Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Сакам да кажам...

Еј мож ќе се сретнеме :lol:
    Кај си поканета? Во црквата? На ручекот од Елизабета што го организира? Или на вечерата од принцот Чарлс што ја организира? Или на балот потоа? :tmi:

Променлива сум како и времево, де се смејам, де ми се плаче, де ми се спие, де неможам да заспијам и имам несоница. Сакам сонце убаво, да ме огрее, да ми блесне насмевката, да шетам низ градов расцутен пролетен, да мирисам јоргован и јапонски цреши , без примеси на влага и капки дожд кои толку педерски паѓаат неколку дена |(

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.223
    Сакам да кажам...

Извини,јас по протокол влагам помеѓу последните,што значи,поглавните.Според него,мојата кочија пристигнува во катедралата во 12 и 30 минути! :D Моментално сум во Англија,Лилит Кристина Емануела Маргарета Апл Браун,војводката од скопско Зелениково,идната жена на принц Хари,идната принцеза на Англија,толку способна што ќе им ја дрпне и кралската круна.Шармантна и опасна! :D
    Ти не знам у кои си,ама јас ко шо гледаш имам педигре!

На mims-89, Neytiri, Miss-Independent и 2 други им се допаѓа ова.
  3. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Сакам да кажам...

^ тебе стварно ти се спие, оди легни си :D

На Neytiri, broken099, 2468 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.223
    Сакам да кажам...

Не,само сум возбудена за утре!Многу! :D Сега ме мачкаат со дијамантска крема,за да блеснам у полн сјај,мајке ми ќе ви мавнам и ќе одржам говор за многуте семејства во Македонија кои имаат по 5 деца,а немаат пари да се прехранат и државата е дужна дом да им обезбеди и се гратис до крај на живота!Сто посто ќе ги освојам и ќе бидам најдобар кандидат за принцеза!Оваа,благе везе нема од хуманитарност,живее у држава у која тулумби паѓаат место дожд!Јас им требам,јааас!

Леле,не е на арно,многу ми е на ниво расположењево! :D

На mims-89, caroline.costa, Strumfeta93 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    Сакам да кажам...

Утре одам за Дојран, се надевам на прејак 1-ви Мај. :rock: :rofl:
    Сега одам да си легнам, треба да имам сили да се пакувам и да ги влечам соковите низ 6 улици. :)
    Имајте убав викенд, мене викендот ми почна со sвонењето на sвончето во 18 и 15. Утре ние не учиме како ден на спортот се одбележува.

Бидете полни со милостина, трпеливост и самооткажување.
    :*

6. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.468
    Сакам да кажам...

Ех, уште што не ќе слушниш :x . За некој што си имал доверба во него, што си мислел дека нема шанси да направи некое одредено нешто, баш тоа ќе го направи и што е најтрагично ти последен дознаваш. Сите околу тебе знаеле, те гледале во очи, а те лажеле, ти се правеле фини и другари и искрени, ти викале „срце“, „душо“, „најдобра пријателке“, „како сестра ми си“, ти давале совети во врска со тоа за што баш тие те заебале, те тапкале по рамо, а ти набивале рогови, без срам се појавувале пред тебе, а всушност правеле будала од тебе. Секој некогаш ќе му забие нож в грб некому. И тоа секогаш е оној во кој најмногу имаш доверба, оној за кој никогаш не би ти паднало на ум дека е способен за такво нешто, оној кој ,скоро секогаш, ти е „ најдобар пријател“, оној кој ти е најблизок и на кој мислиш дека секогаш можеш да се потпреш. Кај отиде бе совеста на луѓево? Ич никакво не им е? И после ти си крив и цел свет е против тебе кога ќе дознаеш и раскрстиш со нив. Не остана човек во денешно време, никој никому арно не мисли, а ида мисли 1000 пати повеќе ќе ти го наплати. Сите шетаме со по некој нож в грб, со по некој рог на глава ама или не го гледаме од што слепо веруваме или пак се правиме дека не го гледаме ама кога-тогаш ќе го видиме. Ништо од довербата во луѓево. Арно рекле Римјаните - човек на човека волк.

7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Сакам да кажам...

Треба и јас да станам,да гледам,не за друго да видам како ги трошаат парите што ми ги лапаат од секоја плата :swear:

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    Сакам да кажам...

