Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Сакам да кажам...

Оф! Место "цитирај" по грешка стиснав "ми се допаѓа"! :o

Има што да направиш, ајде земи апче напиј се... или ако имаш дупче во забот ако ти е отворен, земи гризни кафетин помало делче и бутни го во дупчето, делува многу добро... Или оди исплакни ја устата со вода повеќе пати да не имаш храна внатре заглавено, па од тоа да те боли. Ако не ти е отворен забот, тогаш пробај со топли облоги, помага колку толку. Или ако имаш Вентор апче напиј се, ќе ти ја намали каде каде болката!

2. od-samrak-do-zori

od-samrak-do-zori Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    58
    Сакам да кажам...

la-chicka fala ti na pomosta sto se potrudi da mi olesnis malku.inace se napiv analgin ama ne pominuva.a denes go pravev zabot imam lek staveno.malku pokomplicirano ispadna.prvo imav metalna plomba i sakav da ja smenam bela.ja smeniv i od pred mesec dena glava ne krenav od zabot.me boli pa me boli.more ja izvadi belata,more kopa vnatre stava cuda i eve denes skroz mi go otvori,ko me pritisna so edno shilo mi se cini umrev od bolka.ne me boli cel den sea neznam sto mu tekna umiram od bolki. ;(

3. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Стандард, јас, Сеси и Мистери сме во 5 на фемина :D (и еве ова малово во 5 кој знае што прави) :D :D
    Аххх, се мрднав од умот, глава не кренав цели 5 часа, ама ајт, битно си ја завршив работата, и сега има тооолку слатко да си заспијам како некое бебенце. |-)
    Добра Ви ноќ Феминки феминосани. :*
    Ве сака Бројчето, јес јес... :hug:

На Phyramide и Mistery им се допаѓа ова.
  4. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.700
    Сакам да кажам...

^ Абе јас од 3 се кандисувам да станам, еве сега се дотерувам. :$

СДК дека ми е многу убаво кога ќе станам рано наспана, кога имам време таман да си се спремам убаво и без брзање. Мирис на утринско кафе во мојот омилен филџан (со зајчиња е :$), половина пијам јас, половина тепихов под мене. :D
    Загрижена сум многу како се` ќе излезе, ама ќе биде.
    Лека ви ноќ на тие што ќе спиете и добро утро на тие што сега го започнуваат денот. :*

Едит: Ако ви кажам колку време се спремам, ќе ме прогласите за луда. :$ :rofl:

5. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Сакам да кажам...

СДК Ника ослабе 2 кила за 5 дена :rock:
    Што од љубов, што од диета ама ете среќна сум :lol:

6. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.578
    Сакам да кажам...

Here comes the rain again,
    falling on my head like memory,
    falling on my head like a new emotion...

http://www.youtube.com/watch?v=TzFnYcIqj6I

Ете токму ваквите денови често ми будат кам даун ефект, само што она што навистина сакам на ваков ден е мало парче хедонистички рај за мене и спешл самван, додека водените капки се лизгаат по прозорските окна, да водиме љубов цел ден, во паузите да тонеме во длабочините на очите и директно во душите, кои ќе се сретнат на пола пат, да јадеме порачана храна која ќе ја заливаме со питко црно вино...
    Пак утрински забегувам со фантазии, ова е чуден контра ефект или „колатерална штета„ која ја предизвикува најчудниот ПМС во мојата 3-декадна историја, :!: бат ит филс соу гуд, соу рајт :) ...

I wont to dive into your ocean :inlove: ...

На bittersweet и Phyramide им се допаѓа ова.
  7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.620
    Сакам да кажам...

... се плашам дека е дојдено времето да се спакува куферчето Мејд ин Чајна и да се замине оттука.
    Ваквите вести се капачиња на мојата посрана иднина.
    Омладино... :headbang:

http://www.makdenes.org/content/article/3537155.html

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.578
    Сакам да кажам...

