Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Сакам да кажам...

Овдека споро ми поминуваат деновите, почнав да си ги мразам секојдневните обврски. Сакам назад...опед! Да ќе одам напред имам и поддршка, затоа што го сакам само тој свет и мојот нов живот во него. Тоа е тоа, кажувам прв пат и среќна сум што научив да ризикувам. Слагалицата конечно ги реди и последните парчиња, а сега е најбитно да ме прати многу среќа. Сакам никот да ми е секојдневие...

2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.410
    Сакам да кажам...

СДК
    Let's go back in the 60s to rock 'n' roll

3. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Сакам да кажам...

СДК дека сум среќна :)

Толку!

Повеќе детали за 2 дена ;)

4. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.440
    Сакам да кажам...

Не помнам кога последен пат сум спиела мирно. Преку глава ми е од прекумерни будења ноќе, преку глава ми е од тоа што дури и кога спијам сонувам дека се карам, душава не ми е мирна.

Деновиве сум целосен хејтер на се` околу себе. Навидум среќна кога сум опколена со луѓе, дома мртов пацов, бомбаш самоубиец. Се мразам кога сум ваква, не знам како да си помогнам, а сакам луѓе, стварно сакам.

За неполн саат треба да тргнам во школо, тотално неспремна и место ранец ќе си земам ташна за искачање, за да ми се дополни филингот дека не идам во школо, туку дека одам на кафе/гости. Проклето да и е и школово, проклет да е смерот на кој што се полетав за да се запишам, учам право, а не знам ни една тужба да напишам. Знаете што е најинтересниот дел? Што ни најмалку не ме интересира.

Потребно ми е чудо за да се извлечам од срањава во кои што се вовлеков. ЧУДО! А, јас никогаш не верував во чуда. Да почнам? Или сепак само да оставам се вака, само да започнам повеќе да верувам во себе, затоа што ако јас не верувам дека можам, никој нема? :doh:

Прекрасен монолог си изведов, а и полесно ми е некако. Ви благодарам на сите за вниманието и сега одам да се налицкам малку, за да заличам на човек. :@

Имајте убав ден. :hai:

5. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

Одам кај баба ми. Вртам низ програмите на телевизирот и - ништо, се разбира. Како и секогаш.. И ајде, што да гледам, што да гледам.. и одбрав: Фешн ТиВи .. :D И баба ми вика „Е, абе јас не сум ти кажала, маале да видиш гледав едни манекенки, ама знаеш какви беа? Цели со пердуви, па со крилја, абе богата работа“ :lol: и јас викам „Еее, баббоо, и ти почна да ми гледаш Фешн ТВ, аа, како се викаше дизајнерот?“ И сега баба почнува „Абе, не знам како рекоа, имаше едно име.. Ама заборавив, та не се едно и две па да паметам јас тоа“ И сега по долго раскажување, и викам на баба „А, бабо, да не се викаа моделите на Викториа сикрет? и она ми вика Еее, да бее, така беа!
    Боооожеее, баба ги гледала ангелите на Викториа Сикрет.. Аууу, чудно, нели? Ох бре бабоо, што уште не ќе чујам од тебе :lol: :lol:

6. Caramelle

Caramelle Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    Сакам да кажам...

Крај.Конечно.Станувам да вежбам ....ааама па веќе,цел саат не можам да се намолам :fubar: ...сега и казна ќе си дадам 10 стомачни повеќе ]:) :D ајде...до после :hai:

7. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    701
    Сакам да кажам...

СДК...Колку е убаво да имаш едно мало катче во природата,да биде само твое,никој и ништо да не допира до него.
    Да отидеш кога сакаш,да се дружиш со распеаните птици,зеленилото да ти ги плакне уморните очи,ветерот ти ги чешла коситее :inlove:
    И ете само тогаш можам да се опуштам и да го прегрнам светов!
    Сама со себе,во прегратките на природата.
    Имајте убав остаток од денот Феминки драги.
    И најубава петочна луда вечер. :*

На Hopeful, TinaM25 и teddybear им се допаѓа ова.
  8. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам колку ме фаќа носталгија кога ќе ми текне дека при крај ми е студентскиот живот, мислам дека кога ќе ми заврши студентското време ќе ми заврши и животот и дека повеќе нема ништо интересно да ми се случува.Ме фаќа страв дека треба да почнам да се занимавам со озбилни работи, како работа на пример :?: а јас сум уште толку млада и се осеќам не спремно за пресвртницата што ми следи....i am so worried :worried:

9. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    2.476
    Сакам да кажам...

