Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Podarok

Podarok Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    76
    Сакам да кажам...

ТАКА Е !!! Ме инспирираше... :*

На teddybear и figgiMK им се допаѓа ова.
  2. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

па никогаш не се знае што понатаму ке се случува :$
    а на темата ДАЛИ сме заедно со тој со којшто излегувам, не сме разговарале никогаш
    (иако тој спомна неколку пати-сме во врска) ама јас не сакам да форсирам, па си течат работите сами по себе :$ ( и не сакам да го повредам, многу е мил, фин, нежен) :sweat:

ке видиме што и како понатаму ке се случува
    (иако сум против тоа да се мешаат работа и приватност-оти не секогаш излегува на добро) :!:

3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

инаку ми текна пред малку што ми велеше мајка ми кога бев помала, сега свакам дека била во право

ЛИЦЕ ПИЦЕ ПРОДАВА-логично човек прв пат кога ке те сретне, не те знае каков си по душа, туку ти го гледа лицето :$

4. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.698
  5. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Сакам да кажам...

Such an ugly day.
    Знаев уште кога станав сабајле, и ми беше ладно, па со прекривката се шетав низ станот додека чекав да се направи кафето. Пак имам труби во главата.
    Не сум способна за ништо.
    Од прееска мцкам едно чанче пудинг, и за тоа немам желба. А обично сум како животно кога станува збор за пудинг.
    Што друго да кажам, отидов да го рпавам тоа што најдобро го умеам. Отидов да спијам.
    А вие имајте убаво попладне, ако е тоа воопшто можно со оглед на времево.

6. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Сакам да кажам...

Тажно ми е што мама и тато ќе си одат утре...кој знае кога пак ќе се видиме... ;( многу ми недостига, многу ги сакам и двајцата и дано Господ им даде здравје да си ги имам уште многу години. Се прават за мен, секогаш сум била нај милото за нив. Дано ми простат некогаш, за тоа што заминав далеко од нив, а сум им едно дете. Сега сe двајцата сами, исто како да немат дете веке, наеднаш како што ми велат те преку солзи „избега од нас“. Но јас си направив фамилија, сопругот и многу го сакам, имаме си и синче и тие сега се ми нај милото на светот. Ги сакам многу моите родителите, но јас поев по свој пат...
    Как неќам да си одат утре... ;( ;( ;(

7. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Сакам да кажам...

Форумов е главниот виновник што увидов дека сепак постојат прекрасни личности,кои на секој начин ќе се обидат да ти помогнат, посоветуваат ,искритикуваат кога е потребно.
    Неочекувајќи ништо за возврат и немајќи никаква корист.
    Кои се тука да ни служат како пример,да не мотивираат,инспирираат.Истовремено земајќи пример од други тука на форумов,прифаќајќи критики.

Можеби во реалноста се сосема различни карактери.Можеби таму се кријат зад некои сурови маски.
    Но им благодарам за искреноста и великодушноста овдека на форумот,барем и да значела само дволичност од нивна страна.

Мислам дека доста исфилозофирав,ама ете тоа ми дојде да кажам :bow: :)

На Mistery, marama, teddybear и 5 други им се допаѓа ова.
  8. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.291
    Сакам да кажам...

Ај фил лајк а бич!
    Или не не ...
    Абре идиот сум, значи не се сакам денес, се мразам!
    Од една играчка и заебанција, се направи таков проблем.
    Ко 10годишно дете сум, немам памет.
    Толку ми е само криво, џабе е некад извини кога не ни треба да ми го прифатат.
    А и џабе што сум само 10% крива, кога стварно не треба да се мешам кај што не ми е место.
    Али добро ај што сум бич и идиот мислам дека ми дојде памет за друг пат. Тоа е секоја грешка ем скапо ја плаќаш, али друг пат ааааа не не, не фала, не правам оди убиј ме.
    Поука животна.
    Јес да не сум јас најлошата у приказнава, ама многу при срце си го земав ова.
    Али после прееееубав период мора да има лош ден, никогаш не е ништо розово.
    Одам да преспијам на овој грд грд грд дожлив неубав ден!
    Со посвежа глава се надевам на поубави мисли!

9. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Сакам да кажам...

