Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. marama

marama Форумски идол

Сакам да кажам...

Ако утре немам се*с или тој како што вели не водиме љубов има да го сменам :devil: :rofl:

2. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Сакам да кажам...

Офи не ми е мори тој дечко појќе уште од лани, само си се дружиме и си се сакаме на некој начин уште. :D
    Ќе се видиме некој ден на договорено. ;)

3. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Сакам да кажам...

сдк какво средување сум му дала на алиштата по плакари ооо како некое си фенг шуи дојде ова,нервозата ја вадев на чистење и досадата ама умот бреее како да си го средив кога гледам се средено чисто сама си се фалев, чудни бича сме ние жените или по фризери трчаме ко ке сме во никаква состојаб аили вака фрламе непотребни ствари...па шо ке беше она алишта се да се чувало ова за до ваму ова з адо таму ова за на кафе ова за некогаш во слуцај да ми притреба како да не ке ти притреба ке ти притреба слободен простор после шо го немаш :rofl: чисти ваму буткај таму,спремај се за овде спремај се за онде ваква комбинација таква е бре зато ја поштуем она групата од фајс- от AH DA MI E MUSKI MOZAK BAR NA DVA DANA DA SE ODMORIM KO C :^)

4. ljubam

ljubam Популарен член

Hopeful and lolyta777 like this.
  5. Hopeful

Hopeful Популарен член

Сакам да кажам...

СДк дека добив наплив на креативност и почнав да го пишувам есејот. Толку убави мисли и убаво формулирани фрази ми доаѓаат на памет што и да седнев да ги мислам немаше да ми текнат. Ајде да видиме што ќе излезе на крајот. Убаво е кога човек има инспирација. Барем една трошка е доволна за почеток и за нејзин поинтензивен понатамошен развиток. Колку што повеќе навлегуваш во работата, толку повеќе инспирацијата ти се зголемува и толку повеќе прави да се ужива во творењето. Барем јас така се чувствувам во овие моменти и баш е убаво чувството. Поздрав. :)

6. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Сакам да кажам...

Постов го пишував за во друга тема http://forum.femina.mk/kafe-muabeti/sto-mi-se-dopaga-a-sto-ne-kaj-odredeni-forumdjiki-t3711/150.html но бидејки беше заклучена во меѓувреме, ќе го постирам овде.

Јас ќе си земам за право да се приклучам во дискусијава иако искрено не се пронајдов самата себеси во ниту еден пост, не јасно ми беше што толку се дискутирало за да во толку кусо време се напишат десетина страни.
    Јас сум скоро една година на форумов, бројот на мислења ми е мал, зашто едноставно немам потреба да одговарам на секоја тема, НО тоа не значи дека не ве читам секојдневно. Едноставно овој форум ми дава некаква си позитивна енергија и јас уживам без разлика дали ќе пишам или не.
    Од незнам кои причини јас лично имам чувство дека не сум омилена овде, можеби дека сум понекогаш претерано искрена или дрска, но тоа е таков е мојот карактер.

Факт е дека помеѓу толкава група жени мора да се формираат „групи“ кои јас би ги нарекла поблиски пријателства, како она на Оффспринг и Трендафилка и како тоа на Пирамид и Џули. Разликата е во тоа како ние си ги негуваме пријателствата, и како ја искажуваме нашата љубов кон тие лица. Пирамид сака да си ги поздравува своите пријателки, во ред е, тоа е Пирамид таа и во својот реален живот претпоставувам дека секојдневно ги подсетува луѓето окулу неа колку си ги сака.
    Оффи е друг тип, таа е позатворена и својата интима не сака да ја дели со секој, тоа што има да го каже го кажува в лице, односно полесно и е да прати ЛП одколку да пишува во СП.

(Пред да продолжам сакам да напоменам дека со ниту една форумџика не сум блиска, сум имала неколку куси дискусии со неколку и тие самите ќе се препознаат. Меѓутоа таа наша дискусија не прераснала во поблиско,(да го наречам) пријателство. Така да се што сум напишала и ќе напишам е резултат од вашите постови и каков впечаток сте оставиле кај мене.)

Неколку пати сум се почуствувала отфрлена, незнам зошто имам чувство како некој да ги скрола моите постови, што лично не ме навредува, туку тоа си го прифаќам така како што е.

Според мене Пирамид е една извонредно паметна девојка, успеала во својот живот, се изградила како една навистина прекрасна личност и оформила доста цврсти ставови кои секогаш умее добро да ги аргументира. Според мене таа заслужено си ја доби титулата Форумџика на годината.

