Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.824
    Сакам да кажам...

Дафни, човек кога те чита повторно на форумов, т.е. јас, има желба да опне по некоја strawberry margarita, или daiquiri, и да пуцкета со кастањети или да вика ајајајајајјјј фиеста! :D

И би понеделник. Јас и градскиот утрински калабалак, романтики за век и веков, амин! А баш и не. Добро бе, каде бе луѓе? Што не успорите? Што не опнете по некое кафенце онака лезетско, па тргнете на работа. Нема потреба од нервози. Абе и маргарита опнете ако помага. Вака ме терате да размислам сериозно дали да живеам во село, да си пасам овци на некоја ливада (патем ова ми е сон за пензионерски денови) и ич да не ми чуе а единствениот калабалак кој ќе го почуствувам да бидат пеперутките кои тапшаат со крилјата над мојата глава :)

Вака или онака, градсково дете, со очиња бабури кои вешто се кријат зад опасните мува очила за сонце, си стигна на работа, си го срка утринското кафе и си грицка сочно бисквитчиња.
    Бујрум. Машала. Шуќур. Аирлија. Ѓурулти калабалак ем чаршија - ЈОК.
    Понеделник девојчиња, здраво, ма здраво! ;)

На Johny, Neytiri, Theodora и 9 други им се допаѓа ова.
  2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.413
    Сакам да кажам...

... понедељак, хладан и сив, хвала сам рекла тек да види да је крив ...

Абе Жељко, Жељко.... тоа е.... Није ни до мене!!!! :)

3. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    5.454
    Сакам да кажам...

[​IMG] сакам [​IMG] кога ли ќе почнат овие сончеви денови и ќе се тргнеме од ветрето развигорче. Кога ќе си ги облечеме летните маичи со голото стомаче и некое разцветано фустанче просто да се осеќам лесно во чекорот да трчкам и сонцето да ги пржи моите обравчиња.

На Phyramide, Gordana10, Hopeful и 3 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Сакам да кажам...

:music:Changes fill my time, baby, that's alright with me
    In the midst I think of you, and how it used to be...

http://www.youtube.com/watch?v=jYpydtdl ... re=related

Никогаш не го сакав овој ден и веројатно до последно ќе останам без да научам како се засакува ПОНЕДЕЛНИК. Макар што, по некоја чудна логика на нештата би требало да симболизира почеток, некој си њу бегининг, што е нормално да ми носи џој ин мај харт. Но, што џој има во тоа да почне уште една работна недела. Проекти, анализи, писма и пак проекти, анализи, писма и извештаи. И како тоа баш да ти ја чешка душичката ти, кога на продан би ја ставил само за слободно да го дишеш денот некаде во природа.... а, тебе... рокови ти се протињаат низ нос, низ уши за да ти влезат в глава. Холд јор хорсес. Си ја знам работата.

Денов ми е бавен уште од утрото. Но, сакам кога ми тече како мармалад бавно, бавно и, колку и да го мачкам на лебот си тече, си капе ммммм. Само на ваков ден забележувам се што инаку очиве не перцепираат, а умот игнорира. Како успорена снимка ми се и луѓето и се околу нив. Само стабилен силен ветер. Тој си се движи нормално, како што ме движи и мене. Го сакам неговиот звук, секогаш ми носи нешто ново, мирис, глас, ноти..

Го сакам тоа кај себе. Кога можам да го успорам моментот и да се концентрирам на се околу себе. Неретко и го правам, особено кога сум со некого на кафе, а веќе и по вториот час на истото место продолжува за истата приказна. Дежа ву ми е, што зборуваш, што продолжуваш... те мирисам уште пред да кажеш. Така пред некој ден со една „пријателка“, умот ми остана на едно место, додека и ја гледав устата како и се отвара затвара, грицкањето на долната усна, забот кој и штрчи од преде... и некаде на среде сето тоа почувствував потреба да ја потапкам по рамото. Помислив да и речам: „така е, ти треба да го добиеш сето она што го сакаш. Заслужуваш.“ И, додека ги слушав тие две усни, во секундата пред да го изговорам она, ми се сврте во глава, „а што потреба од толку зборови.“ Нели може едноставно и кратко: „треба да добиеш се што заслужуваш“. Па, некако ми се заплеткаа сите неврони околу тоа едно нешто. Тоа би било премногу вулгарно искрено од моја страна, за нејзината неискреност си велам, но ху ам ај да ти ја предизвикам лошата карма. И и' реков нешто сосема неутрално, фино, дипломатски, како што впрочем и отсекогаш сум се справувала со „искрените“ изјави...

На Johny, teddybear, Phyramide и 3 други им се допаѓа ова.
  5. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.698
    Сакам да кажам...

