Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.578
    Сакам да кажам...

Јас ги осудив само тие што ги напуштиле поради „фраери„ децата, а такви никнат како печурки се почесто.
    Не гледам причина да се навредиш доколку не си во таа категорија, нити те знам, нити ќе коментирам, си ги знаеш твоите причини.
    Меѓутоа за сите кои тргнале да ја бараат среќата свесно оставајќи ги децата немам оправдување и нема да имам никогаш!

На ljubam му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Сакам да кажам...

Хипица и јас бев минатиот викенд во зоолошка и бев пријатно изненадена. Навистина е супер средена и многу повеќе простор имаат животните. Им фали и жирафа, не само слонче. ама велат дека во скоро време ќе има.
    Инаку, и покрај сите животни, тигар, нилски коњ, леопард, волк, лав..., најинтересни сепак ми се оние малите, безопасните, бидеќи се најдружељубиви од сите... А мајмуните, значи прави луѓе се бре :lol: Најсериозно, како се однесуваат, постапките, реакциите, се ме потсетува на човек :lol: Па како само јадат, тоа чудо некое :D Си држи јаболка во рака и полека си грицка, без да се брза, мислиш читал некој оглас за здравје каде пишува дека еден залак треба да се џвака најмалку 20 пати :lol:

3. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Сакам да кажам...

Се согласувам за тоа декa e се почесто. Mе погоди малку, извини.. Но секогаш ќе има различни причини и поубава работа од тоа да си мајка нема..

На Theodora му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.578
    Сакам да кажам...

Извини и ти, не ми беше целта да ги нападнам мајките кои не се со своите најмили поради др. причини независни од нив, на кои децата им се одземени, кои се вештачки разделени од др.фактори, а не поради избор на мајката да ги напушти.
    Сведок сум на доста случаи од овој тип секојдневно, а од друга страна на страдањето на една сосетка која никако не успеа да остане бремена, а и за посвојување има дадено барање, па без резултати. А од друга страна некои само си отишле од децата, ќе повторам како да оставиле куфери кои им биле вишок.

5. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Сакам да кажам...

Не е фер што нема H&M во Македонија :doh:

На la-chicka, Noemi, Ashling и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Ragazzina

Ragazzina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    56
    Сакам да кажам...

СДК дека марулава владее! :rofl:

И уште сдк дека денес стомак ме боли од смеење. :lol:

7. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.359
    Сакам да кажам...

Нелиииииииииииииииииииииииииии. :(

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.896
    Сакам да кажам...

Моља ви се, клај те ми дикат [​IMG]
    ... е работава.

|( |( |(
    Во превод, желен сум за внимание. Во состојба сум и носов да си го пресечам само за фаца да сум барем на 2 минути.
    Па што да не? Нека има работа хируршко одделение. ;)
    |( |( |(

На MarchelineAmaru, Angelche и senza.parole им се допаѓа ова.
  9. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.306
    Сакам да кажам...

Сдк I feel sexy in my new jeans :P :lol: :$
    неее се шалам не сакав тоа да кажам....Туку :!: уморна сум од трчкање натаму-наваму цел ден ....но сепак се се исплака ..убаво поминат ден а за вечерта :?: ќе видеме иако ми пропаднаа плановите се надевам дека ке ми излезат нови во пресрет ;)

10. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам ... Усул да се немало ... проста маса ... малоумништво ... без размислување да се трескало зелени .... ма што да коментирам ... не можам да се возбудувам и нервирам за некој на кој главна окупација му е Полат алендер.

И месо за вечера. Браво мамо срцка си. Да ме превртува желудник цела ноќ. А јас умирам за јадење пошто парите ми отидоа на помини замини глупости и не можев да јадам. Т.е немав време пари имав.

Уште една семинарска ??? Проблем ли е. И без тоа имам време на претек. Срцка сум.

И да мразам кога цела ноќ се мачам и сонувам грди работи. Не сонувам не сонувам ама кога сонувам ... уффффф !!!!!!!!! Цел ден после ми е наопаку. И наредниот и наредниот.

И друго кога најмногу ти треба некој човек тој е на роденден. Врти сучи сеедно. Пошто на него нервоза ќе истурев поарно да промрчам низ дома и да си легнам.

А утре како нова :D

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.579
    Сакам да кажам...

Toмче од ninja warrior е најкреативното копиле на светов.
    Значи човеков е толку креативен, што неговата креативност го прави најкреативното копиле на светов.
    Заслужува посебно внимание неговата смисла за хумор\\\
    uber creative coopileh

Сакам да кажам дека незнам.
    Незнам како сум, незнам што правам.

Сега ќе му се обратам на моето замислено другарче кое ќе си го наречам "Бел Простор Наменет за Куропецање,за да ти Олесни на Душичката"
    Епа мој БПКОД или вака ќе ми те викам.
    Драги мој Бипи Код.
    Посакувам мир во светот.
    Сериозно.
    Смачено ми е од неправди.
    Зоштио невини да страдаат? Заслужиле?
    Или да се тешат дека Господ ќе ги награди на оној свет,за тоа што тука живеат мизерно, а не знаат што ќе биде откако ќе умрат?
    Можеби пак ќе се најдат на земјата,а не под неа. Што знаеш.
    Бипи Код, а знаеш ли драг мој дека наредна недела имам презентација?
    Знаеш што е најтрагично?
    Што мнозинството ќе помисли дека си пафкам секое сабајле и се понашам како Хорнсман Којот,а јас само ќе зборувам за дводимензионалната слобода на човековото битие и неговота безсмртна душа во смртното тело.
    Eпа во ред, има причина да помисли нели?
    Бипи Код, ме мрзи да ти зборувам за ограниченоста.
    Но, ќе почнам,а ти биди креативен како Томче и продолжи си ја реченицава како што сакаш и не сакаш :
    Ограниченоста е .............................................................................................................................
    .............................................................................................................................
    затоа што ..............................................................................................................
    ............................................................................................................,а јас мислам
    дека .......................................................................................................................
    ........................................,но сепак ........................................................................
    .......иако.................................................................................................................
    ........ и навистина треба да ја завршам реченицата со една точка.

