Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. teddybear

teddybear Популарен член

Сакам да кажам...

Сакам да кажам многу работи ама не знам ни како да почнам ниту пак како да завршам.
    Солзиве ме гушат ... јас не се препознавам ....
    Моментално само што влегувам дома ... и на мојата врска и ставив КРАЈ.
    Целиот муабет ... целата работа се заврши за помалку од 2 минути ... Мирно и смирено ... Додека не му свртив грб ... го оставив на дождот ... тргнав накај дома и само што се свртив солзи почнаа да течат како река ... Само еднаш се осмелив да го свртам назад погледот ... сеуште стоеше како што го оставив ... Дури не му ни дозволив да ме баци ....
    Оф Боже зошто ??? Дали вака требало да биде .... дали вака ќе е се ... болка ми ги распарува градите ...
    Без причина туку така ... Сакав и решив ... Се осеќав како да сме бледа копија на оние што бевме порано ... Како се да тераме ради реда ... Како веќе да не знаеме да разликуваме љубов од навика ...
    Почна да прави постапки кои не ги поддржував ... Почна се помалку да изјавува љубов ...
    Можеби ни треба одмор ... И мене а и него ... Да си разчистам со себеси најпрво ...
    О глупачка ... како можев муабетот да го завршам со ако ти треба другарка тука сум... А јас сум првиот противник на другарство после љубов !!!!! НЕ НЕ НЕ и НЕ !!!! Уште еднаш ке кажам дека не се препознавам ... ниту пак другите веќе ме препознаваат ... Тоа е мање више битно нели ... најтрагично е што се изгубив себеси .... Но јас веќе не сум истата ... тој не е истиот ... и ние како ние не бевме истите ... Можеби е само период ... Но веќе сеедно.
    Оф не знаете колку сакав да го гушнам и да го стиснам и да го изнабацувам и изгризам и да потонам во тие плави очи .... Болкава ме убива ... Солзиве ја наполнија тастатурата .... Скршена ... и не знам како ке одам понатака ...
    Јас без него сум ништо ... нула ... празно множество ....
    Сега можеби превртувате очи и си викате ајде ти на твои годни многу знаеш ... не е баш така ...
    Дури и да не знам ... некогаш ке дознаам ...
    Со него минав сито и решето ... Со него ги минав најубавите и најлошите денови ... Но можеби крајов беше потребен ... за да видиме дали уште се сакаме или врската иде натака само заради тие убави моменти ... кои во последно време се проретчија ... Обврските ни надвиснаа на главата ... А жалосно е да не се наоѓа време за твојот партнер ... за оној што го сакаш .... Жалосно ... гревно .... пусто ....
    И тој ме примети ... во последно време почна на чуден начин да се однесува ... како да знаеше што се спрема го одбегнуваше секој муабет ... и ме слушаше и ќутеше ...
    Се обиде да ми влезе во збор со .. не ... не е така ... смачено ми е се ... не мисли така ... те молам ... нема врска тоа што го зборуваш .... Ама ете тоа го сакав и си дотраав. Па како ќе биде понатака ќе видиме. Дали сме за заедно или не нека покаже времето. Секако не е крај на свет ако тој тера малку сам и јас малку сама ...
    Не знам кого да пронајдам како виновник ... Хормоните ? Мозоков? Срцево? него? Двајцата? Луѓето околу нас ... ????? НИкој .... Виновник нема ... Тоа е што е ...
    Наместо да му кажам ми требаш да те гушнам ... да си со мене во тешкиве моменти - ЈАС СТАВАМ КРАЈ !!!! Оф 8430480385 пати се покаав од коа ја изговорив таа реченица ама назад нема !!!!!!
    Ди енд.
    Доволно ве гњавев. Секако не сте приморани да го прочитате цел пост. Нели скролајте ме.
    На крај краева па ... Ако ни е судено да сме заедно ќе бидеме ... Понекогаш Господ ги разделува двајцата само за да сфатат колку си значат..... А можеби и само се тешам. Сеедно.
    И тако то.

Го сакам него-болно го сакам.

А ве сакам и вас.

До наредниот мој роман.
    Ве гушка Тедимече.
    :o:

Strumfeta93 likes this.
  2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Сакам да кажам...

^^^
    Тедимече ме расплака,а знаеш ли зошто?Затоа што тотално се пронајдов во твојот пост и секој твој збор ме жигна под ребрата ;(

3. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Сакам да кажам...

Тедимече, еве ти праќам гушка, да знаеш дека не си сама. Се поминувало, па така и ова, силна девојка си ти и верувам дека можеш да се справиш со ова. Знаеш дека можеш да ми се обратиш било кога, тука сум :hug: :hug:

teddybear likes this.
  4. Lux

Lux Форумски идол

Сакам да кажам...

