Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.451
    Сакам да кажам...

Училишен натпревар е,еден се одбира за регионален.Многу ми се страв,имам фобија од засрамување :) Фала инаку..

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. didi1982

didi1982 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    4.115
    Сакам да кажам...

Ајде, со среќа, со лесно!

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.300
    Сакам да кажам...

J*боте!!! Се измачив дури ги испринтав овие 150 страни, страшно искуство! А кога ќе ми текне дека треба да се учат :worried:
    Ама сега тоа и не е толку битно...утре ќе му ја мислам ;)

Сега СДК дека ми се спие, денов беше дооолг. Исполнив се што зацртав, ама богами и ја истрошив целата енергија што ја имав. Ееееј па супер сум, дури и ноктите стигнав да ги налакирам....една обврска помалку за утре сабајле :lol:

Излезе по мое, не кренав прва слушалка.....а богами штрајкот се исплатеше ;)

BTW.......Можеби ќе станам вегетаријанец..........Има некој вегетаријанец на форумов ???? :$

4. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Сакам да кажам...

Цел ден го преспав :yawn: а сега одам да си продолжам |-) .
    Цел ден така ми пропадна, а и сега бесцелно се ѕверам во мониторов |( .
    Останете ми поздравени, добра ноќ :*

Едит: Сакав ова да го додадам

,, Беше пролет, но јас сакав да е лето со топли денови и прекрасни прошетки. Беше лето, но јас сакав да е есен со пожолтени лисја и свежо, суво ветре. Беше есен, но јас сакав да е зима, со прекрасен бел снег и радоста на празничните денови. Сега беше зима, но јас сакав да е пролет, со пријатна топлина и расцветана природа. Бев дете, но јас сакав да сум возрасен, слободен и почитуван. Бев дваесет години, но сакав да сум триесет, да сум зрел и искусен. Бев средновечен, но сакав да сум дваесет, со младост и слободен дух. Бев пензионер, но сакав да сум средновечен, мудар и без ограничувања. Мојот живот заврши, нo јас никогаш не го добив тоа што го сакав.`` Дали сеуште сте незадоволни со она што сте...и она што го имате во моментов?! НАСМЕВНЕТЕ СЕ И ЖИВЕЈТЕ ГО МОМЕНТОТ СО ОГРОМНО ЗАДОВОЛСТВО!!!

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  5. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.354
    Сакам да кажам...

E нема поубаво чувство од тоа после добар секс :$ :lol:

6. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.195
    Сакам да кажам...

Не ми е јасно... Навистина не ми е...

Колку се луѓево неблагодарни... Имаат се што е потребно за убав живот, и пак кукаат. Буквално кукаат! Се родиле здрави прави (сега кога читам за мутации, сфаќам на денешницава колку треба да си среќен за да се родиш здрав), не знаат да го ценат тоа... Секојдневно гледам како луѓе би се откажале од се, само за да можат да поминат уште барем ден два со нивните сакани... Гледам како се згаснуваат животи, животи кои допрва требало да искусат многу нови и убави работи! Никој не цени што е здрав!

Се жалаат дека немаат љубов! Колку само љубов има околу секој човек, само колку сме ние ненаситни? Да, има и лицимерие на светов, лаги, сплетки, бодење на нож во грб, но има и прекрасни личности кои секој ден не опкружуваат со љубов! А за вистинската љубов, онаа која навидувам само денес (не) се цени, ја одбиваат а потоа плачат како се тажни и сами...

Никој не цени што има обезбедено покрив над главата и храна... Ми се стега срцево кога гледам мали деца кои живеат на клупата во паркот, и јадат само тогаш кога некој ќе се сожали ситните пари да ги остави во нивната кутија! Деца кои останале сами на овој свет, затоа што нивните заминале на другиот, деца кои сиропиталиштата не можат веќе да ги издржуваат затоа што веќе се големи. А тој што има, фрла храна кога не може да ја дојади, и ниту еднаш не вели фала (на она/оној во кое/кој што верува)...

И кожата ми се ежи во 1 по десет на минус петнаесетта кога ќе слушнам некој млад човек каде што вели, ништо немам, никој не ме сака, аман со мојов живот. Тогаш како се воздржувам да не го нашлакам тој човек и јас не знам.

Животот е убав (Заедно со сите неубави работи, кои го прават целина)... Само колку ние го гледаме тоа? Дали треба не дај Боже да се случи нешто неубаво за да сфатиме колку всушност сме богати?

На teddybear, Neytiri, julie77 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.933
    Сакам да кажам...

Не знам зашо, да не грешам душа, ама ми мириса на режисер што рече еднаш некоја форумџика. И тоа во темата силување.... |( такво чувство имам, не знам. |(

8. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.525
    Сакам да кажам...

Чекам да се запролети .... и да полетам во сета младост што ја нуди!

9. imorena

imorena Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    4.013
    Сакам да кажам...

Конечно ми помина главоболката, после 3 дена дури и чудно некако ми е без неа
    Ми иди да [​IMG]

10. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Сакам да кажам...

Men are simple. They can tell everything in 2 words and solve the problem, while the women will spend a lifetime... :|

11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.080
    Сакам да кажам...

