Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Сакам да кажам...

Сфатив дека никогаш нема да ме биде за директор или шеф . Ич незнам да се спротиставам, да наредам нешто на некого, да викнам... Сакам на сите да им биде убаво. И сите да се задоволни. Ама неможе така во вистинскиот свет.
    Заклучок- ке им помагам јас цел живот на лугето и ке си бидам од другата страна . И така да бидам директор не ми е некој предизвик. :)

2468 and babyketi like this.
  2. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека ... МРАЗАМ ИСТОРИЈА! :@

уште повеќе професорката :devil:

Strumfeta93, Hipica and Wild.Child like this.
  3. babyketi

babyketi Популарен член

Сакам да кажам...

Кукличка (извини што ти се мешам во постов) ама мора да ме научиш малку на оваа драгоцена карактеристика што ја имаш.
    Јас сум она што го наведуваш дека неможеш да го правиш , а би сакала да сум како тебе. Мислам дека луѓето како тебе се подобри-сепак!
    Пиши ми како размислуваш ,баш би сакала да знам.
    Поздрав.

4. julie77

julie77 Форумски идол

Сакам да кажам...

СДК...личноста која вреди и е свесна за себе...која има квалитети,има што да покаже и докаже дека е вредна за сечии комплименти и аплаузи, ќути мудро...не се истакнува самата...другите ја истакнуваат.

Gordana10, Nightwalker and teddybear like this.
  5. irenna

irenna Популарен член

Сакам да кажам...

СДК ми текнува на времето кога Билката отвараше теми за да не анимира на форумов, да пишуваме... :D

bona, 2468 and Hipica like this.
  6. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Сакам да кажам...

^ Празно беше?

7. mime87

mime87 Популарен член

Сакам да кажам...

сакам да кажам дека
    човекот покрај мене што е ме тера да бидам подобра личност му благодарам никогаш сум го немала ова чуство :angel:

Nightwalker likes this.
  8. irenna

irenna Популарен член

Сакам да кажам...

Па не беше празно, ама немаше толку теми како сега. А знаеш како е , срамежливи бевме :P
    Затоа сега не можат да постигнат модераторките да не средат :)

Go-Girl and x.Daisy.x like this.
  9. Forgotten

Forgotten Популарен член

Сакам да кажам...

СДК ми треба да се исплачам, мислам дека долго собирав но не сакаат да излезат солзиве. |(
    Проблемот е што не можам кога има некој околу мене, не сакам никој да ги види моите солзи, не сакам никој да види дека сум слаба и кршлива. :doh:

Offspring likes this.
  10. Offspring

Offspring Форумски идол

Сакам да кажам...

http://www.youtube.com/watch?v=M7RpIq4b ... re=related

Си ја слушам за да се залечам малку. ама има контра ефект... Ми се плаче е мал збор за да опишам колку ми се рика. И си рикам денес цел ден... ;(

11. irenna

irenna Популарен член

Сакам да кажам...

Офи ти го приметив аватарот, знаев дека нешто се случило.
    Ах девојки, и јас само се надевам на подобро, само што кај мене не поминува.

Морам да редактирам :)
    СДК полесно е кога знаеш дека не си сам.

Offspring likes this.
  12. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Сакам да кажам...

Значи просто обожавам кога со преводите ќе завршам порано од планираното, иако тоа „порано“ во случајов е 4 часот и 14 минути по полноќ. :D
    Сепак, тоа значи еден товар помалку за утре, или поинаку кажано, еден превод помалку за утре... Да не знае човек дали да се радува или не... :lol:

13. k.i.t.t.y

k.i.t.t.y Истакнат член

Сакам да кажам...

СДК дека сум уморна од тоа да не правам ништо во животот, да зависам од други и да се осеќам ко товар. Уморна сум од тоа да го чекам животот да почне и да се понашам ко да имам 15 години... Сакам исто така да ги замолам моите домашни, односно да побарам од нив да прекинат да ме ставаат под стаклено звоно, зошто сум свесна за нивните проблеми и со тоа што не ми дозволуваат да помогнам, не ме заштитуваат, напротив, ме секираат и ме прават параноична. Доста ми е од секакви идиотштини, доста ми е од глупости, доста ми е да не правам ништо продуктивно АМАН ДОСТА МИ ЕЕЕЕЕ!!!!!!!!

Nightwalker likes this.
  14. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Сакам да кажам...

Колку многу сакам сончеви утра. :sun:
    Станав уште во 6 часот, трк кај чичко гинеколог и сега сум мирна со СОВЕТ: Планирање на семејство.
    Ах чичко гинеколог, тоа детуле воздух ли ќе јаде, и ќе какнува на розево облаче, а ќе се облекува во смоквини лисја?
    Како да планирам семејство кога пред 5 дена ја земав декемвриската плата?
    :(

Не, нема да дозволам убавиот ден да ми се уништи.
    Наместо тоа, во главата веќе ми се врти Лага и измама од Венко и Џафер (картата во џепче за утре :) ), а на Офи би и порачала - ако рика, само од среќа ;) , зашто Архангел е во сабота :P (карта во другото џепче).

И така, мирно, сложно и тивко си играа Јане, Маре и Живко...