A,сега драг мој Бипи Код одам да трчам сама са собом,а ќе завршам со медитација,па ако успеам ќе се почастам еден убав, вкусен...ориз со соини трошки.

Еј да.
    Run dnb. Фестивал4е и пол.

Те сакам љубави.
    Биди ми поздравен.

На zhap4e, teddybear и Trendafilka им се допаѓа ова.
  12. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сакам да кажам...

Отидов јас да шмркнам едно ладно нес...
    Пренатрупана сум со обврски затоа ме нема...ама секогаш најдам време за да ве ѕирнам !

Ве цмокнувам ! :*

13. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.700
    Сакам да кажам...

... знам дека вчера звучев крајно шмизларски, тешко ми е и денеска. Непрежален момент ми е. :(

Всушност, сакав да кажам дека денеска беше преубав ден. :) Секој ден сум се` поблиска и поблиска со другарките, се надевам дека нема да се разделиме до година, треба сите да се потрудиме за тоа.
    Игравме фудбал. Да, да. Четири речиси петнаесет годишни девојки играа фудбал на мали голчиња. :D Ноктите парче ги направив, цели жлезди ми се отечени на вратот, џоа бумбар сум. :D
    Четири гола сум дала, многу сум јака. 8)

14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.470
    Допаѓања:
    68.872
    Сакам да кажам...

СДК не знам овој мојов кога ќе ме научи. Сум му рекла, ако сум така нервозна, кенкава, се знае што ми треба. Секс :!: Му било страв кога сум била таква да ме чепка :lol: Ама следниот пат ќе ми го знае лекот. После сум мирна ко бубаче :rofl:

На teddybear и starfish им се допаѓа ова.
  15. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Сакам да кажам...

Многу ги сакам луѓето што го организраат фестивалот, ќе пукнам што не сум таму, да се изнарипаш и уживаш и за мене!

16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.528
    Допаѓања:
    92.248
    Сакам да кажам...

СДК имав многу убав ден со Него :inlove: ме вивна до облаците, ми покажа колку многу ме сака. Се средил, се дотерал и ме пречека со раширени раце. Срцка!
    СДК и дека живееме во многу расипано општество. Ми се :puke: од луѓево. Мразам што мајка ми е сама, што покрај неа нема човек да ја заштити. Мислам на маж. Иако не се согласуваме веќе не дозволувам ништо сама да прави, јас ќе се снаоѓам и ќе средам се. Жал ми е , цел живот нема никаква среќа, затоа и е така огорчена и злобна. Дефинитивно е родена без ксмет,а чувствувам дека нејзината несреќа ме прати и мене. Добро барем сестра ми нека биде среќна.
    СДК и дека мразам кога луѓето ме гушат. Не сакам да се оправдувам пред никого што правам и зошто, а најмалку пред другарки.
    Денов ми е драма, со секакви пресврти. Се надевам барем вечерва ќе биде добра. Мора да биде со книга в раце.

На Marilyn-Monroe и viki44e им се допаѓа ова.
  17. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.578
    Сакам да кажам...

На крајот на краиштата секојдневно си го упропастуваме својот живот поради луѓе и принципи кои не се вредни за тоа.
    И што да се каже кога живееме во време кога често сме обезвреднети до максимум кога ни е страв од преголеми зборови во политиката, од преголеми емоции во љубовта, од премногу истакнување во толпата бидејќи неконформистите уште горат на столбовите на срамот и така стануваме се‘ помали, побезбојни, покршливи остатоци и илуминисценции на нашето некогашно пркосно и дрско јас.
    Не се раѓаат од секој хаос - ѕвезди. Понекогаш остануваат само црните дупки.
    И што да се гради во држава во која секојдневно се повеќе се‘ се урива полека и последната трошка надеж ќе остане закопана под руините. Нека не ми го спомне некој сега Скопје 2014 ќе падне крв, :D .
    И каква гордост да си интелектуалец кога дипломите се делат како тоалетна хартија.
    И слушам на радио како во САД имало повредени при судир на автомобил и автобус, кога две лица пукале со еј кеј форти севн го прочитаа, кажи фино лепо Каљашњиков цел свет да те разбере, а демек ако е во САД пукањево ќе го спелуваме русково оружје на англиски, заради просторорна автентичност ќе да е.
    И зошто Американциве праваат проекции на цунами на Балканов со 10.000 жртви, ај нека си направат едно сценарио за ледено доба кај ниви и фино-лепо да останат изолирани од сите, да здивне светов и од нив!
    И не го кажав ова јас, мојот ПМС беше!

На zhap4e, Marilyn-Monroe, Strumfeta93 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.993
    Сакам да кажам...

Сега се вратив од бицикл вожња, па да си признаам добра сум во предвид што точакот ми фаќаше прашина од летоска.
    Што убаво се разгибав.
    Гибај лево,гибај десно,
    гибај напред, гибај назад
    Мајсторе за гибаници! :rofl:
    http://www.youtube.com/watch?v=lBLEafDmGFE

19. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

СДК Wish me luck now :tmi:

На Angelche, Strumfeta93, viki44e и 2 други им се допаѓа ова.
  20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.528
    Допаѓања:
    92.248
    Сакам да кажам...

СДК напред мамо, напред мамо! Браво, така треба! Се гордеам со тебе, ама сигурно и диазепамот влијае.

(Извинете возбудена сум.)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.