Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Сакам да кажам...

СДК поубава вечер во животот сум немала :) Е сега ми фали тој за се да биди совршено ама нема сите убавини (си се тешам оти знам дека сум крива) :D

2. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    Сакам да кажам...

ќе ги засуквам ракавите и почнувам да ја правам најубавата овошна торта
    ммммм што мислевте жени миме87 и домаќинка е :D
    и полата торта оди кај цуцицот мој ветив и заслужва
    дали не сум срце бре :angel:
    :* за моите феминки

На Neytiri и TheCandy880 им се допаѓа ова.
  3. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.344
    Допаѓања:
    5.893
    Сакам да кажам...

СДК јајца во неколку бои со шари, во слама ставени и кошнички со салфетки на кои има зајче. Убав е денов, убав ни е и празникот. Се радувам многу на вакви празници. Можеби и за тоа што само на вакви празници успеваме сите да се собереме на купче.
    Полека си ги ставам алиштата во ранец и одам на викенд во село. Само да се погоди времето, да не почне да врне. Кога сум во село и кога ќе се запали огнот на стариот шпорет со дрва, ме потсетува на Нова Година. Таа стара куќа која има дрвца околу неа и голема тараса, има поглед кон друга уште постара куќа. Таа глетка е прекрасна. Кога седиш на тарасата има глетка кон планините кои се со снег, а долу има некои како стрмнини. Потоа глетката кон лозјата. Во сета таа природа јас уживам.
    Уживајте, кршете со јајца и успат земете и некое дрвено јајце. :lol:

На la-chicka и teddybear им се допаѓа ова.
  4. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.304
    Сакам да кажам...

Сдк денес сум подобро сала му на Бога,колку толку спиев оваа вечер за разлика од претходната.

Денес ќе гледам како можам да соберам сила за да можам вечер да си идам на црква,криво ке ми биде ептен ако пак ми биде многу лошо и да не отидам :(

И не знам зошто сакам да си ја подпевнувам песнава со вистинска причина...но НЕ :shake: ништо од заљубувањето...ќе си почекам изгледа уште некое,некое,некое време

http://www.youtube.com/watch?v=YFj7CPGZlEA

На la-chicka и mime87 им се допаѓа ова.
  5. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
  6. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.524
    Сакам да кажам...

Конечно одам кај внука ми да ја видам после 3 неделиииии! јупииии :inlove:

На Neytiri му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Сакам да кажам...

Цело сабајле ми се мотка песнава во глава и морам да ја споделам со вас.Со каква емоција е само испеана http://www.youtube.com/watch?v=UNwNz5xPy8k

8. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Сакам да кажам...

јас, Френк Синатра и Мајкл Бубле
    од сабајлечки се дружиме и супер ни е

уф што сакам да сум живееле во 50-тите и 60-тите...
    ај следен пат :)

9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Сакам да кажам...

сдк дека мачорот ми умрел :doh: :doh: леле бе 6 години го чував, веќе го нема 3 месеца да се прибере дома, се мислам дека е умрен беееее :(
    Ама сега си присвоив ново маче машко, синче му е на мојот мачор 8) !
    едното е на комшијата(кој патем има 30 и кусур мачки :rofl: ), и сите мачори го тепаат дека е малечко и убавко! Ама диво е не сака да се гали, малце по малце го галам, кога ќе се припитоми ќе го сликнам :rofl: Многу е убавко и слаткичко, шуќур се сака со кучкава моја се гушкаат и си се тегачат во двор на сонце :rofl:
    Вчера видов уште едно скроз исто машко беше, мило слатко одма се гали, ама не го земав зашто мајка ми од глаа ќе ми го акне :lol: а и мислев дека некој го чува, зашто мирно беше одма се гали!
    Ама денес пак ќе поминам од таму, и ако го најдам, ќе се распрашам дали го чува некој, и ако не го чува одма дома ќе си го донесам ]:) ! Кој ја тит мајка ми :lol:

На Theodora, Neytiri, Strumfeta93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    Сакам да кажам...

Едно момче ја прашало својата мајка : " Зошто плачеш ?" "Затоа што сум жена." - му одговорила таа. "Не разбирам." - рекло момчето. Мајката само го прегрнала и кажала : " Никогаш и нема да разбереш." Подоцна го прашало својот татко : "Зошто мама плаче без причина ?" "Сите жени плачат без причина" - било единственото што таткото можел да му каже. Момчето пораснало, станало маж и сеуште се прашувало зошто жените плачат. На крај го повикало Бог. Кога го добил, го прашал : "Боже зошто жените толку лесно се расплакуваат ?" Бог му одговорил : "Кога ја создавав жената мораше да биде посебна. И дадов раменици, доволно јаки за да ја носат сета тежина на овој свет, а сепак доволно нежна да може да пружа утеха. И дадов внатрешна сила, да го поднесе раѓањето и одбивањето кое често пати го добива од своите деца. И дадов цврстина која и овозможува да оди напред кога сите ќе се откажат, и да се грижи за своето семејство во период на болести и неволји без приговор. И дадов чувствителност за да ги сака своите деца без оглед на сè, дури и ако нејзиното дете многу ја повредило. И дадов сила да го носи својот маж низ неговите грешки и ја сочинив од неговото ребро за да го штити неговото срце. И дадов мудрост за да знае дека добриот маж никогаш не би ја повредил својата жена, ама дека повремено ја тестира нејзината сила и одлучност постојано да биде покрај него. И најпосле, и дадов солзи за да се исплаче. Тоа е само нејзино на користење кога и да и затреба. Гледаш сине мој, убавината не е во облеката која ја носи, во нејзиното тело, или во начинот на кој се чешла. Убавината на жената мора да се види во нејзините очи, бидејќи тоа е влезот во нејзиното срце - место каде што е љубовта."
    :bow: :bow:

