Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

СДК истото што и големиот брат го кажува (досаден е веќе со ова):
    Љуби го ближниот свој !
    Четврток неработен ден за сите? Леле каде живеам :lol: :wasntme:
    Не ми замерувајте, плавуша сум ^_^

2. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    6.913
    Сакам да кажам...

Секој од нас имал,има и ќе има тешки моменти!
    За да постигнеме некоја цел бираме средства кои ги повредуваат другите!
    Не размислуваме за последиците,а потоа се каеме! :doh:
    Затоа кога и да правиме нешто важно е да останеме ...ЧОВЕК! :fubar:
    Шири љубов и пријателства!
    Прави добри дела!
    Потсети се што значи да бидеш човечко битие на планетава :)

3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.470
    Допаѓања:
    68.872
    Сакам да кажам...

Морам, ама морам да го кажам ова :rofl: Ете на вака убави работи се закитив и со црвеноооо цветче 8)
    :rock:

На Angelche, LivingGlam, white.kitten и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Сакам да кажам...

СДК дека ако излезам како идиот на сликата за алманах, ќе тепам се живо! 8)
    :rofl:

На Buttterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.578
    Сакам да кажам...

Кога во аватарот или потписот има видео или некоја анимација мене лично ми го одзема вниманието и очињава ми одат како на тениски натпревар горе-долу на релација видео/анимација и читање на мислење.
    Не ми е целта да давам критики или забелешки, ама некогаш нечие видео/анимација не игра само пред очи туку игра и по моите нерви ако треба да го препрочитувам мислењето неколку пати, ит дистрактс ми аннесесерли, а не е несесити,де 8) !

На Johny, marama и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  6. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.484
    Сакам да кажам...

Честито виножитке црвено цветче :)

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.824
    Сакам да кажам...

Баш би сакала во Џемс Џојс стил да кажам, дека на сета минијатурна и делумично тривијална мака што ме снајде во моментов и ме натера да го наречам Марфи
    гомнар
    (поубаво ми е кога си го персонифицирам во случај да ми треба жртва за пцуење), морав итно да решавам и една ситуација и да земам нешто од другар ми во комшилук.
    Со UGS чизмички, тренерки збутани во нив и ескимска зимска јакна со огромна капуљача, мајке ми не знам кај баш неа во паника и брзина ја зграпчив, претрчувам до кај другаров молејќи се никого да не сретнам ваква несредена со мрсни коси врзани во некоја мрсна пунџа, а не дај Боже на некој да му текне да ми подигне тренерките за да открие дека едната нога е депилирана а другата јок. Не за друго, не сакам да ги плашам луѓето.
    Од друга страна, другаров, очигледно затекнат исто од ситуацијава ми отвара по влечки, хавајски боксерици, бела маица на прерамки и бањарка на риги во милион бои - џанам виножито со мирис на ванила, штотуку излезен од купатило.
    Настапуваат едно 30 секунди тишина, се меркаме од глава до петици и тука прснуваме од смеа.

Смрдлива и мрсна зима наспроти миризливо и лудачки обоено лето. Јас и другар ми. Токму така изгледавме.

Мајко моја арно не не собраа за во лудница! :rofl:

И животот повторно ми е убав кога вакви глупости знаат да ме развеселат и да ме натераат да заборавам на претходните.

Не стварно, Бекет, Јонеско, да бевте живи, ќе ви речев, елајте ваму ако ви требаат нови ликови за вашите драми. Јас доброволно се пријавувам :emo:

На LivingGlam, Theodora, Trendafilka и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    11.885
    Сакам да кажам...

Никогаш не чекам да дојде она што е мое, верувам дека на светот постојат само две нешта: оние кои ми се потребни и оние на кои сум им потребна.. Прескапоцено ми е времето за да го трошам на нештата кои ми ги скратуваат миговите на смеа.
    Денес се нурнав во прегратките на мајка ми како што одамна не бев. И почувствував огромна топлина и утеха и се ми изгледаше толку лесно и безгрижно. Бев нејзината голема девојка и малото изгубено детенце во едно. Сакам да ја направам горда, сакам да извикам благодарам и да ја држам за рака цел живот, зошто таа е онаа која ме направи се она што сум. Таа ми е единствената личност која е незаменлива!

