Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.470
    Допаѓања:
    68.872
    Сакам да кажам...

СДК многу, ама многу е убаво кога ќе се собере старо друштво, па смеење, заебанции, потсетување на секакви случки :rofl: Дечко ти те гушка од другата страна, си дофрлате погледи со кои немо си се разбирате :inlove: Мераци...

На Johny и la-chicka им се допаѓа ова.
  2. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.030
    Сакам да кажам...

факин факулти,факин лајв,факин социјалити,факин ноу парти,факин д тајм ис гоинг.........мис ју фемина.бај грлс :!: :$ :(

На Johny, Ema.Sk и BeYourself им се допаѓа ова.
  3. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    Сакам да кажам...

Изминативе неколку дена ми се турбо уморна сум до бесвест....едвај издржувам... :clap: :clap:

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.080
    Сакам да кажам...

Баш ме израдува братучедка ми, ми даде еден фустан стар едно 10 години, ауух колку го обожавав и и се восхитував кога го носеше, ми беше идол, за мене беше најубавата девојка на цел свет, сонував кога ќе пораснам да бидам како неа и да го носам тој фустан.
    И ете, ми се исполнува желбата :) Добро сега несакам да бидам како неа, сега сакам да сум си јас своја, но фустанот сеуште го сакам, ќе го стеснам малце и ќе чекам посвечена прилика за да блеснам во него, тое е безвременски краток фустан во бордо боја со црни плишани шари, многу ме израдува, ја сакам :l:

Да преминам на друга тема, значи поголеми швалеришта од медицинскиве лица немаааа, доктор, болничар, лаборант се шмекеришта бре :D
    Ај што беше згоден и убав ко [​IMG] ама многу безобразен (мислам онака слатко) ама па... како можеше да ме праша дали ми е силиконска устата додека ми зимаше брис :^) ме пресмеа :lol:

5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.413
    Сакам да кажам...

СДК дека ќе пробам и форумов да не го затрујам со мојава негативна енергија...
    Само ќе се прашам што ми е? Кај да најдам сила?

Зарем со тоа што се изборив за тоа што го сакав, не ми остана ни трошка сила во мене???
    И сега, сега кога чкрипи тоа што го сакам јас немам сила да го одржам во живот, сега кога треба малку, јас немам сила, а кога требаше многу се борев како вистински војник.

Дајте малце сила на заем, или дај да го преспијам ужасниов период.... магично стапче би завршило работа...

А да, и некаква занимација во животот би ми завршила работа

Се чувствувам бескорисно... џабе го дишам воздухов, а и ги замарам луѓето околу мене....

и во контекст на постов следува песнава

http://www.youtube.com/watch?v=bEgtsiOYD-g

6. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Сакам да кажам...

СДК; моето прво преведувачко дело за книга во европски и светски рамки, готовo. Едно мало враќање на корените, од медиумски преводи, на книжни...
    Отскокна штица? Won't mind if it is. :$

На Strumfeta93, marama, LivingGlam и 4 други им се допаѓа ова.
  7. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.099
    Допаѓања:
    4.464
    Сакам да кажам...

Залепив што залепив ... утре на дневна светлина ќе видам што сум направила :)
    А бе јас сум ви one man show, мењам бушони, кречам, фарбам дрвенарија, лепам тапети, демонтирам стари елементи... и успат сум во тесна маичка со деколте на "изволте" .
    Бројче по ЛП ;)

На Nightwalker му/ѝ се допаѓа ова.
  8. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

My mother always said, life was like a box of chocolates, you never know what you're gonna get.

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. i.am.me

i.am.me Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    127
    Сакам да кажам...

СДК дека никако не можам да те разберам, а мислам дека ни ти самиот не успеваш во тоа. Нормално, кога немаш зацртано цел, нема да знаеш што сакаш. Кога и ти да се опаметиш... :fubar:

Forest Gump! Многу го сакам филмов! :)

10. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Сакам да кажам...

СДК ова:
    http://www.youtube.com/watch?v=KtG_CcNJfaE

Ја слушам песнава која ме потсеќа на едни одамна поминати, убави времиња...Ме потсетува на моето безгрижно, весело детство. Колку ја сакав песната тогаш...Паметам дека беше огромен хит и дека со душа ја очекував да ја пуштат на ТВ за новогодишните честитки и ја слушав нон-стоп, бидејќи секоја втора фирма ја порачуваше оваа песна :lol:
    Како и да е, сакам да кажам дека песнава е прекрасна, безвременска...Ме воздигнува кога ја слушам, се наоѓам во некој друг свет, вонземски, обоен со плаво и жолто, обоен со љубов и среќа... И си имам сега едно топло чувство на душава кое предизвикува мала суптилна болка, но пријатна болка-носталгична...И ми доаѓа да плачам, ама од убавини, од носталгија, од разнежнетост... :inlove:

На TheCandy880 и kelly.r им се допаѓа ова.
  11. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.196
    Допаѓања:
    23.274
    Сакам да кажам...

СДК све да идееее уу *****

12. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    723
    Сакам да кажам...

:yawn: it's time bye ;)

13. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Сакам да кажам...

СДК...отидов јас да си го засадам дечко ми! :devil:

На TheCandy880 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    716
    Сакам да кажам...

