Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.896
    Сакам да кажам...

Енибади хорни тудеј? :^)
    Јас не сум, фала на прашање. Најверојатно зашто баба ми ме изнервира од сабајле па ми ја уби желбата. :wasntme:

Инаку се чувствувам како Фејсбук лајк - сите заради мене се караат. :wasntme: Еве тато ја нападна старава зашто ме нервира, дада на зетко му се развика зашто ке закаснел со тостот за мене, мама се искара со тетката во банка зашто ми го згрешиле матичниот... waaaaaaaaa... иц бикомин интрестин. ^_^

Ах каква раздвиженост предизвика овој лајков фејсбуковски... поточно јас де. :wasntme:

И додека се чувствувам вака влијателна, и хорноста ми се враќаааа!!! ]:)

It`s getting hotter, it`s a burning love
    And I just can`t seem to get enough...
    ]:)

На Theodora, Strumfeta93, Phyramide и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.579
    Сакам да кажам...

После една година повторно се врати за да ме потсети дека ништо во животот не е толку важно колку здравјето.
    Да.
    Поготово кога атеист ќе ти каже дека ќе цркнеш пред роденден.
    Е тоа мили мои е најголемата иронијa,да бидеш проколнат од атеист -.-
    Дури имам и право на избор,тоа е добра работа.
    Да,патем еве пролетта започна.
    Сега ќе му отидам на матичниот целата во зелено..
    ..или само блуза ќе си облечам таква.
    Се надевам дека и лековите ќе имаат зелена паковка!
    Така сите зелени да сме.

3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.620
    Сакам да кажам...

... имам карти за Баста Рамјс!!! ^_^ ^_^ ^_^
    Е ај не!
    :emo:

Јас сум најсреќното девојче на нашата улица. :makeup:
    Орхан си е на неговата.
    ;)

На teddybear, Strumfeta93, Phyramide и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.887
    Сакам да кажам...

Биди зелен тии.. :D Немој да бидеш сељак. 8) http://www.youtube.com/watch?v=tIsUCZkO5Wg

На Ashling му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    341
    Сакам да кажам...

Денес официјално можеме да се распролетиме! Ајде пуштајте ги сите насмевки и цветови едни кон други, почнете да цветате, насмевнете му се на сонцето што се мисли дали му е време да ве прегрне, охрабрете го и чекајте со раширени раце! :)
    Се', ама се' изгледа поубаво во пролет, освен моите очи зацрвенети и мојот отечен нос, ама ако, ќе шмркам и трепкам, пак ќе одам во парк, ќе седнам на трева и ... се надевам дека ќе станам :rofl:
    Ви праќам пролетни полетни и лефтерни фемински гушки :*

На Rozich му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Сакам да кажам...

Сдк Ника ис филинг секси тудеј :wasntme:
    Колку прекрасен понеделник, дали е можно јас да го реков тоа? :lol:

7. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.349
    Допаѓања:
    5.900
    Сакам да кажам...

СДК конечно толку години да останам дома за Ден на екологијата. Но сепак не уживав дома, туку чистев. :!: :)
    Денешното што сакав да го кажам е дека треба да се учиме да живееме со недостатоците. Најновата лекција од брат ми е оваа. Среќна сум и уште милион пати и се заблагодарувам на мајка ми што родила вакво дете, кое ме учи во животот да се справувам со секакви предизвици. После секоја караница со него, јас бев навредена. Се затворав во соба и плачев. Размислував како он мене ич не ме сака, но сега сфаќам дека сака само да ме научи дека после секоја навреда, лоша работа, критика, не морам одма да трчам кај мама и кај тато и да им се жалам, туку сама да се одбранам и да се справам со тоа. Учете се и на ваша сметка да се насмеете. Нека не ве навреди фактот дека ви се откриени недостатоците, туку радувајте се дека сте малку што имате исти недостатоци. :)
    Да, се тешам со тоа дека 'малку' сме што имаме клемпави уши. :)

На teddybear, Angelche и Marilyn-Monroe им се допаѓа ова.
  8. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Сакам да кажам...

