Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.824
    Сакам да кажам...

Малку ЕПП, отворив нова тема во МУЗИКА. Повелете.

Ај да видиме дали воопшто ќе биде плодна :emo:

Крај на ЕПП пораките, продолжете да правите...што и да правевте до сега :)

2. black-angel

black-angel Domina Umbrae Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.697
    Допаѓања:
    4.703
    Сакам да кажам...

не сакам да учааааааам :doh: ја мразам колоквиумскавааааа :swear:

3. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Сакам да кажам...

За сите девојки што мислат дека не се сакани и дека дечковците не ги заслужуваат. Ајде бришка тие мисли да ги испадите од главите :* .
    Некои ситници имаат големо значење.
    Таа е убава. Тој е шармантен. Таа е прецизна. Тој е несериозен. Таа е воркохолик. Тој сака да се излежува. Таа била бубалица. Тој бил седум пати на полагање и обично се снаоѓал. Таа е кариеристка. Тој е невработен. Таа потекнува од угледна фамилија. Тој е дете на разведени родители. Таа е дружељубива. Тој има само тројца пријатели. Таа е строга. Тој е опуштен. Таа живее здрав живот. Тој пуши и пие. Таа гребе грепки на лотарија. Тој игра покер и рулет. Таа спортува. Тој е дебел. Таа го полни фрижидерот во недела. Тој го празни до среда. Таа гледа документарци. Тој игра видео игри. Таа има мачка. Тој понекогаш посакува да ја отруе.
    Таа ја обожава сината боја. Тој ги разликува само трите на семафорот и кон нив е апсолутно рамнодушен. Таа обожава чевли. Тој има еден пар патики од прелани. Таа секој втор ден пие кафе со сестра ѝ. Тој со својот брат не се видел осум месеци, го избегнува бидејќи му должи пари. Таа ги знае родендените на сите од фамилијата на памет. Тој до сега четири пати си го заборавил својот. Таа сака цвеќиња. Тој сака зелка и марула. Таа сака да прелистува модни списанија. Тој сака да чита новина додека седи на шоља. Таа посакува, тој барем еднаш да ја изненади со романтична вечера по повод годишнината на нивната врска. Тој секогаш јаде хамбургер пред телевизор на тој ден. Таа сака романтика. Тој мисли дека таа премногу гледа шпански серии. Таа сака масажа под свеќи. Тој го сака задното седиште на автомобилот. Таа сака тивка музика. Тој сака да се откачат на рок журка. Таа сака да се држат за рака додека шетаат. Тој се чувствува истормозен од оваа формалност.
    Таа сака тој да ѝ се обраќа со милни зборови. Тој сака да ѝ се обраќа со „Џони„. Таа сака да водат љубов. Тој сака секс. Таа инсистира секогаш во спалната соба светлото да е изгаснато. Тој сака да ужива во секоја несовршеност од нејзиното совршено тело. Таа сака да добива ситни подароци од него како знак на внимание. Тој сака да ја гледа додека таа спие. Таа сака комплименти. Тој сака да ѝ пишува пораки на фрижидерот: „те сакам,дебела„. Таа сака долги разговори по телефон. Тој сака само да слушне дека таа е во ред. Таа понекогаш смета дека тој не ја заслужува. Тој мисли дека е среќно копиле и го смета истото. Таа се залага за моногамна врска, но понекогаш флертува. Тој никогаш не погледнал друга жена. Таа го сака. Tој неа повеќе од себеси…

На MacaLove, esperanca, la-chicka и 8 други им се допаѓа ова.
  4. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Сакам да кажам...

Јас отидов да се натрескам и да си поживеам додека сум млада.
    Ако може мама, можам и јас. И тоа уште повеќе ]:)

Вечер ќе си го сефтосам ланчето што го направив, ако ме препознае некоја нека ме пуца утре во ЛП. :D
    Не за друго, планирам бељи да правам! :devil:

5. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    650
    На femina90, RainBow и julie77 им се допаѓа ова.
  6. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

СДК многу се нервирам вака кога во 10ч ќе ми текне дека сум заборавила кафенце да се напијам, а сега ми е касно.
    Иако времево е за никаде, јас сум во одлична форма, имам многу љубов да дадам, ама кај најдов вечерва |(
    Нешто недостасува, а мислам дека овојпат знам што... Свесна сум дека не може да се направи ништо околу тоа, до некаде сум сама крива, а до некаде...што знам природата.
    Луѓето што ги сакам и ценам се ретки. Понекогаш се чувствувам како изрод во срединава.

На viki44e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    533
    Сакам да кажам...

