Форумџика на годината

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. GirlWithSmile

GirlWithSmile Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    10
    Сакам да кажам...

Исто и јассссссссс морам подитно на диета :D а што да правам кога постојано сум гладна :D

2. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Сакам да кажам...

Конечно нормален ден, без нервози, онака најобичен.
    Можно е и да се развеселам, ако сум задоволна од местото каде што планирам да работам.
    Ќе одам приквечер со другарка ми од клас што ми ја најде работата, да видам што-како.
    ДАЈ БОЖЕ да е некое пристојно место, да не е некоја биртија, ќе ми пропаднат плановите.
    Ама веќе толку се загреав да работам нешто, ако треба и друго место ќе си најдам. Веќе си го испланирав секој денар што ќе го заработам. Од првите пари карта за Пол Ван Дајк, и да дособерам за поклон за матура и годишнина. После тоа, се облакам од глава до пети, ќе си купам некое фустанче, штикли онакви на пуна пета(значи не се штикли ама не знам како да ги кажам), фина козметика, и после тоа ќе си двојам пари за на одмор, може и штедна книшка да си отворам.
    Ете тоа е тоа :D
    Уште татко ми да не ми дозволи, тек тогаш ќе се утепам. Или него ќе го утепам. Ама не физички, туку ќе му речам еве вака:
    Давај ми ги ти тие 500 денари на ден три пати во неделата и не идам!
    И ќе пукне, зошто ќе знае дека сум во право. Да имав доволно пари колку што и се потребни на 17 годишна девојка, сигурно немаше да идам да работам. Не ми треба моите да ме частат по 100 евра на ден како што прават некои, ама сакам да можам во школо и да јадам, и цигари да имам(по можност Вест Блу хаха). Кога некој ќе има концерт, да не собирам пари 2 месеци уназад за карта. Кога ќе сакам да искочам барем по едно 500че да пуштаат. Кога ќе ми се засвиѓаат фармерки или патики, да не чекам да ми дојде роденден да си ги купам.
    Ова никогаш не ми го овозможиле, затоа јас сега ќе си ја земам работата во свои раце и ќе си правам и купувам што сакам со моите заработени пари.

Ај виш ми лак да е асално местенцево кај што ќе келнеришуем :rofl:

3. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.528
    Допаѓања:
    92.247
    Сакам да кажам...

СДК дека сум несреќна! Никогаш нема ни да бидам среќна. Како велат роди ме мајко со ксмет, па фрлиме на буниште. Е оваа мојава нит со ксмет ме родила, нит ме фрлила. По долги шест месечни караници, денес си отиде од дома. ;( Се чувствувам виновна, можеби требаше да играм по нејзини правила, ете ме родила па нека ми го управува животот. Ама што да правам кога не сакам да сум како таа што сака да бидам. Сакам да сум своја, сама да одлучувам во животот, грешките сама да ги правам, сама да плачам. Ете сега плачам, се нервирам што си отиде, не можам да функционирам без неа. Сакав јас да си одам таа нека седи дома, ама ќе знам дома е. Сега за каде сум, сега што да правам? ;(

4. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.334
    Допаѓања:
    4.806
    Сакам да кажам...

Jас пак сосем случајно бев облечена во црвени тренерки денес.
    И така ми дојде да ве поздравам и кажам тоа што цел ден ми го зборат
    Нека ни е среќен празникот! :rofl:

I Love you girls
    my lesbian lovers :*

5. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Сакам да кажам...

Марамке побарај ја и разговарајте, неможе така да остане, најдете решение на сите проблеми и обидете се и двете да промените нешто во вас што ви смета една кај друга. Ништо на светот не може да ја замени мајката. :( ... Ах сите зборови се неутешни во вакви моменти. Биди силна, те гушкам :hug:

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

СДК - Во дилема сум.. Не знам дали да одам утре на нешто како маскенбал во кафич (не е баш кафич, ама така нешто) .. каде што одат мои соученици.. :?: :^)

Ги мразааамм овие денови! Снег немаше цеел распуст, сега во Март му текна |( А башка помешан со дожд, цел ќе си изводениш нозете.. :lol: Ама ајде, тоа е - кога веќе е..