сдк денов ми беше читајки,чекајќи читајќи чекајќи но на крај добро испадна го славам бога за тоа

BTW цел ден сум како MIRANDA од SEX AND CITY кога ги мирисаше јоргованот и кога помисли на стив со толку емоции како ретко до тогаш тој шо го има гледано ќе свати шо скам да казам и како се цувстввам мирисајку го јоргованот кој јоргован патем ми е едно од најомилените дрвца не само што мириса убаво,ами мириса на пролет, љубов ,страст,надеж и младост

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.223
    Сакам да кажам...

^Сдк и јас едвај чекам да се
    случи
    ...најсериозно!
    :D

На Offspring, Neytiri и OzzyAngel им се допаѓа ова.
  10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Сакам да кажам...

Само што го прочитав :D :D :D :D :D

Што прават играчите на Реал Мадрид - кога не можат да заспијат? - Ги бројат головите на Барса!

На mims-89, Dgirlll, Phyramide и 2 други им се допаѓа ова.
  11. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Сакам да кажам...

:clap: :clap: :clap: како јас да сум го пишувала се што посакав да пишам тука е :tmi:
    И кога некој ти зборува за искреност и стабилност .... Не знаеш од кого да си пазиш од кого да се чуваш кому треба а кого не треба да помогнеш .... Кој е со тебе за некаква корист а кој ти пристапува со чисто срце...
    А само малку Чисто Срце која бајка сум ја гледала ? :?: :tmi: |( Борба се е борба .... А јас сум проклето уморна .... Од се од ситееее !!! :worried:

12. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Сакам да кажам...

И јас сум дете бе.....и јас сакам да кажам :D
    Отворив сезона во читална, по интернетов скоро и да ме нема. А ич не ми се учи- студентски маки големи. Го средив семестаров, дооолг месец јуни ме чека. Ама ајде и тоа ќе помине.
    Сите околу мене се некако флексибилни, сите се YES MAN, само јас некако мрзливо, неавантуристички сум NO MAN :tmi:.
    Сакам да се разбудат авантуризмот и адреналинот во мене. Сум станала како баба, одам по линија на најмал отпор. Промени се потребни, промени. АЈде може сега со предизборниве кампањи и кај мене ќе надојдат промени хахах

.....на запад- ништо ново, за 1ви мај- новоооо. Годинава никаде, сплет на околности и се дешаваат непланирани работи. Ама ајде, тука ни се дворовите, па лепо друштво ќе прави скаричка и ќе си м’цка :D

Е така, а гледам вие сте се распишувале, сте се распишувале :clap:. Кој за пехари, кој за свадби, кој за дечко, кој за школо, кој за алкохол.....а јас баш во последно време немам никаква инспирација :o
    Уфффф нека е со помин (што би рекла Хајрие)

На Johny му/ѝ се допаѓа ова.
  13. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Сакам да кажам...

Итс а фрајдеј,фрајдеј.. :D
    Последен ден на школо за оваа недела полна со испрашувања. Јес!

14. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

доброутро феминки :$
    јас речиси цела нок не спиев,сон не ме факаше ама сепак сум си свежа и расположена како и изминативе денови :$ ви посакувам да имате прекрасен сончев ден :*

15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

ТeddyGrey is entering her WEEKEND! Please do not disturb me unless your request involves food, fun, liquor, or laughter...any other requests will be moved to Monday :)

16. ivo-na

ivo-na Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    39
    Сакам да кажам...

Добро утро и од мене
    Ранобудна сум си денеска, одамна станав :P малку дремнав само амо се осеќам наспиено, чудно дури :o
    :coffee: + :smoke: пред лаптоп одамна не е било ^_^

17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.239
    Допаѓања:
    48.602
    Сакам да кажам...

It looks as if it's going to be a nice day :rock: 8)

18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сакам да кажам...

Да си лист, хартија, пак мерак да те изгужвам и искинам, ама не си!
    Да си песна, пак мерак да те извикам, изСВИРКАМ, ама ни тоа не си!
    Да си човек, пак мерак да те Љубам, ама ни тоа не си!
    Е, што си де ајде, што?!? Мене еве не ми текиЊа :?: .