:x Останав без зборови!
    Девиза „ќути и трпи„ , во земја каде навидум имаш права на избор.
    И никого не го интересира дали си зел или не плата со месеци, па се‘ поприсутниот мобинг мораш да го поднесеш и најстрашно од се‘ некој кој работел ќе му ги укинат сините картони, а ги делат на луѓе кои паразитираат на сечиј грб, со глупавите проекти на кои не ни сакам да мислам и да се навраќам, ит мејкс ми гона :puke: и тоа директно врз доносителите на вакви дискриминаторски ултиматумски „решенија„!!!

9. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.824
    Сакам да кажам...

Длично. Нтересно. Еспрекорно. Ензуално. Озбудувачки. Ерверзно. Асмеано. Азиграно. Евијантно.

Огледалце, огледалце мое, зошто, о зошто сум жена?
    За да си убава и за да имаш Руси на посета еднаш месечно |(
    Ама јас не и кажав на буба марата да летне и да ми донесе гости :?:
    Лапам букви затоа што токму тие ми фалат за совршенство без маана, а денес, а богами ниту вчера, ниту пак утре ќе постои такво нешто. Така да, it's all good :) Да сме живи и здрави. Ќе се радуваме вчера, и се радувавме утре. Малку наопаку, малку на место, а сепак весело и со еден куп прекрасни и навистина мотивирачки звуци чекорев на работа. За малку ќе се удрев во бандера бидејќи толку се задлабочив во зборовите на Мураками, што доаѓам во онаа фаза кога не можам да ја пуштам книгата од рака и додека одам, читам. А морам да признаам бајаги ја запоставував неделава.

Фала ти Америко за мојот ајпод кој сеуште ме служи, иако слушалките се распаѓаат полека но сигурно како американската економија.
    И фала ти Америко за луѓе како Common, Kanye West, Mos Def, Erykah Badu. All of the Lights, Forever Begins, Bag Lady, I Want You, Ms. Fat Booty, On & On....во одлична симбиоза ме тераат да полетам без крилца и без Редбул. Токму денес, вторнички.

И повторно ми е полесно па и убаво, што сум сепак само...обична...жена.

:rock: девојки! Дигајте раце со мене ;)

На Neytiri, Strumfeta93, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.578
    Сакам да кажам...

Пирамидче, јас пробав да ги поврзам буквите кои фалат во првиот ред мислејќи дека ќе излезе некој збор како кованица од нив и тоа многу СОСРЕДОТОЧЕНО ( изразов морав да го употребам - многу ме смееше низ моето образование ) го правев тоа :?: :D ...

11. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.896
    Сакам да кажам...

Сериозно размислувам да се отселам од куќава. Мене не ме примаат никаде на работа, затоа отказ ке и дадам на фамилијава моја зашто веќе не се трпи. И без надоместок нема ме попратат.
    Јас вистина на моменти се чувствувам бескорисно, ама не знам што и е на оваа баба-рогава што сака комплекси да ми набива?! Што не му набива на син и што само седи дома откако леташе од работа и спие и пие?
    Јас се тешам дека сум помал паразит од него и неа. Сите чекаме се на мајка ми, ама јас сум барем нејзино дете, таа ме родила... овие не се нејзини, не? :wasntme:
    И така if things in your life are Not Going Right, Take a Left, затоа ја left како симболичен глагол ке го злоупотребам, а не како апстрактна именка и ја дувнав, м? Лево секако немам ни врата ни прозор. |(

Чекај да си редактирам додека е жив стариов мој.
    Абер од животов мој нема, никогаш не ме има прашано ни кога на факултет, ни дали завршив ни дали почнав, сега ми вика - ти да фатиш да учиш не ке е лошо.
    :fubar: :fubar: :fubar:
    Алооооооо... му викам, 30 испити имам досега положено без да ме прашаш и без да ти кажам... зошто ме тера да барам тапи предмети??? :fubar:

Значи со колку негативна енергија ме полни куќава - чудо некое. Да ве викнам да истеруваме зли духови? :envy:

12. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.929
    Сакам да кажам...

