1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Сакам да кажам...

Сдк дека денес денот ми помина убаво....од сабајле со мајка ми го чистевме дворот, потоа попладне со другарките го шетавме кученцето на една од нив...многу убаво кученце, многу го засакав се надевам дека во скоро време пак ќе го шетаме и со тоа се наполнив со позитивна енергија......истотака се надевам дека и времето ќе продолжи да биде така убаво, а може и подобро :)

2. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    3.591
    Сакам да кажам...

Убав ден, преубав ....... Јас ништо не видов од тој убав ден! :D :D
    Срам ми е да кажам кога станав, кога се облеков и кога јадев :tmi: :$
    Цел ден книга не фатив, цел ден се муабетисував на фб со него :P
    А што да правам? Толку многу ми е навлезен под кожа ..... страв ме фаќа дури :(
    Не знам што ќе правам .... Ако продолжам вака, секако не е на арно .......

3. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    На broken099, i.am.me и butterfly.93 им се допаѓа ова.
  4. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

Мамо, те молам ПРЕСТАНИ да ме тераш со сила да јадам(сум била слаба коска и кожа)
    :tmi: нема шанси да се здебелам за 24часа
    :@ само нервоза и кавги создаваш, нели свакаш :@ :envy:
    и не приметуваш ДЕКА НЕ МИ СЕ ЈАДЕ(џабе само на глава ми се качуваш жено, олади малку :* :inlove:

5. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    1.006
    Сакам да кажам...

СДК не излегувам вечерва, едноставно не ми е до излегување и порано можеби ќе отидам да спијам.....

6. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.484
    Сакам да кажам...

Ми се спие :)

7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.528
    Допаѓања:
    92.248
    Сакам да кажам...

Гревче сум ете така да знаете. Од алергијава ништо не можам да јадам, се нафрлав цела и се изнервирав плус. Кај сум слаба, послаба ли да станам ;( Па казна е за мене да не можам се да јадам, па нема поголем гурман од мене и поголем стрвник :(
    Чудна сум им била на луѓево, деновиве многу расположена и среќна сум била. Е да не може човек океј да е. Ова од кога почнав да вежбам се чувствувам многу, многу убаво.

На Johny му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.896
    Сакам да кажам...

Ја Ќу да изаЃем, така да си знаете. Да не ме барате, отсАтна ке си бидам.
    Ајт имајте лепосава вечеринка. :hai:

9. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.887
    Сакам да кажам...

Нема да имаш неоправдан, ќе го оправдаме. :lol:
    Убо да си поминиш. И ти имај лепосава вечеринка. :D

На Marilyn-Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  10. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.349
    Допаѓања:
    5.900
    Сакам да кажам...

Јеа, јеа, јеа.
    Расположението ја помина и просечната скала, што понатаму? Ќе видиме.
    Телефончичот ѕвони упороно, чиниш училишното ѕвонче се заглавило.
    Треба со некој да ја споделам оваа енергија. Ајде кој е за забава повелете - Плециерр ин мајн Хаус! :) :music: :dance: Малку не ми иде ова јазиков најдобро, ама се разбираме нели? :)

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Сакам да кажам...

СДК дека се слушнав со ќерка ми, ми кажа како си поминала вчера и дека го носела фустанот што и го однесов, се изнаплакав зошто е.ано многу ми фали. Излегов со луѓе до ИКЕА за кратко да го избистрам мозоков, се почуствував за момент ок, ама сепак тоа што ти е вржано во срце и најмногу боли. Ја имам целта пред мене, ќе се борам за тој ден иако самотијава знае да биде сурова.

На teddybear, Neytiri, Strumfeta93 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека денес примив две радосни прерадосни вести. Ми иде да скокам и урлам од среќа.

Чуден е начинот на кој родителите безусловно си ги сакаат децата.
    Чудни се обврските што ни ги диктира срцето кои секако не мораме ама сакаме да ги извршиме.

Денес видов една драга личност па со уште една драга личност си мавтав од автобуска ...

Денес ги засакав уште повеќе моите родители.

Денес сфатив дека можеби веќе не сум вистински искрено заљубена.

Денес сфатив дека му се свиѓам на едно дете.