Не ми се допаѓаат Офи и Росоњерка, незнам од која причина. Никогаш не сум влегла во жолчна расправија со никоја од нив, ниту пак сум почуствувала дека тие имаат нешто против мене туку едноставно и во реален живот со нив тешко би се сложила, но тоа е што е.

Ете јас не сум еден од војниците на Пирамид или Оффи, јас не сум ничиј војник како што претходно кажав со никоја форумџика не контактирам интензивно туку вашите постови создаваат некоја слика во моево главче и јас пишувам водејки се од тоа.

Туку зборот ми беше нема потреба од расправии и навреди, се е во карактерот, нормално е да постои тензија помеѓу “200„ жени, таа постои и помеѓу 2 а не помеѓу 200.
    Затоа девојки смирете ја топката, и дозоволете ни да си уживаме во ова прекрасно катче, зошто и вашите постови полни со иронија и сарказам насочени кон други форумџики на индиректен начин некогаш влијаат и кон оние кои не се засегнати.

rossonerka, LivingGlam and Phyramide like this.
  7. Mygirl

Mygirl Популарен член

Сакам да кажам...

Сакам да кажам... дека сум многу среќна!!! Утре ќе ја видам мојата најдобра другарка после цели 6 месеци! Среќна сум, не можам да дочекам да ја гушнам. Мојата најмила, која никогаш не ме разочара и која знам дека за мене го мисли тоа што и јас за неа. Мојот жив доказ за вистинско пријателство конечно се врати дома :D Расправајте се вие сеуште дали постои или не вистинско пријателство, јас утре одам да го вкусам :inlove: И ете, уште еден пример дека вистински пријател не мора да ти биде некој со кој ќе поминуваш 24 часа заедно.

8. mina

mina Популарен член

Сакам да кажам...

СДК кој рано рано две среќи граби :^) Уствари Кој рано рано цел ден ќе му се спие! :yawn:
    Имајте убаво утро и најубав ден!
    СДК обврски за денес еден цел куп...од кај ли да почнам :?:

9. beached

beached Истакнат член

Сакам да кажам...

Не ми текнува , немам приметено или слабо опевање на средата ?
    Сигурно сум во право . :nod:
    Никој не и покажал почит , а таа толку прекрасна..на средина..ни ваму ни таму.

13ти Април , среда..среќно..епа здравоооооо ,здравооооооо ,здравооооооооо! :nod:

Со оглед на тоа што сум видно ненаспана , сигурно ќе биде забавен денов :rock:
    Ни кафе нема да помогне , а башка тоа..требало да намалам со кафето , свашта.
    И денес денов им го посветувам на..нашите рапери. Им го посветувам на САФ.На легендите!
    Инспирацијата е во нив , токму денес . :smoke:

Ај јас да тргнам по некој си пат на елиминација..и да преживеам :smirk:
    Вие..вие , уживајте како што знаете и умеете :handshake:

Strumfeta93, teddybear and Phyramide like this.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Сакам да кажам...

Ова се сериозни времиња во кои само најнесериозните ќе си ги спасат задничињата, е така да си знаете :lol: Друго не ми текнува.. :wasntme:

http://www.youtube.com/watch?v=xxG2UWhvXJI

Get up off your knees ... само грб ќе ве боли на станување, а колениците ќе ви се издраскаат. Цело е кога има се, а штом осетите дека нешто во целото ви недостига, барајте си го... ако не го најдете... не е ваше веќе целото.

11. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Сакам да кажам...

Се мислев, се мислев, да речам-да не речам, и велам ај подобро да речам, зашто ако речам може повеќе да се почувствува ефектот, отколку да не речам.
    |(

Да сме ние вака бурни надвор, како што сме на форумов, можеме ептен да си го подобриме благостањево. Не?
    Абе, да ме простат мажите на форумов, ама ние жениве, да сакаме, можеме и на циклусон да му кажеме да не доаѓа. Ама да сакаме. Битно е енергијата да се насочи на вистинското место. :wasntme:

Да беше поголема застапеност на биполарноста на форумов, ке се каравме со мажите. Вака - меѓу себе се исколвавме. |(

Јас денов на жените им го посветувам, ем кротки, ем кавгаџики, ем желни за внимание, ем желни за права, ем плачки-рички, ем разглобувачи на филозофии.

Него... да се кандидирав јас за преЦедател, м? ^_^

12. ljubam

ljubam Популарен член

Сакам да кажам...

Се успав! Сонував дека сум во врска и имам љубов покрај мене :lol: . Ете ти причина зошто си поспав повеќе. Сега и да трчам на факс исто ми е :D . Ама многу бре реално беше. Филм! Хахах Ирено отиде со памет. Денов врнежлив ама се надевам добар ќе да е! Имајте убав ден и опуштено! :*

sesilija likes this.
  13. Caramelle

Caramelle Истакнат член

Сакам да кажам...

