Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

... БАМ! Какво изненадување, јаготка на шлагот. Збунета си бев јас цел ден, ама ова беше врвот. Е сега веќе искрено не знам што да мислам... :?:
    Дали да глумам лоша или едноставно да ја послушам тетка Мара - listen to you heart. :?:
    Туку да се оправам јас, пред да биде предоцна.
    Премногу кафе не е на арно...

2. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    Сакам да кажам...

Ладно ми е и незнам дали е до локацијата на собата или до мене.
    Ќе угинам. :D
    Цел ден сум црвена во образите, мислам на една тупава жива материја и неможам никако да ја обработам "Црнила", а до утре треба да ја предадам. :tmi:

O ne, ne brini, proci ce za tren,
    ja sam samo malo ludа i zaljubljenа. 8)

3. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Сакам да кажам...

Уживам кога ја гледам мајка ми среќна, толку ме исполнува и мене денот ми го прави сто пати поубав. Ретко кога вистински е среќна и кога среќата и предизвикува насмевка на лицето, затоа ги обожавам тие моменти кога ја гледам како се радува ко мало дете. Па ете, да ја искористам и оваа можност и по којзнае кој пат да и посакам среќен роденден, да биде здрава и жива пред сè, потоа да има многу среќа, а на крај се финансиите и се останато. Не можам да опишам колку бев среќна кога ги погледнав тие солзи радосници во нејзините очи кога ме виде како стојам пред врата пеејќи и среќен роденден, кога ја читаше посветата во книгата што и ја подарив, душата ми се исполни што и мене ме расплака. Каква мајка - таква ќерка, двете плачки невидени. Те сакам мамо никогаш не го заборавај тоа! :*

На Strumfeta93, Monna.Monna, Miss-Independent и 14 други им се допаѓа ова.
  4. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

сум приметила дека на лугево не им оди во последно време во љубовта
    (кој раскинал врска, кој не може да ја заборави бившата...)и се повеке се шири тоа ко вирус некој, што ли е незнам, ама изгледа дека јас дефинитивно ја згрешив професијата, можеби требаш да се обидам ко психолог :!: :$

5. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Сакам да кажам...

Животниот пат е навистина чуден и непредвидлив.Никогаш не знаеш што ќе се случи. ;)

6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

СДК ГОООООООООООООООООООООООЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.304
    Сакам да кажам...

Само сакам да кажам I`m tired of using technology :|
    :hai: лека ноќ слатки,лути,слабички,дебелки,осамени,насмеани,весели,распеани,расплакани виртуелни женчиња ве гушка Кенди :hug: ....

http://www.youtube.com/watch?v=DE9Ichvp ... re=related

На bornthisway му/ѝ се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сакам да кажам...

Утре смислено ќе си закаснам на работа..
    ...алармот нема да ми ѕрне веројатно да!
    ќе ме фати најголем метеж на пат од Бисер до Железничка! Еј, тоа е страшен метеж од кај мене до таму, секогаш е верувајте :)
    мм...штиклата ќе ми се скрши!
    во последен момент ќе си ја шлакнам кошулата со јогурт, па ќе морам да се пресоблечам!

Туку идам јас на вечерна прошетка по Кеј, да го дишам тоа што Вардарон го носи цел ден, цела година, да њушкам еден убав секси машки парфем и да гугуткам ко буф во мракот.
    :music: Очи бистри очи паметни, дали е ова свет кој ве радува.. се разбира дека да! :)
    мхмхм...утре лепчиња :$ :rofl: па и дур се направат, еј чекање е тоа... па да ги измезиш со јогуртот ехеееееееееееееее.... работа, кој видел аир од работа и без тоа празници се ближат, празници се ближат :P

9. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Сакам да кажам...

Реаллллллллллллллллл !!!!!!!!!!!!!
    Најдобри ! Докажавме дека сме подобри. :rock: :party: :dance:
    Каде се сега навивачите на Барса. :wasntme:
    Hala Madrid !!!

На Miss-Independent, Blanca, BoaVista и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.956
    Допаѓања:
    164.233
    Сакам да кажам...

Сдк Реал,гоу ту хел!Сега имам маж у пмс!Не е фер!
    Барселона,ја сакам ко град,тој навива за Барселона,по автоматизам,за Барселона сум!Није фер!

На itgirl и marama им се допаѓа ова.
  11. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.673
    Сакам да кажам...

