Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    716
    Сакам да кажам...

Вчера излегов во град..Цел ден се спремав и се токмев, па и прстот го залепив на усвитената преса за коса...И излегов...И...И јас не сум јас ако не оплескам нешто... :tmi:

Сабајлево станав рано, правев руска салата, бев да пазарам некои работи, па правев торта Брзи Гонзалес :$ , па ги шарав јајцата со светкав лак и им лепев сликички...И во дворот си насадав каранфили во различни бои и им ставив вода...Хармонично ми е денес многу...Да бев спретна за љубов како што сум за вакви работи, ќе бев :up: Ви посакувам сите да бидете весели и да си ги поминете Велигденските празници во хармонична и топла атмосфера, каде и да сте, со кого и да сте...И многу мир во душата и љубов во срцата...

На FBI и All-that им се допаѓа ова.
  2. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    Сакам да кажам...

На Monna.Monna, FBI, 2468 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. EeNnAaa

EeNnAaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека сум нова на форумов... :)

На BeYourself и zhap4e им се допаѓа ова.
  4. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Сакам да кажам...

Јееееј, многу ми е драго кога сум Присутна, потребна!
    Утре сум во 103ка во емисија, попладнето на проба за 30годишнината од постоењето на мојата драга Катедра за Општа и компаративна книжевност, потоа со љубовот на сладолед и точаковозење...
    Пролет, пролет иде, штом дојде, ете што бидна!
    Шарени нокти, шарени јајца, точак за двајца, кафе по летни тераси, водење љубов по кујнски маси! 8) :lol:

Вчера на работа сфатив дека не сакам да бидам погрешно разбрана.
    Денес се потрудив да бидам и корисна. Си ја исчистив собата од темел, редев алишта, чистев теписи, и вратов некако ми потпомина. Рокнав Денис и Денис, мајка ми се чуди од каде ми е сета енергија. Јас, пак знам. Треба да добијам, и решавам наместо да бидам кенкав примерок што не се трпи самиот, да се фатам за работа. Сега го чекам Иван на пита со алтернативна урда (какво чудо од храна е тоа! :rofl:) и кафе без млеко. Ќе подготвуваме уводна реч за нашиот красен Јубилеј.
    Моите последни два испита и дипломската чекаат да ги потфатам.
    Јас, пак, си замислувам како работам во креативно школо.
    Ако, и да нема време, да не е бреме!
    И уште нешто - го читав него, и страв ми е да не го откријам. Иако тој сака да остане под превезот на мистерија и грациозност, не може да избега од моето лично толкување.
    Сакам да кажам, дека дознав и уште мноогу работи, кои сега ми се смешни и ги сожалувам личностите од тој концепт. Да беше поинаку, можеби ќе бев тажна.
    Одбирам среќа и чувство на задоволство. За тоа можам и сама. Ве поздравувам!

На Phyramide, FBI, mims-89 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

СДК - Имам вишок енергија за извоз :D Кој нема - нека се обрати со домашна адреса, ќе му пуштам! :D Абе си реков јас убаво прегеска - ме фаќа празнична еуфорија.

СДК2 - Ех, со душа чекам вечер во 00:00 во црква да ги пуштат гулабите, ептен ми се интересни. Башка, тогаш ќе биде првото капење со јајца. :)

СДК3 - Блонд ни ја нема, се спрема за свадбата. Еве, тука ја поздравувам, таа ќе биде најубавата невеста, зар не? И’ посакувам да си помине нааајнаааајјјнајубаво, зашто тој ден се слави еднаш, другите се само копии за тоа колку дена се во брак. Ти посакувам среќа во животот со твојот уште малце тазе сопруг (а наш тазе зет :lol: ) да си живеете заедно цел живот, та не едно, повеќе дечиња да си имате. :*

6. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Сакам да кажам...

Welcome :D :D

7. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    Сакам да кажам...

СДК скарана ви сум на сите па не сте фер! ви пишав да ми кажете што се случи во тереза филмот во петокот не го гледав ;(

8. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Сакам да кажам...

