Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

Виножитке, па немој така да зборуваш, постара сум јас од тебе( па не се давам :lol: )

инаку сакам да кажам дека веке ПРЕКУ ГЛАВА ми е од вртење по телефонски броеви(како божем за работно место, а половина ако не и повеке од нив се погрешни :sweat:)

иако треба да разговарам утре со еден човек(за работа) се надевам дека тој ке ми укаже шанса
    ДАЈ БОЖЕ веке ми се смачи оваа агонија :sweat: :puke:

2. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Сакам да кажам...

СДК утре полагам ама ич не ми се учи само онака го поминав материјалот и знам дека нема да положам :@ абе криво ми е за парите за пријавување на испит што ги дадов :@ уф уф оти бе ич не ми се учи, оти мора да се полага после празници

3. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    2.476
    Сакам да кажам...

и јас исто :devil: :devil: :devil:

4. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека не знам што ми стана, ама одеднаш почувствував силна волја за учење и научив. :D Редно беше да ми светне бојлерчето дека треба да учам. :$
    Конечно најдов лак каков што долго време барав. Ниту кремаст, ниту сив, perfect. :inlove:

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.819
    Сакам да кажам...

Никогаш не вели никогаш. Никогаш не вели дека те нервира она што го имаш секојдневно, зошто еден ден ќе го нема, па и помија да е, ќе ти фали.

А мене едно такво шугаво секојдневие почнува да ми недостига, колку и да не го сакав во моментот кога го имав. Шта да се ради...капитализмот ме упуца во малово мозоче а јас губам основен сенс за гравитација и рамнотежа. Левитирам и воедно имам чуство дека хибернирам во април. Човече во април :?: Средното прсте му го кревам на се она што ми пркоси во секојдневната исполнетост. Не е секој ден Велигден а овој помина во најдобар и најпрекрасен ред. Повеќе отколку што очекував. Утре можеби ќе биде некој друг празник, кој го знае, да се надеваме :)

Со нови сили се враќам во ова капиталистичко секојдневие, доста ми беше кревање нозе во вис, шетање навака, натака, патувања долги, па кратки, па слатки и бајадерасти, па дождлови и ветровити, па еден куп безделничење, кршење нечии јајца, палави ноќи, гушкања, мазења, опојно вино и заводнички погледи на свеж воздух, на месечева светлина и на тивки тераси, излижани ѓонови од играње, искинати патики од пешачење. Наскоро ќе ги извадам салонките и со ритмично чекорење ќе му удрам на весеље...овај на работа, на труд де. Па пак ќе чекам да дојде по некоја слободна сабота, без работа.

А вие тука ли сте сеуште феминитас? ;) Ви маФтам и се надевам ќе се испозадружиме повторно :wasntme:

Ми рекоа патем дека употребувам премногу префикси во глаголите...ма дај! Каде?! :wasntme:

На Theodora, Johny, Neytiri и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Elina

Elina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    65
    Сакам да кажам...

СДК многу ме нервира кога некој нема да се сложи со моето мислење па ќе почне да ме убедува во неговото или во краен случај ќе почне да се расправа како тоа така размислувам |( дајте бе уживајте си и мене замешајте ме САМО ако сакате да споделите љубов ;)

На Johny му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.989
    Сакам да кажам...

Сакав да кажам и КАЖАВ!
    Ете така реков и пресеков, па што сака нека биде....незнам од каде таа сила во мене, незнам како ми дојде таа храброст и тие мисли...ама што биде нека биде, нема назад :)
    Можеби требаше прво да поразговарам со некој, но со кој :?:
    Некој неутрален, некој кој може да ме сфати....а во околинава моја нема баш такви личности, знам дека ќе ме осудат, знам дека ќе пробаат да ме разубедат....всушност ќе се случеше најлошото сценарио - ќе ми кажеа еден мал милион работи против и потоа ќе ми речеа САМА ОДЛУЧИ СИ! Ете баш така, тогаш ќе го имав она чувство на вина и можеби ќе донесев друга одлука, но ете со никој не се консултирав....водев војна во самата себе и сега незнам дали да се чувствувам како победник или губитник :?:

Кога само би имало некој што ќе ме сослуша и ќе ме разбере, објективно ќе ја види ситуацијата и реално ќе ми каже како тоа всушност изгледа....нема да ме осуди, нема да ми се смее....тоа е моја одлука, само моја....но со кој да ја продискутирам дали е исправна :doh:

оф леле ќе си прогласам капитулација на воениов фронт што се води во мене :D

На Johny и Lux им се допаѓа ова.
  8. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    Сакам да кажам...

Мразам менаџмент!!!!!!!!!!!!!! Полош предмет немам учено!

9. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сакам да кажам...

Јарец

Ќе вложувате многу енергија во размислување и организирање на вашиот професионален и личен живот. Денес ќе бидете многу објективни, па секое решение кое ќе го донесете најверојатно ќе испадне дека е правилно.

На љубовен план може да имате жестоки дискусии со партнерот, предизвикани токму од вашата искреност. ]:) ]:)

Значи колку е точно ова !!
    Уште ми се кара ...убаво ми е вака кога тој е крив, а јас му попувам , а тој не знае што да каже па само се дериТ ! :worried:

Глупи машки ....упс, глупи близнаци , со нив ни лево, ни десно ни па горе ни доле. ]:)

10. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.304
    Сакам да кажам...

Сдк желудникот ми бил на нервна база :^) на неполни 18 години....Што ни направи денешниов начин на живот...Нека ме боли многу ме е гајле ќе се клукам со апчиња пуууу пукнал веќе...

Туку да не звучам ко само да се жалам.... :)

Сакам да кажам многу ме е гајле што другите мислам, тој ми е најблизок машки другар и сокласник и прифатив тој да ми биде партнер за матруската вечер.
    Ваков бил таков бил,не бива за маж ќе го зимам :lol: знае да ме ислуша,секогаш ми помага,си седиме заедно цела година и :nod: ќе си бидеме партнери.Поарно тој отколку некој што после матурската вечер никогаш нема да го видам,се до годиншнина од матурска :lol: ;)

И така Кенди може само да прогнозира дека и оваа вечер нема да може да се наспие иако утре е прва смена,пак ќе трча на релација wc-кревет...Да да тоа е мојата позната релација така се губи килажа ем трчиш ем повраќаш :puke: и нема потреба од никакви теретани ниту справи за вежбање :worried: :sweat:

11. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Сакам да кажам...

Добивање порака од германчето. Тааааааааааааааааап! Татко ми се напали на него колку бил прекрасен. :lol: Седеше 5 дена кај мене. Ама не очекував. Искочивме сите групно саботата, пиевме вино па лумпувавме по Менада и МЦМ. А цела вечер му се пуштаа женетинки, му покажуваа тетоважи аман! :x Јас само онака гледав и се смешкав, ама дека ќе ми прати порака дека стигнал во Софија и дека скришно ми ги гледал фотките. Ухуууу возбуди! Не очекувано, ама слатко е бре. Ако ако нека има адреналин. :P

Кога сме кај тетоважите, денес ми се згади од една на факс. Кога и ја видов 20 цм тетоважа и што да видам самата она, облечена ко ку.ва со топуци и гол грб и ангелски крила. Леле ! :puke: А денес распичена таква ау ау, додека предаваше не сакав ни да ја гледам, ама кога седна и плавушата на нејзиниот грб зјапаше во мене крај беше. Аман бре луѓево или многу се сакаат себе или кретивноста им замрела. :x

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  12. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.214
    Допаѓања:
    5.536
    Сакам да кажам...

