Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Сакам да кажам...

Ете добро си и кажала на свекривата :D Само договорот побрзо потпишете го :D Поздрав до тебе

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.196
    Допаѓања:
    26.739
    Сакам да кажам...

Со дечко ми почнавме да собираме железни пари од пред недела дена. И тоа во шише од Синалко од литроипол :D Го пресековме малку шишето колку да влегуваат паричките, ама да не можат да се вадат :D Се надевам брзо ќе го наполниме :D

3. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

^Јас додека си бев кај моите, така ги собирав парите, се додека еден ден не приметив дека брат ми ми ги вади парите. Така малку ќе ја свие пластиката, ќе го обрне шишето, и паричка по паричка излегува :D
    А сега овде со мажулето си ги ставаме парите во празни паковки од стрејт.
    А вујко ми има добар начин на штедење пари. Стар аквариум им е одозгора запечатен со гипс картон и имаат сосема мал отвор оставено (нема никаков начин да извадиш пара од внатре). Еднаш во годината го кршат гипсот и потоа пак стара песна. А најдобро од се е што им е ставен во дневна и секој што ќе дојде му е интересно и од ќеф пушта ако не за друго, барем 10 денари :D

На Strumfeta93 и Lina24 им се допаѓа ова.
  4. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.306
    Сакам да кажам...

Сдк аффф левото увце ми е ко вжарена лута пиперка :lol: жар црвено :^)
    Туку што сакав да кажам :?:
    :!: А да тастатурата јавно ќе се откаже од мене ја малтретирам веќе некое време поради досадните есеии за во училиште.
    А глушецот т.е. маусот е најсилуваното суштество на планетава,стисни ваму-стисни таму тешко на маусот :lol:
    И пусти моја радозналост не издржав да не вклучам фб и да му ѕирнам по профилот и фотографиите :inlove:
    Ми се иде да му ја шљакнам песничката од Lenny Kravitz - i'll be waiting ама нема :P Кенди толку муда :tmi:
    I’m the one who really loves you baby
    I can’t take it anymore.....As long as I’m living, I’ll be waiting
    As long as I’m breathing, I’ll be there

Морееееее!!! Мрш Кенди в кревет почна да ти лета паметот dirty mind

5. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

СДК во последно време многу се двоумам... или пак не? :?: :D

На teddybear и LivingGlam им се допаѓа ова.
  6. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    Сакам да кажам...

Со вашите идеа за собирање железни пари ме мотивиравте и јас да започнам! Си имам една глупа навика кога купувам речиси никогаш не си го чекам кусурот ако е 2,3 денари! Или пак ако си го земам го пуштам само во ташна и најверојатно го губам! Што знам...ретко имам во мене железни пари!
    Ама сега вие ме мотивиравте да заштедам,да ги соберам во малото касиче што ми е украс во собата....крај,одлучив веќе, ќе го полнам касичето до горе! И за сефте ставив една 2 денарка...
    СДК вечерва останувам дома... Не ми се излегува никаде на ова ладно време, надвор е -100... |( Едвај чекам да позелени се и конечно да се стопли :)

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  7. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

^Мина, јас така секој ден, 2 по 2 по 1 по 5 по 10 , па сега и овие 50 железни...Ехееееееее, од штедење си имам да си се подновам нешто добро. А најдобро ми идеше кога одев на работа, на колегите им давав 10 ден книжени, а од нив земав 15 железни (оти нив ги нервираа монетите). Е то ти е бизнис :D
    Ова, сакав да ти кажам, барај од сите домашни железни пари, да учествуваат во твојот проект.

На mina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Сакам да кажам...

Ма јас си штедам и тоа намерно кога идам у продавница на продавачките им велам -вратете ми железна паричка :D . Па 10ки и 50ки си ставам во касичката. И на другарките им давам книжни за железни. До сега имам соберено 50 евра 8) . После си се подновувам и јас како Тедимече :)

9. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    501
    Сакам да кажам...

СДК дека кај и да е ќе ги убијам оние од CableTel!! 100 пати ми падна нетот денеска! :@

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    5.454
    Сакам да кажам...

кога сме кај ситните парички и јас сдк дека си собирам и имам отприлика 900 денари. а воедно за тие ситни стално се рчкаме со мажулето и ми вика ти ич не ми ставаш ситни се си ги чуваш :lol: :lol: а јас онака да бе само твоето прасе да биде полно. ок морам да признам има повеќе од мене. а ова со 10 киве и 50 ки ве е топ само се плашам да не ги собереме сите и да нема во промет :rofl: :rofl: :rofl:

11. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

СДК, семејството на Али Риза најверојатно се на Телекабел на фиксната мрежа, а на мобилната на Вип. Па по цел ден се со телефоните во раце, како друга работа да немаат. |(

На TheCandy880 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    501
    Сакам да кажам...

хахахахаахаааах :rofl: :rofl: :rofl: дефинитивно!!!

13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.952
    Сакам да кажам...

сакам да кажам дека сум преглупа ;(
    како можи јас за некој да имам толку трпение рабирање све све све и да не му текнува да се смени дека заслужвам повеќе како можи ;( нека оди све во неповрат
    не попуштам

14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.413
    Сакам да кажам...

СДК понекогаш стварно се осеќам натпросечно интелегентна (признавам, не сум) :!:

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.828
    Сакам да кажам...