Девојки немојте многу патетики, гледам некоја депресија ве/не мава сите или по некоја или неколку ама знам дека штом ќе си ја олесните душичката со неколку солзи ќе ви дојде поубаво и да не заборавите (не дека не знаете ама да ве потсетам) дека секогаш после дождот доаѓа сонце !
    Гледам дека сум станала многу пасивна и не пишувам многу изгледа немам некоја си инспирација, дали е до времево, дали е до мене или но се , перо уна коса јо се (но една работа знам), дека и покрај тоа што последниве неколку дена не пишувам си ве читам .
    И сите со ред да сте залепиле насмевки на лицето , главата горе и избркајте го тоа облачиште што тера на солзи и нерасположение за да може сонцето ако не надвор да огрее во вас !
    Се друго е излишно да кажам после тоа што видов и прочитав денес ...

baguf4e, Maat, Strumfeta93 and 2 others like this.
  5. Maat

Maat Истакнат член

Сакам да кажам...

Меченце, ќе сакаш -те молам- да ми кажеш како се вика песната? ( nek srce lupa kao da je prvi put... на на на на нана нааа.... :D )

А сдк дека едвај чекам да дојде петок... и викенд’с некст :)

6. teddybear

teddybear Популарен член

Сакам да кажам...

Ostani - Goran karan. :)

7. Maat

Maat Истакнат член

Сакам да кажам...

Благодарам :)

Сега ќе си го редактирав последното мислење за да го напишам следново:
    „Едит: Се извинувам, не е ова вистинско време за да барам да бараш за мене песна... Си имаш ти свои проблеми.“ И фала уште еднаш што ми одговори, ја обожавав песната :)

Сега сакам да ти го кажам истото што ти го кажа и Рејнбоу... ти не си сама, не заборавај :)
    Две души кои треба да се заедно колку долго и да стојат на дождот, колку и да се далеку - на крајот ќе си се пронајдат една со друга. А сигурна сум дека таа ваша приказна сеуште не е завршена. Верувам дека ќе те побара.

teddybear likes this.
  8. 2468

2468 Популарен член

Сакам да кажам...

Мече...? :hug:

teddybear likes this.
  9. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Сакам да кажам...

Денов грдичок некако... ммм???
    Ден Божји, па и врнежлив и снежлив - убав си е... но зошто да е тажен за феминчињата мили??!!
    Анимо чупиња, лајф ис бјутифул...
    Битката ја добива само оној кој решил да победи, а болката ја добива само оној кој решил да страда!!!
    Главата горе и од утре во нови победи!

И да си легнеме порано за да ја задушиме депресијата на денов.

10. beached

beached Истакнат член

Сакам да кажам...

Го љубам рапот,мајке ми,го љубам!
    Со ниедна култура не би заменила мојот начин на живот.
    Не носам јас панталони под газ,ниту XXXL дуксерици.
    Не седам на бетон,не се дрогирам.Не влегувам во никакви филмови дека сум тежок хип хопер.
    Но јас го живеам рапот.Се осеќам рапер.
    А рапер значи нешто повеќе од глумење лудило.
    Го љубам рапот,бидејќи тој е вистината за животов.
    Се сеќавам,кога мислев дека животов е кучка,кога бев мала,незрела..ги преслушував старите македони рап траки..секој ден,одново и одново.
    Така запознав што е тоа рап,така запознав што тој значи..секој ден ме тераше да истражувам,да откривам и да станам ова што сум денес.
    Сакам да кажам дека сум креација на рапот.
    Убаво кажуваат нашиве рапери,не сме ние од ѓетата на Бруклин.
    Џабе глумење улица,џабе глумење хардкор..кога си кремче во душа.
    Ја тупам јас со рапов,знам.
    Меѓутоа јас го живеам него,го славам него,го возвишувам..го обожавам.
    Не сакам јас сопкање на сопствените штикли и тетеравење пијан по улици..ја сакам вистината јас.
    Мило ќе ми е ако некој друг ми ја разбере суштината на муабетов,за рапот..ако има некој кој го чувствува рапот.

Секој ден се повеќе учам за себе,а некој нареден ден ќе се победам..ќе се надминам,ќе стигнам на 6тото ниво..и тогаш здравоооо ;)
    rap is what we do,hip hop is how we live !
    Една љубов.

la-chicka, Trendafilka and Queen.S like this.
  11. MacaLove

MacaLove Популарен член

12. Neytiri

Neytiri Популарен член

Сакам да кажам...

СДК зад анонимноста на аватарите на некои феминки се кријат толку прекрасни личности што кога ги читам нивните постови „летам“ од среќа дека на светот постојат сеуште извонредни личности кои знаат да ја делат и среќата и тагата со останатите и да бидат поддршка во моментите кога на другите им е тешко...таквите личности го вртат светот !! Ве сакам !! :inlove: :* :* :* :* :hug:

13. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Сакам да кажам...