На Theodora, la-chicka, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Сакам да кажам...

Вчера правев маратон во возење точак.
    Возев до Кале.
    И сега ме боли и грбов и га*ов. :worried:
    Е многу убава работа.

12. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Сакам да кажам...

Наспана, oдморена и без пмс, ама со црвено ферари :lol:
    Долго е списочето денес:
    - чистење и гланцање по дома
    - вапцање јајца
    - правење салата
    - правење торта
    - правење рипче за ручек
    - бањкање
    - дотерување
    - црква и натпревар за најтврдо јајце
    - кафана је моја судбина и јадење пилешка даска после неколку дневен пост 8)

Среќни велигденски празници уживајте во нив и пролетното преубаво време :wasntme:

На la-chicka, marama, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    4.803
    Сакам да кажам...

Не верувам дека времето лекува се :x

На Gordana10, la-chicka и Miss-Independent им се допаѓа ова.
  14. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Сакам да кажам...

Ако денот се познава по утрото тогаш сигурно денов ќе биде прекрасен...
    Се наспав,тоа е најбитно... Ги притискам чуствата во мене... Не не,нема да дозволам да ме победите :devil: :devil:

Драги феминки ви посакувам убав ден.... Отидов да пијам кафе :*

15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Сакам да кажам...

сдк си пуштив скај нет, и си го пукам сеиров со фолкеркиве, текстовите им врв, аутфитот т.е миниќот до пич и шминката :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: уште поврв хахахахахахахахахахахаах!!!

16. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    384
    Сакам да кажам...

Сдк Среќни празници девојки!

Убаво ми е! :wasntme:

17. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Сакам да кажам...

Нема поубаво чуство да станеш и сестра ви да ве чека заедно да го испиете утринското кафе.
    Сношти гледам минало 12 и си викам можам сега да си ја омрсам душичката а да ти се постело и денес :worried: . Не сум знаела ваљда простено ми е :?: :wasntme:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

Исти сме по дома како и Роси што напишала. :lol: Само со некои малечки измени. Празнични подготовки, тоа е, сакаш-несакаш, едноставно мораш. Вечер ќе одам до блиската црква. Па, после ќе се изнајадам, ќе ви пожелам среќен празник, ќе ви кажам Христос воскресе, а плус на другарка ми - Среќен роденден :lol: :)
    Ви пожелувам убав ден исполнет со радост! :*

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Сакам да кажам...

Марама ваша е денес многу вредна, ко и секој ден ама добро ај денес е највредна. Стана во раните утрински часови, засука ракавите и кога се фати за месење, тестото немаше кај да избега :lol: и да сакаше. Ама пустата ми моја соба, тешко розев ден да види :rofl: не за друго има доста розеви украси, прекривки и што ти јас знам.
    Мајка ми што би рекла - Што си добра добра си, ама што си лоша лоша си :lol:

Не беше Марама родена за тие пусти пости,
    кога сака со кременадли и кобасици да си се гости.

И така се откажав од постот, па ај одолеј им на сочни кобасички, па динстано мевце, па салата мх, мх...
    Ојдов да к`снам нешто, па да засукам пак ракавите, сега одвратени ми се :lol:

Имајте ми мили мои убав празник :*

На zhap4e, Strumfeta93, blond и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Dejana.M

Dejana.M Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    411
    Сакам да кажам...

СДК дека сум нова на сајтот,долго време само ве читав но решив сега во послободното време да се дружам со вас.Се надевам дружбата ќе биде взаемна :$

Овде има многу работи од кои може да се научи, има добра дружба,има каде да се искажиш кога ти е тешко и некој да биде со тебе.
    Пред се има и научни теми што значи дека сајтот не го прави само забавен истовремено и научен,исто има и интресни информации и разни искуства...

Се надевам дека ќе минувам подолго време овде и дека и јас ќе можам да помогнам некому,да споделам мое искуство,да дискутираме во темата општи дикусии,да ја прошириме нашата библиотека со предлози од темата литература и уметност,да се релаксирме во темата слободно време,да се скараме во политика и настани ;) да се забавуваме во форумски игри.,да ја пратиме модата и да изградиме наш стил,и да дадеме совет на некое љубовно разочарување....

И да не заборавам...
    Среќни велигденски празници девојки!!!!!

На Phyramide, Ema.Sk, sanjaeva и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.