Е неможеше победен ден да имам :swear: ...ништо, треба да си го зменам ников од Среќичка во Несреќа, па тоа повеќе ми одговара. Мразам неизвесност и чекање и кога ми викаат ај, ќе положиш со оној поглед полн со сожалување. Мене не ми треба тоа, паднав да и што сега, ај да се откажам. Како не....ќе си ја прашам за тоа. Еден пвик од другарка ми ми го расипа денот...и така.

9. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Сакам да кажам...

^^
    Така треба anni ,не се комплексирај :!:
    Еве јас ти праќам еден клемпавоушески поздрав :D
    Не се замарај со тоа ,летај си со ушињата ^_^ :rofl:

На annii му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Сакам да кажам...

Пролет :inlove: ит саундс најс :) После вчерашниот муабет со него, се осеќам многу полесно. Одамна не сум станала на десна нога, обично се на лева, или па на двете като нинџа кога доцнам за на школо. А денес немав ни школо па се излежував до миља волја. Се надевам ќе ми потрае расположениево, нели денот по утрото се познава.

А и хороскопот со моја љубави ни е на место :)
    Вага
    Денес Сонцето влегува во вашиот сектор на сериозните врски и обврзувањето, а таму ќе ги здружи своите сили со Меркур и Уран. Во наредните 30 дена сè ќе ви биде позабавно ако го правите со вашиот сакан покрај себе.

Ако досега ги криевте вашите искрени чувства кон одредена личност, сега можете да го отворите вашето срце. Не се плашете да флертувате.

11. k.i.t.t.y

k.i.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    74
    Сакам да кажам...

Сдк дека дека не сум воопшто наспана и дека цел ден ми е :yawn: :yawn: :yawn: :yawn: :yawn: :yawn: :yawn:

12. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.929
    Сакам да кажам...

ЛЕВ ми е денов. ЛЕВ.

Цела сум во кремасто костимче скоцкана, бев на доручек со колешка, на по една свежа салата - и се капосав со зејтин. Онака... колосална штета на светлите пантолони. Трчав до тоалет - а штиклите на плочките вриштеа по пантолоните и све што беше внатре се сврте...Шлапосав сапун.
    Беља работа, гола по штикли со пантолони у рака се сушев на оноа дувачот, ор уатевр за раце ..кога..што да видам. САПУНОТ Е НОВА ФЛЕКА!!! :@ :@ :@
    Па дојдов во канцеларија, и открив флекичка и на сакото. Отидов пак во тоалет, и триев...
    и На крај земав влажни марамици и сега сум цела една голема факинг ФЛЕКА :@ :@ :@

ГЛупав понеделник. Глуп. И грд.
    Барем СОНЦЕ ДА ИМАШЕ.
    Прв ден д пролетта. Не цветам сеуште.
    Work with me here, will you!!!!???

13. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Сакам да кажам...

Сдк епа не е секој толку голем талент како јас да си голтне 2,5цм жица од протезата :rofl:
    Пошто Ника има шески големи колку млечни заби, сеуште ги чека прстените за млечни заби да стигнат. И таа жица од 2,5цм што ми се моткаше низ уста што си ја играв, јадејки лепче ми се скршила и си ја голтнав оф оф оф :lol:

14. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.094
    Сакам да кажам...

Да се пофалам, ми доаѓа да вриснам ! Животов ми е попара , лом лом !
    Згора на тоа сум преокупирана се да е кристално чисто, беспрекорно.И сето тоа на нервна база, никако да стигнам до големото "O" со месеци се трудам залудно ете .Толку сум глупава што на моменти ми доаѓа да си ја треснам главата од ѕид.Еден болен освестувачки силен удар , ете на пример сега.Здрвена! Тешко мене ;(

15. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.993
    Сакам да кажам...