На la-chicka и beached им се допаѓа ова.
  9. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.484
    Сакам да кажам...

Добра ноќ на сите :*
    Едит:Да и честитам и на срцекршачка за зелено цветче и ветувам ке си легнам!! :)

10. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.698
    Сакам да кажам...

Ај уш 5 минути и си легвам , ветувам!

Денов што помина им го посветувам на Суперхикс ! Сосема заслужено!
    А јас , јас..јас имам афро фризура и скршен точкаст нокт. :rock:
    И сум хиперактивна!

Се мислам колку е светов у
    курац
    .
    Ситење на туѓа несреќа и љубомора на туѓа среќа, зајадливи коментари,подбивање,провокации ефтини.
    Еех , цврсто чекорете по патот на самоуништување, САМО НАПРЕД :clap:

А во хороскоп ми вика да не бидам нарцисоидна ?!? Како бе ?!?!?!
    Ќе бидам , ќе бидам! За инает на сите , ќе бидам нарцис!

И се надевам дека во 6 и пол сабајле , ќе се разбудам со дожд :)

:rain: :l: :f: :coffee: :handshake: , вака некако!

На la-chicka, kankus и Barbie-mwa им се допаѓа ова.
  11. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Сакам да кажам...

Се прашувам ќе отворам ли книга до крајот на полугодието :fubar:
    :yawn: Ма повеќе ми се спие.
    Гуд најт лејдис, брига ме за утре :hai:

12. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Сакам да кажам...

Дожд во наредните неколку дена :rain: :worried:

13. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.664
    Допаѓања:
    2.482
    Сакам да кажам...

сакам да си удрам 2-3 шамара и да се освестам... т.е не знам дали и тие би ме освестиле..
    можеби 100тина би завршиле работи, и би ми дошол паметот..

14. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    Сакам да кажам...

сдк дека имам мн убав период :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

15. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Сакам да кажам...

Денес јасно ставете им до знаење на луѓето какви се вашите ставови.
    Можеби на почетокот околните ќе сметаат дека претерувате, но брзо ќе ги освоите со вашиот ентузијазам.

Јес ај дид ит!! Ах.. колку мразам исфрустрирани личности кој се прават над сите, но само се прават :!: , а не се, ниту пак ќе бидат некогаш. И јес си ги кажав моите ставови и не ми е гајле кој мисли дека претерувам, тоа сум јас, и ретко можам да си измолчам и да се правам дека ништо не било!

16. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Сакам да кажам...

СДК дека ќе ја палам Францијава со се сè во неа !!!!
    Нека цркнат ситееееееееееее !!!!!!!!!!!!
    П*дерииииииииииииииииииии !!!!!!! :devil: :devil: :devil: :devil:
    Треба Гадафи овде една бомба да фрли!!! А јапонциве можат едно цунами!!!!
    Проклети

17. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Сакам да кажам...

Добив, а не почувствував ништо. :^)
    Болна и со еден тон антибиотици и пак на време. Да се чудиш!
    Месецов ми се погоди два пати. На 1-ви и сега :)
    Се молам да не ме боли мешето зошто само уште за тоа апче ми треба :x

18. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    6.361
    Сакам да кажам...

