Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anima

anima Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    276
    Сакам да кажам...

СДК
    Преубаво е да се биде дома.Уморна и настината,сепак среќна во прегратките на мојот дом.
    Се наежив од вестите за Јапонија.Замислете,за една секунда да исчезнат твоите најблиски,да ти се сруши се,тогаш мислам дека и самото преживување е полошо и од тоа да бидеш жртва на оваа природна катастрофа.Жално,секому може да му се случи,било каде и кога.Природата не прашува,не предупредува,а што е најтажно во целата приказна е дека човекот е немоќен да стори било што.Се плашам од природни катастрофи.Многу. :(

2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.077
    Сакам да кажам...

Најголема заблуда од која страдаат луѓето е нивното сопствено мислење

3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.469
    Допаѓања:
    68.872
    Сакам да кажам...

СДК вечерва испадна и подобра од што очекував. СО филмчиња, пуканки и мнооогу љубов :inlove: :inlove:
    (Искрено, си се смеам самата на себе некогаш со патетикиве :lol: )

4. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сакам да кажам...

Start spreading the news
    I am leaving today
    I want to be a part of it...
    New York,New York

[​IMG] :inlove:

На Miss-Independent и Mistery им се допаѓа ова.
  5. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

Денов беше долг... А ноќта ќе биде подолга :lol:
    Најголемиот дар од Бога е љубовта! Никогаш не се откажувајте од личноста која ја сакате, се што се добива на потешкиот начин, е повеќе ценето.

СДК:
    “Laugh as much as you breathe and love as long as you live.”

На marama и MacaLove им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.252
    Допаѓања:
    167.873
    Сакам да кажам...

Ау Марли,баш ти фала,ептен ме опиша.Ми вети и ете го стори.Ептен јас,ептен за мене. :D Се зезам.Патем,убаво видео,со убава песна.

Сдк...како сум чудна во задно време.Кога ќе видам 11 и пол навечер,викам,леле ама е касно,а заспивам во 4 и кусур...шо човек ќе бев.

На Marley му/ѝ се допаѓа ова.
  7. angelce1

angelce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    234
    Сакам да кажам...

СДК инспирирана од темата Што вечеравте? ќе одам да си го посетам фрижидерчето мое мило да видам какво изненадување има за мене (или пак само ке се прошетам до него,ќе направам отвори-затвори) и ќе си се вратам) :D
    Ајде на јадењееее :P

8. white.kitten

white.kitten Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    76
    Сакам да кажам...

СДК1 декаа сега јадев маффинн уфф прееевкусен беешее.
    СДК2 до сега имав едно мало бебенцеее и го изгњавив, го голицкав и игравме со барббики аххаха =))

9. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Сакам да кажам...

СДК дека сега на именденот со другарките многу убаво си поминавме.....смеење до солзи...за што ли не направивме муабет......Прекрасна вечер :rofl:

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.578
    Сакам да кажам...