Денеска, во вашиов хотел ќе бидам, најдоцна до кај еден часот.
    Сонце силно го погоди Скопје. Порано си го стегнав багажот. Ел хефе, Лисабон е ќинисан одамна, пак шпиУни да видат кое време се одјавувам одамна нема. Сфати тој нешто, да. Не може без мене. Ама и јас сфатив пар ствари. Можам јас без него е едната. И, тука не ни се поклопуваат коцките. А, како и да ја вртиш мора да се поклопи, иначе те иритира, не ти дава рајат на тоа душата. А, една душа што е. Саде за лобирање родена. Лобирање што е?!? Се гледа дека не си роден во 80те или пред нив. Па, :smoke: тоа ти е капиталистичко објаснување за мито и корупција. А, Мито и корупција што е?!? Па, тоа ти е кога некој лежи во затвор због једне дивне шушкаве жене. Се збуни а?!? :geek: Лобираш, дур твоите се на власт, онда, кога твоите не се, се криеш бидејќи ќе те бараат за мито и корупција... разлика у временски интервали на догаЏаите, ништо повеќе ;) .
    Туку, сонце пука, а.
    Кафето донесете ми го в градина. Ме потсеќа на чичовото му градинче. Се љубевме таму памтиш. Ти ми даде, па ја ти дадов, па си купивме, ни дадоа, си земавме, се одљубивме, пак се заљубивме и си дадовме, си се предадовме, продадовме и си се загубивме.
    Тоа беа времиња 8) .
    Сонце а?!? ПуќЕт!
    Реков се одјавувам до кај еден. Малку да одморам до тогаш, пак изнесете ми го полека багажот, одам на пат. Викенд на ранЧо’ ќе имам. В дворот од зградата. Скара и пивце. Не, благодарам јас не пијам, кога возам.
    Вода?!? Нели реков не пијам!
    Здраво комшиќе, пази другпат гаштињата од која страна ги простираш, не би јас да знам колку пати дневно имате секс, нити пак ме занима, кога сте си дале, колку време не сте си дале.
    Љубомора сум, мене ме душа боли, јер одмазду љубим, а немам кому, ни пошто, да му све наплаааатиииим. <-- мај шабаниш, продакшен верзија
    Без шеќер е кафево?!? ОК, го сркам.
    Убав ден денеска во Скопје и Македонијава.
    Ах, чичовото градинче. Еј, а, како се фаќаше дечко или како ве фаќаше дечко, има негде бе некоја таква тема а?!? :wasntme:

На Johny, ivo-na, FBI и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека му ја дувнав. Не се замарам ВООПШТО.
    Детски е? - Да, детски е, но не се грижам бидејќи сум дете.
    Зборувам како очајна пубертетлика што нема попаметна работа па се бунтува? - Па да, тоа и сум.
    Никогаш во животот волку не сум се изнервирала, дури и Бедоксин пиев. Факт е дека секогаш се разочаруваш од оние што ти значеле многу. Добив дерење во лице од личност со која го поминав целиот живот, обвинувачки поглед и прст вперен во мене, без да забележи дека другите четири се накај неа.
    Киднав, сега ќе го правам тоа што јас го сакам и тоа што мене ми ја исполнува душата. Едноставно гајле ми е за се`.
    Metal in blood, Rock in Heart! :rock:

На OzzyAngel и Dushica-sk им се допаѓа ова.
  20. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.819
    Сакам да кажам...

И повторно шмркам. Кофеинче со вкус на рајска градина и отровно јаболко :) Јас сум створена за поземски гревови. Не сум бела хартија, јас сум ИСПИШАН лист хартија со еден единствен збор, повеќе пати - живот. И уште има место...се надевам. Да сме живи и здрави.

Стуткано па исправено, си седам и очекувам еуфорија да ме мавне од секоја страна, затоа што токму денес сите ја очекуваат. А јас Е од еуфорија не гледам. Да не треба да ги протријам очиве поарно или пак народов на оваа европска временска и просторна димензија во која моментално се наоѓам е стварно глуп?! Ај може за некој саат време ќе излезам да прошетам и ќе ме удри во фаца како свежо ветре. Како и да е, биќе интересантно.
    Во овој петок, пред викендот кој претстои, сите мирисаат скари и едвај чекаат да удрат по некое излетче на трева. Им завидувам но и не. Јас имам друга традиција и ќе ја истерам таа. За мене први мај не е празник на трудот, туку симбол на едно раѓање. Живот даје, живот узима, а тој ќе полнеше 61. Секогаш го зафркававме како времето му пркоси со дожд за секој роденден, а тој полн со живот ни се смееше и ни велеше - девојки мои, кај ви е младоста? :)

Епа еве ми ја, во твоја чест и овој пат, црно тиквешко! А вие девојки да ми се пролепшате и расцветате како белине цветови на ливада (ама не буквално ко шо викаше Зоки Бејбе) :D Уствари можете и тоа, кој како милува ;)

Ве галам како нежна мајска роса! Живео рад другарице и другови, партизани и партизанки, пионери и пионерки. Здраво, ма здраво! И по Тито, Eдвард Кардељ! Ay, ay captain! :)

На FBI, mims-89, Neytiri и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.