Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. 2468

2468 Популарен член

Сакам да кажам...

Јадам како луда. :o :tmi:

All-that likes this.
  2. baby.90

baby.90 Истакнат член

Сакам да кажам...

Се спремаме полека да почнеме заедно да живееме со дечко ми, од наредниов месец. Секој ден искача нов список за потребни работи во новото дома, а пари :worried: :worried: :worried: немааа ...
    Нервози колку сакаш, срека што дечко ми е невидена позитива :inlove:
    Си го трчавме кучето во парк и се љубевме на клупа :* :* :* Се осекав толку безгрижно што посакав да можам да стиснам стоп и да останеме така извесен период!

3. baby.90

baby.90 Истакнат член

Сакам да кажам...

И да СДК новите книги во сите книжари се многу скапи, налет 500 денари за една книга! Ќе продолжам да читам книги од 90-тите зошто само такви има во библиотека!!! Ужас :devil:

4. All-that

All-that Истакнат член

Сакам да кажам...

Ајм вит ју :D Седам со отворено кесе гумени бомбони.... :tmi:

5. joelle

joelle Популарен член

Сакам да кажам...

добро утро....? или сеуште е добро вечер...?

во овој период од денот баш и не сум будна обично па незнам како да го крстам :lol:
    сдк дека си го пијам кафето утринско ама малку е чудно бе без сонце надвор али ајт, слушам македонски глупости на антена, се растегам и убедувам да земам книга во раце .

денес е ден за промени аха, е! прекрасен ден за започнување нешто нели де среќна среда!

епа денес драги феминки се запишувам на часеви по возење морам да ја земам возачката што побрзо и се запишувам на фитнес морам да го вратам телово во форма, ме убива оваа канцелариска работа.

епа девојки ви посакувам среќна и убава среда, секој ден е убав за новини, иницијативи и започнување на она што долго го сакате.

ве бакнувам и до скоро видување :*

All-that likes this.
  6. lokumce

lokumce Истакнат член

Сакам да кажам...

Кој ке иде сеа на факултет.....па и снег се разврнало.... |( а татко ми не сакаше да ме чека уште некоја минута ке каснел за работа си одлета па сеа ке се матмак со афтобуси :fubar: :doh:

7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Сакам да кажам...

beached wrote:
    Го љубам рапот,мајке ми,го љубам!
    Со ниедна култура не би заменила мојот начин на живот.
    Не носам јас панталони под газ,ниту XXXL дуксерици.
    Не седам на бетон,не се дрогирам.Не влегувам во никакви филмови дека сум тежок хип хопер.
    Но јас го живеам рапот. Се осеќам рапер.

Мило ќе ми е ако некој друг ми ја разбере суштината на муабетов,за рапот..ако има некој кој го чувствува рапот.
    rap is what we do,hip hop is how we live !

Јас сосема ја сфаќам суштината на муабетот.
    Не ми требаат ланци и синџири, лепенки на образите и ghetto talk за да се декларирам како љубител на хип хоп.
    Не сум ограничена само на оваа музика, сакам и други стилови, но ништо како хип хоп.
    Го знаете она чувство кога слушате некој тип музика и срцето ви игра од внатре, ве тера да мрдаде, да го движите телото, да се радувате, да имате чувство дека може да сторите се' , просто да го славите животот.

За некои е рок, за некои метал, за некои турбо-фолк, за мене - е хип хоп.
    :l:

8. Araksi

Araksi Истакнат член

Сакам да кажам...

Добро утро на сите девојки, јас пијам утринско кафе и ве читкам сите вас. Ви посакувам убав и пријатен ден. Едвај чекам ќерка ми да стане од спиење и да види дека надвор има снег - нејзиното најомилено нешто е снегот. :))))))))))

baby.90 likes this.
  9. Phyramide

Phyramide Популарен член

Сакам да кажам...