Ноќта секогаш нуди поголема тишина,но и немир.Тишината станува проклето гласна кога ме напаѓаат спомени и ме инфицираат до болка.Конечно разбрав дека најголема осаменост и не е да си сам,туку да бидеш со некој кој премногу ти значи-а да нема веќе ни збор утеха,ни грам доверба,ни трошка разбирање.Кога си сам барем не се плашиш од предавство и нема кој да ги изневери твоите очекувања-ете предности.
    Се чувствувам како да сум се разбудила од длабок сон и веќе Земјата нема да е повеќе сигурно катче, кое несебично дарува спокој и после се‘.Како да ми удрила в глава Коперниковата теорија,па се‘ ми се врти во круг,како да чекорам низ магла.
    Си мислам како луѓето си приоѓаат на почеток како туѓинци,после доста време поминато заедно се создава илузија дека се знаат,претпоставуваат дека се познаваат на основа на некои факти кои ги знаат еден за друг,за на крај да се разделат како поголеми туѓинци отколку што биле на старт.
    И напразно мислам,кога се е веќе смислено,изџвакано,случено некому претходно,ама јас мора да го поминам мојот циклус на мој начин-туѓо искуство овде е од мала полза.Па зошто да го развлекувам овој немир како тесто,да го оставам да кисне и нараснува и да го печам на оган од сомневања,копнеења за нешто подобро?Веројатно немам друг избор.
    Утре е нов ден,имам грст планови за активности,не ја сакам оваа ноќна малодушност,но таа понекогаш ме сака мене.
    И ме убива емпатија прееска се изнаплакав за невозвратената љубов на еден филм,или плачев над својата несреќа?Без причина човек се смее,но плачењето секогаш е со причина,иако некогаш е задкулисно некаде затскриена.Ептен сум лоу енерџи,одам по чоколада,очајно ми е потребен серотонин-макар и вака стимулирано.
    Земјотресот во Јапонија ме потсети на кревкоста на човековата егзистенција...Ми се насобра премногу несреќа и туѓа и сопствена.Сите бараат среќа,ама неволјите доаѓаат сами неочекувано.Утре пак ќе изгрее сонце,се‘ ќе биде пак обоено низ призмата на новосоздадено надевање и ќе биде полесно.Или пак ќе биде поинаку.И несреќите и нивните последици,како и се‘ друго,трпат промени-сепак останува трајна лузна,а ветераните се гордеат на лузните.Ниедна победа не е извојувана лесно.А битката со самиот себе е најисцрпувачка.

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.908
    Сакам да кажам...

СДК дека никогаш повеќе нема да го слушам машкиот дел од моево семејство...немаат појма од фудбал :lol: , запнале Јувентус 2-ка, па 2-ка, убаво си викав 3+ да ја играм :fubar: , шипак 2-ка...бриши г* со ливчето :headbang:

13. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

СДК многу ме нервираат девојки што се облекуваат како теткици, па уште горди |(

На figgiMK и FortuneTeller.xD им се допаѓа ова.
  14. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Сакам да кажам...

Мора ли секогаш да ми се пријадува во ниедно време? :worried:
    Шетам како улава од соба до кујна, 100 пати го отворив и затворив фрижидерот.
    Ем гладна ем пребирлива.
    Сакам да престане да ми се отвара дизната за храна во ниедно време. Па ќе се здебелам бре, а НЕ САКАМ! :devil:

На marama и sparklie им се допаѓа ова.
  15. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Сакам да кажам...

Баш го постирав сега на фб, секоја чест за дечкото колку само убаво си кажал се! Секоја чест!

16. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

Е ајде де. Иста сум и јас. Го отворив фрижидерот и „штипнав“ од се по нешто :D и пак ми се сака сега. :worried:
    Добро ќе беше да имаше еден катинар на фрижидерот ама од тие големите и дебели, со некоја комбинација од 10 цифри :D

На FortuneTeller.xD му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

А јас си порачав да ми донесат. :D :D :D

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.700
    Сакам да кажам...

СДК убава вечер, во целина. :) Се` е добро кога добро ќе заврши. :)

Мило ми е повторно што го видов, иако ми е срам да го погледнам во очи. Ниту ми има нешто направено, ниту јас на него, но чувствувам дека имаше сфатено. :lol:
    Само „Здраво“ е сосема доволно. :)

Патем, љубов било кога ќе застанеш кај него на профил и сликата ќе му ја погалиш со стрелката од маусот. Брееј мајката. :^) Све и свашта. :rofl:

19. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Сакам да кажам...

Ужасно многу ми се спие но не се давам. Не, не, силна сум и ќе ги натерам очиве да останат будни уште петнаесетина минути. Си го враќам филмот назад и се чувствувам како да сум повторно таму, се чувствувам како се уште да пеам и играм. :) Да, прекрасна вечер беше ова, а уште попрекрасен беше овој ден во целост. Сончевото време ми донесе убаво расположение и целиот ден ми помина така, набрзина, среќно.

20. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Сакам да кажам...

Прекрасен е и има прекрасна насмевка :inlove:

На barbiche му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата: