Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Сакам да кажам...

Најдобро ќе ми биде устата да си ја сменам ова не се издржува :lol:

2. acvamarin

acvamarin Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    25
    Сакам да кажам...

СДК посетете ја страницава за да се чуствувате подобро :) http://operationbeautiful.com/

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Сакам да кажам...

Добро бе она тапкање по рамо и викање има време млади сте нели сфаќате дека со тоа не потценувате?
    Па 25 години имаме и доста се вадите со тоа дека сме многу млади. Четврт век сме поминале, сме дипломирале и магистрирале, а вие уште тапкате дека за нас има време и времето е пред нас?!? :^)
    Да земеме да се омажиме и деца да родиме за да не сватите сериозно.
    Не е фер ова изигрување од вас, не е фер.
    А не е фер и што ние сме такви мулиња. За памет. Сеа јас сама си се тапкам и си викам ех колку си наивна!
    Среќна сум што 4 дена нема да ве гледам. Оваа недела ми е преку к*р од вас и вашите пропаднати проекти!

4. Zumbula

Zumbula Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    139
    Сакам да кажам...

ееее значи поголем идиот од мене не постои..ама озбилно...а можеби да не се десеше тоа никогаш немаше да сфатам дека ми значо толку мн... :(

5. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Сакам да кажам...

Ваууу ми е денов, прво одкога се вратив пробав да го избегнам малото цело време, не знам зошто само сакав така и ко за инает денес ги сретнав со новата му љубов, фино девојче ама не ми одат у пар. Ете така. Ама ок ми е :) , реков - убаво е да ги пуштиш некогаш луѓето и чудно ама воопшто не се замарам. :o

Денес паркови, дерење по парковските др.аџии, учење во природа, потоа чаршијата неизбежна и на крај Ирски паб и обилна храна. :pizza: Ја сретнав мојата бесна Е и се сртенав со А колку ми е посебна некако ми е мистично совршена. А милиот Т, ах колку е скромен. Убав ден, сретнав многу луѓе и им се радував на секој збор и на пофалбите кои ми ги упатуваа. Ги сакам несебичните а останатите нека гнијат во нивната суровост. Реков ќе давам ама нема да одземам без разлика на се и нема да мразам. НЕ ! ЈОК!

Ах животе! Утре моја Мила. Ми нацрта цртеж и ми рече - мамо знам дека не ти е роденден ама јас сега ќе ти го честитам и чувај ја оваа слика и кога си тажна и кога си среќна! Те сакам детуле мое! Ти си ми....

На LivingGlam и sesilija им се допаѓа ова.
  6. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Сакам да кажам...

Излеговме со друштво во новото диско. Па му текна на некој да отвори нешто поасално кај нас. Ова „по‘‘ го болдирав од причина што не е асално туку е подобро во споредба со другите кафичи. Дефинитивно ми се к*ња од техно музика. Има некои песни што можат да се издвојат како добри ама некои се |( . Нема никаква живост во нив, цело време треска едно те исто. Па нели е нешто да запееш, да се размрдаш, да си поминеш убаво и да не ти се оди дома. Не се сеќавам кога последен пат вака си поминав. Ми здосади, ми здосади од околината што ме опкружува, се гушам во едно мало место. Па сакам нови места, па сакам нови луѓе, постојано тапкам во место и не правам ништо. Ахх каде ми е младоста?!

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    6.835
    Сакам да кажам...

Уште една прекрасна ноќ помината со мили луѓе. :)
    Се чуствувам исто како да е лето . Излегување до касно , јадење сладолед ...па дури и сега овие 5 дена што нема училите ни дојдоа како кец на 10 ка :angel:
    абе уживанција , работава : дојди па запри не, ако можеш! :D
    Бевме со момакот на Маркови кули и ме бакна едно 3-4 пати на чело и 2 пати на очен капак :!: :rofl: Ме крена потоа ме носеше едно 15 минути и не ме спушташе долу , добро барем чантата ја оставив :tmi:
    Смоки да можеше да земи 2 картони ќе ги земеше .. да не не ни стасало за јадење, знам дека сака да ме здебели ама нема да му успее ..теле шарено тоа :D

Прикачени фајлови:

На lily-prune и MacaLove им се допаѓа ова.
  8. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Што сакам? Што не сакам? Комплицирана личност сум јас.
    Близнак еднаш, два пати... Се покривам со крилјата на ракот? Фарбана сум?
    Некогаш не можам да се препознаам, или се препознавам ама се убедувам дека тоа не сум јас, иако тоа е она моето вистинско. Ќе ме дефинира некој? Тлеам таму, не сум јас.
    .................
    Се сакам јас! Јас, јас и само јас!
    Зошто ми е тешко да се покажам таму каде што треба? Молчам... молчам и се загледувам.