Вчера, гледајќи ги Распеани Скопјани жими менѓувчињава се почуствував горда па дури и се наежив така малку.
    Горда затоа што сеуште има паметни луѓе кои на интелигентен и пред се оригинален начин знаат да протестираат против сите гомца кои се случуваат во нашето државиче а особено во градот.
    Горда затоа што знам дека сеуште постојат интересни и квалитетни фаци кои не спаѓаат во оние „чатал“ групи кои прават р’шум низ останатите градови и потоа ни создаваат само лоша слика. Па потоа мојот другар од Охрид ќе ми рече - ау па ти ич не си ко останатите скопјанки. Ехм, извини какви се останатите скопјанки? |(
    Горда затоа што секогаш ја терам тетка ми да ми кажува како било во Скопје на 26 јули 1963 и со солзи ги гледам старите црно-бели филмови и документарци кои сведочат за катастрофалниот земјотрес. Знам и илјадници пати да ја преслушувам приказната за големата поплава кога татко ми и тетка ми ги спасувале со чамци а нивните родители 3 дена немале поим каде се. Пронаоѓање, солзи радосници, гушкање. Не сум била со нив но во живо се проектира сликата пред моите очи. И сакам да ја преслушувам over and over again.
    Горда затоа што за скоро секое катче во градот имам прикаска, или секое катче има приказна за мене. Нежно ми ја шепоти кога и да поминам од таму, а јас се насмевнувам и понекогаш дури и засрамено ја склопувам главата надолу - да, да, младост - лудост.
    Горда затоа што голем дел од зградите па дури и една од највпечатливите е дело на татко ми. Грда е - стара е - но негова е. Како вчера да беше кога одевме во бараките и му носевме јадење со мајка ми губејќи се во смогот и одвратната летна жештина.

Што и да правам, каде и да одам - градов ќе биде дел од мене! И носталгичар сум со тапија и не се срамам заради тоа. Затоа што само овој град има улици скроени за моите горди, бавни, забрзани, несмасни, пијани, весели или разрипани - чекори.

Скопје, грдо си и смрдиш! Ама јас одвратно многу те сакам :)

Ова можеби требаше да оди во соодветната тема, но во оваа последна февруарска среда, за оваа година, токму ова сакав да го кажам :)

10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Phyramide likes this.
  11. Mygirl

Mygirl Популарен член

Сакам да кажам...

Пирамидке, денес ти ја посветувам оваа песна тебе
    http://www.youtube.com/watch?v=my1bYGiSU2E
    Многу го сакам Владо Јаневски, а и песнава :inlove: Иако не сум од Скопје и јас го сакам Скопје, а голем удел во тоа има песнава...Заради неа го засакав. И не ја сакам гужвата, трговските, семафорите, големите улици...го сакам Водно, Матка, градскиот парк, кејот на реката Вардар, Кале :inlove:
    А песнава може секој да си ја прилагоди за својот град...Мене исто така ме потсетува на моето мало гратче, на малечките улици, на народот мој, на чаршијата, паркчињата :) Всушност тоа и претставува песната, носталгија за дома :inlove:

nesa, Danilela and Phyramide like this.
  12. Dafnee

Dafnee Популарен член

Сакам да кажам...

Деновиве сум лигава непродуктивна рамнодушна безлична амеба.. Или парамециум.... кој како сака. |(

13. Theodora

Theodora Популарен член

Сакам да кажам...

Денес на скали во мојава зграда трча татко на 3 малечки деца,од кои едното е бебенце бидејќи му ја исклучиле струјата-електричната енергија,де.Го пресреќава една тазе печена (ама сега гледам во главата недоварена) бизнисменка и му се смее што вака утрински трчал :fubar: а ја разбра причината во тоа е трагедијава на нејзиново потсмевање за мене???!!!Прашањето ми е - остана ли човечност во луѓево?!Ова е реторично прашање-го видов одговорот на дело.Па и сама има малечка внука дотичнава.Цел свет оди во неповрат и тоа со билет во еден правец.Толку.

julie77 likes this.
  14. marama

marama Форумски идол

Сакам да кажам...

Одам да го видам, да ми објасни зошто се решил на ова, да го сфатам... Како по ѓаволите би го сфатила? Можеби па вака е и подобро, моите никогаш не би го прифатиле ама ... не сакам да се откажам после цела жртва. Но, кој ме прашува мене? Никој. Еднаш тој ми рече- Ако секогаш гледаш другите да ги направиш среќни, ти нема да бидеш никогаш. А ете самиот тој не го испочитува тоа. Времево никогаш не ме разочарало, секогаш плаче со мене...

