Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Miss-Perfect

Miss-Perfect Истакнат член

Прочитав нешто многу убаво и сакав да го споделам со вас, кое воедно ќе дојде и како надополнување на мојот претходен пост:

Научи се да се бориш за она што го сакаш, и за она без кое ќе страдаш. Бори се со желба и од срце зошто само така ќе успееш. Не дозволувај првата пречка на патот да ти ја сруши надежта по она по кое што копнееш, да те обесхрабри и да те натера да се откажеш. Цени си ги солзите и не дозволувај да бидат пролеани за секого. Љуби искрено и од срце и не дозволувај пријателството да те задоволи, туку бори се за љубовта - таа ќе те исполни.
    Бори се до крај - стигни до врвот. Немој да живееш во спомени тие само ќе те задушуваат. Научи да живееш само за себе пречекувајќи ја со раширени раце сeкоја шанса што ти ја нуди животот. Не се затворај во себе и не срами се да го кажеш она што го чувствуваш.
    Научи со насмевка да го примаш секој пораз и сфати го како можност да се подобриш и издигнеш како личност. Отвори го ширум твоето срце за оние кои те сакаат.
    И не труди се да заборавиш некого, бидејќи со тоа ќе треба да заборавиш поголем дел од твојот живот - ќе треба да се заборавиш себе си... Бори се чесно и до крај, бори се со срцето, а не со разумот. Па дури да бидеш поразен крени ја гордо главата и зачекори кон иднината.
    Биди среќен што си имал храброст да го направиш тоа. И добро е што си пробал отколку цел живот да се каеш што си бил кукавица. Не се разочарувај, бидејќи во животот постојат луѓе кои те ценат и кои те сакаат, и кои СЕКОГАШ ќе бидат со тебе.

Ве сакам девојки, се читаме утре, јас отидов да нанам |-) Позз :f:

2. Hipica

Hipica Форумски идол

Знам дека сум можеби и по малце досадна, ама ми е гајле! Денеска денов ќе ми биде во знакот извичник !. Сите сакам да ме слушнат јасно и гласно. Ако треба ќе повторам. Ете така. Ми се дере, ама ме мрзи да одам до на планина, па немојте да се чудите ако од негде слушнете романско техно. Тоа Хипица се распуштила музика за да може да вриска без никој да ја примети.
    Ај чао!

3. Nina24

Nina24 Популарен член

СДК ме очекува една важна средба претпладнево и сите мои мисли се насочени кон една цел што мора да ми се оствари за да се отворат вратите за друго нешто... Уфф ми треба среќичка, памет во глава и смиреност, а не да избрзувам како што си знам.... :lol:

4. Ariel

Ariel Форумски идол

СДК Лилитке... ако не ти се мажи и ако не ти се чуваат деца, не раскинувај... што е сигурно - сигурно е :D
    А ако ти се чуваат... да ти ги дадам моиве на некој ден да ти помине? :D

5. veri

veri Популарен член

СДК дека ми се свиѓаше настапот на Ѓоко синоќа и ми е криво што не влезе во финале :$

6. Angelche

Angelche Популарен член

Сдк...на телевизор е пуштена виејџ 1 програмата....слушам некој глас, некоја песна...мелодичен, убав женски глас...
    се вртам...и што да видам :o Џастин Бибер!!?!??!? :o

7. maca.81

maca.81 Истакнат член

Сакам да кажам дека денес, :lol: ако во моментов беше една личност до мене би можела да ја убијам, сместа :@

8. Lizalka

Lizalka Истакнат член

СДмуК на бројче да не се нервира, аман веќе во последно време само се нервира..... ќе дојдат и подобри денови !!! :*

9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

... дека се претворив во тинејџерка! :lol: Се шлакнав, реално - не дека не очекував, тоа фамилијарно си е, генетиката работи за сите нас потајно, ама волку рано не очекував дека ќе ме мавне! . . . :D

10. Speechless

Speechless Популарен член

ми се спие .. Ама и сакам да муабетам на мсн.. Ама и ми се спие .. ама и ми се праи муабет... |-)
    Да,бог да чува сум, знам :?:

11. Shelea

Shelea Форумски идол

дека ми е сеедно, се ладам и ништо не може да го спречи тоа, освен, секако љубовта.

Но денес тоа е скапо.
    И така.
    Одам да трчам на Кеј.
    Чаос.

12. Angelche

Angelche Популарен член

Сдк...Truth is, everybody is going to hurt you, you just gotta find the ones worth suffering for. -Bob Marley

13. Hipica

Hipica Форумски идол

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Ех бре Ангелче ме пресмеа.

Јас СДК дека треба да пеглам.
    А ме мрзи.
    Ај ќе си се филмам дека сум очајна домачица...

14. Lux

Lux Форумски идол

Еххх колку сум пропуштила , па сакам да кажам дека треба да читам страни , страни , поарно ќе беше да прочитав една книга, толку имате изнапишано,
    ама ми недостигавте, уште малку ќе ми понедостигате и после еден голем кам бек, сега само привремено да ве читнам и да си ве поздравам,па за некој ден се фрлам на читање :D и ќе се обидам да се вклопам.
    Леле ама го гледав тој Ангелчо , си викам господее зар и ова го има на ју тјуб и кога гледав гласно се изнасмеав, ама го жалам човекот изгледа е болен нешто, или од љубов е болен по таа Ивана или се преправа, глуми нешто, ама нај јако е тоа кога ја покажува собата, абе несум Игор јас сум Ангелчо цц се помочав од смеа
    Ајде сега чао чао, ајде поздрав и последен пат ајде чао :lol:
    Правам шала на туѓа сметка, ако прочита Ангелчо тешко мене, ќе треба да прави уште 4 клипа за да ме кара !
    :D
    :* до сите

15. karak

karak Популарен член

сдк дека конечно ми текна да ставам бар некоја слика :D :lol:

16. Angelche

Angelche Популарен член

^^ Nice pic :D
    _______________________________________________________________________________
    Сдк...ох Шеќерко љубов моја непрежалена зошто ми го правиш ова?
    Зошто?? Зошто волку време ти требаше да завршиш? :u:
    Ама сепак ќе ми недостигаш...знаеш...ќе ми недостига твојот пискав глас
    кој што секогаш ме вадеше од памет кога си ги разгледував темите на фемина,
    твојата со векови неизмиена коса...ролките што ги носиш во сред лето,
    твоите бисерни обетки, ох... 8)
    Ќе ми недостигаат и јајцата со кои го труеше КААААААН.
    Толку од мене мила Шеќерко.!
    Рест ин пис.

пс: Немој да ти текнало пак да се појавиш на тв.! ;)

17. karak

karak Популарен член

^^ сдк дека слатко ме изнасмеа :lol: :lol: :lol: :rofl: толку тажен текст оддамна немав прочитано :lol:

18. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

СДК дека е ужасно чувството кога во последната година ќе сфатиш дека тоа што си го одбрал не е тоа што го сакаш. Кога седиш во предавална и се чудиш какви глупости слушаш и дека ништо од тоа не е поврзано со животот... Само еден куп ср*ња. Ги гледаш сите наоколу како мислат дека е тоа најважната работа во животот. А животот е нешто сосема друго...

19. Angel.in.dark

Angel.in.dark Истакнат член

Сдк.....ме воодушеви со текстов Ангелче! Секоја чест ;) :*

20. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Сакам да кажам дека времето си мине, а јас слабо ја фаќам книгата. Ах таа матура :headbang: И ах таа мрза :D

Thread Status:
Not open for further replies.