Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.344
    Допаѓања:
    5.893
    Сакам да кажам...

СДК денес како и секогаш му се порадував на снегчето, но не за долго. Се разврна малку, ги намокри улиците и го снема. Кога го видов сабајле се сетив кога бевме со брат ми мали и бидејќи е постар и го прашував многу прашања. Едно од тие беше за снегот. Како врне снег? Го гледав дека доаѓа од небото, но не знаев како. Брат ми на тоа одговори дека дедо Боже кинел од облаците и уствари тоа што паѓало биле делови од облаците. :lol: :lol:
    Уживам во самотијата, но не за долго. Погледнувам низ прозорецот цело време. Го гледам само бордиот столб и стреата над скалите, како и ѕидот од зградата. Го слушам и звукот од птиците. Поточно чавките и гулабите. Собрани сите на едно купче на стреата. Само да се вратат и одам на викенд во природа каде што секое сабајле кога ќе се разбудам ќе ги слушам нивните песни.
    Тоа е убавиот дел од моето време.
    Еве го и лошиот.
    По се изгледа имам воспаление на мускулите. Грбот како и очите ме болат и тоа е резултат од неубаво и недоволно спиење. По се изгледа треба да легнувам во 20:00 за да можам насабајле убаво да станам.

Средно, средно, средно и Во кое средно училиште ќе се заишувате? Треба на еден хамер да се напише кој каде сака/планира да се запише или пак нека си запишуваат во тетратка. Море какво средно дома ќе си седам, мама домаќинка ќе ме прави. Го знам најважното: собирај, одземај, дели, множи, друго не ми треба. :)
    Толку од мене.

2. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Сакам да кажам...

... дека се церекам како неарна!

Не знам зошто! :D
    Ми се вришти, ко Тошо Малерот кога е цајкан и му вика на Бапчо - не пијам ракија, разбираш, уааааааааау!
    Ете така.
    Хахахаха, ооооф, леееј, си знам добро што ми е ама ајде...

3. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.929
    Сакам да кажам...

СДК...ми фали Трендафилка денес.... :wasntme: :?: каааааааааааааај си ма Трендафилке Ружо Ружице...?

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека ... сум премногу среќна затоа што мојот труд се исплати
    конечно да научам како што треба па и ако траеше еден ден важно нашколо се покажав во вистинкото светло ;)

5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.236
    Сакам да кажам...

СДК дека е КРАЈ, готово , засекогаш. Го обвинувам, но од друга страна го сфаќам. Не можам да го мразам, го сакам премногу, но се тешам ако ни е судено ќе бидеме заедно. Времето лечи се, поминав низ се и сешто, ќе поминам низ ова...

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.896
    Сакам да кажам...

Само јако девојче, тука сме ние феминките за се што треба. :hug: :hug: :hug:

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.077
    Сакам да кажам...

СДК....

Можеш ти Марамке ... ќе го поминеш ова! :)

8. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    4.803
    Сакам да кажам...

Сд и к на Марама
    Те читам и морам да прокоментирам..
    Да сакаш некого без причина е најдобрата причина да сакаш некого.
    Имам само да ти кажам дека што не боли, тоа не е живот. Што не проаѓа, тоа не е среќа.
    Биди силна..знаеш дека длабоко во себе се ќе биде во ред,затоа можеш и да бидеш спокојна.
    Секој крај е среќен,ако не си среќна значи не е крај.
    Немој да мислиш дека ти солам памет или нешто слично,знам дека ти ова се го знаеш,но ете беше посилно од мене и морав да ти пишам.
    Те гушкам силнo и биди јака како што верувам дека си ! :hug:

9. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам ... дека сум во ред. Да не се секирате за мене. :)
    Си купив прееска уште 4 нови книги ... да го тепам времето побрзо да оди ...

Кога ги известив другарките прееска за крајот ... јас зборувам - тие плачат ... а јас не плачам денес ... малку на моменти бедови ме маваат и мака ми е ама проаѓа.

А пак кога дознаа блиските мои и негови другари .... ммммм решето ме сторија ... сигурно ни тој поарно не поминал :D Ама не се мешаат. Си оставија на нас се.

Па така ... тоа е кај мене. А телефонот преку кој комуницирав со него го џитнав на silent негде низ соба за да не паднам во искушение да му се јавам или да кренам ако ѕвони. Барем ден до два. :bow: Па да знаете да не ме барате на тој мобилен :D ( се шалам ) :P

Ви праќам огромниии прегратки.
    :hug:

На Noemi, TheCandy880, Ema.Sk и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.896
    Сакам да кажам...

... дека My home is where you are, In every beat, in every beat we’re closer. :inlove: :hug: :dance: :party: :$ :*

11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.578
    Сакам да кажам...