БиЈу нема ништо ново.. само тоа дека прегеска беше пофалена во школото (ама случката за која ме пофалија беше пред 7 години :D :$ ) Сепак, БиЈу си беше пресреќна.. А можам да замислам дека во тој момент пред целиот клас, наставничката и инспекторката (која не’ посети) сум станала како јаготче црвена :lol:

Тука во Струмица си чекаме 8ми март, за да си ги израдуваме нашите сакани особи од понежниот пол, а уште повеќе си го чекаме и Струмичкиот Карневал за да се израдуваме со уште пооригинални и посмешни маски.. Па, ако некој доаѓа натука, нека каже :lol:

Поздраавии ви пушта БиЈу :* :*

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.700
    Сакам да кажам...

СДК кој како си ја наредил! :!: :lol:
    Какви чевли сум си купила, ги гледам и не можам да ги изнагледам цело време! :$ Уште обетки како циркончињата и ќе бидам најсреќното девојче на светот. :lol:

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.015
    Сакам да кажам...

СДК

Crazy? I was crazy once, I had my own padded room. Then the worms came….Worms? I hate worms, they drive me crazy! Crazy? I was crazy once…

:!:

На Ema.Sk и 2468 им се допаѓа ова.
  9. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.698
    Сакам да кажам...

Абе,само во Охрид имаше денес :sun: ?
    Океј,не којзнае какво топло сонце..на моменти се муртеше,ама во гланвом беше сонценценценце.
    Сонцето е мојата добра карма.
    Anyway - го преспав денов.
    Станав пред 15тина минути и дојдов до страшен заклучок: деннот се зголемил!
    Па да бе,уште 18 дена ќе биде официјално пролет..а ова абер нема од затоплување.
    Колку и да се трудам да уживам во секој ден..со таква мисла станувам,со таква легнувам..досадно е веќе.
    Сакам пролет и стартки :)

Сега,ќе си го испијам нескафево па правец : бабичка <3

На LivingGlam и TheCandy880 им се допаѓа ова.
  10. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Сакам да кажам...

Мораш да разговараш, од разговори никогаш не е доста. Прашај ја зошто е толку незадоволна од тебе?
    Објасни и дека ти си имаш свој живот и дека не си мало дете.
    По 100 пати ако треба, ма безброј пати објасни и дека ти си таа што си. Фала му на бога не си ку*ва, наркоманка, пропалица и што ти ја знам.
    Кажи и дека вака до недоглед ќе одите. Дека мора да попушти да се помири со тоа дека ти си таа што си.
    Објасни и дека не сакаш да живееш вака. Дека ќе го смениш она за кое сметаш дека таа е во право. Побарај и таа да го стори истото. Кажи и дека треба да се гордее со тебе. Посочи и примери зошто!
    Објасни и дека не треба да се однесува како мало дете и дека не е потребно од мравка да прави слон и за секоја ситница да се заканува со бегство од дома. Со тоа што го избегнува проблемот не прави добро. Проблемот треба да се реши. Јави и се, викни ја, направи едно кафенце и почни да разговараш. Кажи и како навистина се чувствуваш, кажи и колку си несреќна. Ниту една мајка не сака детето така да се чувствува, па ни мајка ти сигурна сум во тоа. Ја знаеш и мојата ситуација, ја имам напишано и знам колку е тешко, но знам многу добро што нашите мајки длабоко во себе чувствуваат.
    Кажи и дека душата те боли, дека си уморна од сето ова и дека си скршена. Дека секој ден ти поминува во стрес, дека се бориш против самата себе само за да не ја разочараш и да не ја налутиш. Дека веќе не сакаш и не можеш така да живееш. Знаеш ти многу добро што треба да и кажеш. Не ги штеди зборовите, нека допрат до неа.
    Ах.. Знам дека понекогаш мислиме дека нема полза од сето ова. Кај мене и покрај многуте муабети ништо не се сменило, но не губам надеж. Мајка ми е, не е било која! Тоа е тоа што ужасно боли. Не можеме да кренеме раце. Едно знај, имаш ти и свој живот. Без разлика што таа ти е мајка, не дозволувај да те уништи. Од една страна не се откажувај од неа, ти кажав и на самиот почеток никогаш доста од муабети. Биди упорна, не кревај раце од неа НО грижи се и за себе! Обиди се да ги балансираш работите. Најди некаков одбранбен механизам. Мораш.
    Те гушкам :hug:

11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.528
    Допаѓања:
    92.247
    Сакам да кажам...