Теди мече многу ме натажи со твојата приказна и те разбирам. Незнам што да ти кажам а и излишни се сите зборови. Те гушкам силно :hug:

teddybear likes this.
  14. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Сакам да кажам...

хелоуууууу
    Да ви шкртнам тука нешто, уште ми се лепат рацете од портокалот кој го лупев прецизно и еве го џвакам во уста мјаммммм :lol:
    Се нема време бе цури, излези си сабајле порано....дојди си вечер покасно :tmi:
    Па ми излегле отоци, па ми пукала главата, па ми се матело пред очи.....е кај нема да ми се случува сето тоа кога живеам 100 на саат и уште се налевам со кофеин по цел ден како божем еко-дизел ставаш во кола :rofl:
    Ќе фатам некој ред, кај и да е :D додека фатам ура-бура ќе заврши СЕ :$
    Туку месецов само мене ми се виде долг или 2 во 1 е :^) 1000000000 работи ми се случија :wasntme:
    Еве ме сега се мислам што да облечам утре додека главава ми е со плетенки цела, па и така е влажно и никакво времево нема да се пеглам, ќе си фурам нов стил - фризура птичјо гнездо :rofl:

Да им кажам на феминкиве што се нервираат, плачат, депримираат и сл. .....односно што да им кажам, сите пробаа да ги утешат и да ги советуваат, јас совети не делам.....само едно ќе кажам - Во животов има и убави и неубави работи, среќни и тажни денови....но СЕ ама буквално СЕ поминува, на крај остануваат само спомени кои избледуваат и исчезнуваат, ништо не е вечно ниту болката ниту среќата, ниту ние.....затоа гледајте побрзо да помине тешкиот период, а повеќе да се задржи среќниот....за поубаво и полесно да си го проживеете овој живот чудесен ;)
    Ве гушкам онака најсилно и најпријателски :hug:

TheCandy880, Mygirl, Lux and 4 others like this.
  15. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Сакам да кажам...

Тедимече, многу се пронајдов во твојот пост и од лично искуство, мислам дека правилно си постапила.
    Некогаш знаеме да бидеме слепи и да не ја разликуваме љубовта од навиката. А кога ќе прогледаме... како да ни пропаднале сите бродови, сфаќаш дека се било само рутина, ништо ново, ништо интересно подолго време. Исто вака се осеќав пред некое време спрема дечко ми. Толку ме нервираше, убавите моменти полека-полека ги снемуваше, немав волја да бидам со него, да одам кај него, ретко се смеевме, ретко уживавме заедно. Требаше едно излегување со другарки да ми покаже колку само ми фали таа слобода. Мислев дека ќе биде лесно, да се извадам на причината "не иде веќе", ама видов дека freedom ain't nothing but missing him што би рекла Тејлор Свифт :) Ама, не се покајав. И оние 2 недели како не бевме заедно ми беа доволни за малку да здивнам, ми фалеше да ми фали... Откога се смиривме се врати она жарче што фалеше, она чувство што те тера да се смееш на секоја ситница кога си со него, кога си едноставно повторно среќна само зошто сте заедно.
    Верувам дека овој одмор добро ќе ви дојде и на двајцата, ќе ја приметиш разликата уште првиот пат кога повторно ќе се видите, а во тоа дека ќе се смирите не се ни сомневам :lol:

Mygirl and teddybear like this.
  16. Antonij

Antonij Истакнат член

Сакам да кажам...

Точно. Немој ич да му се секираш што си имала повеќегодишна врска! :fubar:

17. baguf4e

baguf4e Популарен член

Сакам да кажам...

СДК луѓе бе,немојте така да се смеете за логопедската мана со буквата Р...И јас не можам убаво да ја изговарам и вака кога ќе видам дека некој се смее се рушам самодоверба :)

x.Daisy.x likes this.
  18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Сакам да кажам...

:headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

19. karina8

karina8 Популарен член

Сакам да кажам...

Сдк Карина не се замара за небитни личности повеќе и само си кулира. Ништо не допира до мене од едното уво низ другото :wasntme:

И да..

velesanka likes this.
  20. mina

mina Популарен член

Сакам да кажам...

СДК можеби не звучи примамливо но мене ми годеше прошетката по дождот во друштво на дечко ми! Се опуштив, се вратив домче расположена, се осеќам релаксирано и се надевам ќе држи подолго оваа чувство! :)
    СДК дека ме чекаат непредвидени трошоци а пари се нема...единствено ми текнува да кажам ,,нека е за арно,, ама кое арно бе кога ни заштедените пари не се доволни да ме извлечат од каша!?!? :?:

Thread Status:
Not open for further replies.