Уште сабајлешки грло ме боли :puke: ,а кај ми е цел ден....ох,ај ќе помине :?:

14. FBI

FBI Популарен член

Сакам да кажам...

Сакав уште вчера де пишам во темава, додека настанот ми беше тазе.....ама на мобилниот немам кирилица. Како и да е еве ме денес :)
    Повторно сум супер расположена, но морам да ја раскажам вчерашната случка од МВР - Беко, што ме изнервира.

Одиме со моите да менуваме адреса на ЛК и да се сликаме за нови. Претходно татко ми беше да извади уверение за промена на адреса и таму ги приложи сите потребни документи (вклучувајќи и имотен лист).
    Значи, тоа што сакам да потенцирам е: за да извадиш уверение за промена на адреса, потребен е имотен лист.
    Е сегааа.........Одиме во МВР да се сликаме. Влегувам јас во кабина и таму една млада албанка со уште еден колега. Ми ги разгледа документите и ми вика: со уверението ми ти треба и имотен лист!
    Која е логиката, при издадено уверение во кое стои регистарскиот број на имотниот лист, повторно да ти бараат имотен лист. Ајде, со ова некако се помирив. Трчав од кабина, во кабина, да земам други документи од татко ми.....

Се враќам на сликање. Влегувам, пак. Сега дотичната личност си прави муабет со колегата албанец, на албански :@. Пред македонска странка тоа не би требало да се случи (од каде знам дека не ме оговара мене) и да не ме оговара, се наоѓа во Р.М., а тука официјален службен јазик е македонскиот!
    Ми пукна филм и почнав да и кажувам што мислам. Дека постапкава им е нелогична, дека има пристап до систем на податоци на МВР за да си ја провери променетата адреса итн, итн....Госпоѓицава или госпоѓа (што и да беше) става муниција во хефталицата и ми вика: “девојко ќути, ми го боли главата, не можам да работам од тебе“, е тука ми идеше да се прснам од смеење ама и реков само: “ ааааа извинете што полнењето муниција во хефталка е страшно голема работа, па јас ве деконцентрирам“.
    Е тогаш пак почна да збори со колегата на албански :devil: !!!

Ајде, ме сликаше некако. Станувам да ми земе отпечатоци. Верувале или не, не знае да каже десен и лев показалец :x
    Ми гестикулираше, ми го покажува прстот на нејзината рака и ми вика: “со овој прст, на тоа што свети“.......

Се’ е јасно. Во државава ништо не е како што треба. Јас денеска (дури и ништо да не постигнам), ќе се јавам кај некое одговорно лице и ќе искажам револт.

Ајде сега, да го тргнеме овој муабет на страна. Лелееее вчера каков тип дојде у МВР. Полни очи, празни раце (и он си гледаше, дури и си застана до мене да пополнува образец) хаха. Ама, незгодно бре. Мајка ми и татко ми со мене, јас да гледам по момци.......е не иде !!!

А, денес. Е денес ми е спортски ден. Еве си барам некои вежбички на youtube, за да се размрдам малку.
    Во здраво тело-здрав дух :* :* :*

15. Phyramide

Phyramide Популарен член

Сакам да кажам...

Баба ми покојна, постојано ми викаше во моменти на одлепување - Ију, шта ти би пиле?
    А ја нејзе - џесБако? :D

ЏесБабетини а? Не иде, џе сте сакав да кажам, така некако, ама не бабетини него цуретини :)
    Не знам бре девојки, ептен ми е фино, ептен сум еуфорична, ептен би сакала да ми влезете во кожа и да осетите малку од ова вибрирачко чуство. Не знам дали се пренесува ко струја, ама еве ќе пробам...а сега? Се чуствува ли? :)
    Јас си знам зошто сум ваква, ич не е без причина. Иако некои работи на светов се случуваат - без причина. Онака, зошто на некој му п*днало или второто гравче му се погодило скапано, а тоа е богами за коси кубење!

Јас ич коси не кубам, ни свои а уште помалку туѓи. Тоа заврши кога имав 6 или 7 годинки чинам, се степав со братучетка ми заради една кукла, која всушност она ми ја завидуваше па од пуста завист ми се с’сна а пу јаз’к јас го кркав повеќе. Фактор густа и виткана коса, иди заплеткај прсти у такво нешто и извади ги на нормален начин, не иде :) И до ден денес се смееме за ова. Фини спомени и смешни.

