Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Сакам да кажам...

...Бон жур девојки, момци ;)

Од удобноста на моето канцелариско столче, сакав само да ве поздравам и да ви посакам пријатен ден...да не мислите дека ми е криво дека сум на работа??? :?: ..Нормално дека не ми е, а и зашто би...

И онака најверојатно да не бев на работа можеби со либенце ќе шмркавме кафенце на тераса, ќе шеткавме на кеј, ќе му се бесев на ушка...или па ќе џвакавме сладолед у нашиот омилен кафиЌ.

Ништо чудно и до Водно ако повеславме и онака почнувам да заличувам на тркалачко буренце...епа ме чува момчето шо да праам, не дека нели јас сум разјадена ко да е последно пред апокалипса |( :D

Ај жени...ај пријатно...додека не сум почнала да рикам, шо и оваа пролет ќе ѕиркам од прозорец само како дрвцата расцутуваат, шмрк...шмрк ;(

Гуш, гуш...и бац :*

На mims-89, Strumfeta93, BeYourself и 5 други им се допаѓа ова.
  2. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    723
    Сакам да кажам...

Ако има некој расположен за давање совети нека ми пише по лп :(

3. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Сакам да кажам...

Сваштарии, прекраснотии. Ноќеска поминот беше екстремно прекрасен. Луѓево се избегани тотално. Облечени во пижами, мажи во хеланки и со гаќи со шведско знаме :lol: (Кај нас тоа?- Нема шанси!). Играње до бескрај, на подиумот нашето друштво владееше. Танцување како да ни е последен пат. :dance: :dance: Ах позитивно! Денес нов ден, сонце, океан, некоја фотографија можеби. Ах оваа енергија, нека трае потребна ми е!

Имајте убав ден! :*

На teddybear, Blanca, BeYourself и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    Сакам да кажам...

СДК дека одам на кафе со симпатијата ;) држете ми среќа....
    уффф колку е убав животов! ФАЛА ТИ БОЖЕ!
    Држете ми среќа деминки :)

На Ivah, teddybear, Mandarinna88 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.824
    Сакам да кажам...

Првата пролетна пупка - пупна.
    Моментално температурата во центарот на Скопје е... миЉон степени. Две реченици кои многу сакам да ги чујам на Сити радио.
    Едната од локалпатриотски побуди а другата заради тоа што зборот пупка ми е интересен :)

А јас потечена, искивана, нашмркана си уживам во саботава. Сте сконтале ли колку е само убава саботава секогаш како ден? Освен ако не треба да дремете на работа нели. Кога бев помала во основношколските накај тинејџерските денови обожававме да одиме во парк, или да се правиме големи женски, на сладолед во Малага :emo: Ептен знак дека сме големи.
    Или пак подоцна кога сакав нешто да испазарам - саботата ми беше резервирана за тоа. Денес ми е повеќе резервирана за долго спиење, за чистење и секако потоа за шетање и по некој вкусен ручек. Саботата не е недела, бидејќи не следи понеделник. Саботата можеш да ја завршиш со тресење бутови, со алкохолизирање и смеа и секогаш е тука неделата која и така и така ќе ја пцуеш, затоа што после неа е - понеделникот.
    Ама саботата, е здрава средина кога можеш да си правиш што ти душа сака - затоа што си слободен. Пред некој ден сретнав една луда бабетина, која се дереше - што сме му направиле на светов? Да живееш за еден единствен ден - сабота! Луда беше бабава, ама вистина голема си кажа.

И ајт, како да не ја сакаш саботава? Особено на пролет. И едвај чекам да дојде наредната. Таа ќе ја сакам уште повеќе ;)
    Зграпчете ја денешната и гушнете ја, и тапшајте ја, и галете ја, и викајте ја Џони. Или Трпе. Како сакате - сабота е, и оваа е само ваша! :sun:

На teddybear, GeorGinnA, Strumfeta93 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Сакам да кажам...

Гуд морнинг гирлс (и по некој бој :lol: )

Ауф, каква е саботава значи, убава, сончева...створена само за шетање. 8) Да си појдеш на едно кафенце со поглед на езеро, да си седиш, да си уживкаш со финичко друштво... :)
    Аха, уште да можев да појдам...супер ќе беше. :| Ама не, јас морам да останам дома и да завршам одредени работички за кои преку неделава немав време :o (не дека немав, ама не знам што мислев, веројатно дека сами ќе се средат :lol: ). Е сега, ангелче беличко, седи си дома, наместо да шеткаш по убавово временце. :(
    Абе ајде, ми дојдоа солзи на очи... ;(
    И сега, наместо да станам и да почнам и до кај 4 да заршам за да си се спремам за настапот вечер, јас се „купосав“ на фемина и на фејсбук, си го уклучив јутјубот и абер немам да станам. :D
    Епа и нема да имам...ако морам да сум дома, тогаш денов дома ќе го искористам на најдобар можен начин. :lol:

7. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.300
    Сакам да кажам...

Чувството кога стануваш во 8.00, за да одиш во WC, на враќање маваш аналгин и пак си легнуваш. Стануваш како нов, без траги од мамурлак. :D

Отвараш очи и гледаш дека надвор те чека прекрасен ден, кој не е предодреден за седење дома. Ех, што убаво.....Го обожавам времево, ми ги стимулира позитивните вибрации :)

Еве, и во ваш правец пуштам позитива :rock: :rock: :rock:

На teddybear, beached и Phyramide им се допаѓа ова.
  8. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

Кој очекуваше да стане и одма сонцето да му ги замати очите?
    Кој очекуваше ваков прекрасен ден?
    Кој очекуваше ден исполнет со пролетно ветре кое ти носи уште повеќе енергија?
    Одговорот е веројатно ’НИКОЈ’ или барем не јас :lol:
    Мислев пак ќе има некои облаци, пак ќе биде тмурно времето.. И, да, за првпат оваа пролет времето пријатно ме изненади! :!: :lol:
    А, вечерва сум на роденден - забава де. Ќе се изнаиграм нозе дур ме држат, како никогаш досега! :)
    ....Епа, феминки уживајте во денот! Прекрасен е! :sun: :*

На teddybear, beached и FBI им се допаѓа ова.
  9. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.306
    Сакам да кажам...