Што ли ми се случува? не очекувам одговор од никого.....
    Седам клекната долу на под, и во глава ми се вртат сликите од минатото(онака како ко ќе разлистуваш некој стар албум или страници од книга сеедно) и ме тресе една носталгија, се присеќавам на убавите мигови и се смешкам на кратко, после се присеќавам на понеубавите и се растажувам, иако поминале и тие и тие секогаш ќе ги паметам како едно искуство, спомен кој ќе остане во мене и сакам еден ден да им го раскажувам на внучињата.
    И колку и бабски и клише и демоде да звучам, не сум во пубертет бе повеќе или , ама на моменти обавезно два-три дена во месецот ме мава еден ваков ептен емотивен период, и заборавам и на време и на обврски, како во некој друг свет да сум.
    И ете си стојам на интернет, гледам 1:26 дошло, допрва треба да учам за после да не ме мава и грижа на совест, НЕ уште тоа не ми треба фала, среќа втора смена сум, ама ни тоа нема да ми помогне ако не се освестам.
    Како во некој сон да сум и ете се обидувам да се расонам типкајќи овде и присетувајќи се на моите сонови и желби, ама некогаш бе ФАКИНГРАЈТ ми е преку глава од СЕ’ .
    Деифинитивно ми треба нешто мене, ама во моментов не сакам да се дружам со книга бре !
    Радо би се дружела со креветон и да си заспијам слатко и утре да се разбудам без тронка грижа што сум била неодговорна, ама тоа сум јас и мојата проклета совест која може да ме уништи и пак си одам против неа.
    Одам против совеста, знам дека ако не научам мене ќе ми биде мака, ама пак се инаетам и не учам и седам будна, место побрзо да си научам, ама тоа ти е ИНАЕТ, во мала мера и МРЗА за ништо само за учење во моментов ДА!
    И не знам која поента дека го пишав ова, ама белки ко ќе го препрочитам нареден пат, до тогаш нема да дозволам вакво нешто и Лукс пази што напиша(си зборувам сама) ветувањето кое си го даде на самата себе ела не го исполни да те видам.
    Знаеш на човек за да биде среќен многу малку му треба, ама и за да биде тажен еднакво толку му фали!
    Што сме ти биле ние чудни, се радуваме и за најмала ситница, некогаш знам да си плачам ако не преку очи во себе и за најмала глупост !
    Една слика може да ми предизвика ОГРОМНА НАСМЕВКА, ВОЗДИШКА, да ми причини НОСТАЛГИЈА, една песна може да ми го подобри расположението или да ме натера да МЕЧТААМ .
    Еден пост на фемина може сите овие работи во еден момент да ми ги измами, туку и зависи од моето моментално расположение.
    Еден поглед во часовников ме потсетува на моето погорно ветување.
    Ахххх, издишувам длабоко, се прашувам што ќе биде со нас поле десет години, ако се оди според планот би била најсреќен човек на светов, ах никогаш не можеш да знаеш што ќе ти донесе моментот.
    Сакам само убави работи да ми носи, ништо повеќе.
    Сакам љубов покрај се друго, поголема одговорност од моја страна прво кон себе, и помалку мрза што ме здрма денеска .
    И за крај, нема врска со постов, ама ми дојде да напишам, ама со сигурност е така дека СТРАВОТ, СРАМОТ, СТРЕСОТ, МРЗАТА се најлоши непријатели на човекот, полоши не можеа да бидат.

На Strumfeta93 и la-chicka им се допаѓа ова.
  19. od-samrak-do-zori

od-samrak-do-zori Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    58
    Сакам да кажам...

Sakam da vi kazam deka me boli zab mnoooooogu.si sedam sama i placam od sto me boli tolku mnogu.nema sto da napravam da prestane bolkata i placam ;(

20. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.346
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека безделничам како утка, едвај чекав да дојде слободно време после испити, ама и вака не ми чини. Шо ми чини уствари? Ништо. Играм некои глупи игрици да тепам време, ни филм не ми се гледа од што знам дека и за најмала ситница ке пукнам од плачење. Бре бре сентименталности, да ми ставеше човек нож на врат и да ми речеше дека можам да бидам олку емпатична немаше да верувам. Како и да е, 350 пресметки направив како да ми стасаат париве за месецов не ја бива. Се во минус влегувам |( Расположение 0++
    Дома идолон го гледаат ко којзнае што да е, како не бев и јас на него да е поглупирам малце, барем некој од дома да се усреќеше :worried:
    Учи учи и никаков фидбек од животов за тоа :puke: Аман.
    Како и да е да не кукам многу, и полошо има и тоа каде каде.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.