Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.896
    Сакам да кажам...

СДК денов е добар. Петок. Спасовден. Не е намќорест како времево. Не сум намуртена како времево. Среќна сум што се разбудив. Да, сакам да живеам. Среќна сум што од црни зори успеав да слушнам дека сите што ги сакам се добри.

И да :!: од што ми е добро, ке излезам со мрсна коса. Ке шетам насмеана како што чувствувам дека ми е и душичкава насмеана и сите побрзо би ми се чуделе на насмевката отколку што би ми паднал рејтингот за мрсната коса. :emo:

Ве поздравувам и ви посакувам прекрасен ден. Ве сака Мерлинката со пожолто-закафената коса.

It's a beautiful day
    Don't let it get away
    :dance: :party: :dance: :party: :dance:

2. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Сакам да кажам...

Зошто е бесмислено? Јас еве сакам да си кажам, расеана сум и тоа многу, ја прочитав оваа статија и сеуште сум убедена дека е лошо да си расеан. Само заради тоа што некој колумнист од дневник ја опишува расеаноста како квалитет, јас треба да верувам во тоа? Ајнштан бил расеан...Дејвид Хелфог бил расеан...Па што? Расеаноста е честа појава и не значи дека секој што ја поседува е “Ајнштајн“.
    Можеби на моменти е смешно да си расеан, ама кога само ќе помислам колку телефони имам изгубено, колку пари, лични карти, индексот, новчаници со сите вредни спомени во нив....До сега да ги збирав парите кои сум ги изгубила, можеби милионер ќе бев.
    Кога ќе се сетам дека трчав да предадам анкети на една професорка во крајниот рок и кога ми се разлетаа по патот...А времето влажно... Тоа значеше дека ќе каснам, дека треба да дадам уште пари и дека треба да се правдам пред професорката...Колку тешко ми беше тогаш...Има и смешни моменти, не велам не. Како тогаш кога истурив цело пакетче сончоглед во градски автобус на ЈСП :rofl: Беше многу смешно да, штета што не можев гласно да се исмеам, заради тоа што сите ме гледаа намуртено, божем човек сум убила, а јас така си се смешкав под мустаќ.
    Да не зборувам пак за разговорите кои ги водам. Да, за разлика од тебе Пирамид, јас и во ова поле сум расеана. Почнувам едно, па заборавам од кај сум почнала...Па после ги прашувам кутрите мои слушатели: „До кај стигнав?“ Или ќе седнам на компјутер со една цел, а за две минути сум ја заборавила целта, јас правам нешто друго...Баш вчера на другарка требаше да и покажам нешто на mail, го отворив, прочитав нешто друго, почнав да зборувам за тоа...Овојпат заборавив и дека седнав со сосем трета причина. А таа не ме ни потсети, па дури откако си замина ми текна мене...А башка, заборавив да и ставам сок. Станав со таа цел и и дадов до знаење дека ќе правам сок, но се зачепкав за нешто друго и не ставив сок...Ни за тоа не ме потсети...Долго откако си замина мене ми текна за сокот, кога случајно го видов како “чека“ да биде растворен...И нормално, јас излегов некултурна. Иако реално не е така. Јас сум расеана. И не може еден колумнист да ме убеди дека тоа е добра особина...Ма дај..

3. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Сакам да кажам...

Сдк до душа одам во школо кога е петок :wasntme: Мириса на викенд, на излежување во кревет, на добра забава..Ах петок златен..те обожавам :lol:

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.577
    Сакам да кажам...

Сдк...прв слободен час,утрински,фемина на патот и да се пожалам уз топло кафе и некои петочни звуци кои содржат у себе секс и таква атмосфера,зачадена...сонував некој што не требаше...Трчав на плажа,го сретнав човекот,се насмеа кога ме виде и ми се придружи,а после се дружевме неколку дена,не сум сигурна,ама мислам дека беше Барселона во прашање.А и други чудни работи сонував во 3те часа сон,ама не ги памтам,само чувствувам дека ми оставиле некој сладуљав вкус.А баш пред некој ден најдов една статија по нашиве сајтови,финти како да си ги запамтите соништата и си помислив...кој идиот сака да си ги памти соништата,па уште ако се лоши...не помислив дека може и некој симпатичен да пролета од што сонувавм само лошо,бре!