СДК дека ај донт гив а фак што ќе речат луѓево за мене, ниту што ќе си помислат... мислат... ако воопшто мислат... абе не сум таков тип што се замара да не биде осуден од околината :devil:
    Си живеам како што сакам, туѓите мислења не ме засегаат, битно околу мене си ги имам луѓето што ги сакам и ме сакаат, а луѓето... ехх... луѓето и златно дете да си пак ќе си имаат за што да те зборат! :!:

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

После 20 обиди... погодена е нијансата. :whew:

На Miss-Independent му/ѝ се допаѓа ова.
  13. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

СДК денес увидов до каде може да оди човековата глупост и лицемерие. :x
    Себични суштества, идиотизам. Не ми се верува колку само се здобив со главоболки и нервози :@

А и хороскопот гледам е.... :|

14. bravegirl

bravegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    69
    Сакам да кажам...

All things that are,are with more spirit chased than enjoyed...

15. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.654
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам т.е. да ви се пофалам дека првиот пар панталони сошиени од моите раце се 50% готови. Ахх колку сум само среќна... Научив конечно да шијам и на машина, јез да треба да се усовршавам али има време...

Но утре или задутре кога ќе и отидам на мајка ми, знаете што ќе ми рече:
    -Ти дете си го згреши школото, јас кога ти викав иди си во Уметничко, ти не Борис за тебе. Дојде време за факултет, ти трк на Правен а златен Моден дизајн :?: . Имаш око за тие работи...Знаеш повеќе од мене, али ти политики ќе ми бистриш, Груевски ке го замениш. Но ајде што си сакаше тоа учиш, ако ништо друго барем никогаш нема гола да бидеш... :|

Али нмв, јас сум си среќна со новите панталони, среќна сум си со факултетот и се ми е ок, а мајка ми...Нека збори колку што сака, ова си е сепак мој живот... ;)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  16. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    198
    Сакам да кажам...

СКД мноооогу ме боли вилицата, ми го извадија забот вчера, потечено ми е непцето :( :( :( Неможам да заспијам, а утре сум на факс од 8 саат :( :( :(

17. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.300
    Сакам да кажам...

Добро утро!!! Добро!!?? Мање-више.........
    Само туш ме спасува, од моменталната психофизичка-состојба, која владее со мене :?:. Дури ни сонцето не успеа да ме расони утрово... :?:
    А не ми се спие, едноставно само сум во lazy mood и сакам да чекорам по “линија на најмал отпор“!

Е чудната работа е што овој lazy moоd, се јавува токму тогаш кога имаме најмногу обврски и задачи за исполнување. А баш денес, не би се помрднала од кревет! Би уживала во мојата доза на рамнодушност и незаинтересираност, би јадела колачи, би пеела караоке......но, веќе е доцна!
    Се разбудив од ваквиот сон и се наоѓам во реалноста!

Се мотивирам! Колачите ќе ме здебелат, музиката ќе им пречи на комшиите, а мојата рамнодушност и незаинтересираност нема да ми донесе напредок! Затоа..........
    СО МОЌТА НА ПСИХАТА, ЈА ПОВИКУВАМ ЕНЕРГИЈАТА!!! (треба да звучи како Хи-Мен)

Ќе излезам од дома и ќе ги исполнам обврските.....од седење дома и од спиење нема спомени, а богами ни нови познанства ;)

И еве сега го пречитувам ова мое мислење, сфаќам дека јас сум подобар и попривлечен човек кога сум енергична и позитивна :). Ајде одам јас да си пуштам музика, па после да се ОФРЕШАМ со еден туш!

Бидете ми позитивни денеска и нека ви биде убав денот, го заслужувате тоа! :*

На teddybear, LivingGlam, Theodora и 2 други им се допаѓа ова.
  18. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека мојот мозок доколку сеуште го имам во последно време откажува послушност!!! Прави обратно од се што ќе му кажам!
    А времево како се погоди...јас и онака не седнував да учам, а не па сега... :o Леле историја денеска како ќе ми шибне еден кец...Не за друго, промаја ќе им дува на двојките, не дека ми е гајле....Мене да ми е гајле-НЕЕЕЕ! :x Како јас ќе завршам трета година?!? До сега со две четворки поминував, на што личи бре ова??? Срам да ти е pumpkin, да се засрамиш! |(

19. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    501
    Сакам да кажам...

СДК сакам да ставам тетоважа ама незнам која, т.е. се двоумам меѓу овие две :sweat: , малце помош девојки?
    Било која би одела на плешка..
    (фениксот не би бил до толку обоен во никој случај, или би бил црн со мали црвени детали)

Прикачени фајлови:

20. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.302
    Сакам да кажам...

Сакам да Ви кажам дека едвај од 3 дена читање стигнав до 700 страна ... се прасхувам кога ке стигнам до крајот ?! :?:

До parrot » Ако може да кажам мое мислење е за 1вото некако ми е мнн прекрасно
    п.с. може и 2рото би го одбрала но симболиката на мачето не му ја сакам мнн мнн
    поззз

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.