Доџе ми да вриснеем! :yawn: :yawn:

16. Ragazzina

Ragazzina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    56
    Сакам да кажам...

СДК дека ич не ми се учи, а морам. Не знам како да станам од компјутер и да фатам книга. :D
    Утре праам 2 теста, едниот е по физика и јас благе везе немам. Се надевам дека за брзо време ќе ми дојде памет.. :worried:

И СДК дека премногу сум оптеретена со полуматура во последниве неколку дена. Со облеката, со косата.. :@

17. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
  18. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

СДК - Ааа, е ова ги пречекори сиите граници на издржливост! Па, мајка му стара-нова (не е битно :D ) не си 30години да цмиздриш наоколу дека нема лек за тебе, да зборуваш за љубовни болки.. Оооохх бре Божеееее! Да ти плукнам во паметот (кој не знам дали го имаш).. :^) Епа, оди изветреј се на пролетното ветре, добро ќе ти дојде.. можеби и грдите мисли ќе отидат. ;) :?:

19. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.824
    Сакам да кажам...

Во годините кои ги имам, што значи за 3 децении научив да ползам, да одам, да викам „какаше“ кога ми се мочка, и „мочкаше“ кога ми се кака, да зборувам, еден, втор, трет..јазик. Научив бушава абука и рафинирана латиница. Сфатив дека Мите и тато местат антена и дека аванот и толчникот се секогаш заедно, и дека е ужасно здодевно да се биде прваче кога одамна знаеш да читаш и пишуваш. Научив да бројам без прсти, да рецитирам убаво, без пеење, и да ми е јасно дека Тито сите не гледа. Дури и во времето кога не би требало повеќе да не гледа - не гледаше. До моите 18.
    Научив дека основа на доброто такозвано лапање е вртење со јазикот со брзина на воденица. Дури отпосле научив што е тоа сензуалност и чуствителност.
    Научив дека не смее да се остава хулахопот на гранка од дрво, затоа што го снемува за помалку од 5 минути. Научив дека не се исплати да се караш со големи девојчиња, затоа што се посилни и можат да ти удрат бокс во стомак доколку ги провоцираш.
    Научив што значи другарство и што значи да се задржи со години и децении, што значи некој да е дволичен, што значи некој да е злобен, што значи некој да е завидлив. Што значи некој да те сака, да се смее со тебе, да ти понуди грб за потпирање.
    Научив што значи да губиш, што значи да се соочуваш со тешки одлуки, што значи успех, што значи тоа кога некој ќе ти признае дека си заслужил.
    Научив да кажувам искрено извини. Научив - да сум искрена. Кога фалам да фалам затоа што сакам да фалам, кога некој се радува да се радувам со него, затоа што туѓата среќа е и моја среќа, кога некој плаче да плачам со него, да сум емпатична - затоа што така чуствувам.

Ме научија што значи принцип во пракса и коректност во меѓучовечки односи.

И пред се научив, дека кога некој ќе ми стапне на малото прсте од ногата - имам право да игнорирам. Зен.

Некој повлекува дебели линии, а јас - јас само вртам страници и почнувам одново.
    Некој е за некои мајка а за некои маќеа. Јас сум си јас за сите. Потпис и печат!

За 3 децении научив дека 21 март е почеток на пролетта.

Епа знаете што? Вртам страница во овој момент. Гељди, гељди пролече!
    Уствари, пролечево веќе дојде. Нека ни е среќно, зелено и сончево! Ги ширам рацете за да му посакам добредојде. Затоа што ... сакам и затоа што така ме научиле.
    8)

На Dafnee, BeYourself, Theodora и 13 други им се допаѓа ова.
  20. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сакам да кажам...

СДК Преубав ден преубаво поминат на шопинг во Бугаријааааааааа :inlove: :inlove: . Си изнакупував еден куп работи милина по бутиците. Продавачките уште од врата насмеани те пречекуваат а не како овие нашиве намуртени |(. Преубаво си поминав ^_^ ^_^

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.