Се во одредени граници ќе ги замолам сите. Можам јас многу да истрпам и да ќутам и се, ама веќе работите излегуваат вон контрола. Кога на некому му подадеш прст знае само за прстето да се држи ама некој те тегне, цела ќе те извлече. Е извинете такви себични алчни суштества, нема да ви го дозволам. Имате голем проблем и решете си го без да ми го замарате мозочето. Имам и јас проблем што премногу се замарам со вас. Свесна сум дека треба да ве ставам на игнор и брзо ќе го снема мојот проблем, ама вие со вашите има да живеете до крај на животот. Најжално од се е што не знаете дека имате проблем. Живеете во илузии и некој замислен свет. Не сакате да ја видите реалноста од некои си непознати причини. Да знаете жал ми е за вас ама вие ако не сакате да си помогнете, јас најмалку можам. Ме полните со негативна енергија па затоа оде*ете, не сакам да ве гледам, не гласот да ви го слушам.

Денот е грозен а имам еден куп за учење. Ми се натрупа материјал а дали ќе постигнам да научам не знам. Да беше обично испрашување немаше да се замарам, ама веќе се наближува крај на годината па мора да се поправа. Доста беше излежување и дремење на нет. После овој коментар го гасам пц и седнувам за сериозно да учам. Колку и да делувам несериозно, сепак јас сум сериозна личност со сериозни цели во животот. Ми треба мал труд да го постигнам посакуваното, ама мрзата понекогаш ме надвива. Денес нема мрза, само силна воља. Се надевам на резултати. Се читкаме вечер. Поздрав и извинете за долгиот коментар, еве ви една :* и една :hug: .

10. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.952
  11. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

СДК што мерак ми прави јадење пред компјутер :wasntme:
    Или пак уште подобро, пред телевизор, да си ручкаш и да си гледаш некое филмче ммм :mm:

На TheCandy880 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    Сакам да кажам...

и јас со оваа тајфа која се жали на времево,макар со ние луѓето секогаш претруваме но шо да прајме, кога времво ме прави лејна не знам со да правам со себе незнам кај да одам,дремам на ком па и тоа ми станува здодевно,абе тмурна ме прај со д апрам добро е со читкарам вака по форумќево па малце си размениваме мислења ке си го растеретиме мозочето

13. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    Сакам да кажам...

сдк очајно го довикувам :sun: пијејќи :coffee: со отворена терасна врата не се предавам водам инат како магарче на мост,а не прашувајте дали има последици од ладново ...носот течи ккао река простете на недискретноста :lol:

14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.413
    Сакам да кажам...

Да се надоврзам... мене ваквото време повеќе ми годи... барем знаеш никакво е... а не она сонцено чекаш во секое време да се расипе.... не можам ја со пролетта, не ни иде, никогаш не сме биле во добри односи...
    сакам лето, барем во лето кога врне,не заладува, седам на дожд и уживам, а ова на ништо не личи, секој ден различно... мава на расположение бе жени, мене ми мава.

Патем, СДК мојава психичка состојба почна да ветува подобрување(пу пу да не се урочам) за разлика од претходните 7 дена... Си влевам позитивни мисли и гурам некако... Порано на многу другарки им давав еден совет, дојде ред јас да го употребам, сега гледам не било лесно, ама ајде ТРПЕНИЕ - СПАСЕНИЕ... и ќе изгураме некако....

15. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    Сакам да кажам...

сдк дека едвај чекам денов да заврши и да одам дома да пијам вино јадам шпагети и да гледам филм ама најверојатно ништо од тоа нема да се деси.

а колку само би сакала.... али алиштата нема сами да се испеглат садевите нема сами да се измијат и либето најверојатно ќе сака друштво а така би си уживала сама во вечерта што следува...

16. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.306
    Сакам да кажам...

Сдк мразам разделби,раздвојување од некоја личност и онаа фраза..."ЧАО СЕ ГЛЕДАМЕ ПАК"!!!
    :shake: :shake:
    Тамн дошло она убавото,она што си го чекал долго време,тамн почнеш да уживаш во секој миг, во секој негов вкус онака полека го вкусуваш и кога гледаш во времето-веќе нема време ти истекло и мораш со зор да кажеш "ЧАО СЕ ГЛЕДАМЕ ПАК" а иако во мислите ти се врти прашањето "КОГА ПАК?,ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ?" :|

Зошто она што е слатко трае толку многу кратко,а долго време си го чекал :x
    ...само ова сакав да го кажам и заминав јас на самба,уште пола саат more oд вчера ;) :dance:

17. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.700
    Сакам да кажам...