Шо сакам да кажам ? Незнам и јас.
    Понеделник сончев и заебан , од мајка.
    Марфи - кучкин син .
    Јас со пакетчиња паломи околу мене , чај и апчиња сред април. А имам сладолед во фрижидер.
    Ех , каков сончев живот.
    А таман мислев да размислувам за Тајланд.
    Секако дека ќе размислувам.
    Пред години си ветив себе дека ќе одам Тајланд. Бесконечност!
    Како шо ми изгледа мене , јас денес ќе останам дома затворена..ништо од морнарска маичка. Ништо и од сонцето , дома во кревет .
    Океј , барем кафево никој неможе да ми го земе :yawn:

П.С: Лажговци , не ве сакам ... 1 2 3 доста ми е мене од лажни рапери.
    И кирилица ќе снемам некој ден , од вас..ќе откаже :(

П.П.С: Ми се вози кола со сончев кров..хаха :smoke:

Имајте , прекрасен пролетен понеделник..ппп. :hai:

На teddybear, Strumfeta93 и zhap4e им се допаѓа ова.
  6. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.457
    Сакам да кажам...

СДК...една од попаметните одлуки во последно време, ми беше оваа да тркнам до нашиот ни Солун...
    Убаво си поминав, убаво....уморни ноџиња, одморена душичка...
    Утинско кафенце, УЗ кроасанчиња меки и прајслес поглед низ моиве нови наочарки 8) - мирно, тивко, свежо, росно Солунско крајбрежеје....
    То логариасмос му паракало....15 е...ендакси, ористе...јасас...
    Две кафенца 15 евриќи, ако ако, нека...уз оној поглед....
    Некои нешта не се купуваат со пари, за се друго постои мастер кард ;)
    Па и без попусти, си купив, се почестив, да не е без ич...фустан, чевлиња, ташна, накит цела кеса, во продавничка по 1 евро :o, велигденски украси цела торба, и задолжително...уште 2 масички од Икеа... :lol:
    Глупости и тракатанци...со кеси :lol:
    Се довлечкавме...одморивме....убав викенд исполнет...
    А денес, сум дотерана, од глава до пети во хаЉинче од Солун, и штиклички, и накит, и ташна бе....
    Многу сум важна денес, не ме чачкај, Солун аутфит сум 8) ....коштам дури 40 евра :o , она што може да се соблече од мене де.... :lol:
    И што ако нема попусти...Солун е Солун, а Скопје е...само Скопје...
    за 40 е???? само чевлиња од лани.... можеби... :worried:

На la-chicka, Neytiri, 2468 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.952
  8. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.700
    Сакам да кажам...

СДК дека денеска бев почестена со присуство на црвенава тетка што така често ме посетува. Море големо рикало сум пред да дојде, па нека си поседи малку повеќе ако сака. :$
    Вчера сум имала многу, премногу среќа, за малку ќе беше фатално. :worried: Се преплашив. :worried:
    А искрено и денеска не сум зажалење. Што лисица сум за вакви работи. :lol:

9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.620
    Сакам да кажам...

Ах по ѓаволите, женчиња јас баш си го сакам понеделник.
    Родена во понеделник, почеток на секоја нова недела, нови атоми енергија акумулирани за време на викендот, нови живци за трошење, прекрасен почеток за секоја нова диета... Почнувам од понеделник. ;)
    Познато, нели? :D

Читкам - будење со кафенце лезетско, со маргарита, даикири... јок, нејќум. :(
    Со секс сакам да се будам, што би рекла Шилеа во една песна - сакам да ме буди твојата утринска ерекција, наместо проклетата мелодија од навиениот будилник.

Страшно нимфомански расположена деновиве, немам никаков изговор, освен ... I'm in heat (Alan Shore).
    Indeed, I am. ;)
    :P

На Shelea, 2468, Theodora и 6 други им се допаѓа ова.
  10. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

Нов ден, нова недела, ново расположение.
    Само овој ветерот ми го ниша лево-десно, напред-назад па и во круг цело расположение.
    Сонцеееееееее, баш ми е гајле, нема да плачам по тебеееее....

11. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.824
    Сакам да кажам...

Ех ТрендафиЉ, што би ти рекло Лудоно, со оглед на тоа колку нервозни луѓе сретнав од сабајле, не ќе да ги будела утринската ерекција, или пак кога ќе го ѕирнам колегава, јасно ми е дека жена му имала главоболка :D
    Мислам, сакам и јас така, да се разбереме, да не се отварам ептен, али у замена за недостаток на утринската ерекција која ме будеше 2 - 3 пати сабајлечки, и Даикири помага, овај планот да се пие Даикирито де, секако дека не го мавам од сабајле :D

Затоа девојки гушнете си ги дома тие што ги имате, кога ќе ги нема - не дај Боже - или кога ќе ви се отера врската во некој перпетуум стереотип кој не сакате да го имате, ќе го почнувате и вие денот со Нова Македонија, кафенце евентуално сообраќаен метеж. Не е секој ден Велигден. Сад га видиш, сад не, сад воскреснал, сад пак не ;)

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.952
    Сакам да кажам...

аууууууууууууууууууууууууууу женски маки да не ми дојдеше денес вечер што секс ќе паднеше како бев загреана уф штета
    не можеше да почека до утре :wasntme:

13. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    Сакам да кажам...

сдк живанв бреее феминки од ко сум на форумов во каков е..ан период бев, се растеретив малце со жемскиве причи а причи богами кои дрзат вода -со би се рекло народски ,сета сум вакава ко ке читам постови :lol: форумов е доказ за она STO MOZE ZENA NIKOJ NE MOZE :clap:

14. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.306
    Сакам да кажам...