5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    46.198
    Сакам да кажам...

Денес земав слободен ден,не одам на школо ќе си одмарам :!: Но не е и кој знае каков одмор..зедов да правам мени за млечен ресторант мора да го сместиме во бизнис планот и баш мене ми ја доделија оваа работа...леле како ме фаќа стрв само да знаете,ми кркорат цревата,ми течат лиги :worried: Ќе се препотам додека го средам.Морам после до продавница и да земам нешто благо оти готова сум :sweat:

6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

СКД СДК СДК СДК ај фиииииил грееееееееееејт!!! :rock:
    + не дозволив забоболката утрово да ме уништи, ја уништив јас неа ]:)
    :hai: женчиња и девојчиња :*

На Gordana10 и marama им се допаѓа ова.
  7. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Сакам да кажам...

Кенди ме погоди со песнава! :inlove:
    И секој пат кога сии во моја близина тии јас се губааам јас се губаам :D

8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.410
    Сакам да кажам...

СДК штета што је к*рва :)
    Кажу сви, а ја шутим :x

9. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека сум си горда на себе затоа што прв пат го видов и не направив глупост да почнам да се семам, да вриштам дека го сакамм... го скрив тоа длабоко во себе со цел дека еден ден сосема ќе ивчезне ;)

10. MissAnn

MissAnn Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    278
    Сакам да кажам...

СДК КОЛКУ убави асистенти и демонстратори имаме на факс значииии мерак да ти е да идеш на факс :rofl: :lol: :rock:

11. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Сакам да кажам...

СДК Море се враќам дома за концертот на HURTS, па неможе тоа да се пропушти. Феминки се враќам уште малкуууу во моето најмило Скопје, и обавезно идам во ДЕУС на топло чоколадо со шлаг, зачинето со мирис на прекрасните липи на Илинденска :hai:

На Phyramide и Srekicka им се допаѓа ова.
  12. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

Во последно време сите по пат ме гледаат како да сум паднала од небо, подобро речено - како некое сомнително лице ]:) :D :D Абе вие не ме знаете како изгледам, иначе ќе ве прашав дали личам на некој :lol: :rofl:
    :*

13. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    Сакам да кажам...

Сдк се исплати тоа што изигравав вчера во пижами Алберт Ајнштан. Физика тестот го решив, па сега ќе видиме резултати :drunk:
    Обаче, викендов еден ден ќе се журкам јако, еден ќе учам. Да,да,да среќа што мајка ми не е зачленена на форумов иначе ќе се трчкавме по болници кога ќе ми го прочита мислењето. 8) И да има се да поправам, што сум шизнала малце. :geek:
    И среќна сум за HoneyBun. Уште една прекрасна личност овде. :*
    И да, веќе јадам здраво, не сум на диета. :!: Понекогаш си лапнувам една коцкичка чоколадце убаво. ]:)
    Убаво да си поминете женички згоднички, па викенд е мајка му стара. :wasntme:

Олвејс јорс,
    Б. :P :tmi: :D

На HoneyBun и BeYourself им се допаѓа ова.
  14. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Сакам да кажам...

Bad day, bad day, bad day, bad day, :inlove: FRIDAY :inlove:
    14:00, ѕвони 7ми час, и се осеќам како препородена.
    Ах, колку ги сакам петоците, а толку брзо поминуваат.
    Сепак, се надевам дека сите максимално ќе го искористете викендов, па после пак 5 bad days ;(

15. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Сакам да кажам...