(извадок од Буквар за прво одделение. Букварот на Трендафилка и сите од таа генерација, не од денешен буквар пишуван од полуписмени).
    ;)

Ema.Sk, Offspring, nesa and 1 other person like this.
  15. ljubam

ljubam Популарен член

Сакам да кажам...

Седам во кафе-барот пред да ми почне семинарот, ги анализирам луѓево сите ми се некако тмурни без воља, се одминуваат самите себе и се околу себем не проговараат ништо иако се веќе долги познаници (колеги). Мислам дека денес не знам да зборам на мојот собствен јазик, што ли ќе биде на англиски ах ќе се изгубам чуствувам. :( Треба да изберам нов курс за семестаров, досега се предомислив милион пати. :^)
    Ќе ми помине, маланхонијава се надевам ќе биде краткотрајна!

16. joelle

joelle Популарен член

Сакам да кажам...

сдк дека понекогаш ми е преку глава од се, преморена сум и немам сила за повеќе.

понекогаш посакувам да сум домаќинка и мајка да седам цел ден по дома да си се грижам за домот да ми биде среден и чист(а не како сега хаос) да си направам ручече цел стан да мириса на домаќинска куќа (а не да јадеме надвор или брзински подготвени јадења дома) .

сакам да си пијам кафенце со комшиките и да се шетам по дома цел ден со наметка, да гледам глупави серии и да плачам на нивните лигавења.

ама на крајот кога ќе размислиш и тоа па воопшто не е лесно туку напротив... ах је*ига живот

изгледа ќе треба да научам да не ставам се на душа и малку повеќе да уживам во животов.

сдк дека денес зимам плата и ќе одам да купам некоја глупост женска, лак, шминки или било што да ја разбуди мојава женствена страна или ќе платам чистачка да ми зачисти дома и да ми испегла :D

17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Сакам да кажам...

СДК косата сеуште ми е убава од пред некој ден... Денов нека биде убав, да пробам да занемарам едно мало лошо гласче што ми збори за една лоша дешавка ...

18. Mygirl

Mygirl Популарен член

Сакам да кажам...

СДК вчера интересна мисла ми кажа дечко ми...
    Цитирам: “Додека јас и ти седиме по цел ден дома, колку многу работи се случуваат...Колку работи може да се случат за само еден ден. За само еден изгубен ден...Ете, земи го за пример денес. Во рок од два часа ни се случи тоа и тоа, па го правевме тоа, па тоа, па тоа... “
    Ме натера да размислувам. Колку е само во право. Колку само животот е динамичен и преполн...А луѓето се жалат на празнина, досада...
    Ме натера да се запрашам. Дали ние сме виновни што го пуштаме животот да течи покрај нас, да не одминува? Си одговорив потврдно.
    Уфф збудалев. Мора малку повеќе акивност да внесам во животот мој. Жално е што досега размислував дека ми е добро вака, супер...Јас сум човек кој ретко чувствува досада. Можам да речам скоро никогаш. Значи не е до тоа. Мене не ми е досадно. Само проблемот е дека ги пропуштам поубавите работи за нешто што иако е убаво, сепак не е толку колку тоа што го пропуштам. Опортунитетниот трошок е висок. Морам да преземам нешто за да се намали. Да ми се исплати инвестицијата на времето.

19. Phyramide

Phyramide Популарен член

Сакам да кажам...

Денес се чуствувам како да е 8ми март. Само уште каранфили ми фалат да ги гледам насекаде и типот од Зелено да ми нуди ѕиври - пошто ајмо само овде се ближи 8ми март! :)

Тоа дека ја обожавам и на посебен начин ја почитувам жената која ме родила, знаат скоро сите феминки кои барем малку ме читале или ме забележале на форумов. И секогаш велам - ах да можеа сите жени да бидат како неа. Силни. Коректни. Мили. Талентирани. Интелигентни. Светски. Толерантни. Со најшироки сфаќања и најнеконвенционални размислувања на светов.
    И таа жена денес слави роденден. Подарокот го доби веќе како изненадување пред некое време. Нели - најубаво се примаат неочекувани подароци ;) И сакам да ја бубнам и да и зготвам турлитава. Затоа што знам дека многу си ја сака. И да и стиснам рака. Онака нежно, за да не и ја скршам, затоа што таа рака колку што е силна, толку е и нежна.

Онака ми дојде мерак да ја спомнам уште еднаш на форумов, затоа што денес е нејзиниот ден. А јас веќе по телефон и го пуштив нејзиниот омилен B.B. King - ах жено прекрасна, ме научи да слушам блуз и џез од рани години! И многу повеќе од тоа! :*

Инаку навистина прекрасен ден, зарем не? Уживајте во него а јас ви подарувам еден каранфил. Или трендафил. Како пред8момартовско изненадување. Што па морало да се купува цвеќе само на тој ден нели?
    :f:

sesilija, teddybear, girl1985 and 8 others like this.
  20. wolf4e

wolf4e Популарен член

Сакам да кажам...

CдK дека оваа пирамидткава секогаш кога ја читам,насмеана сум до уши :rofl: и како да не ти мавнам лајк? :lol: Cкд дека нема поголема домакинка од мене,само ако се побуни некој од мојата работа,ке се карам ]:) и едвај чекам да земеме карти за таму,опседната сум,мама и тато на сон само ми доагаат :P ај феминки ве поздравувам :*

Phyramide likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.