СДК дека сутра путујем кучи!!!!!
    Неизмерна е среќата кога ќе си го пречекориш куќниот праг.
    Иако со задоцнување, сепак купив нешто за мајка ми, а баба планирам дебело да ја изненадам :D
    Уште сега треперам цела.... за помалку од 19 часа ќе бидам ДОМА!

На teddybear, Annath, Marilyn-Monroe и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.059
    Сакам да кажам...

777 мислења.... Интересна бројка.... СДК дека сеуште правам еден глуп проект, а утре сум 1ва смена на школо. :@

17. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Сакам да кажам...

СДК слатко си се изнасмеав со нешто што не го очекував овде на форумот :rofl: :rofl: :rofl: Ајде сега добра ноќ убаво да спиете :hai:

18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.800
    Сакам да кажам...

Бидејќи твојата револтираност е од мојот пост,баш ми е криво што до толку погрешно си го сфатила.
    Talk about spinning words out of context :worried:
    Никаде не напишав дека жените во МК се прости,глупачки,напишав дека ми се слоши од начинот на прославување на денот на жените.Тој ден би требало да биде од жената за жената,многу подобри работи можи да се направи со парите кои ги даваат фирмите за организирање на прослава на празникот во кафеана.Лично не гледам каде е непотребната пропаганда или феминистички став ако мислам дека би било многу подобро средствата да се искористаат за купување на мАмографи.
    Во Австралија без обзир на тоа колку трошаат на fast food и голф секоја жена има пристап до мамограф и не чека повеќе од 2-3 дена за тој преглед,што во МК не е случај а раната детекција на ракот на градите е еден од предусловите за успешното лекување.
    Во Македонија се чека на преглед и до 6 месеци поради недостаток на истите,а за 6 месеци може да помини ракот од 1 фаза во 4 фаза во кој си во основа осудена на смрт,така да не гледам ништо невкусно или детски во мојот став,дека ете би можело тие средства да се искористаат за спасување на животите на жените кои се соочени со оваа болест.
    Можеби ете на тебе како вработена и со самото тоа што живееш во Скопје не ти е проблем да одвоиш 6000 денари еднаш во 2 години да се прегледаш во Систина каде не се чека повеќе од 2 недели,ама што станува со жената од Македонски Брод на пример кои ги нема тие средства,која треба да чека 6 месеци за преглед а и мора да дојде до Скопје за истиот преглед.
    Поентата ми беше дека можеле жените да се организираат место во кафеана да направеле кампања за собирање средства за купување мамографи за да секоја жена има во својот град и да немора да се чека по 6 месеци за преглед со истиот.Зарем ти истотака не би била среќна доколку дечкото после 45минути чекање пред зграда место да ти подари букет ружи ти кажи дека уплатил 500денари за купување на мамограф со кој би можело да се спаси животот на некоја жена?Сигурна сум дека нема да ти измами само насмевка туку и ќе добие и сочен бакнеж.
    Мислaта додека го пишував постот кој толку те изреволтира беше фактот дека во 2010 година според СЗО од рак на градите починале 478.000 жени,а повеќето починале поради доцна откривање на истиот,а жените во МК си играат по кафеани место да превземаат нешто што утре може да го спаси нивниот живот.
    Јас се извинувам ако некого ненамерно навредив,ама ово е нешто кое лично ме засегнало сум изгубила блиски членови на семејството па можеби делувал мојот пост малку прегруб.
    Think pink,i do

На Theodora, Dafnee, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.654
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека се ужаснав кога го видов ова http://www.tocka.com.mk/index16.php?ID=29149
    Во истиот момент ми се јави еден таков неизмерен апетит, кој од секогаш го имам но овој пат помножен со 1.000.000, сепак да бидам искрена јас сум далеку од анорексија (читај многу далеку) но што е тука е, треба да се пази... |(

А и кога подобро ќе размислам маживе не се ни 1% издржливи како нас жените, постојано се грижиме за нешто, да не сме биле дебели, или пак премногу слаби, дали сме депилирани, фарбани, нашминкани или испеглани.... :|
    На 20 и некоја (или повеќе) целиот дом е на нашиот грб, се да е средено, испеглано на место, децата да се средени...
    Аххх некој спомна деца :!: , е тие од моментот кога тој ќе с*рши во тебе, мисли дека ја завршил цела работа, потоа ти лупај си ја главата, пази се во бременост, роди го, чувај го, мази го, пази го, воспитуваај го, образувај го...

А дотичниот каде е?
    Па најверојатно е пред ТВ, со пиво и чипс гледа фудбал, игра на неговиот сакан Х-бокс или е со другарите во кафана... :@

И после тој ќе рече јас го израснав тоа дете, јас бев одличен родител а уствари се што вложил тој е еден е*ан сперматозоид...

И после некој ќе рече лесно ни било на нас жените, ајде дојди еден месец живеј како жена па ќе те видам после јас тебе. А на жената???
    Нека и даде Господ машки памет малце да се одмори.

Почнав за анорексијата, а каде завршив???
    Искажувајки ги моите стравови, со кои се надевам дека никогаш нема да се соочам.

Сории девојки, слободно скролајте... :$

20. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

^ Најубава, не ти е денот тебе денеска. :x
    Постот ти е... Уствари имам чувство дека требало поинаку да изгледа, ама излегол тоа што е.
    Редакт/избриши :D :D

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.