Еве конечно малку време и за мене. Не знам што ми е, но во последно време многу размислувам за некои грешки кои сум ги направила. Дали да се каам? Не. Не вреди. Сум го направила тоа. Враќање назад нема. Единствено што можам да направам е да не ги повторам. Ужасно сум преморена од овај толку убав град. Кога има галама ми фали тишина. Кога има тишина ми фали галама. Не можеш на раат да излезеш ни до прогот пред твојата куќа затоа што случајно може да падне стаклото од прозорезот од старата спротивна комшиска куќа. Одиш на училиште и гледаш да пазеш што зборуваш, со кого се поздравуваш, кој ти прави муабет, дали да се скараш со некој... На крај дознаваш дека сите кои си ги сакал повеќе од себе те оговараат зад грб. Заборавиле се. И сега се прават силни. Ви пука филмот. Седите на час. Досадно е. Знаејќи дека вас нема да ве станат, сецкате ливчиња. Така трошете нервоза... Или само уште повеќе се нервирате. Се врти другарката ви кажува некоја глупост и се смеете. Завршуваат часовите. Пазите каде ќе се опулите и каде ќе го направите вашиот нареден чекор само ради тоа што не сакате да се сретнете со некои личности. Одите по улица и внимавате да не ве види некој познаник за да не ве застане во гужвата и да не ви избега друштвото. Поминувате пред кафичите, гледате некоа позната фаца и почнуваат озборувањата. И се така се врти во круг. Секојдневие. Монотонија. Кога ќе заврши ова? Зарем сеуште постои грам слобода во овој така натрупан, а сепак празен град? Наредно нешто што следи е бегство! Но каде? Со кого? На колку време? ... Невозможно!

8. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    Сакам да кажам...

сакам да кажам мразам колоквиумиииииииииииии :headbang: аххх треба да се учи а и + хемија уффф ниш не сваќам тапа сум би сакала сега да сум некаде со срценцето да си пијам кафенце и :smoke:
    а и гуска таа што составувала прашања хемија кај 50 се па и долгометражни се гледа дека обожава хемија али да имала исав кон нас незналициве :lol:

9. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Сакам да кажам...

..Денес се ми беше наопаку. Едно правам - друго ми излегува :| И сега ми фали и вечерта да ми заврши во тој стил (марфиевски :devil: ) Или па не... И јас не знам шо сакам да кажам. ..Дај иди бе побрзо, па не можам веќе да те чекам, ќе заспијам :$

10. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.698
    Сакам да кажам...

Добивм фикс идеи , сакам да правам забранети работи.
    Какви се рефрени ми поминуваат низ глава.
    Си пеам ли си пеам..немам гајле.

11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.828
    Сакам да кажам...

СДК дека ми зафали топлина и силна прегратка.... ама само на кратко!
    Јас сум...[​IMG]...НЕВЕРОЈАТНА и небопедлива :muscle:

На anastasija85 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сакам да кажам...

Честито 10 месеци...душо моја.
    ИАКО НЕ ТИ НИ ТЕКНА,ПРЕМОРЕН СИ БИЛ :@

Нема врска,кој сака искрено,нема душа да врати...Моли сега,моолиии.

13. didi1982

didi1982 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    4.115
    Сакам да кажам...

СДК дека одвај чекам да ја добијам стипендијата што ја чекам и да збришам од земјава. Не ги бива веќе луѓево, отишле во неповрат!

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.470
    Допаѓања:
    68.872
    Сакам да кажам...

СДК не се препознавам веќе. Многу сум си смирена, разговарав дома со моите за многу работи и увидов дека грешам. Ама нели не е касно за поправка :)
    А јбг, може и до апчињата за смирување да е :D

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

епа честито 1 недела излегување заедно-на тебе не ти текна ама мене ми текна :D
    и за првп пат ме нарече љубави моја :$ леле звучеше прекрасно
    и КОНЕЧНО призна дека ЈАС ТЕБЕ ТЕ КАРИВ хехехехе :lol: :rofl:

16. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    3.591
    Сакам да кажам...

Кажа неколку работи, може и несвесно, а може и намерно, али видов дека сум дел од неговите мисли :)
    Поубав крај на денот и на напорнава недела ..... не можеше да се случи :)

17. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Сакам да кажам...

Дека се чудам како само брзо се менуваат луѓето. :o Фала му на бога мирна сум, и си прифаќам онака присебно. Најверојатно ми е пишано да одам по долги патеки сама. |( Се одразува на мојата креативност ако ништо друго позитивно. Успеав да дофатам некој еквилбриум ке пробам да не паднам. Ќе го сакам студот овде, ќе го сакам дождот :rain: , ќе ги сакам ове смрзнати фаци околу мене, а на оние онаму им кажав што имав да кажам, мислам дека нема потреба од присилни работи и комуникации (ме вадат од такт).
    Наредната недела актови со маж, апаратот ми е спремен, објективите чисти, концептот во глава- имам потреба да се нахранам со добра фотографија. :~:

18. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Сдк не знам кај ми е главата ... и тони зен и супер зен зен зен зен ... јас не знам зошто одам кај што не ми е местото :lol: Пуста јас не можам да кажам не кога ќе ме играат на картата најдобри другарки :D

19. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    701
    Сакам да кажам...

It's my birthday ladieeeeeees :dance: :party: :makeup: ^_^

На eki4k2 и Forgotten им се допаѓа ова.
  20. ofi4

ofi4 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Сакам да кажам...

сдк.....нервиве ми попуштаат.....И yawn...Happy Birthday to you,all the best

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.