Сдк на секое нешто кое има крај,ние се сретнуваме.На секое нешто кое има почеток,исто така се сретнуваме.Не верувам во судбина,ниту во предодреденост,ниту сродни души,иако се трудев да го вметнам во мојата ментална матрица,но не оди.Ние сепак и понатака ќе се сретнуваме на чудни места,но жално,ама повеќе и чудно е,што никогаш нема да речам дека се работи за човек кој трајно треба да биде задржан во мојот живот,а верувам дека е обострано.Не знам зошто,ете така...

И да,топла препорака,она што ви е од душа ставено на нешто,не го оставајте тука или било каде,по овој виртуелен простор само за убав коментар,ниту пак да го испратите некаде чисто за мислење затоа што може горчливо да се изненадите.Ми горчи многу и ич не ми е убаво,пелин како да испив.

Немам каде,па еве тука,да се пожалам.

12. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Сакам да кажам...

^^ Сакам да и кажам на теди беар да биде силна.Задрши ја насмевката на твоето лице. :)
    Знаеш дека се ќе помине(И ти и сите на форумот што поминуваат низ тешки периоди од живото)
    Кога го читав твојот пост ми се насолзија очите...Навистина.
    Секогаш ги читам твоите мислења и си ми омилена форумџика. :angel:
    Поздавче. :hug:

На marama, TheKiketoo и teddybear им се допаѓа ова.
  13. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Сакам да кажам...

Денес исчезна насмевката,исчезна енергијата,исчезна и инспирацијата.
    Исчезна сиот копнеж,но нешто длабоко во мене ме скокотка и ми кажува - не е готово,доаѓаат моменти.
    Сакам да кажам дека..сакам да бидам настрана два три дена од се,сиот метеж..it's like i speak language they don't understand.
    Да,и Бичд се чувствува pointless.
    Сакам да заспијам и да се разбудам во некој сончев живот исполнет со многу љубов..инаку,згаснува и последното жарче во мене,без сонце јас не функционирам.
    But,i know..that life won't break me,when I come to call he won't forsake me ..
    Сакам да кажам дека ова е напишано овде,и тука ќе остане..но би требало,некој друг да го прочита,но Бичд не е храбра.
    Fuck it..

14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.077
    Сакам да кажам...

СДК...ќе молчам...само ќе пратам една гушка до Теди :hug: :)

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  15. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.304
    Допаѓања:
    6.848
    Сакам да кажам...

Го направив рекордот...проектот го направив за нецели 30 минути а има 20 страници на слајд шоу :D

16. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Сакам да кажам...

Денеска бев многу вредна и целата куќа во вис ја кренав. :angel:
    4 машини :?: Не е дека се собрале алишта, но ај и на ова му е време, па и на ова а секој втор ден се пере. :^)
    Средствата за wc ме издрогираа.. Ми се сврте паметот, па уште сето тоа во комбинација со политура туф, туф..
    Е ама барем сега цела куќа ми мириса на омекнувач и на свежо и чисто.. :)
    Го кркнав кафето, да здивнам уште малку и да одам да се истуширам зошто сум испотена како да сум истрчала стотици километри.

17. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Сакам да кажам...

Здраво мои феминчиња, конечно и јас да седнам и да го отворам феминчево наше. Цел ден го преспав, прекапната бев а и јас не знам зошто. Пред 12 часот повеќе нема легнување :!: . Кога ќе си легнам после 12, насабајле сум свежа и одморена, а кога си легнам пред 12, демек да се наспијам повеќе, јас сум утепана. Денес го постигнав рекордот да преспијам на 3 часа у школо па дури имав време и да сонувам :rofl: . И така, ве читкам сега и СДимК на Марама и Теди да бидат силни, прекрасни девојки се и се надевам во скоро време ќе бидат потполно закрепнати од раскините, и дека во скоро време ќе го најдат оној кој што ќе ги сака вистински :) . Ви праќам гушки :hug:

На teddybear и marama им се допаѓа ова.
  18. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.304
    Допаѓања:
    6.848
    Сакам да кажам...

Секоја чест , еве од кој треба да учиме :D

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.650
    Допаѓања:
    2.476
    Сакам да кажам...

NEVER start your day with broken pieces of YESTERDAY, it will definitely destroy your wonderful TODAY and will ruin your great TOMORROW!

На dancing.queen, baby.90 и Noemi им се допаѓа ова.
  20. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.798
    Допаѓања:
    10.576
    Сакам да кажам...

Некои луѓе се донесени на овој свет само за ме смеат! :D Неверојатни будали и безгрижни души, ама ако, ги сакам такви. Ме потсеќаат to never take life seriously- no one gets out of it alive ;)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.