Сдк ДА имате право убав ден е денес убава САБОТА!
    Но НЕ не е убаово што сабајле кога се видов пред огледало си заличив на оние од Бандини со чудото на сред |( :lol:
    Можете слободно вака да ме замислите моментално со + крпата на глава со мократа коса :lol: 8) туширање сега подсредување и правец низ чаршија :* имајте убав ден!!!

10. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.698
    Сакам да кажам...

Ете , нема веќе равенки , неравенки , матрици.
    Нема , нема..има , ама некој друг ден.
    Не денес! Утре , којзнае.

И дур чекам да ми се загрее пеглата , да ја запаглам косава..
    Пусти да ти ветар мрси косу е муабетов , реков да напишам некој ред..

Се осеќам ко Џокер. Заради пантолите и врвците. Предизвикувам илузија :rock:

А вие , Вие имајте убава сабота! .
    Јас , ќе имам..сончево попладне во Аквариус 8) , i guess!

11. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека ме загушува оваа атмосфера (убава е и се океј тоа), ама понекогаш се потребни и промени, нели? И така... и фантазиите се дел од животот. Па ајде малце (сега за сега) да почнеме да фантазираме. 8) :P

12. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    533
    Сакам да кажам...

Понекогаш посакувам да се вратат деновите кога одев секој викенд на прошетка со моите. Не ми се лутеа ако забегав негде или ако не дадев кош. Ги нема тие денови. Ми фали детството. Но од друга страна имам скроз откачени другарки. Не знам дали сакам да се врати минатото или сакам да остане сегашноста. Што и да се случи знам дека тие се мојата иднина. :angel:

13. Tinker-Bell

Tinker-Bell Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    119
    Сакам да кажам...

Кафенце покрај убавото Охридско езеро... блазе тебе :)

На beached и Angelche им се допаѓа ова.
  14. Uspeshna

Uspeshna Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам... но не би се осмелила пред никого од моите блиски. Имам врска од 1 година и сите мои пријатели мислат дека сме многу среќни, тоа и беше вистина до пред извесно време кога почнавме да се караме секој 2 ден за глупави ситници.

15. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.030
    Сакам да кажам...

СДК сега сум слободна де,за фемина,за секс,за уживање,за се

но сега кога сум слободна,ветер фучееее,ми го расипува времево :(

нема да одолеам на него,излегов,рано наутро,џогирав,вежбав-морам да поработам на зацврстување на мојата линија :toivo: :f:

пролетно сум расположена :inlove: како сите цвеќенца и бубачки така и јас исто

правам ручек,генералки по дома,два пати перам иста перална зошто заборавив да ставам омекнувач-цреп сум :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

сакам да кажам,бараме нов стан,со дечко ми,тоа е за частење хмммммм одвај чекам

ма све е добро кога е пролет и кога марта со девет ума ни помина!!!!

16. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сакам да кажам...

Ооооо имам гостинка.
    Здраво ПМС. Пак дојде ти а? Пак да ми расипеш расположение,да ми направиш некое проблемче?
    Ааа а и сакаш да те послужам со некое тортиче,чоколатце? Ееее нема мила,нема овој пат.
    Нема ни проблеми,ни благо да ти дадам. :!:
    Си сее зезнала овој пат,оо да да.Ајде де,ќе останеш гладна овие неколку дена,нема врска...
    Ама ако направиш некој проблем,АКО случајноо ме доведеш до ситуација да се расправам со некој,мори да знаеш на клоци ќе те избркам,добро? Е така.
    Ајде чаопријатно. :*

17. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.291
    Сакам да кажам...

Деновиве не ми иде ништо, се нанервирав за магистерската, на работа се нервирам за сите изроди пробувам да не си фаќам при срце ама неможам бе мразам неправди.
    А и да надополнам мразам генералка! абе мразам! Затоа и ја одложив :wasntme:

Единствено нешто што ме смее е моето снежно плишано мече кое е росоњерче :rofl:

На mims-89, Ema.Sk, teddybear и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.359
    Сакам да кажам...

Леле росоњерке, сонце е! Преубаво!
    Сакам да кажам дека ме полудеа дечишта! :@ :D

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    6.913
    Сакам да кажам...

Колку е убаво кога од некого ќе слушнеш утешен збор , кога некој ќе ти помогне и израдува . Тоа му е потребно на секого и во секое време .Некогаш и мали ситници значат мнпогу. Животот треба да го сакаме , да уживаме во секој миг кога нашите клетки се живи , да живаме додека крвта ни врие во вените !
    Треба само да се биде позитивен и кога чашата е полупразна да велиме дека е полуполна :)
    Погледни се во огледало и речи : ,, Супер сум бе јас .. се можам да направам ! Денес ме чека прекрасен ден исполнет со насмевки :* ,,
    http://www.youtube.com/watch?v=dBSyQ-BBDYY&NR=1

На teddybear, Strumfeta93, rossonerka и 3 други им се допаѓа ова.
  20. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Сакам да кажам...

сдк дека нозете ме болат од шетање по скопјето. Убав ден е денеска сончево, само за кафица. Си го купив лакот за нокти на мојот живооооооооооооот. :inlove: и то.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.