15. rossonerka

rossonerka Популарен член

Сакам да кажам...

Уф убаво е кога ќе станеш и ќе се газиш од смеење за твојот сон :D
    Од тоа како сум купувала фустан за свадбата на братучетка ми, до тоа како сум се возела во црно блиндирано ауди каде шофер бил дотичниот Пол Алендер од Долина на Волците, серија од која имам гледано 3 епизоди се на се кога сум била со дечко ми кој е зависен од неа. За на крај да бидам дел од тајна задача со типов и да ни ја кршат колата со сукало од страна на некоја забегана жена :rofl: :rofl: :rofl:
    E така.
    Па на работа да се замарам со прости колешки. Ама добро они тераат инат, епа и јас ќе терам и ќе ја играм нивната безобразна игра. Како они мене, така нив јас.
    Убаво е кога ќе одиш да чекаш на шалтер знаејки дека ќе окапеш 1 саат минимум и наоѓаш роднина која за 2 минути ти завршува работа. ооо јееее :wasntme:

Ау да АЈ ФИЛ СЕКСИ. 8)
    3 дена вежбам и се осеќам затегнато (божем :!: ).
    Е така дури и згодниот колега се сврте по мене. Е не ќе се заебаваме.

Само уште надвор да грееше сонце и да имаше +20 степени ќе беше совршено.

la-chicka likes this.
  16. julie77

julie77 Форумски идол

Сакам да кажам...

СДК...сонив сон...јас и Пирамидана од Лувр,како што некои ја нарекуваат ;) , се шетавме низ Скопје и шопингувавме...Ама резултатот од тоа беше празни раце, а полно срце. :!:

Neytiri and Phyramide like this.
  17. velesanka

velesanka Популарен член

Сакам да кажам...

Do you know what's wrong with the word "sorry"? It gives people the wrong idea that any mistake can be solved by a single word.... :envy: :envy: :?: :?:

Theodora and julie77 like this.
  18. al-vik

al-vik Истакнат член

Сакам да кажам...

Сакам да сакам, не дека сега не сакам, ама онака како кога се сака прв пат, кога целата душа ти трепери, кога ќе го видиш од возбуда ти се потат дланките, кога остануваш без здив кога ќе ти прозбори, кога не спиеш цела ноќ размислувајќи на него. Разговорот од претходно ме потсети само колку ми недостасува тоа, колку е вистина дека се се сведува на навика или пак љубов е и тоа само го менува својот облик. Нормално е кога ќе поминеш повеќе време со некој кога ќе стекнете меѓусебна доверба, кога ќе има доволно почит и разбирање помеѓу вас, а уште па и живеете заедно тоа е нормално. Па нели тоа и го сакавме, кога бевме тинејџери кога плачевме и се нервиравме од дечковци,еден не ми кажал здраво, или некој не ми се јавил, или друг недоволно те сака, трет не те почитува, и сега кога конечно го најдовме тоа што го сакаме, тоа што досега го баравме, стабилна врска без нервози ја нарекуваме навика?

19. MacaLove

MacaLove Популарен член

Сакам да кажам...

Многу љубоморни луѓе постојат...Мноогу :x

20. blond

blond Популарен член

Сакам да кажам...

СДК и јас се приклучувам на клубот на сонувачките!
    Пааааааааа је*ем ти, како може телефонот да ми се зголемува во рака ? Телефон беше, не беше нешто друго :lol: !
    И од кај ми таа желба на бифшиот да му го покажувам моето мешуле, да му кажувам дека сум бремена ?
    Пу бре, психа ме мава, ваљда сакам да му доведам до знаење (на сон) какво златно девојче си испушти :D и да му докажам неговите предвидувања дека со овој човек никогаш нема да бидам среќна-не се точни!

СДК 2- Го мразам снегот бе ! Си одам за Струмица, таму немаат снег, таму :sun:
    Само :?: дали патот до таму ми е чист ? :?:

Thread Status:
Not open for further replies.