сдк убав ден, денес добив многу комплименти, се чувствувам убаво :) ке беше и совршен ден ако нема такви возачи низ Штип.. не секој заслужува да има возачка дозвола!!!
    сдк2 стварно не ја сфакам потребата на сите можни алишта ставање каиш на половината... :?: :?:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    На Miss-Independent и mims-89 им се допаѓа ова.
  11. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека ужасно многу мразам некој кога ме брза и напиња. :devil:

Се изнакупив монистри, а решив и да ги правам цветчињата од темата „Направи сам...“.
    Досадно е, јбг. :(

На Johny му/ѝ се допаѓа ова.
  12. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

СДК денес ќе му ја уживам 8)
    Го пуштив мозокот нека паси, а за тоа време ќе ѕирнам јас нешто овдека :D
    Сега ќе си пивнам едно кафе, ако сака некој да ми се придружи, ќе ме најде по мирисот :D
    М? Њам њам :mm:

Прикачени фајлови:

• kafe.jpg1.jpg
      kafe.jpg1.jpg
      Големина на фајлот:
      40,8 KB
      Прегледи:
      61
    На teddybear, TheCandy880 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.983
    Сакам да кажам...

СДК - не знам дали таков ни е менталитетот, ама кај нас се се остава за до последен момент. Мене тоа ми е многу неодговорно а јас мразам неодговорност. :@

14. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Сакам да кажам...

„Треба да се заштеди малку. Тешки времиња се, а уште потечки доаѓаат. Стварно нема смисла.
    А и таксито поскапе, фактички плус 30% од парите за такси. И омилениот овошен јогурт поскапе. И во ред кафе пиците поскапеа. Во Палма сладолед е тука некаде....
    А треба да се преуредува собата. Треба нов кревет да се купи. Па и летоска да те шетне некаде, малку за промена. Треба и за книги да се тргнат пари. Мора, мора да се заштеди некој денар.“ - рече Старфиш и излезе од бутикот со полни ќесиња.
    Дежа-ву.

На Ema.Sk, sweetheart10, Hopeful и 9 други им се допаѓа ова.
  15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Сакам да кажам...

Денов ми е одличен. Решив да одам да си купам уште едни штикли и оп ги нема. Фала Богу иначе ќе останев шворц, барем се тешам дека имам такви друга боја :rofl:
    Дечко ми си купи конечно старки какви што сакаше и среќна сум за него, затоа што ретко се радува на нешто што го купил (дека ретко како мене купува) :lol: Со него се повеќе сме како деца, раскинавме и за 5 минути се смиривме. Не знам, некако се повеќе чувствувам дека нема уште долго да тераме. Ах, таа љубов,а можеби и навика е.
    Ајде имајте ми убав ден, а јас отидов на Мерлинка фарбата да видам како излезе :rofl:

На karina8 и Marilyn-Monroe им се допаѓа ова.
  16. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Сакам да кажам...

СДК една мудрост, на која можеби и тука не и местото...Сепак...

Се прашувате што е хипнотизер?!

-Баба која ги загледува децата во автобус и се обидува со очи да им каже дека треба да и го отстапат местото.

На Ema.Sk, butterfly.93 и k.i.m им се допаѓа ова.
  17. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Заминваааам, заминваааам, заминваааам..... :dance: :dance: :D
    Љуби ве Броооојче :l:

Едит, многу си се сакам што сум си бројче, а видам некаде пишува бројче, како јас да се гледам по ѓаволите. :lol:

На mims-89, teddybear и irenna им се допаѓа ова.
  18. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.896
    Сакам да кажам...

Бојата излезе феноменална. Како никогаш досега. Отсега само фарби со поминат рок и променет состав ке купувам. :wasntme:

Тамбс уп и за фарбачот марамест. :up:

Си дадов денес слободен ден од учење.
    Лет д мозок да пасиТ. ;)

На marama и LivingGlam им се допаѓа ова.
  19. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Сакам да кажам...

Со каква фарба се фарбаше ??? И од каде најде со поминат рок ??? :D :D :D

20. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.896
    Сакам да кажам...

Ќути аман, стоеше еден месец отворена (што ми е стандард, нели со пола фарба корен фарбам), и место бела содржина од тубичката, излезе на некои места тегет некое боиче. |(
    Ама преживеав, за да раскажувам. :wasntme:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.