Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Сакам да кажам...

Денот е преубав.. :f:

Nightwalker likes this.
  2. marama

marama Форумски идол

Сакам да кажам...

Одам да прошетам и да го искористам времево. Денов и го посветувам на сестра ми. Ќе има мрштење кога ќе допрам некои чевли ама не сум јас крива што имаме различен вкус. Милиот мој ми се јави, едвај чека вечер да одиме на Архангел или пак повеќе се радува што ќе ја поминеме цела вечер заедно? :inlove: Покрај сите проблеми што ги имам, кога сум во неговите прегратки заборавам се. Никогаш не сум била повљубена од последнава недела. :)

Offspring likes this.
  3. Phyramide

Phyramide Популарен член

Сакам да кажам...

Некои сонуваат во боја, јас сонувам на повеќе јазици и од пред некое време почнав да сонувам и со саундтрак. А многу си ги сакам соновите! Одамна сум си ветила дека ќе почнам да ги запишувам и продавам како сценарија. После и самиот Бог на најдобрите спотови, Chris Cunnigham ќе се чуди :)

Саботава и покрај тоа што вчера ми се згади, онака традиционално од World Press Photo гледајќи ги победничките фотографии, има некој кинки израз. Влијаат секако многу фактори, но сепак имам чуство дека кога ќе излезам на тераса имам некој посебен интимен однос со сонцето, кое ме гали и навлегува во секоја молекула од моето тело. Го обзема и го исполнува со некоја нирвана состојба која проклето многу ми се допаѓа.
    Онака...ме хипнотизира. А јас му се предавам. Најдоброволно што можам.
    А и човечево не заостанува. Оваа песна дефинитивно ја ставам на мојата кинки листа. Фарел срце, ти благодарам. Биди си и понатака ;)

http://www.youtube.com/watch?v=srdP0cgKJ1A

LivingGlam, starfish and FBI like this.
  4. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека се вратив. Ми недостигавте многу.
    Имав проблеми со интернетот цел месец :@
    Има многу за кажување, ама се ќе си оди во соодветната тема.
    :f: :f: :f:

Ema.Sk and Offspring like this.
  5. FBI

FBI Популарен член

Сакам да кажам...

СДК: стандардно и препознатливо за мене... и ова утро си станав рано и си го фатив убавото утринско сонце :) Е сега одам малку на гости-малку на работа. Што да се прави кога имам фризерски афинитети и способности :D
    Шала на страна задоволство ми е да ги дотерувам и разубавувам и онака убавите женски суштества во мојата околина. Денеска тоа задоволство ќе го има братучетка ми. Па нели, после третманот новата фризурка заслужува една промоција по некое од кафулињава 8)
    Имајте ми убав ден феминки, денеска посветете се самите на себе. Направете нешто со својот изглед, некоја мала промена- онака како за освежување......или пак облечете ги омилените парчиња и дувнете му ја некаде на кафица, убавиов ден го заслужува тоа :*

Поздрав со една од моите омилени траки :inlove:

http://www.youtube.com/watch?v=7qZnyOcH9CU

LivingGlam and Annath like this.
  6. starfish

starfish Популарен член

Сакам да кажам...

Ах Пирамидо, ако не ме расположиш утрински, нема кој.
    Па уште песничкава...
    која мене ме потсетува на страшно добар секс :$

Криво ми е што на терасата имам милион чуда, штици, бои и ќеси, од моите креативни испади во собата, па сега не можам да си чучнам на дрвеното столче и да го пијам кафето така оптегната.
    Ама си ветива дека штом запролети, правам комплетен римејк на собава и терасата. И тоа сама јас, со дечко ми, кој е претходно известен за тортурата што следува.
    Макар што кога му спомнав дека ќе кречиме заедно, одма валкани мисли му долетаа во глава.
    Конечно ќе ги реазлизирам моите по малку бизарни идеи, а потоа ќе ве викнам да седиме на перници, да пиеме кафе со сладолед,да пушиме наргиле, додека сонцето прави убави форми на црвениот ѕид, низ шарената завеса со кристали. :tmi:

Можам до утре да пишувам јас за моите желби...затоа да престанам пред да претерам.
    Имајте убав ден феминки.
    Ви мириса на пролет ,а? :f: :f: :f:

sesilija, LivingGlam, baguf4e and 2 others like this.
  7. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Сакам да кажам...

