Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

I thing I'm going crazy :devil:

2. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сакам да кажам...

СДК...Од толку многу измешани емоции не знам што да кажам.

Прво ќе почнам од вас драги родители.Вие,кои ме носите до дно,наместо да ме кревате,да ми бидете потпора,да ме тешите,наместо да ми викате дека сум неспособна,и дека нема ништо во животов да станам.
    За мене зборувате,онаа за која знаете дека може многу,многу повеќе од вас да успее.
    Јас за моја иднина ќе кажам,јасно? Не сте ни малку достојни да ми речете дека ништо нема да стане од мене.
    Можам и без вас,итекако можам.Не ми треба негативна енергија која ќе ме руши до крајот на животот,знаете?
    Како јас да не сум ви ќерка бе,како да имате само 2 деца.Сте дошле до тој степен и малата да ја расипувате.Толку е разгалена што нема ни чудно да ми биде ако некој ден ве избрка на улица,да да.
    Ми викате да се приберам,така? Јас ако не ја дотерам на прав пат,ниту еден од вас двајца нема.
    Кога успеав самата себеси да се дотерам на нормален пат,можам и неа.Ама нема да сакам.

Еден ден ќе ви биде многу жал за ова што ме уништувате,многу многу.
    Ама ништо нема да смени тоа,само ќе си останам полна со горчина и бес кон вас,и тоа е тоа.

Не ми треба друг,имам само еден до мене кој се надевам ќе остане,и ќе го задржам. :l:
    А вие гом*ата што ги јадете,можете да себе да си ги задржите.
    Ај поздрав.

На Johny му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.578
    Сакам да кажам...

Многу добро знам дека Рим не бил изграден за еден ден.
    Само понекогаш ми доаѓа преку глава од грејс-периоди, од одлагања и рати кои ќе ги позајмувам од иднината за да не полудам од стотте нијанси на сивилото во денешницата, се осеќам како проклетото копче „Пауза„ да се заглавило засекогаш. Или па „Плеј„ е заглавеното,м :?: ?! Трудејќи се да играм фер-плеј најчесто испаѓам од игра или сум на резервна клупа да ги чекам со години моите не знам колку минути за подобро вработување, за поголемо вреднување од блиските, за остварување љубов од соништата, големите очекувања скришно си ги шепотам во мрак, па не гледаат многу светлина.
    Вообичаено сум суров реалист со блага оптимистичка нишка, но последно време и со благ пад на системот.
    И додека чекам на некои промени кон позитивно, времето сурово ми се лизга како песок низ прстите, а кулите како во воздух да ми се проектирани. И не знам дали ги утнувам мерилата на конформизмот дали зборувам премногу кога треба да се молчи и ползи по патеката на претпоставените или премалку сум креативна во делење комплименти за непостоечки квалитети, само веќе сум притиснета во некое ќоше и сум како ѕверче кое е накострешено и спремно за напад со извадени очници. Доста ми е!
    Сакам барем за миг да ми се врати ликот на насмеаната девојка со големи идеали и соништа, пред да ме преплави поплавата од артифицирани вредности и туѓи правила со единствено правило дека нема фер-плеј.
    Нека сум во ретките осамени играчи, еден ден ќе не има армија и ќе гледаме со задоволна насмевка на лицата како во арената се самоуништуваат до крај бескрупулозните макијавелистички копилиња кои мислат дека денес се на тронот, бидејќи падот од повисоко боли повеќе. Тоа СДК.

На Johny и XstrongerX им се допаѓа ова.
  4. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.700
    Сакам да кажам...

СДК дека мнооогу работи сакам да кажам, ама очигледно дека никој не ме сфаќа.
    Џабе ми е. :(
    Деновиве немам ич инспирација, натрупана сум со куп работи. Ми доаѓа да се истуширам и уште сега да си легнам, ама имам обврски. :doh:

5. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.484
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека утре правам македонски писмена со теми..
    Кај не ме бива за пишување, неможам ни реченица да составам сега..ми се оди надвор..

6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.470
    Допаѓања:
    68.872
    Сакам да кажам...

СДК се сретнав со една колешка прееска, одамна не сме се виделе. И ми вика, ау колешке малку си се поправила. Забелешкава ќе беше на место она да не се имаше поправено малку повеќе. И јас само љубезно и вратив, а ти па амa си ослабенаааа, и ја одмеркав така зачудено. Она поцрвене само, пошто си знае дека во секој случај не ослабела, ама мислам дека во иднина ќе припази на вакви коментари :fubar: Не знам зашто луѓево прво за себе не си гледаат.

На Johny, teddybear, mims-89 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    899
    Сакам да кажам...

Чудно ама изгледа јас почнувам да си ги сакам неделите и да уживам во нив... :^) чудно е,реков,многу чудно :tmi: Ама изгледа до времето е,Сонцето штом е тука ништо друго не ми треба.Само ролерите и правец в парк....дома дури попладне,па капење и кога ќе видиш помина викендот! Пих,па тоа било лошото во неделите што јас го мразам,крајот! Мразам завршетоци,мразам :wasntme:
    Сепак како сум расположена,некој ќе си помисли дека бев на шопинг во Париз и доаѓам со мал милион кеси,но реалноста е друга...ситниците ме радуваат :) Ме радува овој прекрасен сладолед кој го мљацкам моментално,музиката која ја слушам во позадина,ме радува мама која најмногу знае како да ме изненади :inlove:
    At least,I had one more incredible weekend,so let it make me happy!

На teddybear и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  8. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сакам да кажам...

Нека врне и нека грме секој ден се дур не поминат колоквиумите.
    На вакво време ич не ми се држи книгата ]:) ]:)

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013
    Сакам да кажам...