Пирамидикус прекраснитикус ова ерга омнес треба да ти важи?
    Пошто јас бев до огледало и го прашав... Зошто о зошто сум жена? не ми кажа ништо, па си викам и него му глупо да објаснува како не зезнаа со оноа пмс, па ди екшуал крвопролевање, па после спласнување, у меѓувреме мелодрами, секој ден пазиш да не носиш прекратко да не е slutty, ама па и да не е предолго да не изгледаш ко баба... Дрес код, без деколте и нозе, ако не да се пикнеме у една вреќа и на раце да одиме по улици и на работа. Треба да си 2 пати погласна и попаметна за да воопшто се слушнеш дека имаш нешто да кажеш наспроти машкиот тестостерон.
    И одозгора на се...Ќе изедеш четвртина бурек, ко јас денес, и ќе имаш грижа на совест цел ден, до два.

На Neytiri, Strumfeta93 и Phyramide им се допаѓа ова.
  13. anima

anima Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    276
    Сакам да кажам...

„Тоа само ќе го зголемува стравот на сегашните вработени да си даваат отказ под страв дека понатаму не би им следувале никакви права што само ќе ги охрабри работодавците да ги кршат работничките права и во иднина.“ :tmi:
    Welcome to Macedonia :(
    Денес ми го нема сонцето,ама ајде знаејќи дека уште само неколку вакви денови ќе има,тоа ме расположува.

14. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.824
    Сакам да кажам...

Дафни, (Стинг би рекол sans regret, John Keats - sans merci) јас би рекла само, ma belle dame, а всушност може да се однесува на сите феминки, така да може да е ерга омнес, нема фрке.

ПМС е луда работа. Јурај и Серјожа на посета кога најмалку ги сакам, исто така.

И џабе ти е и глас и стас и памет и се, кога и онака просечно и по непишано правило, мажот секогаш добива повисока плата - пошто демек се грижат за семејство. А бегаат од него во прв можен момент кога ќе се јави проблемчич.

Уф ама феминистички и фрустрирано звучам, а сакам мажи мајке ми, ама некогаш - читај во денови како овој - сум rebel with(out) a cause :emo:

На Dafnee, Strumfeta93, figgiMK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.700
    Сакам да кажам...

СДК дека ќе ги тргнам сите огледала од куќава, секој предмет на кој може да се огледам. Ќе ги скинам сите слики од мене и нема од дома да излегувам.
    За никој никогаш да не дознае дека на планетата Земја шета едно грдо Пајче како Вајлд. Па и на Грдото Пајче ова му е навреда.
    Ужасен вторник.
    У - ЖА - СЕН!

16. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.993
  17. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

СДК премногу време сум трошела на фемина :worried: - тоа ми го кажаа. Па, можеби е во право, да во право е, ама сепак ... сепак... сепак... Аххххх :doh:

18. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Сакам да кажам...

Луѓе не е до нас, не е до никој... Денов си е тапа сам по себе. Да имаше сонце ситуацијата ке беше поинаква...

19. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

:$
    пред малку отидов во веро во ГТЦ-да се распрашам за работа-и ми дадоа да полнам ЦВ
    (и како и по обичај сум полека-полека сепак ЦВ е треба да внимавам што ке пишам :!:
    и така јас си пишувам пополека,(очите полни со солзи) и незнам од каде дојде едно типче, и разговараше со уште еден човек, а мене ми солзат очите и многу луге кога ке ме видат мислат дека плачам( а затнати ми се солзните канали уште од бебе) и незнаев кој датум сме(а типчево стои пред мене , ме гледа и ми кажа кој датум сме), и пред да го предадам ЦВто само од левото око една солзишка
    и само кога ми рече: " еј " онака жално(во смисол зошто плачеш) па му објаснив дека не плачам-туку ми солзат очите :$-ама ми беше срам(интересно ке биде ако ми стане колега) :$

отидов да видам дали ми е уште таму моето омилено герданче-на плоштад што го меркам одамна
    и продавашот кога ме виде му светнаа очите и се насмевна :$-и си го купив герданчето(имало и обетки со него во комплет за истите пари, сега видов) :$

На Marilyn-Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  20. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Сакам да кажам...

Срцекршачка.... ова ми звучи како убав почеток на една романтична љубов. Ако имаш дечко игнорирај го мојов коментар :lol:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.