СДК вожњата во петок ја зема и првата средошколска жртва. Денес (Petok ) е денот кога немилосрдното стампедо од пензионерите го растргна ученикот во самиот автобус. Ги прашавме присутните на настанот да кажат што мислат, и некои од нив беа видно потресени од гледката како средношколецот бил измачуван со торба на главата и удиран со Праз, Зелка, Лук и други хулигански оружја кој ги набавувале од пазар и ги шверцувале во автобусот. Ученикот е во критична состојба со неколку бодежи од праз на главата и стомакот. Го прашавме ученикот како се случил овој немил настан а тој ни одговори дека само одбил да стане од столче и прокоментирал: Кај гага се возите, па уште да седите! . Ова агресивно однесување на пензионерите е предизвикан од Марихуана, Џоинт и други опојни дроги, кој ги набавуваат од пазарот, и затоа го нарекуваат Зелено Пазарче бидејќи таму се купуваат "Зелените работи". Ова не е првиот случај од ваков тип на злосторство. Во летото кога температурите беа високи, во затворениот автобус каде воздухот е многу скапоцен, едно дете несреќно го изгуби гласот и видот кога дојде во допир со препотената мишка на еден старец, затоа властите стравуваат да не се повтори оваа случка и пензионерите да го искористат биолошкото оружје на други места...
    :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

8. SweetCandy

SweetCandy Истакнат член

Сакам да кажам...

СДК денов е прекрасен,малку ме боли грлото ама не го спречува расположениево.И Wild ме изнасмеа мила :rofl: :*

9. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Сакам да кажам...

СДк времето е преубаво, сите шетаат а јас преладена дома седам :worried:

10. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Сакам да кажам...

Значи кое лајтерско расположение ме пука од рани зори, страшна работа.
    Сакам денов да си го посветам во кулирање, излежавање, тренирање на мозокот на кратки и бесмислени релации....опуштено 8)

Еве на тацна ви принесувам доза од мојата закржлавеност со примеси на некое чудно уживање, доза од Елвис кој баш во моментов сакам да го гледам пред мене како се поти,ги натегнува гласните жици и ја пее токму песнава

http://www.youtube.com/watch?v=q04_ClDxRsk

Ама пошто човекот е сега преорентиран на UNDERGROUND правец, ќе го видам во некој следен живот, затоа само ќе го слушам а слушајте го и вие.

Едно мафтање со коса обавезно за мене вечер на Архангел, Офи тебе ти се обраќам ;)

Хев а најс деј Фемина и целокупен нејзин персоналу!

Dafnee, FBI, starfish and 1 other person like this.
  11. skyAngel

skyAngel Популарен член

Сакам да кажам...

Знаете што ?
    Епа вчера ептен ме удри тоа сечената вотка во глава и убаво си поминав. Играв , играв и не ме беше гајле што другите зјапаа во мене. Јас преубаво си поминав,без дополнителни глупости само понекогаш немав добра рамнотежа ама ако. :)

Сега ме боли главчето , ама и тоа ќе помине...сега се спремам и одам да си купам секси долно парче облека :P и потоа јуриш на кафе со другарките. :)

И уште нешто ќе заборавив да ви кажам дека ептен е убаво да спиеш кога си поднапие. Како сум си легнала така исто станав. :lol: :lol:

Ве љубам !!!! :* :* :*

12. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Сакам да кажам...

СДК... не знам од каде да започнам. Утрово само што станав, ја зедов книгата во раце и почнав да читам. Не можам да престанам. Ги обожавам книгите. Посебно оние на Горјан Петревски. Така читајќи се заборавав. Шетав со мислите на познатата улица „Сеќавања и спомени“. И брзо се враќав. Потоа пак шетав. Се прашував зошто живеам? Зошто татко ми и мајка ми одлучиле да ни дадат толку скап подарок. Најскапиот. Животот. А потоа следуваше: која е причината? Одговорот беше познатата реченица на мајка ми: Секое зошто има свое затоа! А дали сум достојна да живеам? Би требало. И кога веќе живеам зошто да не дејствувам? Зошто да не направам нешто од што би произлегло среќа и надеж? Единствено што треба да направам е да живеам. :angel:

13. julie77

julie77 Форумски идол

Сакам да кажам...