СДК - кога ќе видам некоја баба рога како ја дотерале на табло за матура, си викам, па зошто по ѓаволите не отидам од спиење станата на сликање право ?? :^)

Ем ќе заштедам на пари, а гурелчињата ќе ми ги избришат со фотошоп. Јаден тој, којзнае што не видел во животот. Веѓите не ги чупкам, ма во фотошоп ќе ми ги направат џоа гајтани. И мустачињата такоџе, пфф кој се замара со такви ситници - една министерка кога може можам и јас. :rofl: За шминка да не правиме муабет, ќе ме нашлакаат со мешавина од небесно сина до бејби розова, ем велигденски шмек ќе има на сликата...

Се изнервирав. :swear:

9. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам, сакам да живеам како што ме вее ветрот. Како што ќе ми текне. Сакам да уживам и сакам да не се замарам. Да. Јас денес не одам во црква. Сабајле ќе одам. За што да одам денес ? Не дека мрчам ама само ќе се буткаат и ќе пцујат - пред црква. Сабајле со моите ќе си отидам и мирна душа. Можеби и би одела да беше тој тука, ама тој ојде денеска ... и веќе ми фали. Нели некогаш имате се, но ви фали баш тој еден, тој некој, да се стиснете во него и да знаете дека сте безбедна. Што би рекла баба ми после внучко и да умрам да не жалам. Само да ја дочекала мојата свадба. Ќе биде бабо ќе биде. Ти само биди ми жива и донт бери гајле. Море празник е. Да земам јас да се избањам. Доволно тресам што не е за тресење. А да знаете толку ме мрзи ... и мајка ми ми вика да ти се јавеше дечко ти ќе леташе сега се тегавиш низ дома. Е мамо ај ем сори. Влегува некој демон на моменти во мене. И набрзо излегува, не може да излезе на крај со некој како мене. :D Ајт со здравје. :*

10. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

Ако Ѓоко го викаа Немо, Влатко сега треба Јебо Факич да го викаат. :rofl: К*робранки Влатче - Ја все вас буду холит. :rofl:
    Ич, ама ич не ми е гајле. Нека крши глава и тој и менаџерот негов. :hai:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sunshine555

Sunshine555 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    69
    Сакам да кажам...

Сдк дела одвај чекам Велигден! Роднини ќе ми дојдат јејј! :lol: Се расположив денес не знам зошто и една луда идеја ми дојде на глава-ќе пишувам книга :lol: Wish me luck, кој знае можеби ќе успеам. 8)

На broken099 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    6.835
    Сакам да кажам...

Вчера каква глупост ми се деси , тоа чудо невидено !
    Бев излезена в чаршија со момакот и ни беше нешто досадно и на двајцата па ај кај него ќе идеме .. :)
    Сам беше дома и седнавме кај него в соба ..тој змаина во дневната да донеси за пиење и ајде јас си реков да го изненадам некако да импровизирам нешто ..на компијутерот ја пуштив You can leave your hat on и зеднов една столица ( имаше доволно простор ) го изгаснив светлото и чекав !! :lol:
    Значи , се одеше по правилен ред ..влезе со чашите и се изненади . но веднаш седна на креветот .. ова беше прво вакво изненадување и имав трема , можете да ме замислите .. но реков ајде само храбро ..
    Почнав со кошулата , па со пантолоните и се така со ред ..кога останав само со едно парталче на мене дојде крајната точка кога требаше ОД СТОЛИЦА ДА СКОКНАМ НА КРЕВЕТ !! со кој памет ми текна ова незнам !! :lol:
    И се разбира столицата отиде наназад , со неа и јас , тој се вкочани и вчудоневиде , незнаеше точно што се случува ..прво почна да се смее па дојде да види до кај сум :rofl: :rofl:
    Ништо посебно потоа не се случи , отиде јабана вечерта :D ги испивме чашите со вино и, се смеевме цела вечер за случката :lol:

На ripkata, Monna.Monna, FBI и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Сакам да кажам...

СДК, кој е за вечер да се крши со мене со јајца, нека повели на шалтер пред соборна.
    ПС. Газам јако, со дрвени јајца се кршам. :D

14. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    Сакам да кажам...