СДК сеќавањата се најдобриот начин за зачувување на љубовта.Се сеќавам како сме биле јас и тој со саати прегрнати на -20,на задњем седишту његовог аута,покриени само со јакни уште голи после водењето љубов и како на замагленото стакло ми црта смајли бидејќи е среќен.Или кога ми нацрта 2 паралелни линии од кои повисоката била неговата (по)голема љубов кон мене.Како ми пишуваше писменца кои почнуваа со „мила„ ,а завршуваа со „те сакам,твој„.Се сеќавам и како не ме пушташе да си одам дома додека не се смириме,кога имавме кавга,да не остане и најмало лошо чувство.И на тоа како редовно ми праќаше пораки за „добро утро„ и „добра ноќ„ се сеќавам.И како се лутеше ако некому му го позајмев за миг пенкалото што ми го подарил :lol: .Се сеќавам како ме освои со неодолива насмевка,вечно љубопитен поглед и како стрела брз ум.Се сеќавам на толку многу нешта,некои веќе променети во сегашноста или исчезнати во минатото.Љубовта не направи некако нејзини ветерани и не ја демонстрираме веќе така непосредно,а ми фали и ме боли понекогаш убавината на почетокот.Сега си удирам шлаканичиња од сеќавања да ме потсетат дека љубовта не треба да се зема здраво-за готово,па и да ме стимулираат сега и засекогаш да создавам нови и преубави нешта на кои радо ќе се сеќавам во иднина.

На mims-89, marama и LivingGlam им се допаѓа ова.
  16. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

можеби малку ке звучи глупаво ама незнаев дека во Деус има топлочоколадо со шлаг(а преку улица живеам)
    е сега знам :$

17. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Сакам да кажам...

Е највеќе се нервирам кога некој не ми дига на мобилен !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (последица на тоа што цел живот на silent го држи :swear: ) :@ :@ :@ :@ :@ :@ :punch: :punch:

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека сега сфаќам, здравјето е пред се`!

Никогаш волку лошо не ми било, цел ден лежам и спијам, како пирошка сролана измеѓу ќебиња и јоргани. |( И телефонот ме будеше, ама тоа е ништо во споредба со баба ми. Со нејзината најдобра намера ми крена огромни нагони за повраќање од нејзината храна, ни х од храна, ни к од компјутер не сакав да видам утрово.
    Со душа го чекав викендов, а сега ќе го прележам со огромна дилема што всушност се случува со мене. :x

19. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Сакам да кажам...

Што да ви кажам? Хм...
    Можеби, ајде ќе ви кажам дека земањето оценки на факултет, што е мојата најголема ноќна мора, помина. И дека викендов планирам да го поминам во неверојатно многу пиење и журкање. И дека ова го чекав со душа!!! :rock:
    Сестра ми ја немав видено цела недела и вчера ептен ме израдува кога дојде дома. Гледавме цртан филм заедно. Цртан филм еј! Како пак да сме минијатурните девојченца што се тепаа за последната коцка чоколадо и за тоа чив е моливот на масата. Како да не било толку одамна. А сега еве....чекам момент кога ќе ми соопшти дека официјално го напушта гнездото наше. Тетка може да бидам, човече! Тетка!
    Али ај што јас ќе сум тетка, сестра ми ќе биде мајка!!! (избезумено смајли)
    Море.. не, рано е. Рано, рано, рано! Има време за се, јас си правам цели филмови во глава. Не ми замерувајте, денес паметот ми е на сите страни. А башка, и сестра ми многу си ја сакам.

Доволно е, што е петок.
    Љубам петок!
    Ве љубам и вас. Имајте убав викенд. :*

На Lux, Strumfeta93 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  20. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Сакам да кажам...

Во морето на луѓе кои само живеат со помислата дека се талентирани, дека најубаво пеат, глумат, играат....еве еден жив женски примерок кој го дефинира вистинското значење на поимот ТАЛЕНТ!!!

Одвојте време и погледнете девојкава која виртуозност ја носи во своите раце, јас останав просто speachless :o :clap: :clap:

http://www.youtube.com/watch?v=518XP8prwZo

На blue.rose, Strumfeta93, broken099 и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.