Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.654
    Сакам да кажам...

Бројче денов ми беше просечен, не вклучувајки го полагањето кај Фрчковски и двата есеја после тоа... |(
    Но сепак имав убава вечер, со љубениот во кревет, многу пуканки, чипс и кока кола, и едно така добро филмче :inlove: . Аххх љубов... Тој мирно си заспа а јас останав да гувеам во ноќта...
    Туку го видов ова со анорексијата и се возбудив, па забегав у спротивна насока... ]:)
    Туку јас знам што ми е, НЕДОСТАТОК НА СЕКС, примаме терапија за вагинална инфекција и 10 дена треба да апстинираме, ахх уште 4 и после ќе бидам пак мирна

2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.473
    Сакам да кажам...

сдк добар јутар :rofl:
    на фаќајте по едно :coffee:

а кој си пуше нек си фане и по една :smoke:
    а кој не пуше, паметно си прае :lol:
    и сдк, море оваа пенелопа круз имала баш симпатично братче :D

Прикачени фајлови:

На karak, Lux, julie77 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.300
    Сакам да кажам...

ЕДИТ: Да е живо и здраво Ј.Ивановска, да си бидеш најсреќната и најбезгрижната мамичка на свет :* :* :*
    Момче или девојче ???

Ту бреееее, сум се изнаспала.......квантитет и квалитет на едно место :). Е сега со полни батерии треба да се потрудам да го направам денов продуктивен. Бар имам желба и мотив, а тоа е добар почеток!

Имам и мотив за учење! Пааааааааа книги, мислете му ја. Денес ви нема спас, ќе го добиете она што го барате. :rofl:

Ееее денес имам и важен состанок.....ќе одам кај советник за здрава исхрана. Како што ми изгледа ќе треба да јадам трева до крајот на животот :) (ФБИ се престорува во преживар) ....ама ајде и со тоа ќе се помириме. Се’ за здравје!

Толку имам да кажам за почетоков на денот, ништо особено, ништо битно...........ги кажав моите планчиња, а реализацијата ќе ја сумираме после :*

На J.Ivanoska му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.824
    Сакам да кажам...

Инспирирана или поточно поттикната од едни постови овде, на темава, се замислив, што човек сум јас.
    Сакам да помогнам, но при некои тешки ситуации кои и лично ме засегнале поарно ми е да замижам, одам по линија на помал отпор, затоа што јас не знам да помагам а да не се вклучам целата во ситуацијата, премногу преземам врз себеси, премногу знам да се соживеам со нечии маки, проблеми, животи. Небаре јас сум таа која се бори за својот живот...и потоа сум целата во грчеви ако не успеам да спасам некого, ако чујам лоша вест, ако дознаам дека некој го извлекол подебелиот крај, несакајќи. Затоа што болеста не бира. И никој не знае дали ќе се излечи или не. По некоја иронија на судбината, удира токму онаму каде што не треба.
    Баш ми се чини дека некој горе има некој болен смисол за хумор. Ви текнува на говорот на Ал Пачино во Адвокатот на ѓаволот? Е така некако. А ние доле сме театарче лево ќоше за него.
    А јас со такво нешто не можам да се борам. А би сакала! Тупаницава не еднаш сум ја лупнала некаде во некој ѕид за да филтрирам лутина, разочараност, очај, безмоќна состојба. Сакам да сум Исус понекогаш и да наранам цел свет со еден сомун и 3 риби. Сакам да лечам со еден допир. Е не сум Исус. Не знам да чекорам по вода.

И на крајот од денот знаете што најмногу ме лути? Што кога ќе уклучам телевизор гледам како некои привилегирани луѓе кои навистина можат да помогнат, барем со пари, поарно ги даваат истите за голи г’зови и гради напумпани до брада на разноразни плитки натпревари и манифестации почнувајќи од мис на ова, мис на она. И најискрено ми се гади. Затоа што знам дека некој веќе, за жал почива во мир бидејќи не успеале да се соберат средства за помош.

Јас на ова не сакам да сум сведок. Јас не менувам сијалици, јас ја создавам светлината. А кога не можам, поарно мижам. Затоа што некогаш темницата е посилна од мене :worried:

Парче од мојата огорченост за светот денес. Дури и тага. Слатко нека ви е кафето ако го пиете, толку негативни воздишки во етерот од мене за овој четврток.

На FBI, teddybear, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Podarok

Podarok Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    76
    Сакам да кажам...

Вчера добив најубав подарок од дечко ми и денесс денот ми прекрасен... Особено со сонценцево на неботот...

6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.620
    Сакам да кажам...

... кога се изнаслушав куп сериозни проблеми вчера од најблиската и најдрага другарка, срцето ми се стегна и се расплакав.
    Требаше да ја утешам некако, јас се изнаплакав.
    Си помислив - колку се занесувам и колку моите проблеми се смешни и ништожни.
    Да, секоја планина со своја тежина, ама од лошо - има и полошо.

Убаво вика баба ми - убава си, ама не аздисувај.
    Здрава ли си, среќна ли си - ќути си.

Ќутам. :x

На Strumfeta93, FBI, teddybear и 7 други им се допаѓа ова.
  7. k.i.t.t.y

k.i.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    74
    Сакам да кажам...

Сдк ми фали фемина, периодов не можам да кренам глава од обврски и немам толку време да си уживам тука..... Ајде уште малце и ке се ослободам од овој стрес :) |(

8. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    501
    Сакам да кажам...

Честиткиии Ј.Ивановска! Да е живо и здраво!

9. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Ј.Иваноска, нека ти е здраво и живо бебенцето :*
    Големо да расте, златно да е...
    И да бидеш најдобрата мама на свет. :)
    аууу, од возбуџење честитав прво во сдп :$

10. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.457
    Сакам да кажам...

СДвиК тука набрзинка, повеќе да прочитаат, инаку знам дека има тема за тоа, и таму ќе пишам....
    Во веро само што си купив пудра на мисс бјути за 280 ден :o од 700 на попуст, и коректор за 260 :o ....само бројчето сум си го утнала ;( ќе купам ушште една....трк

11. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.698
    Сакам да кажам...

http://www.youtube.com/watch?v=AvpkIZqWdVU

Да,лута сум денес.
    На цел свет.
    Си се запишал гимназија и сега божем Господ го фати за брада.
    Гимназија,во суштина ти е собир на идиоти.
    Почнувајќи од ученици па до професори.
    Само служителките и домаќините ги ставам во категорија работници.
    Барем ученициве,не земаат пари за ширењето идиотизам.А овие така наречени професори..земаат плата :puke:
    Ве мразам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

На FBI, Whatsername, marama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Сакам да кажам...

Која коинциденција значи. Синоќа сте вртеле муабети тука за штедење и собирање парички, а јас баш синоќа си ја направив првата касичка во животот, а муабетите дури сега ги гледам :o Ах овој животот каков е...Колку ли само пати ми се има случено ова, зборувам за некој филм што одамна не сум го гледала или не памтам ни како се вика и оп, истата вечер го даваат на ТВ, или зборуваме за некоја личност која ја немам видено 100 години и оп, истата ден ете ја....и многу, многу други вакви коинциденции...Ахх, го сакам животот кога е ваков мистериозен :inlove:

На TheCandy880 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Butterfly-itgirl4s

Butterfly-itgirl4s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    285
    Сакам да кажам...

mmmm toa bratceto ima sreka so ne e tuka :rofl:

14. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Сакам да кажам...

Сдк дека е многу убаво коа ќе си купиш неколку работи што ти се допаѓаат :lol:
    Па така и јас сабајлево си купив и сум си чудно весела :D
    Имајте убав ден Феминки :)
    ЕДИТ:Честитки и од мене Ј.Иваноска, нека е живо и здраво :)

15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.528
    Допаѓања:
    92.248
    Сакам да кажам...

Животот е кучка и тоа лоша кучка. Никогаш не знаеш каде ќе те загриза и колкава рана ќе ти направи,а за лузната не сакам ни да помислам.
    Прекрасно е да станеш во раните утрински часови, некој да зборува зошто стануваш или зошто спиеш. Зошто јадеш од лебот што го купила таа, па и кафето е од неа. Среќа си купив чај, па најверојатно водата нема да ми ја забрани. Ми го уништи цел ден, ама најважното е што со мене го подели најголемото богатсво- дијазепам од 5мг. Го испив како некое бонбонче и сфатив дека веќе отрпнав и на нив. Се прашувам кој е наредниот чекор во овој пекол?
    Се плашам, навистина се плашам дали почнав да чувствувам омраза кон неа? Знам моиве чувства веќе се движат натака. Дали заслужи или пак дали заслужив? А што е со сестра ми, како таа го заслужи овој пекол?
    Па ми се појавува прашањето, ако Бог прави нешто со што ги повредува некои луѓе, по некое време им се оддолжува со среќа. - Зошто кај мене не е така? Зошто?

16. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Сакам да кажам...

Сакам да излезам малку надвор, да пијам кафенце со другарките, да тркнам во Веро да си купам кзметика, да јадам сладолед во корнет....
    Ама нема!!! Јас ќе си седам и ќе си учам. Таква сум, 5 до 12, никој не ми е крив. :devil:
    А вие уживкајте си во денов феминки.

И... Ј.Иваноска нека е живо и здраво!!! :party:

17. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Сакам да кажам...

СДК ме чека учење, а времето надвор е :sun: :inlove: И сакам да и честитам на Ивановска за новата и најубавата улога во нејзиниот живот која сигурна сум ќе ја одигра феноменално ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО првото бебенце на форумот :* :* :*

18. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Сакам да кажам...

СДК добро утро.Уште поубав нека ви биде денот.А вечер да го доживеете тоа најубавото :$ ;)

Време е и јас да се средам.После толку време боледување,сум се запустила скроз...Овој дечко ми чим иде уште со мене просто мора многу да ме сака...Ја сама неможам да се гледам,а он па ужива во секој момент што ќе успее да ме ѕирне...Смотан еден :^) :rofl:

И така ви викам од денес се враќа старата средена дотерана Мисс,јер ово вако више неможе 8)
    :emo:

И ете таа Мисс и честита на Ј.Ивановска.
    Нека е живо и здраво,и убаво на мама :angel: Па ако е женско и оно феминистка да ни стане :) :*

На FBI, J.Ivanoska, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    Сакам да кажам...

Нека оди у П.М. ова јутубот глупав, најглупав!!!!!! Ми се поремети скроз! :@ :@ :@ :@ :@ сакам да си гледаааааааааааааа.................

се извинувам за испадот. Ама нервозна сум...
    Ај еве една песна, вие барем ќе можете да ја ВИДИТЕ и слушнете!
    http://www.youtube.com/watch?v=yO2IthSbyxE

20. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Сакам да кажам...

Дека надвор вее снег, внатре е бања, сама сум пиштол гола, си слушам Girls :rock:, ќе си зготвам храна, запалам индиско стапче и денес ќе се сакам онакава каква што сум. Убаво ми дојдоа зборовите од други. Како што рече тој- убаво е да те посакуваат исто како и јас! Хм! :*

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.