Успешно ги украсив јајцата, луда еуфорија.
    Сега и сликички ќе ви ставам. 8) :lol:

15. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Сакам да кажам...

Кај сте беееееееееее ? На линија ?

Бичд е во програма.

Од балконот на мојата куќа , ве поздравувам сите .

Еве со кафенце и малските деци-мали , уживам :)

Ринг динг донг.

Шо сакав да кажам ? Ништо , само да ве поздравам.

Уствари..http://www.youtube.com/watch?v=ImMj2pgThn8 , ова сакав да кажам.

Ајде мачиња , кучиња , зајачиња , тигрици , ау бау цел животински род..имајте убава саботна вечер.

Ciao.

На Trendafilka, zhap4e, Strumfeta93 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    Сакам да кажам...

Среќна сум што можам да пишувам, сега веќе имам замисла за “што понатаму“. Чудно е колку некој лик може да не охрабри, колку се осеќам исполнето кога ги гледам луѓето на кои се восхитувам, ме инспирираат за големи нешта, за големи планови, за оптимизам дека се ќе биде во ред, доказ дека “Секое лошо за добро е“, се надевам дека ОВА е моето добро, дека ОВА добро ќе трае, ќе ме носи кон успехот, кон среќата, дека оваа насмевка ќе се одржи долго на моето лице, дека сите топли спомени за мојот “пилот“ што го изгубив ќе ме следат секаде, дека неговите очи ја гледаат мојата среќа сега...

Празнина имаше вчера во мојот дом, каква ли среќа би имало на неговото лице кога ќе видеше колку е среќно неговото девојче... Колку ќе беше полн почит и милост кога ќе го запознаеше ликот што ме гледа како принцеза... Утре е убав ден... Прв пат без него... Празно е тука, многу празно!
    Утехата моја е дека сепак е покрај мене тој, дека сепак ја гледа мојата радост после 7 месеци најцрни во мојот живот. Тотална трансформација направив од себе, кон подобро(барем така велат!), болката ме созреа, ме научи да живеам, да избирам правилно, да верувам дека има подобро утре... Песните ме научија да се исправам... А ТОЈ... Тој ме научи дека сеуште постојат луѓе што знаат да сакаат...

И ете баш во контекст на сето ова што го напишав, на тв ја пуштија...
    http://www.youtube.com/watch?v=iWzEPuWvgz4

На Marilyn-Monroe и marama им се допаѓа ова.
  17. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    Сакам да кажам...

дека на секој сат пуштам по една порака кај dечкоми
    ТЕ САКАМ :D
    луда сум знам :D

18. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.896
    Сакам да кажам...

Ма није све тако сиво... кога сите околу тебе постат, а единствено ТИ можеш да ја пробаш велигденската трпеза пред време. Море на време!!! :!: :o:

И не е ни малку сиво, кога ТИ сум јас. :wasntme:
    Ха! Нек се угоде.

- Пилешко - проверено.
    - Јагнешко - проверено.
    - Телешко - проверено.
    - Салати - 1, 2, 3... проверено.
    - Баклава - проверено.
    - Ролат - проверено.
    - Торта - проверено.
    - Јајца - искршени и изедени - проверено.

Цакум - пакум.
    Ете така се колат животни, ама јас поинаку ги јадам. Во строги пости. :wasntme:
    Па да проверам што ке јадат луѓето утре... некој мора... :wasntme:

И бај д веј, и тастатурава си каснала. Затоа 10 минути го пишувам постов, зашто space-ов е претапанат.
    нфдгхјд мкв . к, м .,,,. ји .мј ,,,,, јкл ук мн мј

- Space - проверено.
    :wasntme:

На ripkata, FBI, la-chicka и 6 други им се допаѓа ова.
  19. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Едит: Не сакам негативни постови да си читам од после затоа си редактирав со време од коа истурив нервозата :D

На Marilyn-Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    640
    Сакам да кажам...

сто ти се случи тебе, тедди? и јас сум тотално уништена.....

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.