Во јазикот на мајка ми постои една узречица, како да ја наречам, која вели дека среда е ден за секс. Вака некако суво пренесено. Друго нешто за средава ко ден не знам. Па ако ви чини ова - прифатете го и уживајте во блудните активности. А ако не, гледајте да не ви го удрат истиот несакајќи, педерски, одпозади, не е пријатно :)
    Вака или онака оргазмично уживајте во средава или нирвански, како сакате, само нека е на арно и нека е убаво ;)

16. savana

savana Популарен член

Сакам да кажам...

СДК си се изнаспав денес, колку толку ова е рекорд за разлика од минатите денови :lol:

И не можам да замислам какви се луѓево :x од ништо прават нешто, да не може човек ни со мал прст да мрдне, веднаш тие се знаат и си прават шпанска серија како што им одговара :fubar:
    Но мора некој да се занимава и со такви работи :lol:

А сега одам да се најадам убаво бидејќи ме чека многу убав доручек :D
    Имајте убав ден :)

17. figgiMK

figgiMK Популарен член

Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека конечно приметив дека сум била доста активна на форумов...
    Сакам да кажам дека имам 200 поста кои ми се бројат...
    Сакам да кажам дека ми е прекрасно тука на форумов...
    и сакам да се извинам доколку со некој мој пост или пак мислење сум се вметнала некаде каде не ми е местото...
    сакам да кажам дека сите Вие прекрасни феминки ми го правите денот посебен....
    и сакам да кажам БЛАГОДАРАМ дека сте мои секојдневни феминки :*

18. teddybear

teddybear Популарен член

Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека се успав. како некој морон не сум направила аларм и прееска порака од другарка ме разбуди. Иако е убаво чувството да те разбуди убава порака, сеуште се движам низ дома нарекувајќи се со секакви погрдни комлименти. Не за друго ама сфатете ме ... многу ми се одеше на факултет :D

Туку сега ќе одам да си ги земам последните неколку резултати од лекари ... и се надевам дека се ќе биде добро. Само уште денес и се надевам веќе не треба да трчам по лекари. Од проста причина што мразам болници ... Никогаш не сум се чувствувала убаво ... Па и постојано некој се кара. Ти преку ред ти вака ти така ... леле некогаш ми иде да им се развикам што ви е бре луѓе ... Што ??? Стварно ме нервира кога некој си мисли дека неговите проблеми се најтешки, дека само за неговите проблеми нема решение, дека на другите им е се совршено и кога некој не сака да ја погледне реалноста. Сите сме магариња и сите носиме одреден товар.

Неправди секогаш ќе има. Проблеми исто така. Ајде сега да земам еден митролез и да потепам се ??? ... Ма не. Јас ќе бомбардирам со насмевки. Сметам дека така е поубаво :)

Долу ме чека едно јако нес. Их либе дих. Имајте убав ден и држете ми среќа. :)

beached and lolyta777 like this.
  19. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Сакам да кажам...

СДК дека две недели наназад станувам легнувам многу касно, а станувам рано. Значи се можело да се функционира и така, со по три - четири часа спиење. И на интернет слабо седам, ни 1/10 од она што претходно седев. Заборавив и на дневни кафиња и на лутања од едно место на друго. Се можело и без интернет и без шетање. СДК дека во овие две недели, на ден учев по онолку страни колку што претходно учев за цела недела. Аха, значи се можело и турбо да се учи, ама за жал секогаш кога ќе ми дојде јајцето до газот.
    Е се мразам поради тоа што сум таква, што чекам се во последен момент.
    А убаво ми викаше татко ми - ,, ке ги бараш овие денови што залудно ги губиш пред компјутер,,.
    Вистина, веќе почнав да ги барам :(

Ама тоа е, кој што си надробил, тоа ќе си срка. И затоа сега овие неколку недели ќе си живеам како зомби, со подочњаци до земја, изолирана од се, иструена со кафе и цигари, на крај на живците...
    Кога на време не си го организираш времето, последиците мора сам да си ги сносиш, за жал :(

Strumfeta93 and lolyta777 like this.
  20. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Сакам да кажам...

СДК дека читам што се случувало вчера на форумов и не ми се верува, просто не ми се верува.
    Да земеме само да кажуваме кој што има да каже, да не се поздравуваме, ако некој ни се допаѓа да си чуваме тоа за себе, но обавезно да кажуваме кога нешто ни смета и да шириме негатива. Нови форумџики ќе дојдат, заминатите ќе се вратат, Фемина ќе процути.
    ААААААА (ангели пеат).
    И проблемите не се решаваат со заклучување на темите, тоа се покажа во неколку наврати. Што дека е заклучена, кога за некој ден пак ќе прочитам постови кои директно или индиректно алудираат на истата работа?
    Тоа сакав да кажам.

Thread Status:
Not open for further replies.