Сдк леб во уста не ставам само за да можам што повеќе благо да внесам во мене...Брее што дете ќе бев :) и мама ми се чуди...Ако не бутнам нешто блачко во стомачето преку ден се тресам како прости ми Боже наркоман за дрога :D :rofl: :rofl:
    Туку ме нервира по малку ова ветрето што се раздувало....а и некои мисли во главава ми сметаат ај може ветрот ќе ми ги разбистри..
    И што да се праве сега...да идам да се шишам или не ? :?:
    А како???
    Пусто јас ...желна сум за промена физичка од каде ли да почнам.....

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.080
    Сакам да кажам...

Како и секој понедељак побрзав и јас да се нурнам во морето од... не не, не е работа, не е ниту факултет, не не.. не е ниту пак некоја друга обврска.. не не, не е ни тоа.. абе брзав да се нурнам во морето од страсти.. :)
    Да сиигурно бев и јас една од тие намуртени фаци што ги видовте сабајлево низ центар, ама оправдано, брзав за да влезам во неговата постела што побрзо ]:)
    Е дури после тоа се будам расположена и насмеана, многу нормално... па денот може да почне со сите пропратни обавези ;)

На teddybear, Strumfeta93 и enca.69 им се допаѓа ова.
  16. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Дали јас некогаш имам кажано дека сум глупава, тромава, тотално изветреана, расеана и страшно изгубена понекогаш. :P Да се пофалам де.

Во Скопјево сум од кога знам за себе. ОД раѓање ... и видете мене не ми оди баш географија, па сабајле требаше да одам во Маџари, ама мене некако Маџари и Драчево исто ми се виде, па се споакав накај Драчево ... па се освестив што правам сфаќајќи дека губам драгоцено време ... и трчи трчи ајдеее во нов автобус, па уште еден, и за крај уште еден ... Го прашувам еден чичко ве молам кажете ми каде е ова и ова тука треба да се симнам. Тој па мрчаторче ми даде едно дрско не знам, и една баба ме слушна ми кажа. Ама веќе било касно кога го поставив прашањето.
    Се симнав кај што се симнав во пуста пустелија ... и одев и одев и одев 30 минути и нигде не отидов. :D
    И викам чаре нема ај во такси. Му викам до таму. Ми вика кај е тоа ??? Му викам да знаев немаше во такси да се качам. леле кога ме погледна. Па искрена бев и не размислив пред да се изразам. Се распраша по колегите кај е и што е па ме возеше и возеше и кога стигнавме некако и го видов таксиметарот добив тахикардија.
    Нема врска на крајот се снајдов. Жива сум и здрава. Малку преморена. Малку разочарана од културата на вработените на неколку места. Ама нејсе. Тоа е. Битно јас сум културна :$ :D

Туку друго што да ви кажам ... јас се зезам се зезам ама прееска во Ања една баба ми вика ајде да ви гледам ... ајде бабо ... и да ... ми кажа ќе се мажам за брзо време. Погоди неколку работички, си зема парички и длабоко ме замисли. Дали стварно му се допаѓам на тој некој кој што јас толку ,многу го сметам за другар и се меѓу нас ми изгледа другарски ???
    Тоа не е битно туку другарките цел ден ме реметат ... си можат. Па дури и фустани најдоа, и торта, и кум и кума ... Немам коментар !!!! :D Се ми средија срцки се. :D

И така. А сега погодете штоооо ... Ништо битно ама морам да фарбам трета рака денес. И крајот на се се гледа.
    Собата ми е средена и терасата изреновирана. Мераци бе мераци.

Си го сакам животот. Задоволна сум од се.
    Среќна сум. И убаво ми е.
    А вие останете ми со здравје и уживајте. 8)

На la-chicka и beached им се допаѓа ова.
  17. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

СДК ептен ми е тапа. Досадно е, има што да правам ама нејќам да чистаммм :!:
    Не гледам ни некој пост на латиница, барем потсетување да ставам :D

На Johny му/ѝ се допаѓа ова.
  18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.471
    Допаѓања:
    68.874
    Сакам да кажам...

СДК по денешниот преглед на гинеколог дознав дека сум сосема здрава и спремна за едно бебенце :lol:
    Физички можеби сум спремна, ама психички малку заостанувам. А овој мојов па, седнал во чекалната ги гледа брошурките со бебенца и ми вика само Леле види го какво е слатко дучшичка. Еххх, една мала ваква Виножитка :lol:
    Ќе си почека, прво големава Виножитка да се среди :) Се во свое време.

На enca.69, FortuneTeller.xD, la-chicka и 6 други им се допаѓа ова.
  19. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека сум преуморена од учење уфффффффффф................ :^) :^) :^)
    И учењето е болест вервајте ме...... :) ;)

20. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.952
    Сакам да кажам...

Kažeš da si EXTRA,ali ja sam BOLJA...Jbg-a FUKSO,ti si samo DROLJA...Xe,xex... :D :D :D

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.