Плачат скриени по дома :lol:

На HoneyBun му/ѝ се допаѓа ова.
  12. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Сакам да кажам...

Леле кое хејтерче ти сум јас !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
    Читајќи ги сите статуси на фејсбук за Реал..јас ..јас..јас..би станала и би повратила .
    Сега победи Реал..и сега сите сме страсни навивачи на Реал.
    По ѓаволите , јас навивам за Барселона..од 5 одделение.
    И да , победата на Реал..не беше ни блиску до петардата , нели ?
    Но , вечерва беа подобри..и заслужено победија.

Е не сум де хајтерче , само нешто серам. Аха.

Да, утре на мета нешто друго ќе е.. осеќам.
    Продолжувам со приватната забава.

Фала на внимание .
    Ајде приватно.

На itgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Сакам да кажам...

СДК ај ве молам без патетики. Да се разбереме, не сум за Барселона ама ги поштујем, додека реал ми биле одувек одвратни, а сега уште повеќе ради плачкото Роналдо. Еднаш победиле и веднаш аууууу бре, чудото големо |( Со тие играчи што ги имаат треба да се на врвот, пошто одувек ѕвезди купувале. Па и оној мочкото Мурињо колку ме потсеќа на некоја локална клошарчина во фацата, исто ко некој уличар ми е уште шишето ракија во рака му фали. Мурињо нема т од тренер, само притиска, така беше и лани додека беше тренер на Интер, така и Интер ги победија Барселона со бранење, фалеше уште да се наредат пред гол сите играчи и да ги дигнат рацете, па на, припари до голот. Тоа не е фудбал, фудбал е она што го игра Барселона, јасна тактика, чиниш везат додека играат.

На itgirl, sweetheart10, x.Daisy.x и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Единствена тема во која не се цитира е темата ,, Испукај се,,.
    На кој до што му дошло тоа си пукнал.
    Како несврзан муабет е да фатите да исчитате 2 страни, онака непрекинато...
    Сите постови на некој се посветени.

15. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    Сакам да кажам...

Уфффф деневниов ден беше исполнет! Ама сеуште имам сила во мене покрај се што направив и секаде што бев! Уште еден ден од оние совршените!

Дооооолгата прошеткана сонце ми годеше особено како што цела недела не бев излезена! (Те сакаме сончко :sun: Дојди пак и утре! ) Плус си најдов ролери, е само пари никаде не најдов :lol: Потоа следеше една планина салата што ми беше тооолку вкусна што чинијата можев да ја изедам, па средување ноктиња- конечно се почувствува како женско (ах тој факултет замара понекогаш!).

И како најубав дел од денот, но не и последен, коктел со другарка од основно што ја немав видено 7 години! Се чувствував како дел од мене што некогаш изчезнал повторно да се вратил. Точно е дека првите другарки секогаш остануваат. И покрај толкуте години што ретко сме контактирале ја чувствував блиска и можев се да и кажам, да имав повеке време...

Ама немав! Ме чекаше филмот во кино и дечко ми во киното :) Limitless беше филмот- топло ви го препорачувам, освен една кратка сцена се друго беше одлично!

И уште многу други ситници и моменти со блиските :D ДЕФИНИТИВНО ОДЛИЧЕН ДЕН! Образите ме болат од смеење! ВИ ПОСАКУВАМ МНОГУ ВАКВИ ДЕНОВИ КАКО МОЈОВ! :*

А како за утрешниот ден посета на основното и на нашата мила и драга зоолошка :D Факултет, предавање?! Што беше тоа?! :lol: Ќе преживеат еден ден без мене :rofl:

P.S.Моментално се чувствувам како восредно кога пишував дневник! Се што ми лежеше на душичката си кажав :lol:

16. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    5.537
    Сакам да кажам...

СДК дека круша под круша паѓа. Колку и да не сакаме да веруваме. Тоа е реалноста!!!
    Факт е дека децата учат од своите родители, па затоа феминки, пазите што правите ;)

На babaDara и sanjaeva им се допаѓа ова.
  17. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Сакам да кажам...

СДК Добро утро на сите.
    Јас си станав во 4.30,си ги вапцав сите јајца,имаше неколку испукани,ама се на се ,сум задоволна.
    Децата си ги разбудив,тешко им е да станат наутро ,но сега станаа трчајки јајцата да ги видат.
    Обично заедно ги фарбаме во сабота,многу се радуваат,но сега ќе патуваме за празниците,па така украсувањето со сликички ќе им остане за попладне.
    Имајте убав ден.