^Сме разговарале милион пати, секогаш завршувало со карање, само еднаш целосно бевме смирени. Пред месец, може два сакав да си одам од дома, не можев да го поднесам ова, ме седна и ми кажа ако некој си оди, таа ќе си одела, зошто не сакала да се нервирам. Се разбира направив се за да не си оди, ама не можам да се одкажам од своето ЈАС, што сака таа. Не можам да бидам таа што сака, не можам. Знам многумина ќе ме осудат дека сум неблагодарна ќерка, ама не можам да дозволам некој да го следи секој мој чекор, секој мој повик, да ми кажува дали да излегувам или не, да се дружам или да не се дружам - не можам.

12. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Сакам да кажам...

Finaly, the day has come! :D Вечерва Суперхикс настапуваат во Колосеум, а јас имам карта!!! :lol: Не можам да се изнарадувам :lol:
    Ајде, одам јас да се спремам.
    Буе, буе, мои драги феминки :P
    I` ve got a feeling, that tonight`s gonna be a good night :rock:
    Superhiks, here I come :rock: :rock: :rock:

На anastasija85, sesilija, Offspring и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Сакам да кажам...

......дека денес сум многу разочарана и депресивна,само ми се плаче..... ;(

14. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Сакам да кажам...

Не треба со одвојување да ги решавате проблемите, ако не можете со разговор земи напишај и писмо, како што кажуваш навистина претерува во мешањето. Објасни и каква е ситуацијата и дека треба да биде благодарна што одгледала толку паметна девојка а не да ја напушта. Јас верувам дека ова е кулминација на вашите расправии, па таа по неколку денови ќе се смири и ќе се врати во своето гнездо. :hug:

15. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Детиште некултурно (кои неговите родители мислат дека е |( ), со никакво ниво на општење, комуницирање и однесување... седнатно на мојот компјутер, сите вируси ги чепна, сите игри ги изигра... на увото ми мљацка со јадење на грицки мицки.... во тастатурата еден тон ронки ронкосани имам... околку него исто така :devil: ... Па и не беа доволно сите вируси што ги изровари, па уклучи ју тјуб Полат го гледа :o :@ :@ А кај нив не смее никој ништо на усб да стави, оти тоа трошело многу :o :@

Еееее преку такво ми е!!!
    Море неговите се за ќотек, не е детето! :talk:
    Море и него кога ќе го подберам! :devil:

16. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

Се прејадооооооооооооооов :x и сега ми е многу тешко 8)

17. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.264
    Допаѓања:
    44.103
    Сакам да кажам...

http://www.youtube.com/watch?v=1To_P7kw ... re=related - би ја пеела по улици!

Леле, колку сакам да ја рокнам, на сред плоштад, насекаде да ечи, и сите одново да се описмениме!
    :lol:

На la-chicka, Phyramide, lolyta777 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Сакам да кажам...

Наздравје да ти е [​IMG]

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Сакам да кажам...

Не си сама бројке, имам и јас еден братучед и кога ќе го видам кај мене на гости ми се стемнува |( . Дојде и ми кисне над глава -епа ајде стани да поиграм... епа ајде уште колку ќе седиш? Во моја куќа дошло да ми попува? :o Па ќе земе да плаче и мајка му ќе дојде и ќе ми вика -пушти му ај една игричка нека поигра малку |( . Еднаш станав и му велам -еве седни уклучи си, а тоа се ѕвери во пц како теле во шарена врата. Епа ајде де играј сега :fubar: .

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Сакам да кажам...

За се имало првпат. Ахм.
    Изедов цел, ЦЕЛ, голем мрсен хамбургер, од оние локалните сендвичари што ги има на секој ќош во маало. И уживав во секоја калорија, во секое мрсно,премрсно компирче со кечап.
    Многу се гордеам [​IMG] Ќе ми кажуваат на мене ко глушец сум јадела. ХАх! Е ај да видам дали еден глушец може толкаво мрсно нешто да збута во желудец!
    По малку сум и запрепастена од себе си....ждригам како пони. :tmi:
    Треба сега во позадина да ми оди : She's a lady!
    :bow:

На enca.69, FBI, lolyta777 и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.