СДК дека во последно време некако би-поларните личности се повеќе ги има и ми се чини како да постојат само во мојов живот. Една минута се смеат,друга плачат - трета пак не ги интересира проблемот. Една минута бараат помош, во друга ти се дерат што доброволно им даваш помош. А и секогаш кога не им одговара советот што ќе им го дадеш, побудалуваат како да си им убил некоја личност. Неможам да ги разберам.... НИКАКО! :x

Чим си имала силна волја за учење.. Идај кај мене,да научиш и за мене пошто мене книга не ми се фаќа :P

13. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам. Што да ви кажам бре ???? Станувам прееска, се треснав по скали. Ај викам до скаливе е лизгави се. Влегувам да се бањам, си ја измив косата со КУПКА, ајде ја премив, одам да земам пиво да и турам на косата, земав РАКИЈА, кога ја шлапнав врз коса ми се стемни, ајде пак се миев. Во меѓувреме мајка ми го истурила пивото не и требало. Ај бидна. Одам во аптека, барам контрапептивни таблети само три за во шампон и таа бледо ме гледа, ај викам до женава е и си излегов. Одам во маркет и викам дај ми зелена глина, и таа уште побледо ме гледа. И јас си викам што е денес со луѓево. Одам кај нас во продавница по сладолед и си се вратив дома со Фанта. Мајка ми ми рече да земам едно списание, јас на татко ми му земав билтен. Добро што е денеска со мене ? :tmi: Срамота верувајте ми.
    и моите ме прашуваат ти дете, две години имаш дечко ама изгледа дури сега почна да се заљубуваш :D
    Како на тешки дроги да сум. СРАМОТА !
    И уште нешто, и давам на комшивката каталог и ми вика утре ли ќе правиш нарачка, и викам не бе што ти е, или утре или евентуално задутре. И ме гледа со прашалници а јас си се свртив и да ме нема :D :D :D Го гледам дечко ми, и му намигнувам и си одааааам :D :tmi:

Понатамошен коментар немам. Изгледа треба да си легнам. не се осеќам баш најдобро :D

На Miss-Independent, BeYourself, TheCandy880 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Сакам да кажам...

Ние жените сме многу страшна работа, не можеме една тајна да задржиме па ако треба и животот на тоа да ни виси. Мора да се пофалиме на другарки, на другари.. Ах само тој да не дознае дека другите знаат...

15. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.278
    Сакам да кажам...

Сдк дека чувството е како цел свет се вратил од аџилак после Велигденов :^) Толкава врева јас немам чуено, искрено :) Едвај чекам да се довратат за да можам мирно да си го отворам прозорецов и да си легнам...И онака немав некој спешл деи :?:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

... можеби сум сонувач, но не сум единствена.
    Пишувам, па бришам. Не може да излезе од мене. :?:

17. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Сакам да кажам...

Денеска за прв пат во животот облеков хеланки и туника. Леле, ефект на кршење врат :D ........машкиве стварно без осет еј. Онака, дури и рефлексно се вртат откако ќе поминеш. Чуден феномен бре!!! :D :D :D

На Miss-Independent и LivingGlam им се допаѓа ова.
  18. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
  19. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    6.835
    Сакам да кажам...

еве некои интересни прекари , јас паѓам од смеење ! :lol:
    Распусто – оти е роден на 10 јуни
    Лагата! - оти има куси нозе :)
    Свиокот - живеел на некоја кривина!
    Сантимо - за сантим немал два метра кутар тој 199цм....
    Во четврто, на запознавање на општеството, учителката го прашва Иле како се вика текстилната фабрика од Тетово? А овај дума, дума и едно време вели ТЕКСАС! Е, од тогаш сите го знат ко ТЕКСАС, а Иле уште само мајка му го вика.
    ЛАНОТО - Одпрво ЛАЈНО му викаја, па се лутел многу, па после нагалено почнаја ЛАНО да го викат!
    ЏОГЕРО - висок, слаб со виткана коса :lol:
    Кофчегот - интерен прекар за една висока, згодна и мрачна металка :)
    Индексо - прв во цела мала се запишал на факултет :x
    Децималнио - не е баш „точен“
    ЌОШО - оти Ивица се вика
    :lol: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

На ripkata, Johny, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  20. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    824
    Сакам да кажам...

СДК дека Алиса нема појма од чуда. Никогаш не била во Македонија.. |(

На sanjaeva и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.