Животот е лавиринт во кој нема патеки за назад... живеј го секој ден како да е последен, знај секој може да ти вети лажно утре, но никој не може да ти го врати изгубеното вчера. Смислата на животот е во издржливоста. По секој пораз повторно подигни се на нозе и продолжи со насмевка на своето лице... Насмевката е само една искривена црта, која може да исправи многу работи!

СДК Имајте убав,топол,сончев и опуштен ден...

14. happygirl

happygirl Форумски идол

Сакам да кажам...

Прекрасен ден. Топло, сончево, за милина. Па така уште од сабајле излегов од дома, си купив некои козметички производи што ми требаа, му купив и на дечко ми еден необичен подарок за Валентин или Трифун, сеедно, се прошетав низ градот, и сега одмарам со сокче пред Фемина. Полна сум со позитивна енергија, се надевам ќе потрае ова чувство. ^_^
    Подоцна пак ќе се дружам со книгите, мора да биде 10ка испитот во понеделник, хахах :D
    Ајде поздрав, па се читаме после :*

15. teddybear

teddybear Популарен член

Сакам да кажам...

Сакам да кажам секој кој што зафаќа место на овој свет го зафаќа тоа место со причина. Има цел, суштина и причина за неговото постоење.
    Секој од нас знае да згреши но секој од нас знае и да прости. Некој на полесен некој на потежок начин.
    Некој ке заборави некој ке се одмазди. Но факт е дека не постои некој кој е безгрешен.
    А некој кој е добар не се фали наоколу и не се прави жртва. Тој ако е добар другите тоа ке го знаат.
    Секое живо суштество има фабричка грешка. Во секој од нас има добро и лошо човече. Од нас зависи кое ке го храниме повеќе.
    Некои работи немаат одговор. Некои нешта немаат објаснување.
    Но понекогаш на некој уште почуден начин сте на точно место во точно време правејќи го она што треба да го правите без никој да ви наложи и има насмевка на вашето лице.
    А понекогаш сте на точно место во грешно време ... ооооооп стоп ! ерор !
    Овој е онаков, овој е дебел, овој е грд, овој има криви очи, овој вака се облака, овој криво ме погледна, овој е глуп, овој е црн, овој не слуша музика како мене, овој се облака од шутка, овој нема пари .... и фрц блок делит од нечив живот ...
    Секој од нас е различен ... зарем е толку тешко да се сфати дека во секое човечко суштество има нешто добро ...
    Таа тоа ми направи ... Ахам ... а ти никогаш немаш згрешено ништо нели ... преиспитај се ... Хммм се зачуди од заклучокот нели ...
    Чудни погледи добива некој кога ке каже дека си е сексуално активен со дечкото. И те гледаат со отворени очи како да си ку*ва .... А тие од позади кој знае што се прават а ги плаши твојата искреност по оваа тема ... Нека ми извинат ама јас не верувам да идеш со некого 3 години да одиш кај него секогаш да имаш 19 години и да си девица !!! Не пијам нафта и не можам повеќе да се заморувам со рекла казала ... Јас се знам себеси и нека бркаат работа ! Можат и да живеат во заблуди ... сеедно !
    Викаат вистинскиот пријател во невоља се познава ... е да .... ама понекогаш ... не баш секогаш ... навраќајки се на тоа кој ми помогнал во тешки ситуации тие луѓе се бројат на прстите од една рака.
    Фактор икс ... Кој знае од сите кој се вистински другари - Никој ... некогаш порадо би прифатиле помош о днепознат отколку од некој што мислиме дека го знаеме ... А можеби ич не го знаеме ... не можеме тоа да го дознаеме ... Евентуално ако некогаш се отворат картите на маса ... Врло мање могуча опција пошто нели убаво си ги мачкаме очите.
    Љубов ... најпотребна дрога ... Барем јас без неа не живеам .. а тој пак ја докажа својата љубов кон мене. Е што де ! Го сакам и ај сега нека ме обесат !
    Светот не би бил убав ако сите се добри и безгрешни ... Мора д аима и полоши и добри и црни и жолтти и бели и високи и ниски и дебели и слаби и со виткани коси и со прави и паметни и смотани и дрски и лигави и секакви .... Едино ме нервираат апла бездушниците ... Иако навлегувајќи подлабоко во нивната психа се е тоа со некоја длабока болна причина или пак сакаат да бидат интересни... а воопшто не се ! Чудо над чудата е човечката психа.
    Имам уште многу да кажувам после макотрпната анализа на неколку особи присутни во мојот живот но тоа во друга прилика ....
    :bow: :bow: :bow:

marama, lovely91 and katakomba24 like this.
  16. Maat

Maat Истакнат член

Сакам да кажам...

Моментално малку се изнервирав зошто пишувам асално нов одговор на темава и притискам „испрати“. И гледам нема одговор. И еве сега пак одново го пишувам. Ама нема проблем, не ми е мака :)
    (уствари сега гледам дека не се праќала пораката поради поголем број на дозволени смајлиња во текстот :rofl: )

Не постои емисија на „Се за љубов“ на која не сум заплакала. Го гледав прилогот за детето Никола од Србија кое поради лекарска грешка на 6 години го изгубило својот вид. Во неговата глава бил најден тумор голем колку гускино јајце (откриен во Св. Вид), а докторите предходно на неговите родители им рекле дека нивниот син се глупира!! СЕ ГЛУПИРА!!!! :tmi: :^) :o Со кој ум некој би се глупирал за нешто толку сериозно?
    Ова дете свири на клавир, создал програма за слепи луѓе (тоа е дигитрон кој зборува за да можат слепите луѓе да ја користат најновата технологија), а во музичкото школо ниту еден наставник не сакал да работи со него - освен една единствена професорка која се согласила да го подучува. И ајде сега, каде оди светот? Така ли ќе се однесуваме кон сите слепи, глуви, неподвижни луѓе? Зарем тие сакаат да бидат такви? :tmi: :^) :tmi:
    Тие деца треба да се почитуваат и ценат, бидејќи иако го изгубиле најдрагоценото - видот, сепак продолжуваат со својот живот и стануваат побогати со љубов, талент и знаење. Не треба да се сожалуваат, ним не им треба нешто повеќе од љубов, здравје и опрема за да можат нормално да продолжат да функционираат како и секое друго дете.

Тоа сакав да го кажам :)

TinaM25 likes this.
  17. 2468

2468 Популарен член

Сакам да кажам...

Лудата ноќ секогаш е проследена со утрешна главоболка :drunk:

18. Dafnee

Dafnee Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека оваа Џорџинава ми ја размрда саботава! Уф да знаеш со каков мерак те читам жено!!! :D

Инаку... вчера си се размачорив безобразно и февруарски, со сите салтанати... Лезетски го надвладеав петокот, боемски си ги пружив сите задоволства и тоталка се претворив од Кларкица Кентовска во Cat-woman... Што Cat...што Woman... :$ :D

Денес, Саботно, освен затната лева ноздра, не ми се дешава ништо возбудливо. Законов ме чека, ме вика...А јас пустата февруарски расположена...

GeorGinnA likes this.
  19. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Сакам да кажам...

Многу ми се допаѓа кога добивам пари како поклон :lol: :lol: :$

20. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Сакам да кажам...

Се пријавувам виновна у вези размачорувањето :$

Секој ден, во секој ќош, во секоја могучна ситуација ја се накострешувам, запредувам и се нафрлувам во акција. Влијаат ѕвездите во овој напален февруари жено :P

А против природата не се може, нема смисла да и пркосиш, греота е :lol:

mims-89, papuca and Dafnee like this.
Thread Status:
Not open for further replies.