Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bona

bona Популарен член

no coment :x :x и јас се прашувам како му е, колку е позитивен... ;(

2. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

каков говор и каква енергија, алал да му е :clap:
    ова треба многу да го чујат и да извлечат поука, да се освестат кои се битните вредности во животот и да бидат среќни и задоволни со тоа што се живи, здрави и прави :!: :!: :!:

3. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

потполно се согласувам

4. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Сакам да кажам,фемина имала 10000 членовиииии,гледам и си викам ми се чини или стварно гледам,ама тоа стварно било,супер,баш ми е мило,па не за друго туку и најубав сајт е,интересен,затоа само тука висам на фемина и никаде на друго место,ќе станам пензионирана членка :lol: :lol: бабе :D кое куца на форумов и дели мислења,шинко,ќерко,бабе да ти додели некој совет :D :D :D

5. Angel.in.dark

Angel.in.dark Истакнат член

6. veri

veri Популарен член

Исто и јаааас :) Водиме 1:0 :party: Од секогаш уште од мала премногу го сакам Коби :l:

7. veri

veri Популарен член

OMG цела се стресов ;( Од каде му е таа позитивна енергија? Ние за секакви ситници се нервираме а забораваме колку полоши работи има на светот.

8. veri

veri Популарен член

Еј луѓе преска имав плаво цвеќе а сега зелено. Мислев дека после 1000 станува зелено, а не на 500. :)

9. princessofthedark

какви цвеќиња бе луѓе, ме збунувате :rofl:

10. veri

veri Популарен член

И ти имаш плаво цветче :) Според бројот на мислења се менува и цветчето :f:

11. Dreamer

Dreamer Истакнат член

:clap: Се восхитувам на неговата храброст.Само кога ќе ми текне колку време и внимание сум потрошила на неважни работи и грижи...Има што да научиме од овие луѓе :)

12. Angelche

Angelche Популарен член

Сакам само да кажам...во животот има многу поважни работи од тоа да се плаче за скршен нокт, за скршена чинија, за скршено злато, за телефон...сето тоа има цена...ама човечкиот живот нема цена...и ноктот ќе порасне и материјалните работи ќе се купат...ама нога, рака, срце не се купува...Мене лично ме потресе ова видео...да имав иште една нога, рака ќе му ја дадев со задоволство... :( Исто од видеово сфатив дека ние луѓето сме толку себични, и си ги зголемуваме нашите проблеми како да се најголеми и за нив нема помош, ни спас...а всушност не гледаме што се случува околу нас...А да сме на местото на овој човек како би ни било? :(
    Патем се присетив на гладните деца и луѓе...
    Зарем не ви е жал кога ќе се фатите за телефонот и кога ќе помислите на сите тие деца што немаат ни храна ни вода, а камо ли па телефон, тие што одат голи, боси...анорексични...срцето ми се кине кога ќе помислам на тоа...А од друга страна ние сме задоволени и тоа премногу од што ни е потребно...Сите тие деца што се радуваат дури и на корка леб, а ние ја фрламе бидејќи ни е тврда, колку сме безчувствителни ние луѓето... Ја истураме водата бидејќи ни се стоплила, а тие и една капка вода да имаат, ќе ја чуваат како очите...Кога ќе помислам на сите тие деца што изумреле од глад...:( Душички.... ;(
    Да се навратам на видеото...ме потсети на една моја другарка што до пред 2 години учеше со мене...Таа немаше коса,(не беше некој голем проблем.) но да сите ја прифативме каква е таква е и си ја сакавме, но незнам што и беше, само викаше вие не сакате да се дружите со мене...се гадите од мене, а немаше врска...Јас од тогаш до ден денес и го кажувам истото...И велам да биде благодарна што е косата, зошто некој нема рака , нема нога, а таа пак запнала...како да има најголем проблем и поради тоа никој не ја сака...Сега се пресели на друго место, ама сеуште контактираме...Добро, што сакав да кажам... Таа нема појма колку среќа имала во животот.....
    Колку би сакала да им помогнам на луѓето со специјални потреби... ;(

13. Angelche

Angelche Популарен член

Честитки и на двете :clap: :clap: :inlove:

14. princessofthedark

е кај ми е? не можам да со го најдам :rofl:

15. veri

veri Популарен член

Кај што ти е сликичката па под неа ти е името и под тоа имаш цветче и пишува колку мислења имаш :)

16. veri

veri Популарен член

Фала Ангел4е :*

17. princessofthedark

ааааа тоа ли :D
    прв пат го приметувам цццц кај ми е младоста :P :rofl:

18. GuitarHero

GuitarHero Истакнат член

Животот е еден.Да ги искористиме максимално шансите кои ни ги дава.Тој е само една слепа улица.За некого долга,за некого кратка,за некого полна со предизвици,за некого здодевна и обична.Секоја секунда е скапоцен подарок кој треба да се искористи.Радувајте се на нештата што ги имате.За секој проблем има решение,не се предавајте така лесно и ќе успеете колку и да изгледа невозможно.Кренете ја главата високо и не потклекнувајте на ништо,колку и да болат нечии навреди,знам дека оставаат трајна рана,но за жал устата на некои луѓе неможе да се затвори...Секој има свој живот и НЕ вреди целиот да се помине во ќош,со скрстени раце и чекајќи да се среди се само по себе...Тој е премногу краток колку и да не изгледа така.
    Разгледајте наоколу и ќе сфатите дека светот е премногу суров и себичен.Има премногу лицемерие,злоба,завист,љубомора,болка...За жал е така...
    Радувајте се на тоа што го имате.Секогаш сетете се дека некој нема кров над глава,корка леб,семејство,поддршка,нема со кој да размени два - три искрени збора и кој да му пружи утеха...
    Радувајте се на мали работи,тие го прават животот убав.Прифатете го тоа што го имате и бидете среќни со истото бидејќи поубаво е да имаш врапче во рака,отколку гулаб на гранка.

19. princessofthedark

многу убаво кажано, ама тоа е никој не гледа за себе, како луѓево да живеат за другите. Општествово има изградено некој стереотип и сите мора да се водат според него. Ако си поразличен си мета на озборување и критики, те гледаат како од марс да си паднат. Луѓево се преокупираат со некои банални работи од типот: каде вечер, како е облечен, како ме гледаше, тој купил кола, отишол таму и таму.... Никој не се труди да поправи нешто, да си помогнеме па сите да бидат среќни. Додека едни нема што да јадат некои пари на јахти и авиони трошат. А да не зборам за тие што немаат пари лекувањето да си го платат па умираат поради тоа. Светот е заснован со лицемерие, егоизам, злоба...
    додека не се смени менталитетот на луѓево, и додека вистински не се сватат правите вредности ништо нема да се смени...

20. Angelche

Angelche Популарен член

.....За тоа и зборував во постот погоре, колку е само неправеден животов...И како некому не му е галје ништо друго освен што ќе облече за вечер..Апсурдно е..Зарем не им е жал...А да заборавив таквите луѓе не си го трошат своето ,,скапоцено,, време да мислат на такви работи, колку се само себични...Со идиотско однесување...Ништо друго не им е важно освен самите себе, нарциси. :@ Таквите се само за под нож!
    А за лицемерието, егоизамот, злобата...тоа е веќе друго...
    и се е кажано...

Thread Status:
Not open for further replies.