Или ќе трае ова, или дефинитивно ќе испловам. Не знам. Не знам како сакам да биде.
    И вака е убаво, и така...

Разглена? Да, можеби. Или па не? :^)
    Можеби повеќе реалист отколку разгалена. Кој знае, овие две работи не ми идат некако.
    Гневна. Многу.
    Можда си имам причина, а можеби и не.

Како некоја метафорична песна сум.
    Ах која ли сум јас? Знам која сум... ама....
    Знам политика да водам, изгледа.

.... Ќе се вратам пак. :)

9. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

Одлична моминска вечер. Јадење, пиење, па жива свирка, па глупирање малку со апаратот низ град.
    И да, си дозволив една чаша вотка :wasntme:

На 1209, firequeenn, 2468 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Сакам да кажам...

Инспириран од револуционерниот став на MacaLove... :rofl:

Штркот Дончо

Штркот Дончо
    бебиња ни носи
    никогаш не не’ остава
    осамени и боси.

Дење или ноќе
    на небо со вреќи лета,
    внимавајте вечерва девојки,
    може баш кај вас ќе слета. :D

Дал е црнче или арапче,
    важно да е дете,
    да ви го усреќи секојдневието,
    ем зиме, ем лете. :rofl:

На LadyN, teddybear, 2468 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.279
    Допаѓања:
    67.898
    Сакам да кажам...

СДмуК на Најтвокер ако може аватарот да си го смени, Горде имаше таков, па некако сега ме потсеќа на неа :rofl:

На Nightwalker и Offspring им се допаѓа ова.
  12. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Замислете, се насмевнав. :o :wasntme:
    Аххх... од каде, како, што... едноставно се насмеав. :$

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.296
    Допаѓања:
    81.871
    Сакам да кажам...

СДК, дека било мноогу убаво да се излезе со другарки една вечер ко за промена...ма кога ќе се присетам поубаво, и немав многу време да мислам на тебе... :^)
    И не се сеќавам кога последно вака си поминав, преубаво беше не дека се жалам, ама сепак ми фалеше нешто и аман веќе од оваа кнедла што со денови ми `седи` во грло и никако не можам да се оттарасам од неа и ми иде да плачам и да се смеам во исто време - глупичка сум малце отповеќе, знам, ама си ветив дека нема да плачам во никој случај! :!:
    Носам сјај во очиве
    И ти чувам место крај мене.
    Уште си ми најмил(а),
    Во мене тајна скриена
    Уште шепотам без глас,
    Дека верувам во нас!
    Знам, се ќе помине
    И далечни ќе сме
    И ќе останеме двајца
    што се сакалe. 
    Одвреме навреме,
    на мене сети се
    И не заборавај
    дека сме посилни од се!

^^ Ѓорги нека ти `пропее` она што јас немав сила да го изустам... :worried:

14. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Сакам да кажам...

Конечно мал одмор и оп фемина се разбуди :D

15. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.030
    Сакам да кажам...

СДК излишни се зборовите за да кажам колку е се добро,несовршено добро,вауууууууууууу
    празници,и само празници 5 дена одмор!!1јупииииии и се знае трета смена на ФЕМИНА еври деј :D :d: :d: :d: :d:
    http://www.youtube.com/watch?v=jF9GBR3B0LE

16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Сакам да кажам...

СДК ако продолжам со ова темпо ќе почнам да си ја пејам "ако денот ми е ноќ". :yawn:

17. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    701
    Сакам да кажам...

Не прави го на друг она што НЕ САКАШ тебе да ти го прават.
    Не бев ја научила добро оваа лекција,ама свака му част, сега ја знам наизуст.
    Само не знам до кога :D
    Идеме сега за некој час малку во природа,неколку дена слободни до мај па да искористиме прилики и неприлики.
    Одам разочарана,ама ако,за се сум си самата крива.
    И мора да ви кажам,КАКО ЌЕ ГИ ТРЕТИРАТЕ ЛУЃЕТО ТАКА ЌЕ ВИ ВРАКААТ.Баталете го тоа дека треба да бидете лоши за да бидат добри со вас :)

На Neytiri му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.278
    Сакам да кажам...