Ја барав, ја барав темата за предрасуди, ја немаше, знам ми се крие, па тука ќе си се издушам :D

:fubar:

Во последно време луѓето околу мене ко да имаат погрешен диоптер или се во некој свет "Огледалце, огледалце нели јас сум најубава? " |(
    Значи да разјасниме:
    Ако е ром = незначи дека кради
    Ако е дебела - незначи дека не е убава и не заслужува да биде сакана
    Ако е слаба - незначи дека треба тоа нон-стоп да и го потенцираш.
    Ако е богата - незначи дека е дигната
    Ако е сиромашна - незначи дека е нехигиенска
    Ако незнае - незначи дека неможе да научи па да и викаш глупа
    Ако е паметна - незначи дека се утепала од учење и го рецитира Ајнштајн у сред муабет
    Ако е громогласна - незначи дека е самобендисана
    Ако е тивка - незначи дека е фрик
    Ако е спанка - незначи дека е мрзелива
    Ако е ранобудник - незначи дека е вредна
    Ако си ја видел пијана - незначи дека е распуштена
    Ако е грозна - незначи дека неможе да биде убава
    Ако е убава - незначи дека треба да се чувствуваш понижено.
    Ако не се облекува како тебе - незначи дека под дрога
    Ако се облекува исто со другарка и - незначи дека гледа од нејзе

Преку глава ми е од луѓе кои сметаат дека се треба да биде совршено. Кои сакаат да диктираат некој туѓ живот, а нивниот им е бетер. Бараат совтшеност во другите, а не во себе
    Не, не и кажувам в лице, да се погледнат, затоа што имам чувства и сум човек. И немам право да судам за нечија личност. Ја почитувам со сите нејзини маани и доблести. Не барам од никого да се промени, токму таков како што е, ми е потребен.
    Пред некое време можеби и јас така мислев, дека се мора да е совршено и дека заради грешките треба да се обвинуваме вечно. Кога дојдов на овој форум сватив нешто:
    Има луѓе на кои не им е се совршено, но се среќни во животот. Не им е битно дали некој е дебел/слаб/богат/сиромашен/грд/грозен, им е битен карактерот.

Затоа што имам примери кои преку ноќ станале убави ( без операции ), луѓе кои од дното постигнале богатство ( чесно ) , богати кои дошле до дното, слаби кои прекумерно се здебелиле и дебели кои успеале да ослабнат.
    На крај краева, сите понекогаш се наоѓаме во таа состојба, и не вреди според тоа да цениме.

Точна била изреката :
    Не гледај во богатството - тоа е лажно
    Не гледај во убавината - минлива е
    гледај во карактерот - тој ќе го носиш цел живот

Затоа што волкот го менува крзното, ама табиетот не. :!:

Уф. Ми олекна :) ;)

На Monna.Monna, Mygirl, la-chicka и 14 други им се допаѓа ова.
  10. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

Пинк, воопшто не е тешко да се најде тема, само горе десно пишуваш „Предрасуди“ и оп, ете ја! opsti-diskusii/predrasudi-t1318/30.html

11. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    638
    Допаѓања:
    831
    Сакам да кажам...

СДК штотуку се видов себеси и еден куп мои пријатели во едно видео што го постирала една феминка во една тема .. Упс .. :wasntme:

12. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.698
    Сакам да кажам...

Здраво , здрао , здррррррррррр!! :wasntme:
    Сум заспала јас , во ниедно време |-) Си легнав , со цел да си го пуштам мозоков на пасење , да сонам нешто убаво ..а јас глупости , страшна работа.
    И така , од преска се маткам ..го пишам постов , ама нешо се губам ..почна некој да ми привлекува внимание - замислете!!
    Леле , какво смеење ми идаааа еј!!!!!!!! :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

13. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    Сакам да кажам...

сдк дека одавна немав јадено блок чоколада,многу вкусна :!: :) :)

14. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сакам да кажам...

Eee друар,мноогу сте досадни бе,еднаш сте излегле со штикли,и одма топици од типот: најбољи осечај кад скинеш штикле после јеебеног изласка.
    То чудо некое еј.Па не мора сите да знаат дека имаш штикли и дека притоа нозете те болат од нив. |(

На Ema.Sk, pink4ever и beached им се допаѓа ова.
  15. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    533
    Сакам да кажам...

СДК Се фатив во вратот! :worried: Ах како ќе спијам јас вечерва?! Ама јас сум си крива. Овај пат признавам. :(

16. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.264
    Допаѓања:
    44.103
  17. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.646
    Сакам да кажам...

СДК имам нов аватар :) како ви се допаѓа ?

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Сакам да кажам...

Едвај ја убедив мајка ми да ми направи шпагети. Еве ги шмуцкам. Си наполнив огромна чинија и мајка ми ми рече ако не ги изедам у шија ќе ми ги истури. Останаа половина а јас не можам повеќе :whew: Кај им е крајот :worried:

Едит: Не било тешко, мав им направив, њам њам.

19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    5.454
    Сакам да кажам...

сдк пролет иде пролет иде штом ќе дојде што ќе биде :dance: :dance:
    го сакам времето гога е вакво топло и разиграно, расцветано и насмеано. Го сакам мирисот на првите расцветани дрвца просто ме маѓепсуваат и ме прават да се осеќам како пчела која брза да стигне од цвет на цвет :dance: :rofl: :rofl:

На Hipica и blond им се допаѓа ова.
  20. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.700
    Сакам да кажам...

СДК дека од 19:30 пробувам да си легнам и цело време или некој ќе дојде или мобилниот ќе ме разбуди. |(
    Ужасно многу ми се лоши, бледа сум и после секое јадење трчам по голема нужда. Не знам што ми е, искрено, ама почнува да ме плаши. :( Ненормално многу ми се лоши. :worried:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.