирото. А и пирошките. Убаво убаво убаво ....
    Се е тоа убаво ама тиквиве на ситивиле ми скапале :D :D :D А мама ме нарече скитник и безкуќник цел ден не ме видела :rofl: :rofl: :rofl: Не знам зашто така зборува :wasntme: Секако дека ме зеза .... Туку чекај кога ке морам да и го олеснам новчаникот за најмалку 500 денари за да му купам на зетот количка. како ли тогаш ке ме нарече се прашувам хахахахаха :P

20. Gea

Gea Популарен член

Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека претходната недела,паднав од обврски на работа,се се чекаше од мене, од А-Ш и се гордеам со себе си, што успеав се да завршам (добро де,со малку нервоза). И сега сум малаксана,целиот ден си го преспав,а се чувствувам уште поуморно.Најтешко ми е што си го гледам станот,кој си го запоставив поради работните обврски и ме мрзи да станам да усисам и да бришам прашина,а фрлив 2000 денари само за средства за чистење, и не можам да се натерам да мрднам,а и доцна е,комшиите ќе мислат дека сум се мрднала од умот и вишеееее ми скиснааа од вести што цело време ТОЈ ги врти на телевизорот и како родилка лежи цело време,а на прашањата ми одговара со ДА и НЕ!!!(малку му се изнавикав пред малку,бев под притисок,ама сега ќе одам да му се умилкувам,можда Шарко ќе залае) :rofl:

Ariel likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.