Сдк дека вчера ми се случија чудни работи. Вчера утрото кога станав бев во лабараторија за да ми земат крв и додека стоев и чекав еден човек ме праша каде се оставаат книшките, и јас му покажав и човеков ми рече благодарам на чуден дијалект, и си излезе, не почека ни момент :^) Ок, можеби не е чудно...Човечево беше навистина старо, но ми изгледаше како некој од древното минато :worried: Со опинци, зелено-кафен елек, бела брада долга...Во кратки црти како дедо Ное! А ми изгледаше нормално според движењето и гестикулациите. Еве да не зборувам на празно, и луѓето кои стоеа околу мене го гледаа многу чудно. Човеков изгледаше како да испаднал од XIV век, најискрено. Ок, нема врска заборавив на тоа. Ми земаа крв (овде не се случи ништо чудно) колку што се сеќавам, и тргнав за на училиште бидејки бев I-ва смена.
    Само што тргнав под подвожњакот гледам куче како држи опаш од мачка меѓу заби :puke: Ми се згади животот, и ако не се онесвестев во лабараторијата чувствував дека во тој момент ќе ми се случи тоа :sweat: Најтрагичното беше што сосе опашката почна да доаѓа накај мене и целата глетка ненормално многу ме наежи. Не дека ми беше страв, туку едноставно ми се згади и ме полазија морници :sweat: (простете ако на некој му го згадив денот, а не само доручекот) :x И згора на се дечко ми кога дојде кај мене вчера околу 5 попладнето ми кажуваше дека вчера од патот на Побожје кога се враќал (покрај гробиштата) видел како седи баба на некој гроб и му се смее. Тој сфатил дека она што го гледа е далеку од нормално но и се доближил и ја прашал дали има некој проблем :| Таа само му одмавнала со главата и тажно ја наведнала главата надолу со што дечко ми сфатил дека можеби е таа дух но ја погалил по глaвата и и рекол врати се бабичке дома :sweat: (да напоменам дека има голема почит кон постaрите), и не се плаши од духови (за мое огромно чудо) зошто не му верував кога ми кажуваше...На крајот само си заминал и ја оставил. По 5 чекори на кривината се завртел и забележал дека ја нема. Си продолжил без страв заминувајки си :sweat: Не ми се веруваше кога ми кажа и се зачудив како така постапил. Јас и било кој да беше ќе си заминеше веднаш со сигурност. Ама ете...него маката го натера да не се плаши од нив зошто имал и претходно лоши паранормални искуства за кои секако нема да пишувам на форумов. Вечерта околу 22:30 забележавме со мајка ми НЛО, напишав и во категоријата ,,Вонземјани'' пред малку тука на форумов. Истиот објект го забележав и на 27-ми август во истиот правец лани.
    Сума сумарум како вчера ден немав никогаш! Датата си ја забележав на календар меѓудругото :)

19. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сакам да кажам...

СДК чувството кога после 3 недели повторно се враќаш домчее.. Си преспиваш во својот кревет, јадам од храната што најмногу ја сакам зготвена од мајка ми :mm: се видуваш со своите најблиски итн итд да не набројувам.. Прекрасно е :wasntme:
    Единствено што ми фали сега е само тој :(

20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Сакам да кажам...

СДК - многу голем проблем ми се празнициве.

Секаде околу мене јадење, јадење, јадење. Ме нервира тоа, како сите за инат да решиле да јадат пред мене. Па и 4 слободни дена имам, ако не фатам да учам така повеќе, ќе завршам јадејќи, јадејќи, јадејќи... :@ Најрадо би да ми ја зашие некој устата.

Па и тоа јајцињата, можеш на сто начина да ги јадеш. Да ти се смачи од нив. А па како да ми се смачи кога којзнае од кога немам јадено јајца... :sweat:

Поздрави диеталки, ќе ми текне на постов и ќе изедам едно јајце помалку. :rock:

ииииии СДК - убав ден е надвор. Лет д саншајн ин. 8)

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.