Денес сфатив дека како слеп за стап сум се загледала само во еден не сфаќајќи што е и како е меѓу нас.

И денес сфатив дека од време на време ќе си дозволам да уживам со него но дека нашето нема да се врати.

И за чудо некое се чувствувам исполнето. И денес не почувствував пеперутки во стомакот. Ниту колената ми заиграа рокенрол кога го видов.

Моето срце си е пак само мое. Целосно и нескршено.

Денес за мене беше многу продуктивен ден. Ама денес ... а утре ќе видиме ...

Денес од соба исфрлив се ама тотално се што ми имаше останато од него. И ништо не почувствував иако ми требаше сила да решам да досредам се.
    Ги скинав и сликите. Не сакам да живеам во минатото. Сакам да одам напред. А на него да се сеќавам по убави работи. На нас ... на се што поминавме ... Сакам да се насмевнам кога ќе ми текне ...
    Но не сакам собата да ми е преплавена од него ... веќе нема потреба. :)

тоа е се народе .... за денес :D

На Neytiri, Strumfeta93, la-chicka и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.824
    Сакам да кажам...

Ми дојде некоја моментална инспирација од другарката пионерка Теодора, да си кажам нешто.
    Не дека ќе кажам нешто ново или нешто есенцијално за човештвото, ама ќе го лупнам еве сега :)

Си се замислив на краток момент, како би изгледала Фемина преточена во нешто визуелно, а јас сум човек кој многу визуелизира, замислува, сонува.
    Фемина ја визуелизирам како еден розев (ретко син) лавиринт. А ние девојките кои пишуваме сме еден вид на фигури кои се влезени во него. И сите си одиме по некои свои патчиња. На некои се среќаваме и одиме во ист правец, а не некои се разминуваме и продолжуваме во дијаметрално спротивна насока. По некое време, повторно се среќаваме.
    Можеби некоја некого ќе завлече по својот пат, онака за рака ќе ме фати и ќе ми рече, а мори дојди ваму, овде е поубаво затоа што...бидејќи....ама. И ај на крај пиеме кафе таму. Или пак јас ќе фатам за рака некого и ќе речам, ама види тука какви се ѕидовите убави, дојди да видиш.

За на крај да го најдеме истиот излез, и да се вратиме повторно назад по некое време, затоа што лавиринтов ни е проклето убав, интересен, забавен, тажен, полезен.

Ете така. Јас по не знам кој пат врвам сега по патот кој се вика „сакам да кажам“, а кога ќе излезам, којзнае на кого ќе наидам и со кој ќе се сретнам ;)

That's the way uh - huh, uh - huh, and I like it :rock:

Крај на мојава моментална инспирација. Се гледаме девојки, гледајте да не се изгубите по патот со облаците, во овој лавиринт. Ако ви текне на цртаниот, ќе знаете за што зборувам ;)

На Neytiri, Fearless, Strumfeta93 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Сакам да кажам...

Изреволтирана од претходниот ден сакам да кажам дека образованието во нашата ни мила држава е се освен тоа што треба да е.Искомплексирани професори предаваат се и сешто,го истураат врз тебе својот гнев,домашна нервоза,па и те пуштаат сметки да им платиш.
    Незнаам што им е на некои од професорите,како воопшто ги вработиле во училиштата.Па во право е до некаде владата што од следната година ќе полагаат тест на личноста,земаат по 22000-27000 плата и пак ни се дерат на нас,ко да ние учениците сме виновни што имаат проблеми.
    Некни му се развикав јас на еден таков искомлексиран ама за џабе беше,завршив кај директорот,секако ЈАС БЕВ ВИНОВНА,а не тој идиот од професор... до кога вака :worried:

15. bravegirl

bravegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    69
    Сакам да кажам...

пирамида секогаш со оригинални постови,те замислувам како опасна цура у реалниот живот и баш ме интересира колку години отприлика имаш ако не ја нарушува твојата приватност,многу зрело и убаво размислуваш,моја омилена форумџика си дефинитивно...

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  16. i.am.me

i.am.me Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    127
    Сакам да кажам...