СДК дека по мојот напад на паника утрово, среќа што сите останаа неповредени.
    Мислев дека во секој момент некој од мојата блиска околина ни крив ни должен ќе изеде бокс.
    Се убив од плачење затоа што не излегов убаво на сликата за алманах. Вака фино, како што е се` во кесичка, ќе го спакувам на таван, сосе CD, па никој нема слика од мене да види. :lol: Кога ќе се сликам за пасош ќе ги замолам моиве да ми обезбедат една празна просторија, со боксерска вреќа за да можам убаво на раат да се исплачам затоа што ќе излезам како да се сликам за фотографија на нагробна плоча. Благодарам.
    И така. :lol:

На Whatsername и TheCandy880 им се допаѓа ова.
  18. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

СДК гледав една емисија, професијата на еден човек му беше - спасител на мачки. Е сега каков спасител? Ги спасуваше кутрите мачки што се качиле на дрво, а не можеле да слезат.
    Се врзуваше со јажиња и одеше по дрвјата за да ја земе мачката и да ја сметне долу.
    Највисоко што се имал качено му било 30 метри :o
    И што ми беше најчудно, примал по илјадници повици за да им ги спаси мачките на луѓето.
    Кога ќе видиш - не е лесно да чуваш мачка :D

19. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.306
    Сакам да кажам...

Сд и кажам ана Wild.Child не си едиснтвена што не се бендисува на сликата,и јас во четвртокот се сликав и можам да кажам поружно никад не сум изгледала :lol: туку ајде мина и тоа,битно е тие што не опкружуваат не познаваат и ја знаат нашата убавина,па крај крајева не е се до нас и овие не знаат да сликаат фотографите :P

20. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.627
    Сакам да кажам...

Кој знае од кога немам пишано нешто во СДК...Па ај да си го одредам редот

Седам на работа, пауза за ручек, јадам мекдоналдс и да ме гледа некој од страна ќе си рече на овој се му е пуно / рамно....А да знае што се ми се мота низ главата и за колку обврски треба да се погрижам ќе се чуди како не сум "freaked out" .... Али тоа ти е менталитет....Им излегувам на обврските во пресрет и ги решавам и не квичам и да се сожалувам....Сам сакав одговорност, сам ќе се справувам со неа....И нема врска што синоќе до 5:30 седев и пишував, пресметував, средував, и праев триста милијарди други работи кои што требаше да се готови за денес....Нема врска што едвај стојам на нозе а очите едвај ми гледаат....Нема врска, I got the job done and that's all that matters...и сега уште 5 саати на работа / факс, па после ме чека друга долга вечер со обврски што мора да се завршат за утре. Како и да е, нешто што ме нервира е тоа што на некој друг ќе зададеш една задача и неможе да ја заврши бе....Колку неспособен народ има на светов тоа чудо е....Има моменти кога ми ску.чува и на мене, али сепак се контролирам се да помине во најдобар ред....Вчера за малце ќе беше се прели лончето - али самоконтролата преовладува...Диши дубоко и заврши сам....Уште 3 недели додека да завршам со организацијата на се..Баш овие 3 недели ќе ми врие под нозе зашто сите бараат осигуравања и потврди и милијарда други ствари....Баш овие 3 недели се најгусти, а пак одозгора само наоѓаат причина да ти зададат повеќе обврски....Али не, нема да се откажам од ништо.....Фак them, ќе завршам се и на крај ќе се смеам така задовололно и победнички зашто не подлегнав на провокации, на трачарења, на камуфлажи и на сите обврски што беа упатени во мој правец....На крај јас ќе сум тој што ќе излезе почитуван и ценет, додека сите други ситни риби кои што живеат за да се мешаат и да расипат што прави некој друг, ќе останат таму каде што се и сега - незабележани.....И така додека го пишувам ова, низ глава ми поминува цела продуктивност што сум ја завршил за овие 6 месеци, се што сум испланирал и придонел за оваа организација и за факултетот, па колку и да звучи самобендисано и нарцисоидно - I am damn proud of myself of what i have achieved...And the haters can su*k it !!!!!

И сега драги феминки јас се враќам назад да бидам продуктивен, вие останете насмеани и весели и трескајте глупости за после да се посмеам малце, пишете по некој љубовен проблем за да ве советувам :P и запомнете - Life is good !!!!! There's no time to feel sorry or be sad...Pick yourself up, and show the world you can do it !!!!

И ДА - Thanks for taking the time to read this long ass post :*
    :rock: :rock: :rock:

На Angelche, Strumfeta93 и TheCandy880 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.