На lolyta777 и Chupe им се допаѓа ова.
  18. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    422
    Сакам да кажам...

СДК дека сум многу среќна

За прв пат во животот вапцав јајца (три) и замислете бојата имиспадна онака јака црвена и НИЕДНО не ми пукна :) :) :)
    Имајте убав сончев априлски ден

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Сакам да кажам...

Станав и јас во 4 сабајле и си вапцав јајца,само црвените денес, другите во сабота.
    Татко ми ми правеше друштво виртуелно на скајп,јас си плачам,нему му се насолзија очите ама да не се разлигавувам уште повеќе ме искара,срамота било 30годишна да плаче за дома :(
    Уште еден празник далеку од дома ;( блиските ми се далеку,далечните ми се блиску,фала ви мвр :swear:
    Во моментов сакам вакви едни црвени чевли
    http://youtu.be/3YKn53vWIHA

20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сакам да кажам...

I've got a right to be wrong
    my mistakes will make me strong
    I'm stepping out into the great unknown
    I'm feeling wings though I've never flown
    I've got a mind of my own
    I'm flesh and blood to the bone
    I'm not made of stone

http://www.youtube.com/watch?v=0_sHGcf8 ... re=related
    и те како имам право да!

Ги набљудував покривите пред некој ден додека седев во Пивницата в Чаршија. Секогаш седнувам на истото место и секогаш истиот звук истото крцкање, пуцкетање на дрвените штици ме носи до втората маса од лево, токму на оној дел од клупата, од каде очите ко магнетизирани ми се лепат на дрвените оквирчиња на прозорите, па на стаклото, па преку него. Сакам такви прозорци, такви стакла исецкани на квадратчиња, врамени во дрвени, темно кафени оквири. Сакам старудии едноставно. И не знам дали е до тие прозорци или глетката што ми ја нудат секој пат, но мене ми е некако магично, ме привлекува, не ми дава да си тргнам од таму се дур се стемни сосема и се запалат светилките околу.
    Ја сакам ноќта и го сакам тоа лице на таа слаба блага светлина, што повеќе ти остава сенка врз него, одошто ти го открива, а пак им дава некој посебен сјај на очите, блескаат едноставно, што да филозофирам и тупам ко по обичај, го сакам тоа, во очите.
    И сепак, јас не знам дали е до токму тоа место, бидејќи и не за друго, но од тоа место пред неколку месеци почнав да се чувствувам како еднаш многу одамна пред многу, премногу години, а можеби и не е баш како тогаш, можеби е и поубаво, не знам.... или пак е до сите оние покриви во кои се ѕверам како мало дете со носот залепен на излог пред слаткарница. Поима си немам што е.
    И на тоа место пуштаат ли воопшто некаква музика?!? Милион пати од оној ден бев и секој пат истото чувство го имам, секоја пат се е исто, но ушите како да ми се глуви за се друго околу. Богами и не знам дали воопшто одат некои луѓе таму. Приметувам одвреме на време се движат нозе, раце наоколу, но како убрзана снимка ми се, ми поминуваат со молскавична брзина додека јас си зјапам во покривите.
    Слушам обично само еден глас и гледам само две очи и пак гледам во покривите и гледам и слушам и тоа е единственото бавно, бавно нешто. Онака филмски, гро-кадар, едно око, па се одалечува камерата гледаш две очи, па тишина, па слушаш нешто излегува од една уста, те тера да црвенееш, чувствуваш нешто ти гори од внатре, па пак прозорец, покриви... гледаш прсти и коса, чувствуваш кожа, уво, па пак очи, усна, око... покриви... дрвено, темно кафено оквирче, па една таква светната малечка рачка.. и се сакам да ја фатам да го отворам тој прозорец се едно некаква магична светлина ќе влезе од надвор, ама се гласот, се очите се покривите се нешто друго има па се предомислувам.
    Мора да е интересно да можеш да скокаш од покрив на покрив и тоа баш на тие покриви. Фини некакви се, стари интересни во различни форми... никогаш не сум го направила тоа, видиш, а интересно мајке ми, интересно мене ми се тоа изгледа.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.