Малово беше на Britain's Got Talent пред 4 години. Прекрасна е во секој поглед, ми доаѓа да ја изнагушкам кога ја гледам! :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=rgeClYYoPaU

На bravegirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    551
    Сакам да кажам...

Само уште неколку минути до твојот роденден,а јас не сум до тебе да те прегрнам и бакнаам :( и да ти го честитам роденденот,а и + па и подарокот не ти пристигнаа,а когаа ко испраќав бев толку возбудена мислејќи на моментот кога ќе го добиеш ... но сепааак како и да ее имаај убав деен,исполнеет со среќаа,љубоов и незаборавај да се сетиш на менее....ТЕ САКААМ :inlove:

18. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Сакам да кажам...

Aуу сега ми текна на девојчево! А преги кога ја слушав останав ваква :o ! Прекрасно во секој поглед!
    И на крајот на коментарите ќе се расплачев.. за малку :!:
    :clap: девојче!

и СДК дека денес дефинитивно почнувам да вежбам. Ако ме видите после 00:45 на форумот да ми забраните да се логирам од утре :lol:

19. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.300
    Сакам да кажам...

СДК дека во мене има креативност која очајно бара излез. Вакви креативни напливи не сум имала одамна. Во глава ми се ствараат слики од комбинации, идеи, бои.....мислам дека се’ што ќе замислам можам да го направам за миг. Готово, кај и да е деновиве склопувам некое рачно изработено дело.

Што е уште поважно, се чувствувам убаво. Мислам на она, ФИЗИЧКИ убаво :$. Ова ми се случува прв пат во животот, морам да кажам дека е пријатно чувство. Не сум јас нарцисоидна девојка, оваа самодоверба не знам од каде доаѓа.....

Денес заклучив уште една работа, во животот дефинитивно ќе се занимавам со нешто кое е поврзано со мода и убавина. Не е важно дали тоа ќе биде за 5, 10, 15 години од сега, не е важно дали тоа ќе ми биде втора професија, важно е дека уживам во тоа. Ме бива за тоа, бре........и знам дека ќе успеам!!! 8)

И кога го читам одново целово мислење, сфаќам дека денеска сум имала максимално позитивен ден. Сега одам на спиење, да оставам малку позитива и за утре :*

На Mistery, Strumfeta93, la-chicka и 3 други им се допаѓа ова.
  20. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Сакам да кажам...

СДК дека јас сум си сама крива и никој друг! ЈАс не учев на време и сеа ќе скокам низ соба и ќе кубам коса 48 часа пред колоквиум дека ништо не знам. Требаше да почнам да учам пред еден месец а не денес. Ех Супергрл... црна Супергрл... требаше да ја слушаш мајка ти коа ти викаше фаќај дете книга не дреми на фб цело време. И шо сеа.. и сеа нема спиење и нонстоп читање.. што ќе влезе у глава тоа. А среќата( што никогаш не е со мене на полагање) ако ми помогне супер, ако не (што е поверојатно да се случи) наредна сесија... И ќе морам да ги слушам сите околу мене со зајадливи коментари од типот: „Па ти си на приватен, како успеа да паднеш на колоквиум, не си го напиша името точно?“ :devil:
    ... и СДК дека ова во мене што се случува не е можно! Си реков сто пати: „Ти не смееш да зе заљубиш во него!“ Будалче, зошто не се слушаш себеси. Всушност, можеби и не сум заљубена. Од кај да знам што беше тоа љубов.. одамна не сум ја почувствувала.. Но, кога лежевме гушнати, не мислев на ништо друго, само на него.. И кога ми шепна на уво: „Ти се заљуби во мене и тоа многу ми се свиѓа.“ ми се заруменија образите од срам и се осеќав како мало детенце на кое му ја открија тајната. И само се нурнав уште толку во него и.. не реков ништо. Зошто си го комплицирам животот? И така доволно проблеми имам.
    и... мислам дека ја утнав темата :D СДК ќе фаќам книга и нема да мислам на него! Ветувам! морам ова да го ветам тука јавно, пошто ако не го запишам никаде нема да го исполнам

но, пред тоа уште еднаш ќе си ја слушнам песнава http://www.youtube.com/watch?v=vwcZE0cPlME

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.