Рани куче да те лае! Нажалост ова е чиста вистина! Кога им требаш на луѓето, сите те сакаат... :tmi:

15. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Сакам да кажам...

Имате чувство дека животот не ви се движи во правилната насока. Но, вие имате големи амбиции и мотивација, па нема лесно да се предадете.

баш такво чуство имам,дека животов не се движи во правилна насока :doh: само јас немам толку амбиции и мотиви :^) :sweat: боже кога ке поминат месециве да одам дома,да се изгушкам со мама,сестри ми,баба :x ?

16. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.578
    Сакам да кажам...

И да нека звучи како клише но животот навистина е убав!
    Си замерив себеси што не им обрнав доволно внимание на преубавите цутчиња во сите бои на дрвјата ги има бели, жолти, розеви, лилјакови во различни форми и сите се преубави. Дури и дождовните црви излегуваат од длабочините по мала доза светлина и свеж воздух. И сонцето кое ретко се појавува деновиве ја исполнува со светлина и најмалечката капка вода на тревката. Толку е присутна искрата на животот во се‘ наоколу, а често поминувам покрај сето ова задлабочена во мисли за кои се убедувам дека имаат и итност и приоритет, а всушност и не е така, трошење непотребно енергија во проекции од кои голем дел иднината ќе ги отфрли или ќе изгубат важност. Но, морам да продолжам по навика со нив бидејќи јас сум само усложнета коацерватна капка или дел од ребро во праисконскиот почеток. Затоа се распрснувам и разлевам често, меѓутоа затоа сум и цврста истовремено.
    Навика како утрински ритуал на миење и мачкање на лицето и телото со различни придобивки на модерната индустрија, како кофеинизирање за раздвижување на вијугите, како љубов или како осаменост. Мали, подмолно упикувачки под кожа зависности на кои некогаш не обрнуваме внимание и дури станеме свесни - оп - веќе сме во мрежата на навиките. Не се сите штетни или негативни, некои ни се дури и неопходни. Само не сакам да ми бидат двигател т.е. главен енџин, сакам да останам што повеќе будна и да ја имам контролата на мигот и да не поминувам покрај дрвјата без да ги забележам нивните преубави цутови, бидејќи патот до дома или на работа го чекорам по навика. Сакам повеќе будност кога сум будна тоа е се‘ што сакам да имам и сакам да кажам ова утро.

На Johny, afroditaa, kelly.r и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.286
    Сакам да кажам...

Колку е убаво кога човек ќе си легне рано и потоа се буди со првите утрински зраци, си слуша пеење на птиците и ужива читајќи книга.

Да, верувале или не станав кон 7, си направив огромно кафе, и почнав да си читкам додека го слушав црцорењето на птците под мојот прозорец.
    Која идила :inlove:

Па се разготвив, си направив фунгети со болоњезе сос и сега си мирисам на прженици :lol: , ама ми а гајле- денеска денот е само за мене- топла купка, маникир, педикир, сето тоа е резервирано за денес.

Другите нека садат дрва, јас ќе си уживам :emo:

Можеби е себично, ама доволно дрвца имам засадено и без оваа акција, така да, тоа нека остане за други.

Ах, колку убаво утро, се надевам дека така ќе тече и понатаму :angel:

На Johny, Strumfeta93, Sparks и 4 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Сакам да кажам...

СДК и конечно Сонцето е топло, тревата е зелена, а кравите летаат !!!
    И си се чудам себе си, зашо едноставно не појдам да засадам дрвце некое, фино такво зелениш неки со ливчиња...
    Еј и не само ради тоа „да си ја засадам иднината“ дрн дрн јариња весели магариња
    И не ради тоа што работам во секторов со „зелените“, не мислам на „мара“ бандата... него, онака чисто да му се надишам на чистиот му воздух, да и се нагледам на зелената и тревичка и да го пуштам мозоков ми да попасе преку неколку брда и долини... оти некако ми стана обичај се погрешни работи да правам оти а??!?

19. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.264
    Допаѓања:
    44.103
    Сакам да кажам...

http://www.youtube.com/watch?v=bR8XH3R95xE

Песнава секогаш ја слушам со ширум отворени прозорци. Т.е цел нивен албум. И секогаш ми се тркалаат солзи на образи, што од сеќавање, што од пролетна возбуда, што од фактот дека имам циклус па се’ ми се чини хиперсензитивно.
    Сега јадам пита со праз, кафето ми прави кругови на бирово, ќе одам со другарките на попладневна шеталица низ градов и благодарна сум што сум жива.
    Зошто, не прашувај.
    Се’ бива на овој чуден, прекрасен свет.

А, да. Си купив менѓушки во облик на јагоди и го шармирам погледот на срамежливите.
    Ќе фаќам пеперутки, ко Ричард што вика. За да ги пуштам.
    Убав ден имајте.

На afroditaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Сакам да кажам...

Денот на дрвото! Честито нека ми е празникот, поголемо дрво од мене нема, и то од тие зимзелените, ништо не се менува ни во мене, ни на мене. Вегетирам засадена на креветот, се поливам со кафе, наместо кислород испуштам чад од цигари. Се засадив сама денот кога го купив лаптопот. Ај сега малце автосугестија: ДРВО ЕДНО СТАНВАЈ ЗЕМИ ГИ КНИГИТЕ ПОЛАГАШ УТРЕ!!!! |(

На Johny и Nightwalker им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.